Auto nestartuje z neznamych dovodov

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Auto nestartuje z neznamych dovodov

Príspevok od používateľa Makovnik »

Ahojte

Mam takuto technicku otazku.
Vcera som dosiel autom domov, o 3h neskor startujem...a nic. Ani tuk a na to vyskocilo vystrazne znamenie :!: - presne tohto typu, ktore som nikdy predtym nevidel.
Chyba v ECU je viz. nadpis - snimac oleja.

Otazka je - co spina tento senzor, hodnotu ON alebo OFF? Mozem ho otestovat skratovanim priamo na minus baterie?

Senzor je 1 kolikovy, z kabla ide voci baterii napatie s hodnotou 11.09V. Teda je to len spinac, ale neviem s akou hodnotou.
V ECU je v zozname prikazov hodnota snimaca tlaku ako fault.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Re: P0520 Code Engine Oil Pressure Sensor/Switch

Príspevok od používateľa tacosi »

Spinac by mal byt pri pracovnom tlaku rozopnuty. Pri nizkom,alebo vysokom tlaku sa spína a hlasi to chybu tlaku.
RJ zneho snima hodnotu az par sekund po starte motora,aby nenasnimal nizky tlak,ked motor estelen startuje starterom.
Rozsah tlakov najdes vo svojom manuali.Nizky tlak=pripchaty filter,alebo cerpadlo a t.d.
vysoky tlak=najcastejsie upchate niektore kanaliky/potrubia mazania,napriklad turbo.
Samozrejme moze byt zle aj cidlo.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ale k pracovnemu tlaku sa ani len nedojde, lebo motor sa neotoci, ani len starter necvakne, uplne zrusi startovaciu sekvenciu.
Potom je este nejaky dalsi snimac? lebo tento jeden som nasiel na hlave motora a vyzera tak: http://www.ebay.co.uk/itm/FIAT-PUNTO-VA ... 27ff79d56e

Ak nahodou funguje na ON pri zapnuti a OFF pri chybe, ma plne napatie 12V na kontakte? mas o tom predstavu?
Rozmyslam, ako by som to otestoval, ci je vadny iba snimac a potrebuje vymenit alebo treba vymenit polku motora.

Olej a spol. by mali byt ok, menil som to zhruba 7000km dozadu.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

ved to je klasicky "policajt" snimac tlaku oleja. Neviem ako taliani riesili otazku tlaku mazania, ale v starte ti to nemoze zabranit. max ti vyhodi kontrolku oleja, nedostatocny tlak mazania, ukaze cervenu kontrolku na pristrojovke a vtedy sa motor vypina. mrkni si poistky v motorovom prisetore, pri baterke, netusim ako to ma fiat riesene, ale za mna, chybu hladaj inde...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Neviem co ine hladat, ked chybovy kod je v ECU len tento. Poistky som prezrel, puknuta nie je ani jedna.
Chyba sa objavi hned opakovane po zmazani.

Semtam tiez hlasi chybu zhavicov, ale tam hlasi otvoreny obvod a s tym problem startovat nebude.

Pri pokuse nastartovat blika okrem toho trojuholnika este olejnicka, takze nieco s mazanim.

Okrem jednej sondy na hlave motora je este nejaka dalsia? mala by byt, ktora snima kontinualny tlak, ci?
Lebo toto hore je len spinac.

//autoeditácia príspevku (21 Jún 2015, 0:26)
Posielam update - spinac som vymenil, chyba 0520 zmizla, trojuholnik zmizol, ale auto aj tak nestartuje. Preto som aj zmenil nazov temy, kedze tato chyba sa nepreukazala ako gro.

Este sa objavuje jedna chyba P2231 v stave "plausible", co je chyba Lambdy (skrat na zem obvodu B1S1), ale ta nezabranuje startom, nie je to zasadna chyba.

Starter ani len necukne, vsetky kontrolky zhasnu ako za normalnych okolnosti. CHyba imobilizeru to nie je, baterka ma 12.05V, takze je v poriadku.
Vsetko blika, svieti, trubi, len akosi nejde.
Nejake tipy, ak sa s dacim podobnym niekto stretol?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Auto nestartuje z neznamych dovodov

Príspevok od používateľa hojko »

U niektorych mercedesov bol problem, ze to nestartovalo - chybna poistka.
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Keďže všetko vyzerá v poriadku a štartér netočí, môže byť chyba priamo v štartéri, alebo v relé, ktoré do neho spína napájanie.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Poistky som presiel uplne vsetky v motorom priestore, a vsetky su OK.
Rele by mohlo byt skapate,este to odkontrolujem. Dnes pozriem pod auto, ci dakde neodpadol kablik od startera.
Ale pride mi divne, ze by starter len tak zakapal bez predchadzajucich problemov.

Netusim na co sa viac zamerat. Pred polrokom som este aj zemniaci kabel na motor precistil a znova dotiahol.

//autoeditácia príspevku (29 Jún 2015, 14:26)
Nakoniec je to starter. Bud spinacie rele na nom alebo samotny starter/vinutie/uhliky a pod.
Dost zvlastne, lebo sa nijak dopredu neohlasil.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

co si cakal, upozornenie na PP ? :P
ja som mal stastie, zatial mi posiel starter na kazdom doterajsom aute, vzdy rovnako - zrazu nic. :D
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

a čo konkrétne ti odišlo ? uhlíky alebo vinutie ?
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Vraj bol kompletne zadrety,zapeceny, aj cast vinutia. Vymene vsetko okrem obalu.

Dovod bol vraj ten, ze kostriaci kabel iduci na prevodovku niekde ku koncu zoxidoval, mal vyrazne vacsi vlastny odpor a tym padom znizoval startovacie napatie a to zvysovalo prud na uhlikoch, ktore sa uplne opalili, plus to prismazilo aj nieco dalsie.
Tiez som zvedavy na bateriu, kedze ju vraj tiez mohlo nedostatocne dobijat, hoci som na nej nameral stale okolo 14.10-15V, ale zrejme prud bol nedostatocny a v tuhsej zime vyzerala, ze odchadza, po castejsich kratkych jazdach. Raz som ju musel aj dobijat, lebo uz som nenatocil.

Teraz je tam doplneny kostriaci kabel a motor aj skutocne toci ovela rychlejsie, cas startovania je zhruba polovicny.
Auto poslednych par mesiacov startovalo uz akosi pomalsie, kym starter odisiel, ale pripisoval som to baterii.
Napísať odpoveď