datacomp.sk

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: datacomp.sk

Príspevok od používateľa brm »

un_know.. a tou konkurenciou myslíš ktorý obchod? To vykrádanie príslušenstva nemusí byť len na ich strane, ale aj vo veľkosklade, takže možno aj z iného obchodu by si kúpil také. Netvrdím, že to tak je, ale..

Ja tam nakupujem takmer všetko a zatiaľ bez problémov. Až teraz, začiatkom januára, som tam prvý krát po x rokoch zaniesol prvú reklamáciu - chybné ramky po 3r používaní (výrobca deklaruje 5r). Som zvedavý, ako sa s tým popasujú.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

uvazujem ake asi prislusenstvo moze mat taka mys :D
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

klietku, krmivo, piliny... :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

mozno im prislo take balenie, hned by som ich nehadzal do vreca, ja som bol s nimi zatial vzdy nadmieru spokojny
odkazali ta na inu pobocku preto, lebo mohli mat ine skladove zasoby, starsie, novsie a v pripade ze by mali fakt chybnu seriu, oni mohli mat normalnu, zrejme je chybna seria vacsia
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Priklanam sa k vacsine, v datacompe nakupujem pravidelne uz cele roky a vzdy bez problemov. Najlepsie je to, ze maju velmi dobre ceny, nie ako alza :)
un_know
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa un_know »

Hegy napísal:uvazujem ake asi prislusenstvo moze mat taka mys :D
Napájaci adaptér, mikro usb-usb kabel, predlžovací kábel k príjmaču a taštičku na to všetko. Mne tie veci nechýbaju ku štastiu, ale ide o princíp , že keď si niečo kupujem a platím za to plnú sumu tak by to malo obsahovať všetko čo to obsahovať ma. Keď to nie je ich chyba tak to mali riešiť s dodávateľom alebo dane produkty vrátit, keďže balenie nebolo kompletné. Mohol som dostať aj zľavu na tovar. hodnota tých vecí môže byť 15-20€.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

prepac neuvedomil som si ze ide o bezdratovu mys, v hlave sa mi vybavila klasicka opticka usb mys a k tej ma ziadne prislusenstvo nenapadlo :)
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

V datacomp nakupujem od roku 2009 čo som sa popálil na eshope karman.sk , a 100% spokojnosť čo som objednával u nich mi prišlo buď na druhý deň alebo tretí takže viem len odporúčať.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

datacompu (neviem ako vy) neodpustím hlavne jednu vec - tú drzosť, ktorú nám všetkým vyhodia priamo do očí - oni kašlu na to, že záruka je 3,4,5,6,... ročná - nie, oni si splnia svoju dvojročnú povinnosť a koniec, nič viac od datacompu nečakaj - je to hanba a pre mňa neprípustné v dnešnej dobe - nehovoriac o tom, že by to už ani nemalo byť - vraj mal byť na to zákon

reklamácie, ich reklamačné je jeden veľký vtip (len si spomeniem na reklamáciu mojej R9 290 a R9 290X) a mám penu okolo úst...môžu za to oni a šmejďácky dodávateľ :)

majú jeden z najotrasnejších webov, ktoré som videl - absolútne nemotorný web bez akýchkoľvek filtrov a s vyhľadávaním, ktoré sa niekedy správa dosť podivne

majú neúrekom vecí nedostupné - mali by začať na webe uvádzať, že ak je to nedostupné, tak po objednaní kedy to bude dostupné a či vôbec a nie, že zistíte, že "my ani nevieme, či to bude ešte naskladnené" - oni nevedia ? alebo sa neobťažovali to zistiť u dodávateľa ?

samozrejme - nedávno som im písal s dotazom na Cambridge Audio DacMagic 100 Marekovi Kačeňákovi (produktový manažér) a ten mi pekne odpísal, že to zistí a nakoniec mi napísal a bola tam info, ktorú potrebujem - doba

toto by mali integrovať...alza to má, je pravda, že to nie je vždy 100% presné, no je to obrovská pomoc, takto sa mnoho ľudí znechutí pri pohľade na telefón a s nevedomosťou ako dlho by čakali - môže to byť 5 dní alebo 3 týždne a teraz...pýtať sa na všetko, či a kedy bude dostupné ? mať neúplné záruky (a povedzme si, že teraz má toľko vecí dlhšiu záruku, že sa to oplatí riešiť), už nie tak úžasné ceny (v porovnaní s alzou) ? nie, ďakujem...

nakoniec, to je aj dotaz ku Vám...reklamovali ste niečo poslednú dobu ? ako viete (dali si námahu to dokonca drzo pripínať k bločku, lebo sa spoliehajú, že ľudia ovce im to tam budú nosiť) presunuli reklamačné hore na moldavskú - snažia sa svojou kampaňou docieliť aj to, aby tam ľudia nosili veci a prišli si po ne
...samozrejme, že to môžete reklamovať na ktorejkoľvek pobočke(predajni) - oni musia reklamáciu prijať, avšak ako to je s doručením ? ak napríklad nemáte auto a je to ťažké ? vyhoveli Vám a zviezli to (dajme s 1 dňovým meškaním) na predajňu ? ak áno, tak majú u mňa bod, ak nie, tak o klinec do truhly naviac

+ ak objednávate (test to písal o stranu dozadu) do 18:00, tak Vám to spracujú do 2/3 ešte v ten deň ? kedysi to tak nebolo bohužiaľ (čo pamätám a to som všetko kupoval len v datacompe) :?
brm
Darca
Darca

Teraz v januári 2015 som reklamoval ramky Corsair, ktoré som kúpil ešte v roku 2012, ale výrobca deklaroval 5r záruku. Dva týždne po podaní reklamácie mi dali vedieť, že reklamácia je vysporiadaná, vymenili mi kus za kus. Reklamačné miesto akosi neriešim, keďže poslednú dobu všade chodím autom, práve tá Moldavská mi pekne vyhovuje - je na výpadovke, takže sa nemusím motať cez celé mesto - obzvlášť teraz v rozkopaných Košiciach.

Nedostupnosť.. ak nejaký tovar má červený krúžok, vôbec na neho nepozerám, ignorujem ho. Riešim iba tovar, ktorý majú so zeleným krúžkom, na taký tovar som čakal maximálne 5 pracovných dni. Inak, čas od objednávky - ak objednám dopoludnia, mám ho na druhý deň na predajni, ak objednám poobede, väčšinou je na predajni až obdeň. Drobnosti objednávam tie, ktoré majú priamo na niektorej pobočke, takže ešte v deň objednania si ich idem vyzdvihnúť.

Web je slabší, ale je to väčšinou vykompenzované dobrými cenami, na niektoré ceny sa alza nechytá, ak na niektoré veci má Alza lepšie ceny, väčšinou aj tak vyberám Datacomp, pretože nemám žiadne poštovné a osobne si viem pozrieť tovar na pobočke.

Datacomp odporúčam všetkým známym, všetci si tam kupujú komponenty, PC, notebooky, LCD, tlačiarne a ani jeden z nich mi zatiaľ nepovedal krivé slovo na Datacomp.

Jediná vec, ktorá ma serie, že internetové objednávky vyberané priamo na pobočke musím platiť v hotovosti a nie kartou. Pri platbe kartou padajú internetové ceny a platia vyššie ceny platné na pobočke.
DropDead
Addict
Addict

chaos chaos a ešte raz chaos...

jediné, čo by som si tam teraz kúpil (ak by mali nízku cenu) sú už snáď len nejaké HP/Dell produkty s on-site zárukou...

ono všetko nedokonalosti začali s tým, že pootvárali nové pobočky, postavili si rodinkársky hotel košice a prešovskú pobočku, tak to šlo dolu vodou...osobne mám teraz lepší nákup v alze, i keď...na druhú stranu je to cez polovicu mesta, takže nejaké drobnosti kupujem stále v datacompe (mám ho od seba asi dva bloky)
brm
Darca
Darca

Ja zase bývam 5min peši od košickej Alzy, ale radšej si zájdem do Datacompu, aj keď ho nemám stále po ceste.. ;)
DropDead
Addict
Addict

konieckoncov aspoň nemáme problém s tým, že by tu bol len jeden predražený obchod ale že je tu konkurencia...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Mne povedali v servise, ze ak by bola nutna reklamacia po 2 rokoch, ak je taka zaruka u vyrobcu, ze za menipulacny poplatok by to vysierili za mna, takze odnesiem, zaplatim postovne a mam, alebo to vyriesim sam, ale vtedy tiez musim zaplatit postovne, alebo kupim v alze drahsie a mozno to mam zdarma, ale ak sa nepokazi, tak je to v alze drahsie ako v datacompe....

BTW - tip pre zakaznikov datacomp, na pobocke v optime v utorok, ak nakupite nad 20€, tak mozete si zatocit kolesom za blocek a vyhrat mensie ceny, ci 10€ alebo 30€ kartu platnu v celej optime, mozne to je, ja som pri prvom pokuse vytocil 30€, viackrat to uz nevyslo, ale mozne to je.
DropDead
Addict
Addict

:lol: o tomto hovorím...ešte oni sa hrajú na to, že akí sú zlatí, že to vybavia za teba - vieš koľko stojí poštovné do zahraničia ? nedajbože je to firma, ktorá nemá európsku pobočku (veľa takých nie je) ? nedoplatil by si sa :)
dreamer a
Dreamer napísal:kupim v alze drahsie a mozno to mam zdarma, ale ak sa nepokazi, tak je to v alze drahsie ako v datacompe....
to ti natlačili taký kaleráb do hlavy oni alebo ty sám ? lebo to je špinavá propaganda obchodu, ktorý začína zaspávať dobu
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ja som mal nejake poukazky, takze som musel aspon nuieco kupit tam a chcel som vsetko na 1 mieste, neviem kde budem kupovat nabuduce, mozno si zistim cenu toho postovneho ..
DropDead
Addict
Addict

pridám čerstvú skúsenosť - dnes som bol po objednávku na tomášikovej a prišla paní s tým, že chce reklamovať tablet - pán predavač ju poslal do teplých krajín na moldavskú, neodpustil som si poznámku, že čo sa stalo so zákonom, že zákazník ma práve reklamovať tovar na akejkoľvek pobočke a on na to, ževraj to platí, len ak servisné centrum je v inom meste

je to pravda ?

každopádne, neplné záruky, takéto odpinkávanie na kraj mesta s reklamáciami (žiadna ochota ťažké veci pre ľudí, ktorí nemajú auto) previesť v rámci ich presunov z pobočky ani naopak), značná nedostupnosť tovaru a už nie tak zaujímavé ceny je dôvod, prečo dám svoje peniaze radšej alze...

//autoeditácia príspevku (08 Júl 2015, 11:33)
odpoveď došla takáto:

"Dobry den.

Dakujem za upozornenie. Viete mi napisat na ktorej pobocke to bolo? Aby som to vedel preverit? A usmernil kolegov.

Vašu prosbu som preposlal nadriadenym, ked budem mat odpoved napisem Vam"

Aj som odpísal a som zvedavý, či sa vôbec dočkám odpovedi...
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

https://datacomp.sk/default.asp?inc=inc ... iadok.html

Neviem preco mas nudzu hatovat datacomp, ja osobne som nikdy pri nakupe alebo reklamacii u nich problem nemal..
DropDead
Addict
Addict

"Dobrý deň,

ďakujem za Váš postreh , samozrejme platí že spotrebiteľ môže uplatniť reklamáciu v ktorejkoľvek prevádzkarni predávajúceho, čiže náš predajca na Tomášikovej neuviedol pravdivú informáciu.
Našich zamestnancov preškolíme a verím že sa podobná situácia už nebude opakovať.
Ďakujem."

zopakuj mi to, keď ti niečo odíde po dvoch rokoch, na čo máš záruku 6 rokov :) , pričom budú tak láskaví a ponúknu ti (vo všetkej ich solidarite), že to vybavia za teba ak zaplatíš dopravné náklady v radoch desiatok eur

"Upozorňujeme, že od 1.1.2015 je možné uplatnenie reklamácie a servisného úkonu výlučne už len na novej adrese Datacomp s.r.o. so sídlom Moldavská cesta II. 49/2413 v Košiciach."
toto je blud

zamestnanci o tom veľmi dobre vedia, nezhltnem im, že to nemajú zhora, aby sa snažili všetkých odpinknúť na moldavskú
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja pridavam dalsiu pozitivnu skusenost s datacompom: vo stvrtok som kupil wifi repeater do zasuvky ale doma som zistil, ze vyrazne znizuje rychlost pripojenia (aj na menej ako polovicu). Odber bol osobne na predajni, takze som si nebol isty ako je to s odstupenim od zmluvy, ale podla ich podmienok to bolo ok. Tak som sa informoval cez helpdesk, kde mi povedali, ze staci tovar doniest na pobocku, kde som to preberal a zoberu to spat. Vytlacil som si formular s odstupenim od zmluvy, odniesol som to na pobocku a bolo vybavene. Ziadne natahovacky, peniaze mi vyplatili rovno na ruku.
Napísať odpoveď