Vojnove zlociny USA/Rusko
Re: Vojnove zlociny USA/Rusko
A vies ze dikatora volili na jediny rok. Aby sa z neho nestal nenavideny autokrat? Na Silvestra to bude 16 rokov samoderžavia.
Anyway, preco ti zalezi na tom co ja ne/podporujem?
tak urciteeezelovoc napísal:Tam je opozicia tak slabucka nie preto, ze by ju Putin likvidoval, ale preto lebo je neschopna, platena zo zahranicia a ludom nesympaticka.
http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/r ... 07079.html
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
prd mi na tom zalezi, sme na diskuson fore ne?jackb napísal:A vies ze dikatora volili na jediny rok. Aby sa z neho nestal nenavideny autokrat? Na Silvestra to bude 16 rokov samoderžavia.
Diktatorom ho mozme nazyvat az neodstupi po prehratych volbach, preco demokraticky zvoleneho prezidenta nazyvas diktatorom?
//autoeditácia príspevku (18 Jún 2015, 15:45)
citujem z clanku:
ako hovorim, rozhadana a platena zo zahranicia.Koordinační rada ruské opozice se rozpustila ani ne rok po svém založení v říjnu roku 2012. Mezi jejími členy existovala naprostá rozhádanost. Řešení, jež nabízeli, tedy čestné volby, boj s korupcí či reformu volebního systému, zprvu podporovala polovina obyvatel. Ale jen do doby, než nastoupila kremelská propaganda a varovala občany před rukou Západu a zahraničními agenty, říká sociolog Gudkov.
Cízí obecně prospěšné organizace, které byly financovány ze zahraničí, se před tím musely registrovat jako "zahraniční agenti". Hrstka obvinění ze strany Kremlu stačila, aby opozici vzali vítr z plachet, dodává Gudkov.
Řešení, jež nabízeli, tedy čestné volby, boj s korupcí či reformu volebního systému -> to su teda riesenia
menila sa kvoli nemu 2x ustava - 1x aby mohol kandidovat opat, kedze uz 2x 4 roky bol, 2x aby mal 6-rocne obdobie
nehovoriac o pajacovi Medvedevovi, pricom vtedy bol Putin akoze premier
naozaj sa ti nezda, ze ten clovek je tam uz trosku dlho?
nehovoriac o pajacovi Medvedevovi, pricom vtedy bol Putin akoze premier
naozaj sa ti nezda, ze ten clovek je tam uz trosku dlho?
-
xH4wK
@zelovoc, Nuz neviem ale pri takej urovni korupcie aka je v Rusku si snad nemyslis, ze moze 'oficialne' prehrat volby ? 
-
Waagbistritz69
King
hej, al-Nusra sú spojenci s Islamským frontom. inak ale Irán, kde je ší'a štátne náboženstvo, mi oproti SA o moc menej autoritársky nepríde.zelovoc napísal:SA plati kadekoho, toto co si dal, je tusim al-Nusra, niesom si isty, ta teraz dostala na <> od Hizbalahu v Libanone. Saudi su wahabisti, extremna forma sunitov, teraz aj u nich ISIL zautocila na 1-2 mesity, cirou nahodou sitske. Ten rezim musi padnut, ale uz si platia aj egyptsku armadu a prostrednictvom ISILu kontroluju pol Iraku a Syrie. Ak je nieco nebezpecny a autoritativny rezim tak je to rod Saudov a nie Rusko.
vytiahol si rimskeho diktatora, tak som nadviazal.zelovoc napísal:prd mi na tom zalezi, sme na diskuson fore ne?
Diktatorom ho mozme nazyvat az neodstupi po prehratych volbach, preco demokraticky zvoleneho prezidenta nazyvas diktatorom?
ked si vezmeme vsetky demokraticky zvolene postavicky minimalne 20. storocia: Mussolini, Hitler, de facto Stalin, ci albansky Hodža, u nas Gottwald, kazdy diktator v Afrike a v Latinskej Amerike, ktory nevzisiel z pucu bol zvoleny, na Blizkom vychode pani Chomejni, Assad, ci Husajn...
vsetci mali podoporu. ale ta bola zakotvena v statnom terore.
-
zelovoc
Darca
jedna vec aky je rezim v state a druha co ten rezim robi mimo statu. Na blizkom vychode nic ine ako autoritarsky rezim nemoze fungovat, tie masy ludi su nevzdelane a velmi lahko podlahnu vplyvu nabozenskych vodcov. Ak neratam Izrael, tak Iran je asi najrozvinutejsi stat v oblasti, to ze nemaju demokraciu je len dobre. Mozme povedat, ze ano Iran podporuje Hizbalah, ale Hizbalah je len lokalna organizacia v Libanone na hraniciach s Izraelom a uspesne brania Libanon pred IDF, momentalne pred ISIL. To nieje hnutie, ktore by ohrozovalo nejake staty, zatial co ISIL a ostatne bandy znicili Irak aj Syriu, uz su v Lybii a kade tade v regione. Nieje to hnutie ktore by jednotilo ale rozdeluje a nici.Waagbistritz69 napísal: hej, al-Nusra sú spojenci s Islamským frontom. inak ale Irán, kde je ší'a štátne náboženstvo, mi oproti SA o moc menej autoritársky nepríde.
//autoeditácia príspevku (19 Jún 2015, 8:06)
este raz to zopakujem, ma taku podporu ze nemusi podvadzat.xH4wK napísal:@zelovoc, Nuz neviem ale pri takej urovni korupcie aka je v Rusku si snad nemyslis, ze moze 'oficialne' prehrat volby ?
V US o zvoleni Busha rozhodli sudcovia ci dokonca jeho brat guverner napriek tomu ze ziskal menej hlasov? Tam sa uz dokonca hlasuje elektronicky, takze neverim, ze by tam zvolili niekoho koho by si establishment neprial. Celkovo, co je to za demokraciu kde sa dve strany dohodnu na svojich kandidatoch a zbytok je len "křovi"? Aj Americania mali tiez v historii prezidenta ktory bol zvoleny viac nez dva razy. A co?
Vy len budte radi, ze je v Rusku Putin. Dokazete si predstavit co by sa tam dialo ak by pokracovali v tom co zacal Jelcin???
odporucam vypocut, host tulak z ulice 
keby ostal Jelcin, Rusko by nebolo hrozbou ale partnerom.
ja som z matiky nikdy nebol dobry, ale myslim, ze 2 strany su stale viac ako jedna. preto sa v RF o demokracii da hovorit len tazko.
ja som z matiky nikdy nebol dobry, ale myslim, ze 2 strany su stale viac ako jedna. preto sa v RF o demokracii da hovorit len tazko.
-
zelovoc
Darca
Si zadrel, ze partneromjackb napísal:keby ostal Jelcin, Rusko by nebolo hrozbou ale partnerom.
Keby ostal Jelcin, tak Rusko by nebolo partnerom ale by sa rozpadlo a bol by to este vacsi problem nez su dnes nejaky utecenci z Afriky, pripadne by sa tam k moci dostal skutocny diktator.
tvoja naivita ma neprestava udivovat.
Zapad, resp. US nepotrebuje partnerov, ani ich nechce. Nedavno Obama vravel ako su Americania uber alles. Potrebuju jedine povolnych vazalov, satrapov ako je cela smiesna EU.
Ty si sa tu strasne rozhorcoval ked niekto oznacoval ukrajinsku vladu za juntu, rovnako expresivne vyrazy (diktatura) vsak nemas problem pouzit ked sa hovori o Rusku.jackb napísal:keby ostal Jelcin, Rusko by nebolo hrozbou ale partnerom.
K tomu Jelcinovi, neviem v akom svete zijes ty, asi vo svete zapadnych think-tankov. Toto nemyslim ako urazku, ale tvoje nazory sa mi zdaju skor produktom Zapadu. Teda preberas oficialne politiky a stanoviska zapadnych krajin, ktore vsak tiez len sleduju svoje ciele. Teraz upadlo Rusko do nemilosti, a tak sa aj menia nazory. Tieto nazory vsak nie vzdy zodpovedaju realite. Inak by si nespominal Jelcina. Ten je v Rusku jeden z najmenej popularnych politikov, ktory je povazovany za strojcu ekonomickeho upadku v 90. rokoch. Putin je naopak vnimany Ruskou verejnostou ako clovek, ktory Rusko doviedol spat na vrchol. http://www.tradingeconomics.com/charts/ ... 2=20151231 Len pre ilustraciu, Putin zacal vladnut v roku 2000.
Pockaj, ale junta je vlada vysokych vojenskych dostojnikov a je nelegitimna.
Diktatura je vlada jedinca alebo uzsko prepojenej skupiny osob (jedinej strany).
Co je na tom pokrivene?
Lenze v Rusku sa stale maju dobre len oligarchivia. Ti, s ktorymi pan Putin podnika/l. Ti, ktorim sa to nepacilo su v base, exile alebo zabiti (Litvinenko).
Diktatura je vlada jedinca alebo uzsko prepojenej skupiny osob (jedinej strany).
Co je na tom pokrivene?
Lenze v Rusku sa stale maju dobre len oligarchivia. Ti, s ktorymi pan Putin podnika/l. Ti, ktorim sa to nepacilo su v base, exile alebo zabiti (Litvinenko).
Aj u nas vladne jedna strana v roku 2019 to bude mozno bude uz 12 rokov. Tiez budeme diktatura? Netvrdim ze demokracia v Rusku je na nejakej hviezdnej urovni, ale urcite to nie je totalita.jackb napísal:Pockaj, ale junta je vlada vysokych vojenskych dostojnikov a je nelegitimna.
Co je na tom pokrivene?
Cize mi chces povedat ze 5-nasobne zvysenie GDP bezny obcan Ruska nepocitil? A za Jelcina ked GDP klesalo tak bezny obcan sa mal stale lepsie a oligarchovia stale horsie?
zvysilo sa 5x, ale HDP per capita je aj tak len okolo 50. miesta na svete. to iste aj pri parite kupnej sily
ekonomicke uspechy Putina maju ospravedlnit vsetko ostatne?
okrem otvorenych oponentov sa zabuda na 300 mrtvych civilov z bytoviek, ktorych ma svedomi FSB, a pomohla mu ku narastu popularity na jesen 99. tesne pred tym, ako mu na Silvestra Jelcin odovzdal moc.
ekonomicke uspechy Putina maju ospravedlnit vsetko ostatne?
okrem otvorenych oponentov sa zabuda na 300 mrtvych civilov z bytoviek, ktorych ma svedomi FSB, a pomohla mu ku narastu popularity na jesen 99. tesne pred tym, ako mu na Silvestra Jelcin odovzdal moc.
To ci to ospravedlnuje vsetko ostatne neposudzujem ja, ty ani Europa, ale Rusi. Im to zrejme staci.jackb napísal:ekonomicke uspechy Putina maju ospravedlnit vsetko ostatne?
Opat to iste, mne je jedno ake je GDP per capita v Rusku, ja sa nehadam za to ze Rusko je najlepsia krajina na svete. Ale Putin priniesol rast, zbavil sa par oligarchov, urobil z Ruska globalneho hraca a Rusi ho za to maju radi. To ze ty jeho politiku neuznavas neznamena ze to je diktatura. Takisto ako ked niekto tu na fore neuznava ukrajinsku vladu, tak to neznamena ze je to junta...zvysilo sa 5x, ale HDP per capita je aj tak len okolo 50. miesta na svete. to iste aj pri parite kupnej sily
ak su s nim v Rusku Rusi spokojni, nech sa paci. To su napriklad aj Azerbajdzanci so svojim vodcom, ktoremu sa tiez hovori diktator. a ten vdaka rope tiez robi ekonomicke zazraky. dokonca oproti svojmu predchodcovi a otcovi 8-nasobne zvysil HDP
to, ze Rusko je globalny hrac som ukazal na priklade proxy wars.
len si prosim aby jeho bombardery nepoletovali pri pobrezi krajiny, do ktorej som odisiel zit.
to je mozno aj odpoved na think-tanky. emigrovat na Zapad a byt provychodny by bolo minimalne divne.
to, ze Rusko je globalny hrac som ukazal na priklade proxy wars.
len si prosim aby jeho bombardery nepoletovali pri pobrezi krajiny, do ktorej som odisiel zit.
to je mozno aj odpoved na think-tanky. emigrovat na Zapad a byt provychodny by bolo minimalne divne.
Ano, ale demokracie v Azerbajdzane je v omnoho horsom stave ako ta v Rusku. Preto sa Azerbajdzan niekedy zvykne oznacovat za diktaturu. Rusko na tom tak zle zatial nie je. Rusi stale maju sancu vyjadrit svoju volu vo volbach. Ale uznavam, ze nastoleny trend urcite nie je optimisticky a moze sa stat ze za par rokov Rusko sklzne na uroven Azerbajdzanu.jackb napísal:ak su s nim v Rusku Rusi spokojni, nech sa paci. To su napriklad aj Azerbajdzanci so svojim vodcom, ktoremu sa tiez hovori diktator. a ten vdaka rope tiez robi ekonomicke zazraky. dokonca oproti svojmu predchodcovi a otcovi 8-nasobne zvysil HDP
Pokial sa potrebujes zaradovat do skupiniek proti niekomu a pro nieco, tak nema zmysel sa bavit. To ze emigrujes na zapad neznamena ze treba slepo preberat doktriny. Nemusis byt provychodny, aby si postrehol co su fakty a co propaganda.to, ze Rusko je globalny hrac som ukazal na priklade proxy wars.
na prvom bode sa zhodneme.
dokonca povazujem protiruske sancie za nevhodne pre Slovensko. najma co do turizmu a hlavne zahranicnych investicii. hlavne fakt, ze Rusi sa neboja navstevovat "vnutrozemie" Slovenska a kedysi bola realna sanca, ze nainvestuju do turizmu v "hladovych dolinach" a miestnym to nebude vadit. to bol jeden z dovodov preco som sa pocas studia geografie v regionalnom rozvoji rozhodol pribrat aj rustinu.
aj s tym, ze preberat doktriny spravne nie je, lebo je mimo kriticke myslenie. len najst neutralne informacie bez propagandy je problem
dokonca povazujem protiruske sancie za nevhodne pre Slovensko. najma co do turizmu a hlavne zahranicnych investicii. hlavne fakt, ze Rusi sa neboja navstevovat "vnutrozemie" Slovenska a kedysi bola realna sanca, ze nainvestuju do turizmu v "hladovych dolinach" a miestnym to nebude vadit. to bol jeden z dovodov preco som sa pocas studia geografie v regionalnom rozvoji rozhodol pribrat aj rustinu.
aj s tym, ze preberat doktriny spravne nie je, lebo je mimo kriticke myslenie. len najst neutralne informacie bez propagandy je problem
Ale ale, tu sa jedná genocídu ukjinského národa židovskou júntou. To je už 25- ta vojna pd 1945 ktorej vraždí USA!Waagbistritz69 napísal:nechceš Ukrajinu riešiť v príslušnej téme?resp. ty si ju aj prebehnúť môžeš