Domáce kino
Re: Domáce kino
Len ta TVOJA pravda je nicim podlozena a okrem par skopirovanych a vytrhnutych viet z kontextu ktory nieco aj vypoveda vies len napisat slova ako "subjektivny demagogia klamstvo " a o veci sa zda nemas paru len tak mozno z googla... ..
Yamaha RX-V575 + Magnat Supreme set 1002Yogi120 napísal:Este mi napis ake mas repro len tak pre zaujimavost
Mozes aj velkost miestnosti.
Inac ak Ryan nieco napise ohladom audia a videa tak sa to da tesat do kamena. Na zlom mieste sa snazis presadit svoj nazor za pravdu.
Jednoducho ludi s podobnym narozom na subac ako mas ty najdem neurekom. Ale rovnako najdem vela ludi co radsej kvalitnejsie stlpaky zoberu. Kazdy ma svoju pravdu.
K tomu by som s cistym svedomim zapojil spominanu yamahu sw012.. Ono pokial nemas nejak velku miestnost tak pri dobrom umiestneni a nastaveni zahra velmi dobre...neviem ako to ti Yamahaci robia ale tento subac zahral rovnako dobre ako nejeden subwoofer o 100e drahsi.. (porovnane osobne)
Usetris a myslim si ze pri cene tvojej zostavy by to bola aj rozumnejsia volba...
Ak by si ale trval na niecom lepsom tak
Yamaha NS-SW200 by bol este o nieco lepsia volba no v pomere k cene je na tom lepšia prva moznost..
Ak mas moznost niekde odskusat dane subace sprav to alebo obhednaj z netu a ak sa nebude pacit vratis..
Ak by si ho mal napisem Ti ako ho nastavit a povies mi potom sam ktora kombinacia ma lepsi prednes vo filmoch ...aj ked je pravda , ze ja som to skúšal v dobre akusticky ladenej miestnosti no aj tak ..
Sam mi povies ci sa Ti to paci ci som mal pravdu ci nie... Mozno ho vratis mozno nie uvidis...
Ja nikomu jeho pravdu neberiem ..ja len pisem svoje poznatky a názory a to na zaklade osobnej skusenosti a skusenosti ludi ktori s tym robia roky a venuju sa tomu na urovni ..... Ja totiz nebudem tvrdit nieco o niecom co som na zivo neodskusal, nepocul a nevidel pripadne neotestoval a nie len z citania nejakych recenzii ci for.. . ci to niekto povazuje za subjektivny nazor jeho vec...
..pocul som vela domacich kin a aj za diasiatky tisic eur a kazde malo subwoofer a dokonca som ich aj skusal pustat bez a zvuk bol uplne inde aj napriek tomu ze hlavne stlpaky ako Ty pises boli repro za nejakych 8tis €.. a nebol to zvuk o tom zeby viac dunel alebo hucal ale rana zdela vo filme bola ranou z dela naozaj so vsetkym co k zvuku podobajucemu sa realite patrí a o to ide pri domacom kine si myslim.. Ak toto niekto povazuje za mimo realitu a zvuk o toto ochudobneny povazuje za realnejsi a kvalitnejsi tak obdivujem jeho sluch a cit pre realitu... . Ci sa to uz niekomu paci alebo nie je uz každého vec a vkus a ten nikomu neberiem a to som ani nepopieral ani nepresadzoval to je o niecom inom o tom som nikdy nepisal ze by sa to malo kazdemu pacit.. Subwoofer ku kinu jednoducho patri si myslim inak by nebola kazda nahravka urcena na domace kino 5.1 ci 7.1 atd..tak ako ku stereu patria 2 repraky(nie jeden kvalitnejsi ale dva menej kvalitne za tu cenu)
Vsak väčšina domacich kin ma zadne suroundy male bedne ktore nedokazu podat basy skoro vobec a pri zvukoch ktore idu zo zadu napr. vybuch odohravajuci sa za divakom podla mna urcite lepsie zaznie podporeny subwooferom ako bez ..preto je ten tvar zvukovej stopy 5.1 ..ze subwoofer je kanal ktory sa pripaja vzdy ked je potrebny pri ktorejkolvek kombinacii zvuku vsetkych 5 reprakov....ale to bude asi len moj vymysel a demagogia a vec ktora sa paci len niekomu ...o chvilu
Usetris a myslim si ze pri cene tvojej zostavy by to bola aj rozumnejsia volba...
Ak by si ale trval na niecom lepsom tak
Yamaha NS-SW200 by bol este o nieco lepsia volba no v pomere k cene je na tom lepšia prva moznost..
Ak mas moznost niekde odskusat dane subace sprav to alebo obhednaj z netu a ak sa nebude pacit vratis..
Ak by si ho mal napisem Ti ako ho nastavit a povies mi potom sam ktora kombinacia ma lepsi prednes vo filmoch ...aj ked je pravda , ze ja som to skúšal v dobre akusticky ladenej miestnosti no aj tak ..
Sam mi povies ci sa Ti to paci ci som mal pravdu ci nie... Mozno ho vratis mozno nie uvidis...
Ja nikomu jeho pravdu neberiem ..ja len pisem svoje poznatky a názory a to na zaklade osobnej skusenosti a skusenosti ludi ktori s tym robia roky a venuju sa tomu na urovni ..... Ja totiz nebudem tvrdit nieco o niecom co som na zivo neodskusal, nepocul a nevidel pripadne neotestoval a nie len z citania nejakych recenzii ci for.. . ci to niekto povazuje za subjektivny nazor jeho vec...
..pocul som vela domacich kin a aj za diasiatky tisic eur a kazde malo subwoofer a dokonca som ich aj skusal pustat bez a zvuk bol uplne inde aj napriek tomu ze hlavne stlpaky ako Ty pises boli repro za nejakych 8tis €.. a nebol to zvuk o tom zeby viac dunel alebo hucal ale rana zdela vo filme bola ranou z dela naozaj so vsetkym co k zvuku podobajucemu sa realite patrí a o to ide pri domacom kine si myslim.. Ak toto niekto povazuje za mimo realitu a zvuk o toto ochudobneny povazuje za realnejsi a kvalitnejsi tak obdivujem jeho sluch a cit pre realitu... . Ci sa to uz niekomu paci alebo nie je uz každého vec a vkus a ten nikomu neberiem a to som ani nepopieral ani nepresadzoval to je o niecom inom o tom som nikdy nepisal ze by sa to malo kazdemu pacit.. Subwoofer ku kinu jednoducho patri si myslim inak by nebola kazda nahravka urcena na domace kino 5.1 ci 7.1 atd..tak ako ku stereu patria 2 repraky(nie jeden kvalitnejsi ale dva menej kvalitne za tu cenu)
Vsak väčšina domacich kin ma zadne suroundy male bedne ktore nedokazu podat basy skoro vobec a pri zvukoch ktore idu zo zadu napr. vybuch odohravajuci sa za divakom podla mna urcite lepsie zaznie podporeny subwooferom ako bez ..preto je ten tvar zvukovej stopy 5.1 ..ze subwoofer je kanal ktory sa pripaja vzdy ked je potrebny pri ktorejkolvek kombinacii zvuku vsetkych 5 reprakov....ale to bude asi len moj vymysel a demagogia a vec ktora sa paci len niekomu ...o chvilu
Subač sa da nastastie relativne lahko tuningovať k lepsiemu zvuku /potlačenie dunenia/.
Napr. vystlanim vnutorneho priestoru skrinky absorbcnou hmotou, alebo ciastocnym ci uplnym zatlmenim basreflexu. Sub ku kinu urcite patri bez debaty, ale na pocuvanie hudby je uz trochu problematicky, resp. musi byt kvalitny a dobre nastaveny.
Napr. vystlanim vnutorneho priestoru skrinky absorbcnou hmotou, alebo ciastocnym ci uplnym zatlmenim basreflexu. Sub ku kinu urcite patri bez debaty, ale na pocuvanie hudby je uz trochu problematicky, resp. musi byt kvalitny a dobre nastaveny.
Súhlasím... Dodám ešte, že aj odhmotnenim pripadne odpruzenim od podlahy sa dá dosiahnuť čiastočný pokrok k lepšiemu zvuku.. Pripadne aj zaťažením ozvucnici.....samozrejme to všetko až po co najvhodnejšom umiestnení a nastavení...
momentalne sa dlhsie venujem akustike miestnosti kde zvyknem pocuvat. Predtym by ma vobec nenapadlo ze upravou akustiky sa kvalita posluchu da zlepsit velmi vyrazne bez toho aby clovek musel menit aparaturu. Takze sa hram s roznymi akustickymi penami, akustickymi difuzermi a je to velmi zaujimava skusenost. To je mozno aj dovod preco byvaju ludia trochu sklamani ked si donesu domov aparaturu ktoru predtym poculi hrat v hifi studiu a doma im to tak dobre neznie. Hlavne neprijemneho dozvuku sa da pekne zbavit a hudba je hned prekreslenejsia 
Veru pravdu pises... Tiež som podobne veci riešil a riešim výsledky sú doslova ohromujúce..
Akustika miestnosti je tak dôležitý komponent ako aj reproduktory ci iny komponent v audio reťazci.. To mnoho ľudí bohužiaľ nevie, alebo nechápe...
Akustika miestnosti je tak dôležitý komponent ako aj reproduktory ci iny komponent v audio reťazci.. To mnoho ľudí bohužiaľ nevie, alebo nechápe...
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
wladas napísal:Vies logicky vysvetlit preco kvalitne SW zacinaju na cenovke cca 800€ ? Nie, niesu to tie na ozvucenie velkych sal.
wladas napísal:Inac ak Ryan nieco napise ohladom audia a videa tak sa to da tesat do kamena.
Co si treba k basom doma povedat je fakt, ze samostatny subwoofer zahra viac basov, nez rovnako velky reprak v stlpoch. Neznamena to vsak, ze aj krajsie. Viac zahra vdaka umiestneniu na podlahe a obycajne blizko rohov a tiez vdaka nizkemu deleniu.
Valna vacsina ludi povazuje basovejsi prejav za lepsi a preto je set 5.1 lepsi ako 5.0 bez ohladu na to, ako realny je samotny prednes. Takze Yogi ma v podstate pravdu.
A ano, filmove formaty maju vyznamnou vacsinou (DD, DTS) separatne nahrany kanal pre sub, preto je reprodukcia tohto kanalu dolezita pre film.
Reprodukcia hudby je separatny svet a aj tak sa zvykne pouzivat sub, ale za inym ucelom.
Subwoofer do domaceho kina vobec nemusi byt prevarenej homehifi znacky, ale z ineho rangu http://www.proaudio.sk/reproduktory-rep ... er---4439/
Do 300Eur spravi sluzbu aj toto http://www.nay.sk/yamaha-yst-sw315-piano#podrobny-popis
-
Ryan Giggs
VIP
Reč bola o kvalite. Takže nie nema pravdu. Veď si aj sam napisal že to zahra viac no neznamena že krajšie. Tak ako to je? Napišeš A a potom B, ktore ho poprie. To je trošku dosť usmevne.Makovnik napísal:
Co si treba k basom doma povedat je fakt, ze samostatny subwoofer zahra viac basov, nez rovnako velky reprak v stlpoch. Neznamena to vsak, ze aj krajsie. Viac zahra vdaka umiestneniu na podlahe a obycajne blizko rohov a tiez vdaka nizkemu deleniu.
Valna vacsina ludi povazuje basovejsi prejav za lepsi a preto je set 5.1 lepsi ako 5.0 bez ohladu na to, ako realny je samotny prednes. Takze Yogi ma v podstate pravdu.
A ani to že niečo urobi službu neznamena že to dvihne kvalitu.
Reč bola o tom, či subwoofer ano, alebo nie ku kinu...kvalita je relatívna ako pri vsetkych komponetoch okolo audia.....
-
Makovnik
Medium Professional
Zopakuj si vyrokovu logiku, nic sa tam nepopiera a teda usmevna je tvoja reakcia.Ryan Giggs napísal:Takže nie nema pravdu. Veď si aj sam napisal že to zahra viac no neznamena že krajšie. Tak ako to je? Napišeš A a potom B, ktore ho poprie. To je trošku dosť usmevne.
A ani to že niečo urobi službu neznamena že to dvihne kvalitu.
Pointa bola vid. Yogi, ci sub ano alebo nie. Nie, ci nam prida na kvalite.
Aj ta kvalita je subjektivny dojem v uchu kazdeho sudruha, dakomu hra kvalitnejsie to, co viac duni. Iny to odsudi.
-
Ryan Giggs
VIP
Logiku si zopakuj sam, lebo sa tu blamuješ. S tou pointou si totiž mimo. Prečitaj si najprv celu temu odzačiatku keď reaguješ. Cele to totiž začalo prave na jeho vyroku o tom že to zdvihne kvalitu.
Keď niečo patrí k retazcu, tak toho absencia asi kvalitu nezlepší.. Stále bola pointa o tom či ano, alebo nie...už od zaciatku.. to len ty si už nevedel čím argumentovat, tak si zacal miešať do toho kvalitu, to čo sa niekomu paci alebo nie a podobne...
Pritom o kvalite je jasne že lacne veci budu hrat adekvátne k cene či uz to je subac alebo bedne a čokoľvek ine ale pre Teba budu hrat realnejsie lacne bedne bez lacneho subacu ako lacne bedne so subacom...usmevne je tvoje reagovanie na par vytrhnutych viet z prispevkou ktore sa Ti hodia ale na argumenty ktore vsetko vyvracali a technicky opisovali tuto problematiku si akosi prehliadal...take priznacne pre teba ..
Pritom o kvalite je jasne že lacne veci budu hrat adekvátne k cene či uz to je subac alebo bedne a čokoľvek ine ale pre Teba budu hrat realnejsie lacne bedne bez lacneho subacu ako lacne bedne so subacom...usmevne je tvoje reagovanie na par vytrhnutych viet z prispevkou ktore sa Ti hodia ale na argumenty ktore vsetko vyvracali a technicky opisovali tuto problematiku si akosi prehliadal...take priznacne pre teba ..
-
Ryan Giggs
VIP
Ja som nič nemiešal tak si nevymyšľaj nezmysly. Ja som reagoval na tvoju jedinu vetu kde si pisal že to zlepši kvalitu. Na nič ine. Keď maš kratku pamäť, tak si to najdi znovu a prečitaj pre istotu 100X.
Už som ti to raz napisal, tak to poslednykrat zopakujem. Keď reaguješ, tak reaguj na niečo čo som skutočne napisal, a nie na niečo čo si si sam vymyslel resp. domyslel.
Už som ti to raz napisal, tak to poslednykrat zopakujem. Keď reaguješ, tak reaguj na niečo čo som skutočne napisal, a nie na niečo čo si si sam vymyslel resp. domyslel.
Jasne všetci si len vymyslame..dokonca aj subwoofer si vymysla ako si niekde napisal hra co nie je.. Neviem kto zacal o tom ze nie je subwoofer ako subwoofer. ..ono temy o domacom kine su tu dve tak si skor ty precitaj ako sa tvoje názory rozchadzaju a ako argumentujes na co a cim ..
-
Makovnik
Medium Professional
Mas zrejme sklerozu, lebo nepamatas, na co si reagoval, tak sa pozri znova a precitaj si to 100X.
O kvalite rec nebola:
Takze nielen, ze vyrokova logika je problem, ale aj pochopenie vyznamu slov.
Pointa temy je stale, ci sub k filmu ano alebo nie. Co bolo zaciatkom temy z roku 2014 nie je uz podstatne.
O kvalite rec nebola:
Lepsie neznamena kvalitu, lepsie je dost vagny pojem, ktory si nemozes zamienat za slovo, ake ti vyhovuje.Ryan Giggs napísal:To je riadna demagogia.
Takze nielen, ze vyrokova logika je problem, ale aj pochopenie vyznamu slov.
Pointa temy je stale, ci sub k filmu ano alebo nie. Co bolo zaciatkom temy z roku 2014 nie je uz podstatne.
-
Ryan Giggs
VIP
Aha, cize lepsie moze znamenat aj horsiu kvalitu? Vyborne, vymyslel si novy vyznam slova. Gratulujem.
Mas divne chapanie pojmov a zamotavas sa do nezmyslov.
Co teda znamena slovo lepsie ak nie vyssiu kvalitu? Prosim vysvetlit!
Mas divne chapanie pojmov a zamotavas sa do nezmyslov.
Co teda znamena slovo lepsie ak nie vyssiu kvalitu? Prosim vysvetlit!
Ryan.. Takže predsa o kvalite vidíš.....
Tak poďme teda knej ....
zdá sa, že si tu odborník na kvalitu ako iného, tak aj audia, tak nám nevedomým vysvetli aj po technickej či logickej stránke to čo tvrdíš..
Mňa (a verím, že aj viacerých) zaujíma napriklad :
Prečo hrá lacný subwofer (napr. Yamaha sw012) horšie basy ako lacné bedne (napr. spomenuté maganty ), keď zoberieme do úvahy že:
1.obe bedne (subwoofer aj stĺpy) maju ozvučnicu z mdf dosiek..
2. obe ozvučnice sú nejak objemovo ( litrážou) vypočítané (ak nie, vysvetli ako si na to prišiel)
3. oboje bedne majú basove reproduktory pracujúce na tom istom principe..ak nie vysvetli o čo ine sú v subwoferoch v daných cenách oproti bedniam danej cene.
4. v oboch bediach je delenie pásma na tom istom principe..
5. vysvetli prečo by malo hrat basy horsie niečo, čo sa dá lepšie (vďaka svojmu tvaru a velkosti ako aj možnosti využitia) umiestniť v miestnosti.
6. vysvetli prečo, by malo hrat horsie basy niečo, čo má nezávisle nastavovanie pásma a to v oveľa vyššom rozhahu nízkych tonov a nezávislé nastavovanie hlasitosti....
7.na ako technickom principe vzniká potom horšie a nekvalitnejšie dunenie v takom subwooferi oproti bedniam o akých sa bavíme?
8.Na ako základe logiky alebo technicky podloženej teórii tvrdíš, že subwoofer hrá niečo čo nie je- "vymýšľa si" (keď vezmeme do úvahy jeho konštrukciu, ktoru som opísal (ak niečo nie je na nej pravda, napíš čo konkrétne a podlož niečím) ..Bavime sa stale o kine ktoré hra vo zvukovej stope 5.1..
Tváriš sa ako niekto, kto sa do takých vecí rozumie.. tak raď ...
.snáď sa neuchýliš na argumenty typu "lebo niekomu sa páči iné, alebo niekde to niekto povedal , atď
Ako aj už pevne verím, že nevytrhneš jednu vetu z kontextu a napíšeš aká demagógia to je (ako zvykneš).... Poprosil by som ku všetkým bodom jasné odpovede...
Tak poďme teda knej ....
zdá sa, že si tu odborník na kvalitu ako iného, tak aj audia, tak nám nevedomým vysvetli aj po technickej či logickej stránke to čo tvrdíš..
Mňa (a verím, že aj viacerých) zaujíma napriklad :
Prečo hrá lacný subwofer (napr. Yamaha sw012) horšie basy ako lacné bedne (napr. spomenuté maganty ), keď zoberieme do úvahy že:
1.obe bedne (subwoofer aj stĺpy) maju ozvučnicu z mdf dosiek..
2. obe ozvučnice sú nejak objemovo ( litrážou) vypočítané (ak nie, vysvetli ako si na to prišiel)
3. oboje bedne majú basove reproduktory pracujúce na tom istom principe..ak nie vysvetli o čo ine sú v subwoferoch v daných cenách oproti bedniam danej cene.
4. v oboch bediach je delenie pásma na tom istom principe..
5. vysvetli prečo by malo hrat basy horsie niečo, čo sa dá lepšie (vďaka svojmu tvaru a velkosti ako aj možnosti využitia) umiestniť v miestnosti.
6. vysvetli prečo, by malo hrat horsie basy niečo, čo má nezávisle nastavovanie pásma a to v oveľa vyššom rozhahu nízkych tonov a nezávislé nastavovanie hlasitosti....
7.na ako technickom principe vzniká potom horšie a nekvalitnejšie dunenie v takom subwooferi oproti bedniam o akých sa bavíme?
8.Na ako základe logiky alebo technicky podloženej teórii tvrdíš, že subwoofer hrá niečo čo nie je- "vymýšľa si" (keď vezmeme do úvahy jeho konštrukciu, ktoru som opísal (ak niečo nie je na nej pravda, napíš čo konkrétne a podlož niečím) ..Bavime sa stale o kine ktoré hra vo zvukovej stope 5.1..
Tváriš sa ako niekto, kto sa do takých vecí rozumie.. tak raď ...
.snáď sa neuchýliš na argumenty typu "lebo niekomu sa páči iné, alebo niekde to niekto povedal , atď
Ako aj už pevne verím, že nevytrhneš jednu vetu z kontextu a napíšeš aká demagógia to je (ako zvykneš).... Poprosil by som ku všetkým bodom jasné odpovede...
Jenoducho 10 ludi 10 chuti. Niekto radsej za rozpocet x (radovo v stovkach eur) kupi kompletku cize aj subac.Makovnik napísal:Pointa temy je stale, ci sub k filmu ano alebo nie.
Dalsi ale kupy za ten isty rozpocet "len" 5.0 kde budu stlpaky uplne inde v kvalite lebo sa usetrilo na subaci ktory aj tak nieje zadna slava v takejto cejnovej kategorii.
V konecnom dosledku kazdy bude rad lebo kupi to co chce
Wladas.. Chceš tvrdiť, že bedne ktoré budu o nejakú stovku drahšie, budu hrať lepšie? Že zahrajú celkovo v zostave na filme ktorý je 5.1 lepšie?
Píšeš úplne inde
V tom prípade poraď aj Ty ktoré konkrétne bedne o 100e drahšie by zahrali lepsie v zostave 5.1 bez subacu a môžeš aj vysvetliť prečo tomu tak je..napr. Čo budú mať kvalitnejšie oproti bedniam o 100e lacnejším, s lacnejším subacom, ktory som spomenul (a kus aj opísal jeho výhody ) vyššie.
Píšeš úplne inde
V tom prípade poraď aj Ty ktoré konkrétne bedne o 100e drahšie by zahrali lepsie v zostave 5.1 bez subacu a môžeš aj vysvetliť prečo tomu tak je..napr. Čo budú mať kvalitnejšie oproti bedniam o 100e lacnejším, s lacnejším subacom, ktory som spomenul (a kus aj opísal jeho výhody ) vyššie.