Ake mate auto?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Ake mate auto?

Príspevok od používateľa japaja »

kamarát ma feldu 1.3 mpi (krátku verziu) a že vraj takéto auto je vraj dobre oproti tomu bmw ja zas tvrdím že tie feldy sú rakvy na kolesách
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tak pre človeka, ktorý si nemôže dovoliť kúpiť drahšie auto, ale len Feldu, je jasné, že to je pre neho lepšie auto, lebo do nejakého 25-ročného Báwa, ktoré by si za tú cenu kúpil, by musel vraziť minimálne ešte raz cenu toho auta, ak by tam nastal nejaký väčší problém. Pri cene do 1000€ si ale veľa nenavyberáš a Felda je v tomto prípade určite rozumnejšie riešenie.

Pri cenách 5000€+ sa už dá vybrať aj z prémiovejších značiek nejaký krajší starší kúsok, ktorý poskytuje oveľa viac komfortu ako novšie autá za podobnú cenu z dielne VW alebo Škoda.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

japaja napísal:...ja zas tvrdím že tie feldy sú rakvy na kolesách
To je blbosť, prečo že rakva na kolesách? :D Kto kupuje Feldu, tak kvôli bezpečnosti určite nie a autá s podobným rokom výroby a v rovnakej triede, by mali na tom byť plus mínus bezpečnosťou zhruba rovnako. Ja skôr vidím problém týchto aút v ich výkone. Lebo aby Felda aj išla voľačo, tak jej musíš stúpať jak blázen. Keď presadnem zo svojej 1.8 do 1.3 tak je to kua rozdiel, jazdné vlastnosti ani nehovorím, nakláňanie do zákrut, brzdy... V tomto ja osobne vidím problém týchto aút.
Pilifo napísal: Ale ten mýtus ohľadom drahého servisu a dielov pre BMW je už dnes pasé. Ak to nedávaš do autorizáku, tak tieto ceny sú veľmi podobné "ľudovejším" značkám ako Škoda alebo VW.
Neexistuje, že servis Báva alebo Audiny ťa stojí porovnateľné peniaze ako sevis VW, Škody, Peugeotu alebo Renaultu... O tom ma tu nepresvedčí nikto. Nejeden kamarát mal Bávo a tam sa opravy čohokoľvek pohybujú rádovo v stovkách € aj za úplné sprostosti. A to sa nebavíme o autorizákoch... Jedine ako píše Maro, diely spod ruky, alebo z búračiek... Ale nové diely sú cenovo úplne inde :).
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Nie sú cenovo úplne inde, ak sa bavíme o originálnych dieloch a nie poľských :wink: Samozrejme sa tie diely neoplatí kupovať priamo v BMW, kde ich majú o niekoľko desiatok percent drahšie ako v eshopoch, ktoré ich ponúkajú tiež. Buď ich tvoj kamoš kupoval priamo v BMW alebo cez nejaký predražený e-shop.

Spomeniem príklad - porovnával som ceny DPF filtrov na BMW, Audi a Fordy a rozdiely tam boli tak max. 10% pri autách podobnej triedy. To isté žhaviče. Zatiaľ som na svojom BMW neriešil nič väčšie, ale skúsenosti ma presviedčajú o tom, že je to len čistý mýtus :wink:
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

bindo robil som vodičak na škode rapid hatchback to nove auto čo je, asi par mesiacov dozadu, otec ma posadil do feldy no ani za chu*a som s tym jazdiť nevedel
a prečo rakva? veď sa v tom zabijem pri trochu väčšej rýchlosti alebo nie?
na felde by si nezrobil kuželky bez plynu stavím sa o hocičo s hocikým..
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

"Kuzelky bez plynu" je rakovina autoskol. V zivote nikdy v realnej premavke sa nerozbiehaj ani nejazdi bez plynu, lebo zabrzdis celu krizovatku a ludia za tebou ta budu vrazdit pohladom. A motor ti tiez nepodakuje.

A verim ze aj Felda by zvladla ist bez plynu, uz tusim mala elektronicky riadene vstreky.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

A čakal si čo? Že spravíš autoškolu a zrazu bude z teba expert na riadenie všetkého, čo má kolesá? Aj skúsený vodič sa musí s "novým" autom najprv zoznámiť.

A čo sa týka tej rakvy na kolesách, tak ono väčšinou býva problém medzi sedačkou a volantom a nie v aute samotnom. Rovnako ako sa môžeš zabiť v starej filcke, tak sa môžeš aj v najnovšom BMW.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no melonSVK asi takto v škole som mal robiť kuželky na spojke kebyže autoškola ma feldu tak asi inak by mi to vysvetlila (autoškola)
ano kamarat mi vysvetlil ako mam šoferovať feldu - už viem

pinco
príklad: ideš sa uhnúť havarii s čim sa lepšie uhneš a v čom prežiješ? vo felde bez posilňovača? s 1 airbagom čo ani boh nevie či funguje po tych rokoch? alebo bmw?
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

japaja napísal:pinco príklad: ideš sa uhnúť havarii s čim sa lepšie uhneš a v čom prežiješ? vo felde bez posilňovača? s 1 airbagom čo ani boh nevie či funguje po tych rokoch? alebo bmw?
ty tu co davas? ak sa mas vyhnut havarii, tak sa jej snazis vyhnut rovnako na filcke ako na BMW a to je zase na medzikuse a na zdravom rozume.
kubaj
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kubaj »

japaja napísal: pinco
príklad: ideš sa uhnúť havarii s čim sa lepšie uhneš a v čom prežiješ? vo felde bez posilňovača? s 1 airbagom čo ani boh nevie či funguje po tych rokoch? alebo bmw?
Posilňovač riadenia je pri vyšších rýchlostiach úplne neaktívny, ten pomáha hlavne na parkovisku a tak... Ale hlavne od zvyšku auta závisí aké je bezpečné, pri tejto nehode je jasne vidieť rozdiel medzi novším a starším autom čo sa bezpečnosti týka.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no a že prečo to volám rakva...
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

japaja napísal:pinco
zivotnost airbagov je 10 / 15 rokov, cize ak felda alebo bavo je z roku 2000, tak na airbag by som sa ani v jednom aute nespoliehal
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Samozrejme, tuhost a pevnost karoserie je na novych autach uplne inde ako kedysi, vid. porovnanie Felda vs. Fabia:

Škoda Fabia
Podélný posun volantu - 18mm
Podélný posun A-sloupku - 34mm
Podélný posun pedálu - 30mm

Škoda Felicia
Podélný posun volantu - 119mm
Podélný posun A-sloupku - 129mm
Podélný posun pedálu - 172mm

Ale ked do teba niekto napali kludne iba v 60tke zboku, tak si v prdeli jak americky vojak na Sibiri. Ci sedis vo Felde alebo vo Volve. Proste si v prdeli.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

trochu to tu oživím fotkou a pridávam aktuálnu na "letných" nakoľko posledná tu je iba s teraz už zimnými r16 :)
Prílohy
x.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Boccaccio napísal: zivotnost airbagov je 10 / 15 rokov, cize ak felda alebo bavo je z roku 2000, tak na airbag by som sa ani v jednom aute nespoliehal
Co sa stane, nevystreli, nenafukne ho?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

pekne kolesa robo
heker - nevystreli ti, ale zazil som aj 20 rocne airbagy, ktore vystrelili aj pri malom tukanci :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Scorpion90 napísal:para ma Focusa RS, to je celkom drahe ci?
Mal som Focus ST upraveny na Stage 3, ktory mal niekolko veci z RS, ako je RJ, spojka, atd. - ale uz som to predal. :)

Je na case rozhliadnut sa po niecom inom.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Moje Mondeo 2.2 TDCi 114kw, 11/2004, sedan, momentka zo slalomu
Prílohy
Mondeo_ochutnavka1.jpg
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tie kolesa sa mi velmi nepacili ked si ich predstavil, ale fakt k tomu autu idu, video sa podarilo?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Video,,,, eeeh ake video :-D zatial najkontroverznejsie kolesa ake som mal, samemu sa mi moc nelubili ale kupil som ich lebo bola dobra moznost, jasna historia (poznal som ich ex-majitela) preberal som ich v stave novych kolies a aj cena bola dobra takze som ich bral skor z inych ako estetickych dovodov no nakoniec sa mi zacali lubit. 100 ludi mi ich opluje, dalsich 100 vychvali, celevrita :-D
Napísať odpoveď