Medical CMS

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Revolution
Novice
Novice

Medical CMS

Príspevok od používateľa Revolution »

Čaute :-)

Potreboval by som poradiť ohľadne nejakého lekárskeho/medical cms.. Máte niekto nejaké skúsenosti s nejakým? Hľadali ste niečo podobné?
Niečo v štýle aby sa "pacient" mohol objednať na dátum ktorý on chce a v určitú hodinu, z pohľadu lekára aby zasa on videl kedy sa kto objednal..

Našiel som napríklad Open EMR, niečo málo na wordpress (myslím nejaký modul), ale inak nič moc.. Ďakujem za každú radu a typ. Prajem pekný deň. :-)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Medical CMS

Príspevok od používateľa mirak2 »

toto robia vo velkom velke firmy ako Siemens. osobne si ale myslim, ze pokial ti ide iba o objednavanie na nejake casy, tak to nemusis hladat iba vyslovene pre lekarov, takych modulov moze byt vela.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Tak nejak. Povedal by som ze mozno skusit hladat nejaky kalendar plugin pre nejake CMS tvojho vyberu?
Nakodovat nieco take tiez nie je nejaky velky problem... Mal by si viacero kalendarov pre viacero lekarov (alebo jeden ak je len jeden), lekar by si mohol nastavit ordinacne hodiny defaultne pre PO-NE ale tiez by si mohol upravit hodiny aj pre dany den, ak by nahodou bola nejaka zmena a pod.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ono zalezi co presne potrebuje. Ci pre jednu ordinaciu, alebo viac. Robil som navrh databazy (vramci cvicenia) pre podobnu vec, a pocet tabuliek sa pekne rozrastol. Takze musis spceifikovat trosku viac.
Revolution
Novice
Novice

Ďakujem za odpovede. ;-) Iba na jednu ordináciu, uvediem príklad. Známa je gynekologička, pacient si do prehliadača zadá jej www stránku, na výber bude mať buď login teda prihlásenie, alebo registráciu, po prihlásení pacientka prejde na úvodnú stránku na ktorej bude kalendár s daným mesiacom, pacientka bude mať na výber od pondelka do piatku možnosť objednať sa na danú hodinu, pokiaľ by už na daný deň a hodinu bol niekto iný, objednať by sa už nedalo, poprípadne ak by pacientka v daný termín nemohla, niečo by jej do toho prišlo, zrušila by objednanie, toľko z pohľadu pacientky. Z pohľadu lekára/ky by sa tiež prihlásili na stránku a videli by kto je v daný deň v mesiaci a akú hodinu objednaný...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jo, da sa to v klude nakodit aj bez CMSka alebo ako plugin pre nejake CMS.
Pri takychto veciach je ale mensi problemik... ktokolvek si ta moze registrovat a poslat objednavku a bud ju nechat a neukazat sa, alebo ju zrusit par hodin pred tym ako by sa mal dostavit...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Michaelo napísal:Pri takychto veciach je ale mensi problemik... ktokolvek si ta moze registrovat a poslat objednavku a bud ju nechat a neukazat sa, alebo ju zrusit par hodin pred tym ako by sa mal dostavit...
Treba registraciu bud podla rodneho cisla (ale nastudvat si to v zakonoch), alebo telefone cislo, ci unikatny token, ktory clovek dostane v ambulancii po prvej nasvteve.

//autoeditácia príspevku (14 Jún 2015, 21:50)
Revolution: inac o medicinsky softver sa dost zaujimam, tak ked budes mat vysledok, mohol by si ma informvat.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ano, da sa to riesit, ale vacsinu ludi by prave takato registracia odradila ihned. No a ako si overis ze ti niekto tam dal svoje prave rodne cislo?
A s tym tokenom: Vacsina ludi sa k tebe bude prave chciet takto objednat po prvy krat... Ked uz u teba bol, casto je dohodnuty na dalsi termin alebo aspon priblizny datum.

Takze najprv si treba premysliet toto a ako to spravit.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Osobne by som veril viac pacintom, ktory u mna uz boli.
Michaelo napísal: No a ako si overis ze ti niekto tam dal svoje prave rodne cislo?
jeho validaciou :D ale uznavam, ani ja sam by som sa neregistroval pomocou rodneho icsla.

Ale suhlasim, treba to dobre premysliet, no mail+tel. cislo je asi minimum.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

v Rakusku prebieha elektronizacia zdravotnictva a prave uplynuly rok sme robili portal aj pre pacientov... a pacienti dostavaju prvotne pristupove udaje (adresu stranky, prihlasovacie meno a docasne heslo) bud od lekara alebo od nemocnicneho it technika. ja osobne si myslim, ze ak sa chces vyhnut problemom s registraciou a jej validaciou, tak by si to mal robit rovnako a ratat s tym, ze urcitu dobu budes pouzivat oboje ale hlavne, ze nikdy neprinutis vsetkych pacientov k objednavaniu sa cez internet
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

V podstate poviem, co tu uz odoznelo, ludia su svine a pri tom, terba ratat aj pri navrhu takehoto systemu.
Dalej, nezabudni na logovanie kazdej akcie, aby ked nastane problem si vedel najst vinnika (predpokladam, ze objednavat sa bude pacient sam, sestra, lekar, ...).
Revolution
Novice
Novice

Predtým čo mali nejaký software na evidenciu pacientov, pri registrácií ako ste už písali zadávali rodné číslo, číslo poisťovne a ostatné veci, meno, email, ulica, tel. číslo atď.. Pokiaľ pacienti mali skúsenosti už s niečím podobným, nemyslím si, že toto mal byť už taký veľký problém, ako si to lekárka kontrovala na to som sa už nepýtal. harrison314, áno vzťahujú sa na to zákony, ak nájdem správne riešenie teda budem v tomto úspešný určite sa ozvem. :-)

Stále ale premýšľam ako to spravím, dostatočné znalosti na nakódovanie celého systému nemám. Našiel som na wordpress nejaké pluginy, booking calendar, no nemyslím si že z pohľadu lekárky by to bolo ono, aby sa prihlasovala na wp admin panel a vyznala sa v tom, jedine spraviť nejaké menšie zaškolenie do systému, zasa je tiež ale pravda že sestričky musia mať už nejaké skúsenosti. (nemyslím zrovna s wp) Premýšľam nahlas a sám si odpovedám. :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Revolution napísal:Predtým čo mali nejaký software na evidenciu pacientov, pri registrácií ako ste už písali zadávali rodné číslo, číslo poisťovne a ostatné veci, meno, email, ulica, tel. číslo atď..
No soft ako Medicurs, Win Adam, .... su interne, nemas (nemal by si) mat tie udaje pristupne z internetu. V tomto vidim isty rozdiel.

A co sa tyka zaskolenia, tak to by si musel v kazdom pripade.
Napísať odpoveď