Havarijne - skrabanec na spataku

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Havarijne - skrabanec na spataku

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Ahojte,
dnes som si vsimol, ze mam poskrabane spolujazdcove spatne zrkadlo (cca 5cm). Auto mam iba mesiac, takze ma to dost hneva, kedze vyzera ako nove (az na toto).
Havarijnu mam v Komunalnej a dokonca bez spoluucasti.

Mam to cez nich riesit? Nebudem mat nabuduce vyssiu poistku?
Co mam robit???

Vopred dakujem!!!
ArAsHiD
Professional
Professional

Re: Havarijne - skrabanec na spataku

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Ja som tiež riešil minulý rok nejaké škrabance na blatníku cez havaríjnu bez spoluúčasti v Uniqe a no problem...
Poistku som mal rovnako vysokú.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

penalizuju poistovne aj v pripade, ze bola skoda preukazatelne sposobena niekym inym?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pokial si skodu sposobis sam, tak ano, zvyknu to "penalizovat". Penalizacia spociva v tom, ze nedostanes zlavu a ostanes na rovnakej cene poistky, v horsom pripade na vyssej.

Najlepsie riesenie je ist osobne na policiu, spisat zaznam, podpisat. Nahlasis to do poistovne, uvedies, ze islo o skodu pri ktorej ucastnik usiel a riesila to policia, mozno to oznacit aj ako vandalizmus. V takom pripade mas potvrdenie o hlaseni na policii. Mozes to nahlasit aj dodatocne o par dni, ale radsej by som povedal, ze sa mi to stalo prave dnes niekde na parkovisku, ze som bol nakupovat v Tescu aj Kauflande, ze zrejme tam niekde sa to stalo. Policia to vysetrovat nebude, ide len o formalitu. Poistovna si potom ma vyziadat zaznam od policie, ale kedze musia oficialnou cestou a pridat kolky, tak velmi radi skusaju to, ze zavolaju tebe ako poskodenemu, ze to mas ist vypytat na policiu, oskenovat a poslat im to, vraj najlepsie este dnes. Lenze toto nefunguje, policajti to poznaju a jednak ti to potvrdenie nevystavia a druha vec je, ze to ma ist oficialnou ziadostou s prilozenymi kolkami z poistovne na policiu.

Kedze v takomto pripade si si skodu nesposobil sam, nemusis sa bat toho, ze by ti dvihli cenu poistky, naopak, cena by ti mala o rok klesnut za bezskodovy bonus. Kamarat na jar toto iste riesil (islo o dvere) a tak viem cely postup, ze ako to funguje.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Hojko, mam ist na policiu kvoli skrabancu? Nevysmeju ma, ze co ich otravujem takymi somarinami?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Vysmeju. Ak to budes hlasit ako vandalizmus tak to mozes nahlasit spatne. Ak ako nehodu tak si musis vymysliet, ze sa to stalo prave teraz ked si dosiel k autu. Inak to ti spisu s tym, ze si usiel z miesta nehody a daju ti pokutu. Ries to podla toho aka draha je oprava. Prestrek ta bude stat par eur (ak si to das niekomu spravit), alebo to rovno ries cez havarijne. V tom pripade si ale pozri ci nemas Francizu
Franšíza je obdoba spoluúčasti, ale výhodnejšia. Rozdiel medzi nimi je v tom, že v prípade škody, ktorá prevyšuje hodnotu spoluúčasti, poisťovňa vyplatí klientovi rozdiel medzi skutočnou výškou škody a hodnotou spoluúčasti. (napr. škoda vo výške 200 eur, spoluúčasť je 150 EUR, klient dostane uhradené 50 EUR). Pri franšíze sa neodpočítava ako v prípade spoluúčasti. Klient dostane plnú sumu, ak je škoda vyššia ako franšíza čo i len o 1 euro, preto je výhodnejšia než spoluúčasť.
Cena prestreku spataka totiz moze byt nizsia ako 150 eurova franciza v Komunalnej, vtedy si to cele zaplatis.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Nemam fransizu, nemal by som platit nic.
Pocitam s cenou cca 130€.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

130€? stoji ti skrabancek na spataku za papierovacky a natahovanie sa? daj si namiesat farbu podla cisla popr. najprv to skus vylestit

9000 :aasmile3: :aasmile3: :aasmile3:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Za 130 mam nastriekane cele dvere a este mi aj 30 eur ostane. A ty chces striekat spatak za 130 eur, to budu striekat vo Ferrari niekde v Taliansku???
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

guess.whoo napísal:130€? stoji ti skrabancek na spataku za papierovacky a natahovanie sa? daj si namiesat farbu podla cisla popr. najprv to skus vylestit
Preto som sa pytal, ze co to mam dalej riesit alebo nie... Ale ved na to platim poistku, aby aj taketo neprijemnosti mi riesila. :)
Nevylestim to, lebo skrabanec je az na cierny plast.

A sam to tiez nechcem spravit, nech je to profi.

//autoeditácia príspevku (19 Jún 2015, 11:37)
hojko napísal:Za 130 mam nastriekane cele dvere a este mi aj 30 eur ostane. A ty chces striekat spatak za 130 eur, to budu striekat vo Ferrari niekde v Taliansku???
To som pozeral na nete ceny v BA - striekanie 1 dielu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ano, lenze 130 eur za diel pocitaju ako kapota, naraznik, dvere... a nemyslim si, ze rovnaka cena bude za spatna zrkadlo. Na to ti postaci ani nie pol deci farby, laku a tuzidla. To stoji mozno hadam ani nie 10 eur. Vycistenie zrkadla, priprava, postrek, podla mna sa do 50 eur zmestis.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Pri oprave defektu mi povolil zdvihak a zarezal sa mi do laku v mieste, kde sa vklada - z vonkajsej strany. Je to samozrejme az na kov, ten je tiez trosku deformovany. Myslite, ze mi pada do havarijnej alebo to nemusim ani skusat?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

urcite to spada do havarijnej.
host5
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa host5 »

Mam havarijne bez spoluúčasti v kooperative už tretí rok. Cena poistky stúpa každy rok minimálne o infláciu. Mal som škodove udalosti ako vandalizmus, zrazenie srnky (rychlosť cca 60km, takže prežila a utiekla) a myslím, že ešte niečo som mal. Ten vandalizmus bol poškrabaný lak na lavej strane dveri a predny narazník. Cena lakovania v autorizovanom servise bola vyše 1000€...ked stúpala cena poistky rok čo rok tak som volal do poisťovne, nech mi povie za čo sa zvyšuje. Bolo to inflacia a tie škody čo som mal pretože poisťovna nemala vinníka tak nemala to komu vyfakturovať, takže poistka išla hore. Pri spätáku to asi taká suma nebude určite no.
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

Za tisic euro by som mal prestriekané komplet celé auto :D tie autorizáky nevedia čo pýtať a ešte len bude od budúceho roka sranda, keď už väčšina vecí sa nebude dať urobiť v garáži ako výmena ramien, brzd, airbagov... ale všetko sa bude musieť robiť v autorizovanom servise + ďalšiu prehliadku auta či bolo opravené správne.
Ak toto do roka nezrušia tak zo Slovenska odchádzam, toto + 39 percentná daň na kryptomeny je dostatočný dôvod.
host5
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa host5 »

Veď to, že 1000€ stojí zakladný celolak. No ešte, že to platila poisťovňa nie ja. No ale musím povedať, že spravili to perfektne :D.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pri vandalizme sa cena poistky nezvysuje.
Napísať odpoveď