Vojnove zlociny USA/Rusko

Diskusie na politické témy...
butthead
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojnove zlociny USA/Rusko

Príspevok od používateľa butthead »

http://www.aktuality.sk/clanok/248803/3 ... zlocincov/#

//autoeditácia príspevku (08 Okt 2014, 10:43)
http://bigcharts.marketwatch.com/quickc ... se&time=12

Komentar Pavlisa:
Čím viac vojen Obama vyrobí, tým vyššie ceny akcií amerických zbrojoviek stúpajú

Za menej než 6 rokov bombardoval držiteľ Nobelovej ceny za mier a prezident USA Barrack Obama už 7 krajín. To, že vojny zbrojárskym firmám, a teda aj celej ekonomike USA pomáhajú, dokazuje priložený dvojročný graf ceny akcií najväčšej zbrojárskej firmy na svete Lockheed Martin z USA, ktorá za rok a pol vyrástla o 100 percent.

Obdobne je to aj s grafmi štyroch hlavných výrobcov zbraní v USA.
Akcionárom týmto spôsobom narástla hodnota akcií o desiatky miliárd dolárov. Američania, ale aj všetci kolaborantskí politici, vrátane tých našich, ktorých USA sponzoruje, si takto užívajú zisky na úkor vyvražďovania miliónov ľudí po svete.

Ceny akcií zbrojárskych firiem rastú mocnejšie, než iné akcie. Ceny štyroch najväčších zbrojárskych firiem USA len tohto roku prekonali burzový index Standard & Poor’s 500 Industrials o neuveriteľných 17 percent.

Bodaj by ceny týchto akcií neleteli do výšok, keď vláda USA si u týchto firiem objednáva výrobu zbraní, ktoré vláda platí z daní občanov. Keď má vláda USA peňazí v rozpočte na vojny málo, požičia si peniaze na kapitálovom a finančnom trhu. To je hlavným dôvodom prečo vláde USA, a teda vlastne občanom USA, vznikol astronomický dlh vo výške 17 500 000 000 000 dolárov, ktorý nebude nikdy splatený, a preto vláde USA hrozí bankrot.

Aby sa vláda USA vyhla bankrotu, snaží sa nadmerným tlačením peňazí rozprúdiť hyperinfláciu, na čo by doplatili miliardy ľudí na celom svete. To sa jej však prirodzene nedarí, pretože stovky miliónov ľudí v USA sú zadlžení až po uši, a preto ďalšie pôžičky na to, aby si kupovali nezmyselné tovary dlhodobej spotreby, ktoré im núka reklama na každom kroku, si už masovo nemôžu dovoliť.

USA sa preto snažia vyhnúť bankrotu vojnou. Veď vojna predsa nie je nič iné, než pokračovanie politiky vládnucej triedy násilnými prostriedkami. V histórii tomu takto bolo takmer vždy!
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Nevedel som kam to dať tak sem to šupnem.
Ako sa schvaľovala invázia do Iraku
Rozpráva Jan Kavan, bývalý československý disident a emigrant vo Veľkej Británii, po 89 politik za Občianske fórum, vo vláde Miloša Zemana minister zahraničných vecí Česka (1998-2002), v rokoch 2002-2003 predseda Valného zhromaždenia OSN takže je priamy účastník udalosti ,,schvaľovania´´ invázie do Iraku cez OSN a prináša jedinečné svedectvo ako to všetko tragikomedicky prebiehalo. Ako povedal, bola to fraška (část byla fraška presnejšie). Video je vystrihnuté z diskusie ktorú organizoval Eduard Chmelár s časopisom Noveslovo k jeho nedávnej iniciatíve Zjednotení za mier. Diskusiu moderovala Gabriela Rothmeyerová.

http://www.mojevideo.sk/video/24139/ako ... iraku.html
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

jackb, Putin nieje neodvolatelny, ale ma tak vysoku podporu, ze mu ju mozu zavidiet politici vsetkych krajin sveta. asi to znamena, ze tu svoju politiku robi dobre. som zvedavy v kolkych statoch by sa stal prezidentom ak by tam kandidoval. Putin tiez nieje vsemocny ale na rozdiel od tvojej milovanej ameriky ma aspon aku taku kontrolu nad oligarchami, zatialco obama je plne ovladana babka, ktora nema na nic vplyv ani moc. az odide, tak sa politika US nezmeni v nicom.

nedokazem pochopit ako dokazes obhajovat prije*** stupidne imperium ktore sa pcha do vsetkych veci na svete. cela vlada USA je banda idiotov, ktory rozmrdali kedysi najsilnejsi stat sveta za jeden a pol dekady. to je historicky rekord. ani najblaznivejsi rimsky cisari toto nedokazali.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

keby boli banda nechopnych idotov, tak nepokazia najsilnejsiu krajinu sveta. aj ked neviem ako sa im to podarilo, ked pan Putin, je taky silny a ma vsetkych po palcom.

ale dospeli sme ku vzajomnemu neporozumeniu. nedokazem si vysvetlit, ako inteligentny mlady clovek moze podporovat kajinu, kde nefunguju ludske prava, politicka opozicia a vysledkami jej velmocenskej politiky trpi stredna Europa do teraz
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

jackb napísal: ale dospeli sme ku vzajomnemu neporozumeniu. nedokazem si vysvetlit, ako inteligentny mlady clovek moze podporovat kajinu, kde nefunguju ludske prava
"Slovensko nie je právny štát" Robert Fico,
jackb napísal:politicka opozicia
Máme my nejakú životaschopnú opozíciu? nezávislých novinárov tu zrážajú autá, nové strany sú v médiach prepierané ako extrémistické alebo "neštandardné"
jackb napísal:a vysledkami jej velmocenskej politiky trpi stredna Europa do teraz
štastie, že Slovensko nie je velmoc.

Týmto sa nestaviam na stranu Ruska. Len si neštastne formuloval vetu.
jackb
Redeemer
Redeemer

kamen, Zelo sa mna pytal na obhajobu USA proti Rusku. takze tvoja reakcia je mimo temu

//autoeditácia príspevku (15 Jún 2015, 22:35)
krstne meno J*b je trefne do rodiny vojnovych stvacov
https://dennikn.sk/160848/je*-bush-chce ... a/?ref=mpm
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:keby boli banda nechopnych idotov, tak nepokazia najsilnejsiu krajinu sveta. aj ked neviem ako sa im to podarilo, ked pan Putin, je taky silny a ma vsetkych po palcom.

ale dospeli sme ku vzajomnemu neporozumeniu. nedokazem si vysvetlit, ako inteligentny mlady clovek moze podporovat kajinu, kde nefunguju ludske prava, politicka opozicia a vysledkami jej velmocenskej politiky trpi stredna Europa do teraz
ad1: neviem ci v prvom odstavci myslis na US alebo RF, moj koment je ten, ze porovnaj si medzinarodne postavenie US napr. v `95 a dnes po 20 rokoch. Dnes je ubohe. Ak myslis na RF, Putin nema ani zdaleka vsetkych pod palcom, ale od kedy je pri moci, tak Rusko po Jelcinovi opat povstalo, preto ma aj taku podporu.

ad2: sme na tom rovnako :) ja tiez nechapem, ako mozes nielen ty, ale kopec ludi podporovat krajinu, ktora sa sice ludskymi pravami ohana kazdu chvilu, ale porusuje ich este castejsie, ci uz doma alebo v zahranici (Saudska Arabia, ich 2 najvacsi spojenec na blizkom vychode o ludskych pravach doteraz nepocula a keby aj ano, pochybujem, ze by pochopili, ze o com to vlastne je). Neviem o tom, ze by v US bola nejaka opozicia, na federalnej urovni su dve strany, ktore to maju pod palcom a vysledkami velmocenskej politiky netrpi len stredna europa ale cela Europa (dnes su to pristahovalci z vojnovych oblasti) a znacna cast zvysku sveta.
Vojenske zakladne ma po celom svete, dodnes neodisli z Nemecka ci Japonska a ani tak skoro neodidu, zatial co neustale obvinuju Rusko z expanzie. (do toho zaradim moj nazor na Ukrajinsku vladu - musi byt zastrelena za to co napachala a aj bude). Vojensky rozpocet maju vyssi nez dalsich 10 krajin dohromady. Rusko nema ani taky budget ako uz spominana Saudska Arabia, ktora plati vyje*** ISIL aby siril smrt a strach v celom regione. Ako toto moze niekto podporovat ja nikdy nepochopim (mam na mysli aj teba aj bratislavskych inteleguanov). Nepochopim ani ako moze niekto podporovat vyje*** gender politiku a cele lgbt hnutia zamerane proti vsetkym ludom na svete a proti normalnej ludskej prirodzenosti (sorry za odbocku, ale dnes je Dias Irae :) )

Amerike nedavam velku zasluhu ani na vitazstve v 2. svetovej vojne, pretoze gro krvi na Europskom bojisku sa prelialo na vychode a v Azii dokazali obsadit od japoncov niekolko ostrovov. Ti sa vzdali po strate Mandzuska, atomova bomba nemohla byt tou vahou na vahach, kedze vsetky mesta boli prakticky vypalene naletmi. Kde to rozhodli bola prva vojna, ale ta skoncila az druhou...

Na zaver len tolko: nemam nic proti americanom, ani ziadnym inym ludom, ale z celeho srdca nenavidim americku vladu a ich zahranicnu politiku, resp. ani by som to nenazval politikou ako cirym imperializmom. Ak sa velmi rychlo nespamataju, skoncia velmi skaredo. Dufam, ze sa toho dna dozijem a toho rana sa budem moct nadychnut slobody, ktora sice bude trvat kratko ako vzdy, ale aspon na chvilu to bude fajn.
jackb
Redeemer
Redeemer

v prvom odstavci len pouzivam tvoje oznacenie americanov za neschopnych idiotov v kontraste s tvojim tvrdenim, ze niekto neschopny a neinteligentny za 15 rokov znicil RF.

tvrdenie, ze RF sa do nicoho nemiesa je nelogicky. lebo tak boj o svetovladu nefunguje. ked v syrii US podporuju rebelov, je logicke ze RF podporuje vladu. a na Ukrajine naopak. a logicky pred 16 rokmi v Juhoslavii. predtym v Somalsku. hovori sa tomu proxy wars.

opozicia v tom zmysle, ze po prehratych volbach v Kongrese nemoze Obama robit vastnu politiku, lebo jeho strana nedrzi vacsinu. v Rusku je neprestavitelny fakt, ze by nemal Putin oporu v Dume.

z ktorej z postsovietskych krajin, okrem Baltskych statov, odisli ruski vojaci?
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

v prvom odstavci len pouzivam tvoje oznacenie americanov za neschopnych idiotov v kontraste s tvojim tvrdenim, ze niekto neschopny a neinteligentny za 15 rokov znicil RF.

"s tvojim tvrdenim, ze niekto neschopny a neinteligentny za 15 rokov znicil RF." asi skor tvoje tvrdenie :) Putin zachranil RF pred rozpadom, pretoze ak by ten Jelcinov bordel pokracoval, tak uz by tu RF nebola a bol by tu este vacsi bordel. US zlikvidovala svoju strednu triedu a svoje hospodarstvo honbou za okamzitym ziskom

tvrdenie, ze RF sa do nicoho nemiesa je nelogicky. lebo tak boj o svetovladu nefunguje. ked v syrii US podporuju rebelov, je logicke ze RF podporuje vladu. a na Ukrajine naopak. a logicky pred 16 rokmi v Juhoslavii. predtym v Somalsku. hovori sa tomu proxy wars.

RF nebojuje o svetovladu, mozno tak kedysi ZSSR, RF bojuje o svoje pravo rozhodovat o veciach, ktore sa ich tykaju. US,SA,Turecko podporuju ISIS v Syrii, RF legitimnu vladu. Na Ukrajine sa ozbrojenym pucom dostala k vlade nacisticko-oligarchicka vlada bojujuca proti vlastnemu obyvatelstvu. Ci myslis ze odovzdavanie uradov pod hlavnou AK47 je nieco co chceme aj tu? Ti idioti predali svoju krajinu za par kolacov na majdane a par dolarov. Ozbrojeny odpor proti niecomu takemu je jediny odpor, ktory moze nieco dokazat. Bohuzial, tam ziadna demokracia nieje.

opozicia v tom zmysle, ze po prehratych volbach v Kongrese nemoze Obama robit vastnu politiku, lebo jeho strana nedrzi vacsinu. v Rusku je neprestavitelny fakt, ze by nemal Putin oporu v Dume.

Obama nic nedokazal ani ked tu vacsinu mal. Putin ma podporu vyse 80%, takze sa o vacsinu v Dume bat nemusi.

z ktorej z postsovietskych krajin, okrem Baltskych statov, odisli ruski vojaci?[/quote]

od vychodneho Nemecka po zakaukazske staty, pritomny su len na hraniciach s Gruzinskom, kedze US prostrednictvom Sakashviliho raketometmi zautocili na mesto plne spiacich ludi, na hraniciach s Afganistanom, kde tu hranicu strazia pred prilevom dalsich blaznov a v Podnestri, kde su ako udrziavaci mieru. btw, preco okrem Pobalstkych statov? Teraz odpovedz ty mne, odkial US odisla bez boja? Teraz nemyslim hlavne sily, ale kde ani nemaju zakladnu, kde ju predtym mali?

Este sa spytam, ako mozes podporovat US politiku na blizkom vychode?
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Celkom ma zaujima, preco som na tomto fore este nevidel pisat Slovakov ktori dobrovolne a dlhodobo ziju v Rusku ale videl som vela Slovakov ktori ziju v USA.
Preco ludia ako zelovoc nezmigruju do Ruska ? Ved tu je vsetko tak strasne naprd a v Rusku je predsa vsetko spravne.
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

xH4wK napísal:Celkom ma zaujima, preco som na tomto fore este nevidel pisat Slovakov ktori dobrovolne a dlhodobo ziju v Rusku ale videl som vela Slovakov ktori ziju v USA.
Preco ludia ako zelovoc nezmigruju do Ruska ? Ved tu je vsetko tak strasne naprd a v Rusku je predsa vsetko spravne.
iny argument by nebol? :cokolvek:
nepoznam pismo ani rec, ani necitim potrebu tam momentalne emigrovat, co nieje, ale moze byt. minimalne by som tam rad niekedy vycestoval na par tyzdnov. kazdopadne co ty este robis na SVK? uz si mal byt minimalne v Bruseli ci Washingtone. btw, ak nahodou nemas rad Fica preco si na SVK? ak ho mas rad, preco si neodisiel za Radicovej?

Davam ti K- za ostentativny internetovy argumentacny fail.
xH4wK

Zjavne si pochopil pointu mojho postu.
(PS: ta karma este niekoho zaujima ? :psssst: staci mi vidiet, ze individuum ako si ty ju ma vyssiu ako ja)
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

xH4wK napísal:Zjavne si pochopil pointu mojho postu.
(PS: ta karma este niekoho zaujima ? :psssst: staci mi vidiet, ze individuum ako si ty ju ma vyssiu ako ja)
tvoj post nemal ziadnu pointu.
PS: ta karma asi niekoho zaujima, ak sa na nu pytas :P
jackb
Redeemer
Redeemer

ehm, Rusku bolo ubrate pravo rozhodovat o jeho vnutornych zalezitostiach? Prevzate urady s AK47 pri hlave, to ako na Kryme?
vlastnych obyvatelov. ktory maju sede pasy RF, nedokazu hovorit po ukrajinsky a nikdy sa necitili ako Ukrajinci. a zvolili v referende, ze chcu od Ukrajiny samostatnost.
ich paramilicie sa skryvaju na sidliskach a vystavuju tak ex-ukrajincov, ktori hovoria po rusky smrti zabitim.

Vychodne Nemecko nebolo cast Sovietskeho zvazu. RF nema hranice s Afganistanom.
ale tie ma napriklad Tadzikistan, kde Moskva podporovala obciansku vojnu. Nahorny Karabach detto. vojenske instalacie v Bielorusku, Kazachstane, Armensku, Kyrgyzsku. Podpora separatistov z Podnesterska. Namorne zakladne v Syrii a Vietname.

podporujem politiku US na Blizskom vychode? az taky idiot zase nie som.
Afganistan bol ignoraciou vojenskych chyb, ktore urobili Sovieti, pred nimi Briti, pred nimi Perzania... tak krajina je skoro ako Rusko. ked ju napadnes, za kazdou skalou je RPG a AK, ktore ta z tade pozenie. v Rusku je to kazda breza.
znicenie Saddama neprinieslo ziadne blaho irackemu ludu, a slobodu uz vonkoncom nie. S Kurdami vypiekli a teraz hasia ISIS ktory povstal z toho bordelu, ktory tam nechali
akcie voci Jemenu a v Syrii su podla mojhu nazoru na obalamutenie arabskych monarchov, aby nadalej pustali Americanov cucnut si k rope
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:ehm, Rusku bolo ubrate pravo rozhodovat o jeho vnutornych zalezitostiach? Prevzate urady s AK47 pri hlave, to ako na Kryme?
vlastnych obyvatelov. ktory maju sede pasy RF, nedokazu hovorit po ukrajinsky a nikdy sa necitili ako Ukrajinci. a zvolili v referende, ze chcu od Ukrajiny samostatnost.
ich paramilicie sa skryvaju na sidliskach a vystavuju tak ex-ukrajincov, ktori hovoria po rusky smrti zabitim.

Vychodne Nemecko nebolo cast Sovietskeho zvazu. RF nema hranice s Afganistanom.
ale tie ma napriklad Tadzikistan, kde Moskva podporovala obciansku vojnu. Nahorny Karabach detto. vojenske instalacie v Bielorusku, Kazachstane, Armensku, Kyrgyzsku. Podpora separatistov z Podnesterska. Namorne zakladne v Syrii a Vietname.

podporujem politiku US na Blizskom vychode? az taky idiot zase nie som.
Afganistan bol ignoraciou vojenskych chyb, ktore urobili Sovieti, pred nimi Briti, pred nimi Perzania... tak krajina je skoro ako Rusko. ked ju napadnes, za kazdou skalou je RPG a AK, ktore ta z tade pozenie. v Rusku je to kazda breza.
znicenie Saddama neprinieslo ziadne blaho irackemu ludu, a slobodu uz vonkoncom nie. S Kurdami vypiekli a teraz hasia ISIS ktory povstal z toho bordelu, ktory tam nechali
akcie voci Jemenu a v Syrii su podla mojhu nazoru na obalamutenie arabskych monarchov, aby nadalej pustali Americanov cucnut si k rope
neviem o tom, ze by na Kryme niekoho vyhadzovali z uradov, tam im dvojnasobne dvihli platy, potom aj ceny, toz asi tak vsjo.

Tadzikistan - bavime sa o Putinovi, vytahujes vec z 92, momentalne su tam Rusi na hraniciach s Afganistanom, pokial udrzuju stabilitu je to len dobre. mozme sa aj dalej bavit o Tadzikistane, ale daj mi nejaky zdroj z ktoreho mozem cerpat, idealne 2 z oboch stran. Bielorusko? Tam je pokial viem Lukashenko, ruska armada afaik tam nieje, mozem sa mylit, Armensko, resp. Nahorny Karabach, opat afaik je to armenska enklava v Azerbajdzane, jedna krajina krestanska, druha turkicko moslimska, Rusi udrzuju mier, podporuju Armenov, Turci Azerbajdzancov, vojna bola kedy? v 95? Kyrgyzsko, uprimne nemam sajnu, co tam je? Aka je historia tohto regionu? Som rad, ze si nevytiahol Cecensko.

no ak podporujes US, podporujes aj ich politiku na blizkom vychode, tym padom aj wahabistov zo Saudskej arabie, ergo ISIS. To je ako podporovat nacistov za ich hospodarsky uspech do 39 :D Nemozes si vyberat len to dobre z jednej strany a len to zle z druhej.

Na druhu stranu, co prinieslo US/NATO do Lybie? Smrt, co priniesli do Syrie? Smrt, co priniesli do Iraku? Smrt.
Miliony ludi zomreli kvoli zaujmom hrstky zdegenerovanych mocibaznych chu****.
Ako po tom vsetkom este mozes obhajovat US? To budes cakat az vybombarduju poslednu krajinu na svete? Vcera a dnes to boli oni, zajtra to bude kto? To si stale taky slepy k tomuto? Dnes ukazuju prstom na Rusko. Na vychod uz sli svojho casu najmocnejsie armady sveta, ako to dopadlo vsetci vieme. Ja toto nemozem ani nebudem podporovat. V

Vae victis
jackb
Redeemer
Redeemer

och, lebo som v inej teme nepisal, ze sice nepodporujem Rusko, ale to sa konvecnym utokom zo zapadu porazit neda. nepodarilo sa to nikomu a pri podpore vlady v kombiancii s nacionlizmom a klimatickymi podmienkami to tak skoro ani mozne nebude. z vychodu to je este vacsi nezmysel. co nezamrzne to v na jar ostane pochovane v blate. a logisticky sa to ustat neda.

co je http://rt.com/news/russian-military-bases-abroad/ a podrobne: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_R ... ses_abroad
co chcu http://sputniknews.com/military/20140226/187917901.html
a kde vsade mali nos povedla US
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_proxy_wars

aj to ze Bushovcov povazujem za vojnovych stvacov a j*ebov, som napisal.

ale autoritativny rezim jedinej osoby mi je odpornejsi ako ked o svinstve rozhodne 535 ludi, ktori su pravidelne obmienani
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

zelovoc napísal:Saudska Arabia, ktora plati vyje*** ISIL aby siril smrt a strach v celom regione
myslel som, že SA platí len týchto? a tí bojujú proti ISu, aj keď ideologicky sa podobajú: https://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_Front_%28Syria%29
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal: ale autoritativny rezim jedinej osoby mi je odpornejsi ako ked o svinstve rozhodne 535 ludi, ktori su pravidelne obmienani
A nieje to uplne jedno?

Taky Brusel nedokaze urobit jedno spravne rozhodnutie. Preco v starom Rime za republiky v casoch ohrozenia volili diktatora?
Putin nieje ziaden diktator, nema ziadnu absolutnu moc. To co ma je autorita a respekt.

//autoeditácia príspevku (18 Jún 2015, 9:57)
Waagbistritz69 napísal: myslel som, že SA platí len týchto? a tí bojujú proti ISu, aj keď ideologicky sa podobajú: https://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_Front_%28Syria%29
SA plati kadekoho, toto co si dal, je tusim al-Nusra, niesom si isty, ta teraz dostala na <> od Hizbalahu v Libanone. Saudi su wahabisti, extremna forma sunitov, teraz aj u nich ISIL zautocila na 1-2 mesity, cirou nahodou sitske. Ten rezim musi padnut, ale uz si platia aj egyptsku armadu a prostrednictvom ISILu kontroluju pol Iraku a Syrie. Ak je nieco nebezpecny a autoritativny rezim tak je to rod Saudov a nie Rusko.
xH4wK

zelovoc napísal: Putin nieje ziaden diktator, nema ziadnu absolutnu moc. To co ma je autorita a respekt.
Par milionov Rusov by ti asi oponovalo.. keby mohli.
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

xH4wK napísal: Par milionov Rusov by ti asi oponovalo.. keby mohli.
mozno by oponovali, keby chceli, alebo keby vedeli, kto iny by to zvladal lepsie.

Vezmi si Fica, kopec ludi by rado volilo uz konecne niekoho perspektivneho, ale absolutne nieje koho, cela opozicia je neschopna akejkolvek rozumnej akcie, bez akejkolvek idey. Myslis, ze tam to je ine? Tam je opozicia tak slabucka nie preto, ze by ju Putin likvidoval, ale preto lebo je neschopna, platena zo zahranicia a ludom nesympaticka.
Napísať odpoveď