Game of Thrones - Seriál
Re: Game of Thrones - Seriál
Akože neviem načo niekto lezie do tejto temy ked este nevidel poslednu cast. Mam na mysli 2 karmistov co mi znizili karmu napriek tomu, ze som spoiler z knihy oznacil. Je to tema o seriali tak nebudem teraz aj vsetko co sa stalo v seriali davat do spoileru...
Celá komédia so spoilovanim je na nervy. Špeciálne pri GoT sa z toho každý ide pokakat.
mna by to stvalo extremne keby mi niekto vyspoiloval zasadnu vec. na druhu stranu, pokial sledujem serial podla knihy a nechcem ziadne spoilery, tak si tie knihy precitam, pokial mi to za to nestoji, tak sa musim zmierit s tym ze skor ci neskor nejaky ten spoiler objavim, hlavne ked citam diskusie na internete 
Presne to som mal na mysli. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale ak nechcem mať spoilnuté nejaké dielo, tak zásadne neleziem do skupín a fór, kde sa rozoberá. A radšej nepozerajte ani 9gag.
V tejto téme to tiež vyzerá, že čo príspevok to spoiler tag. Načo je to dobré? Ako sa to číta potom?
V tejto téme to tiež vyzerá, že čo príspevok to spoiler tag. Načo je to dobré? Ako sa to číta potom?
-
xH4wK
Hlavne, ze tento thread sa volaaacid napísal:mna by to stvalo extremne keby mi niekto vyspoiloval zasadnu vec. na druhu stranu, pokial sledujem serial podla knihy a nechcem ziadne spoilery, tak si tie knihy precitam, pokial mi to za to nestoji, tak sa musim zmierit s tym ze skor ci neskor nejaky ten spoiler objavim, hlavne ked citam diskusie na internete
"Game of Thrones - Seriál"
Nie
"Game of Thrones - Knihy"
To akoze ma kazdy clovek teraz citat knihy len preto, aby sa vyhol spoilerom... ? Nie je jednoduchsie aby clovek co spoiluje bral ohlad na ostatnych a jednoducho oznacil svoj post ako spoiler ?
A ked niekto sleduje serial bez citania knih (drviva vacsina populacie) a niekto mu sem hodi 'spoiler jako krava' bez tagov.. tak to vytoci aj kludneho cloveka.
Takze nabuduce chlapi, spravte si vlastny topic kde budete riesit knihy alebo nespoilujte v tomto threade bez tagov a zbytocne sa nesnazte este svoj nezaujem o ostatnych diskutujucich obhajovat.
Ak je to seriál a teda nie kniha, tak prečo si myslíš, že to čo sa stalo v knihe sa so 100% istotou odohrá aj v seriály?
Vobec to tak nemusí byť.
Vobec to tak nemusí byť.
-
xH4wK
budem sa citovat
zbytocne sa nesnazte este svoj nezaujem o ostatnych diskutujucich obhajovat.
ja som nic nespoiloval a ani netvrdim ze mas citat knihy. tvrdim ze pokial pozeras akykolvek serial alebo film natoceny podla predlohy, tak riskujes spoilery uz len tym ze ides na internet... to je proste riziko s ktorym musis ratat.
ja som take nic riskovat nechcel, tak som knihy radsej precital.
ved tu sa ludia snazia hadzat vsetko do spoiler tagov, obcasne ale nieco ujde, nikto nie je neomylny. rovnako si si mohol spoiler precitat v komentaroch na youtube, na reddite, ako begbee spomenul na 9gagu alebo ho nahodou zapocujes pri obede od vedlajsieho stolu.
je serial, nejde o zivot, viditelne ti na tom nezalezi natolko aby si si precital knihy, tak preco sa teda rozculujes?
ja som take nic riskovat nechcel, tak som knihy radsej precital.
ved tu sa ludia snazia hadzat vsetko do spoiler tagov, obcasne ale nieco ujde, nikto nie je neomylny. rovnako si si mohol spoiler precitat v komentaroch na youtube, na reddite, ako begbee spomenul na 9gagu alebo ho nahodou zapocujes pri obede od vedlajsieho stolu.
je serial, nejde o zivot, viditelne ti na tom nezalezi natolko aby si si precital knihy, tak preco sa teda rozculujes?
Presne tak, táto téma je o seriály, rozoberá sa tu seriál. Nevadí mi, keď sa tu rozoberajú aj knihy, a porovnávajú rozdiely, ale na to tu je to spoiler tlačítko.
Nie je problém napísať "Spoiler k poslednej časti", alebo "Spoiler z knihy" a kliknúť na tlačítko spoiler. Je to prehľadné, vám to zaberie 5 sekúnd života, a ostatným tým nič nepokazíte.
Ja som napríklad GOT nezačal pozerať hneď, a sem som si prišiel prečítať nejaké reakcie na seriál, tak je fajn, keď sú spoilery označené. 9GAG ani podobné weby - tam do diskusii zásadne neleziem, tam sú spoilery pravidelné.
Špecialitka je napríklad oficiálna FB stránka Vikings, kde sami autori dávajú spoilerovské obrázky 5 hodín po odvysielaní časti.
Nie je problém napísať "Spoiler k poslednej časti", alebo "Spoiler z knihy" a kliknúť na tlačítko spoiler. Je to prehľadné, vám to zaberie 5 sekúnd života, a ostatným tým nič nepokazíte.
Ja som napríklad GOT nezačal pozerať hneď, a sem som si prišiel prečítať nejaké reakcie na seriál, tak je fajn, keď sú spoilery označené. 9GAG ani podobné weby - tam do diskusii zásadne neleziem, tam sú spoilery pravidelné.
Špecialitka je napríklad oficiálna FB stránka Vikings, kde sami autori dávajú spoilerovské obrázky 5 hodín po odvysielaní časti.
Inak GRRM sa vyjadril, že by WoW chcel vydať pred 6. sériou seriálu... celkom pozitívna správa, ktorú ale radšej netreba brať doslovne 
Podľa optimistických špekulácií WoW niekedy začiatkom ďalšieho roku a DoS pri troche šťastia ešte v tomto storočí 
aj napriek vsetkemu to prislo ku bodom z knih. more or less
Spoiler
Jop , i keď myslím že Stannisa sa potrebovali v seriály zbaviť a v knihe bude mať iný osud ale na tom vôbec nezáleží
Melisandrin výraz hovoril za všetko , až to mrazilo že zrazu nemá tu istotu ktorou sršala odkedy je v seriály
Sir Robert Strong vyzerá úplne super
(Nečakal som že bude mať hlavu
)
Walk of punishment bol super spravený a koniec tiež
Sir Robert Strong vyzerá úplne super
Walk of punishment bol super spravený a koniec tiež
kokos clovek tu nie je chvilu a x stran textu 
xH4wK: Ty musis byt uplny debil naozaj, prides sem vo velkom style a hned vsetkych urazas, chudacik
A co sa tyka porovnavania knih a serialu, tak jasne ze sa to deje, lebo tie zmeny nikdy predtym neboli v takomto velkom rozsahu, tak sme proste prekvapeni
To ako keby v LOTRovi nepreslo Spolocenstvo cez Moriu, ale sa rozdelili na dve casti a jedny presli Moriou a druhy dole pri Sarumanovi - priklad.
Na to tu ta tema je aby sa o tom diskutovalo. Ked sa vam nepaci, mate smolu. Spoileri z knih som za, aby sa oznacovali.
Spoileri zo serialu oznacovat netreba, tiez nechapem naco niekto lezie do serialovej temy, ked sa chce vyvarovat spoilerom. To mi pripada ako dost masochisticke. Ked chce dotycny vediet nazory na dany serial, tak mu nepomoze 10-20 nazorov na nejakom hojko.com, ale pojde na csfd, alebo imdb kde je tych nazorov asi 100x tolko + hodnotenie = neporovnatelne vacsia objektivita.
To ze Stannis obetoval dceru je povedzme OK, ale tiez sa mi to tak "ludsky" nepacilo.
Avsak to ako John previedol tych Divokych cez stenu, tak to bol teda riadny fail
Ako to uz mnohi rozoberali. To ked ukazali tu scenu, tak som mal chvilu blby pocit, ci som stiahol dobry diel, ci to nie je nejako pokazene
Cize oni sa odviezli z ich pristavu za stenu, tam nalozili divokych, potom ich vylodili tak 2 km nizsie aby s nimi pekne suchou nohou sa mohli prejst ku stene
Pricom celou cestou sa obzerali ci po nich nejdu nemrtvy...no toto bolo asi to najhorsie co som v tomto serialy zazil.
xH4wK: Ty musis byt uplny debil naozaj, prides sem vo velkom style a hned vsetkych urazas, chudacik
A co sa tyka porovnavania knih a serialu, tak jasne ze sa to deje, lebo tie zmeny nikdy predtym neboli v takomto velkom rozsahu, tak sme proste prekvapeni
Na to tu ta tema je aby sa o tom diskutovalo. Ked sa vam nepaci, mate smolu. Spoileri z knih som za, aby sa oznacovali.
Spoileri zo serialu oznacovat netreba, tiez nechapem naco niekto lezie do serialovej temy, ked sa chce vyvarovat spoilerom. To mi pripada ako dost masochisticke. Ked chce dotycny vediet nazory na dany serial, tak mu nepomoze 10-20 nazorov na nejakom hojko.com, ale pojde na csfd, alebo imdb kde je tych nazorov asi 100x tolko + hodnotenie = neporovnatelne vacsia objektivita.
To ze Stannis obetoval dceru je povedzme OK, ale tiez sa mi to tak "ludsky" nepacilo.
Avsak to ako John previedol tych Divokych cez stenu, tak to bol teda riadny fail
Cize oni sa odviezli z ich pristavu za stenu, tam nalozili divokych, potom ich vylodili tak 2 km nizsie aby s nimi pekne suchou nohou sa mohli prejst ku stene
-
xH4wK
Hlavne, ze ty si lietadlo Frco.
Vsetci sme vdacni za tvoje neocenitelne zhrnutie x stran temy... neviem ako by sme bez toho pokracovali v nasich biednych zivotoch.
Ale vratim sa k teme o com tento topic ma byt.. ohodnotim posledny diel a kedze je to posledny diel serie tak aj celu seriu, davam poslednemu dielu tak 5/10, velmi slabe v mojich ociach a cela seria tak 6/10, mne osobne sa nepacila takmer ziadna cast z celej serie a kazdu novu cast som bol len v ocakavani, ci tento diel uz konecne bude zaujimavy.
Vsetci sme vdacni za tvoje neocenitelne zhrnutie x stran temy... neviem ako by sme bez toho pokracovali v nasich biednych zivotoch.
Ale vratim sa k teme o com tento topic ma byt.. ohodnotim posledny diel a kedze je to posledny diel serie tak aj celu seriu, davam poslednemu dielu tak 5/10, velmi slabe v mojich ociach a cela seria tak 6/10, mne osobne sa nepacila takmer ziadna cast z celej serie a kazdu novu cast som bol len v ocakavani, ci tento diel uz konecne bude zaujimavy.
-
Grond
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
pre mna je tato seria strasnym sklamanim, dufam ze sa sestka vrati na uroven prvych troch ...
jeden velky spoiler:
jeden velky spoiler:
Spoiler
http://www.ew.com/article/2015/06/14/ga ... -interview
inac som nechapal konanie stannisa ... ako seriozne polka armady v <>, bosorka zdrhne, moralka zvysku armady v srackach a on sa da na obliehanie proti presile ...
inac som nechapal konanie stannisa ... ako seriozne polka armady v <>, bosorka zdrhne, moralka zvysku armady v srackach a on sa da na obliehanie proti presile ...
Tú Stannisovu linku pohnojili ako sa len dalo. Najprv z neho zrobia doslova záporáka upálením dcéry a potom ešte aj neschopného veliteľa (hoci by mal byť jeden z najlepších veliteľov westerosu), keď ide obliehať takmer nedobytný hrad v početnej nevýhode. Ešte aj to konanie Boltonov bola somarina, starý Bolton by nikdy dobrovoľne nešiel do takých strát v otvorenej bitke ale sedel by za hradbami a počkal, kým sa o nich Stannis rozbije alebo vyhladuje pod nimi.
Zvyšné linky celkom ušli, walk of shame sa mi zdal zbytočne dlhý ale finále sa mi páčilo viac, než minulá epizóda.
Zvyšné linky celkom ušli, walk of shame sa mi zdal zbytočne dlhý ale finále sa mi páčilo viac, než minulá epizóda.
Mne sa séria celkovo páčila, avšak prvá polovica sa mi zdala slabšia. Posledná časť sa mi zdala veľmi dobrá.
Muffi, už tu bolo X krát spomínané, a viac menej potvrdené (Martinom), že to upálenie bude aj v knihe........ 
Spoiler
Čo to mala Dany za prsteň a prečo ho zhodila na zem?
A nezabúdaj že Stannis mal byť najlepši stráteg v celom Westerosi
Scenáristi povedali že ten prsteň
Spoiler
Podla mňa zapierať musí , všetko nasvedčuje tomu že ho oživia , ešte aj taká Melisandra musela použiť Malíčkov teleport aby to všetko postíhala
Moja teória - Myslím si že Brienne nezabila stannisa ale zajala ho a bude ho chciet zaniesť Roosovi a pod rúškom noci uniesť Sansu ale nakoniec stretnú Theona a Sansu ako spolu utekajú preč , s tým že Stannis nejakým spôsobom presvedčí Brienne že ak sa chce vážne pomstiť tak musí zabiť Melisandru a keďže Stannis má teraz tiež riadný beef na ňu tak jej pomôže
Proste sa mi nezdá že neukázali jeho smrť keď nemali problém s Nedom , Robom či Catelyn...
Spoiler
zhodila aby zanechala stopu keby ju niekto hľadal
Takže dnes sme mali "I am your father" SW moment a budúcu sériu budeme mať LOTR moment - nájdenie zadupaného prsteňa Jorahom/Daariom
Hensym - šak bude aj v knihe, ale nedá ju upáliť Stannis, ale pravdepodobne jeho žena, resp. predpokladá sa že bude upálená bez jeho vedomia.
Ten prsteň čo mala asi nič špeci neznamenal, len bol jej a asi ho hodila ne zem aby nechala stopu pre tých, čo ju hľadajú predpokladám
Ten prsteň čo mala asi nič špeci neznamenal, len bol jej a asi ho hodila ne zem aby nechala stopu pre tých, čo ju hľadajú predpokladám