Dovolenka 2010 až 2025

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
martinez13
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dovolenka 2010 až 2015

Príspevok od používateľa martinez13 »

Zdravím, chystáme sa ako partia na dovolenku, chceli by sme ísť do Bulharska.
Chcem sa spýtať, akú destináciu (príp. konkr. mesto) by ste odporučili kde to žije aj v noci /disko, party/, kde je pekná pláž a vieme ísť niečo popozerať naokolí.. Rozmýšlali sme či nepôjdeme na slepo, že niečo nájdeme na mieste, ako cez nejakú slovenskú agentúru ktorá vyjde drahšie. Máte niekto skúsenosť? Last minute bývajú väčšinou pre 2 osoby, takto keď sme 6-7 to asi ťažko niečo zoženieme na poslednú chvilu, teda v júly..

Ešte sa chcem spýtať, oplatí sa ísť autom alebo letecky skôr?

Vďaka za tipy
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Síce ti nedám tip na žiadnu destináciu, keďže som v Bulharsku nikdy nebol, ale o sa týka cestovania autom vs. lietadlom, tak to záleží od toho, čo od dovolenky očakávaš.

Idete sa tam len váľať na pláž a každý večer do baru? V tom prípade jednoznačne lietadlo - komfortnejšie, rýchlejšie, bezpečnejšie. V prípade potreby by ste si tam na pár dní mohli aj požičať nejaké väčšie auto, čo by pri 6-7 ľuďoch nemalo byť extra drahé.

Ak na druhej strane sa chcete aj po ceste zastaviť na nejakých zaujímavých miestach, nevadilo by vám kvôli tomu cestovať aj 2-3 dni a aj v samotnom Bulharsku čo to pochodiť, tak potom choďte autom.

Ja by som už asi cestovku na dovolenku neriešil. Cez www.booking.com si dokážeš zohnať ubytko pomerne lacno, s letenkami cez nejakú nízkonákladovku tiež nie je problém, takže nemusíš platiť žiadnu maržu cestovke.
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

Vďaka za reakciu, musíme dať stretko kedže ceny leteniek sú akosi privysoké, tak musíme zvážiť tú možnosť ešte hm. Zrejme by sa to oplatilo lepšie autom, a ako som sa dočítal všade že v Rumunsku je pekná príroda tak je čo obdivovať.

Ďakujem za to booking.com! Pred mesiacom som bol v Prahe cez to a úplne som na ten portál zabudol :roll:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pre teba asi Slnecne pobrezie alebo Primorsko. Pozri aj sem - http://roomter.com/cestovanie/5-najleps ... bulharsku/ Autom to je daleko a dlha cesta, mozno fajn niekde prespat cestou. Bookink.com ponuka najma hotel, penzion, ale aj apartman. Skus pozriet aj Limba.sk, tam su skor take domace ubytovania. Pre taku skupinu ako mas ty, asi skor budete hladat velky apartman alebo rovno 2. Ak nenajdes na nete nic cenovo dostupne, tak to mozes riesit aj na mieste. V takom pripade by bolo fajn, aby si na miesto cinu dosiel rovno rano okolo osmej, kym su domaci doma a chodil sa pytat na ubytovanie.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

martinez13 napísal:Vďaka za reakciu, musíme dať stretko kedže ceny leteniek sú akosi privysoké, tak musíme zvážiť tú možnosť ešte hm. Zrejme by sa to oplatilo lepšie autom, a ako som sa dočítal všade že v Rumunsku je pekná príroda tak je čo obdivovať.

Ďakujem za to booking.com! Pred mesiacom som bol v Prahe cez to a úplne som na ten portál zabudol :roll:
skus pozerat letenky z budapesti cez wizzair. my sme tam za nasich mladych cias chodili a nikdy nas letenka nestala viac ako 150e.. ubytko cez booking.. nespoliehaj sa ze tam nieco najdes normalne- raz sme sli aj tak, ale bola s tym spojena kopa stresov.

pokial chces kopu cechov a slovakov chod do primorska a ak zahranicnych ludi tak slnecne, je aj ovela vacsie modernejsie, ale aj trosku drahsie.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

rezervoval som si hotel cez booking, zadal som udaje z karty a hotel si na karte vytvoril rezervaciu a rezervoval sumu za ubytko, dnes mi tu sumu stiahlo a rezervacia sa zmenila na poplatok, mam to chapat ako vyplatene ubytovanie a platit v hoteli uz nebudem?
ine hotely si rezervacie nevytvorili a nic nestiahli
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Co pisu na stránke bookingu? Ze sa peniaze strhnu hneď alebo ze máš platiť až na mieste?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Upozorňujeme hostí, že platba za celý pobyt je splatná pri príchode.

v internetbankingu mam

Pôvodný dátum transakcie:13 jún, 2015
Dátum zúčtovania:17 jún, 2015

a stiahlo mi to peniaze z karty
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

My tu asi moc nevyriešime, napíš hotelu
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja len ci sa vam nestalo cosi podobne a neboli nahodou vratene peniaze na kartu, nejake overenie alebo co
beardie
Redeemer
Redeemer

najskor napis do hotela, podla vysledku si bud uzivaj vratene peniaze alebo platbu reklamuj u svojej banky
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Stalo sa mi to. Su tri moznosti, bud ti strhli zalohu a doplatis ten rozdiel na mieste ked prides do hotela. Druha moznost je, ze den pred prichodom alebo v den prichodu ti strhnu celu sumu. A tretia moznost je taka, ze ti bude zaloha vratena (trva to az 30 dni) a komplet to budes platit po prichode do hotela. Kedze pises, ze podla informacii je ubytovanie splatne pri prichode do hotela, tak ide o rezervaciu a cela tato suma ti bude vratena, avsak neprijemne je, ze to trva az 30 dni. Ale vobec sa nemusis bat, mne sa to tiez stalo, volal som kvoli tomu do Bookingu a tam mi povedali, ze doba zalezi od banky hotela, od mojej banky, o firmy poskytujucej moju bankomatovu kartu a ze vacsinou je to takmer 30 dni.
beardie
Redeemer
Redeemer

hojko napísal:tak ide o rezervaciu a cela tato suma ti bude vratena, avsak neprijemne je, ze to trva az 30 dni
na toto je dobre pouzivat kreditky, blokovane su peniaze banky, nie tvoje
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ano, pokial mas 30 ci 45 dni bezurocneho pozicania si v pripade takejto platby za predpokladu, ze je takato karta akceptovana od platobnej brany. Potreboval som raz nieco zaplatit, pouzil som kreditnu kartu a cuduj sa svete, nebola akceptovana.
beardie
Redeemer
Redeemer

kreditna karta s bezurocnou dobou kratsou ako 40 dni snad ani neexistuje, kreditky sa od debetiek takmer neodlisuju, takze tebou spomenuty pripad bola asi vynimka potvrdzujuca pravidlo
standardne kreditne VISA a Mastercard su na 99,99 % akceptovane vsade (snad okrem ceskych Citi pri plateni v Chevrone v USA :D), co sa napriklad o Amexe alebo Diners povedat neda
CheZteR
Redeemer
Redeemer

takže hotel si poplatky vopred neuctuje, ale izba a termin ktory som si vybral boli v akcii alebo zlave ci co takze si stiahli plnu sumu z karty vopred, takze fajn nakoniec ;) len o tom mohli lepsie informovat
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Urcite to tam mali a museli mat. Zlavy oznacene ako Smart, tak sa platia vopred, neviem ci komplet alebo prva noc. Navyse ked si vyberies termin, hotel, tak dole mas volby izby. Tam mas rozpis izby a byva tam popis, ze Specialne podmienky. Ked na to kliknes, tak by ti ukazalo, ze je tam platba vopred.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Zdravim, mame moznost ist lacno na dovolenku Grecko - ostrov KOS , ake je tam momentalne sutiacia? BOl tam niekto teraz niekedy posledny mesiac?

bwt http://www.noviny.sk/c/zahranicie/ostro ... -migrantov
mato951
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mato951 »

Mám tam kamárata zo slovenska v hoteli Princess of Kos ale zatiaľ nič nehovoril že by bol s nimi nieaký problém. Do akého hotela ideš?
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Hotel Eurovillage Achilleas , no ved tiez si myslim, ze sa nemame coho bat. Akurat asi vecer po meste by som moc nesiel
Napísať odpoveď