3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
japaja - Hlavu hore, to bude dobré. Daj tomu čas, a hlavne sa nevzdávaj, nikdy.
j no
//autoeditácia príspevku (21 Máj 2015, 0:26)
ide to pomaly som čakal že za 2-3 hodinky auto hotove
//autoeditácia príspevku (21 Máj 2015, 0:26)
ide to pomaly som čakal že za 2-3 hodinky auto hotove
Znova podvozok, už sa dá považovať za viacmenej finálny, je možné že neskôr ešte nejaké menšie detaily pribudnú, no už sa to výrazne meniť nebude.
//autoeditácia príspevku (23 Máj 2015, 6:33)
Tak znova je tu víkend, preto je čas na víkendové veci (len pre upresnenie, cez víkend pracujem s helikoptérou len minimálne,až vôbec. Skôr sa venujem menej zložitejším veciam).
Takže prvá vec, prerobené SaVZ logo.
A ďalej by som vám rád predstavil nový názov pre helikoptéru, bude sa volať " Edson ED-3 ".
//autoeditácia príspevku (23 Máj 2015, 6:33)
Tak znova je tu víkend, preto je čas na víkendové veci (len pre upresnenie, cez víkend pracujem s helikoptérou len minimálne,až vôbec. Skôr sa venujem menej zložitejším veciam).
Takže prvá vec, prerobené SaVZ logo.
A ďalej by som vám rád predstavil nový názov pre helikoptéru, bude sa volať " Edson ED-3 ".
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Co vsetko mas hotove, resp. co ti chyba a kedy to asi tak cele poskladas??? Mas spocitany aj cas, ktory si tym zabil???
Ešte treba spraviť komplet interíer, a dokončiť vonkajšok. Aktuálne je celá heli (fáza modelovania) dokončená na takých približne 70% (skôr menej).
+ Textúry/Materialy
+ Rigovanie
Ťažko povedať kedy to všetko dám dokopy, ale určite to bude ešte tento rok. Počítam tak koncom leta alebo na jeseň by to veru mohlo byť hotové.
Pracujem na tom približne od polovice novembra, takže takých 7 mesiacov, takmer nepretržite.
Ale nič neľutujem, dalo mi to neskotučne veľa skúseností (skillu nieje nikdy dosť), a ešte k tomu aj vytvorím peknú vec, ktorá pôjde do portfólia (portfólio = práca).
Ak sú ešte nejaké otázky tak sa kľudne pýtajte, hocikto, veľmi rád odpoviem.
+ Textúry/Materialy
+ Rigovanie
Ťažko povedať kedy to všetko dám dokopy, ale určite to bude ešte tento rok. Počítam tak koncom leta alebo na jeseň by to veru mohlo byť hotové.
Pracujem na tom približne od polovice novembra, takže takých 7 mesiacov, takmer nepretržite.
Ale nič neľutujem, dalo mi to neskotučne veľa skúseností (skillu nieje nikdy dosť), a ešte k tomu aj vytvorím peknú vec, ktorá pôjde do portfólia (portfólio = práca).
Ak sú ešte nejaké otázky tak sa kľudne pýtajte, hocikto, veľmi rád odpoviem.
topologia
Spoiler
na osobny project vidim asi nissan silvia 
-
TUCERO_SVK
Star
Zatiaľ nedokončená Carrera 4. Najprv to mal byť detailný model ale v priebehu práce som si to rozmyslel a bude to jednoduchší model na ktorom sa asi pokúsim nacvičiť animovanie auta.
Otváranie dverí mám už vyriešené, ale veľa toho nepribudlo, teraz skôr len korigujem detaily ktoré už mám hotové. Hlavne čo sa týka povrchu helikoptéry, treba "vyklepať plechy".
Chcem to všetko vyšperkovať.
Chcem to všetko vyšperkovať.
-
vladenko007
VIP
Rethon podľa čoho modeluješ tú helikoptéru?
Keď som totiž zbadal ten pánt na dverách príde mi to trošku nereálne alebo neviem ako by som to vysvetlil.
Už len kvôli aerodynamike sa takéto diely montujú z vnútra nie z vonka. Ja som síce nevidel original ale príde mi to ako logické.
Keď som totiž zbadal ten pánt na dverách príde mi to trošku nereálne alebo neviem ako by som to vysvetlil.
Už len kvôli aerodynamike sa takéto diely montujú z vnútra nie z vonka. Ja som síce nevidel original ale príde mi to ako logické.
-
jorg22
Medium Professional
Vladenko007 ma dobry napad. Keby si dal panty zvnutra a z druhej strany tak by to mohlo mat krajsi efekt a otvaranie by si mohol spravit posuvanim dozadu ako byva na tych vecsich autach ako je na obrazku.
vladenko007 - Nemodelujem ju podľa ničoho, ale čo si pamätám tak originál vo filme mal tiež pánty z vonka. Lenže tieto moje sú omnoho väčšie a robustnejšie, preto to zrejme veľmi nepasuje.
jorg22 - Veru s tým posúvaním by to mohlo vyzerať dobre.
Po pravde, ani mne tam tie pánty veľmi nepasujú, tak vďaka chlapci, ešte sa s tým pohrám.
//autoeditácia príspevku (04 Jún 2015, 22:36)
Neskutočne ma baví dizajnovať, práve pracujem na motoroch, bude to fakt prepracované.
Inak z hora vyzerá naozaj úžasne, už aby to bolo hotové.
//autoeditácia príspevku (09 Jún 2015, 23:03)
Motory, snažím sa ich robiť naozaj precízne, preto mi to ide trocha pomalšie než zvyčajne.
Ale bude to stáť za to.
//autoeditácia príspevku (11 Jún 2015, 22:45)
Začínam byť naozaj spokojný, motory už takmer dokončené.
//autoeditácia príspevku (19 Jún 2015, 14:45)
Už vás tie moje rendre musia unavovať, ale dúfam že nie.
Znova motor, už sa to dá považovať za finálny stav. Inak teraz by som tú koncovku výfuku radšej nechytal.
jorg22 - Veru s tým posúvaním by to mohlo vyzerať dobre.
Po pravde, ani mne tam tie pánty veľmi nepasujú, tak vďaka chlapci, ešte sa s tým pohrám.
//autoeditácia príspevku (04 Jún 2015, 22:36)
Neskutočne ma baví dizajnovať, práve pracujem na motoroch, bude to fakt prepracované.
Inak z hora vyzerá naozaj úžasne, už aby to bolo hotové.
//autoeditácia príspevku (09 Jún 2015, 23:03)
Motory, snažím sa ich robiť naozaj precízne, preto mi to ide trocha pomalšie než zvyčajne.
Ale bude to stáť za to.
//autoeditácia príspevku (11 Jún 2015, 22:45)
Začínam byť naozaj spokojný, motory už takmer dokončené.
//autoeditácia príspevku (19 Jún 2015, 14:45)
Už vás tie moje rendre musia unavovať, ale dúfam že nie.
Znova motor, už sa to dá považovať za finálny stav. Inak teraz by som tú koncovku výfuku radšej nechytal.
Neunavujú, vždy sa teším na progres.
Nový render je super, ale ten dym je strašne nerealistický. To je priamo render, alebo postpro v PS? Lebo nažhavený kov je fan, ale ten dym je ako z troch cigariet. 
To som rád, ďakujem. Jop ten dym je jediná postpro na celom obrázku (robená výhradne v PS), všetko ostatné je render. No, taký ten cigaretový druh dymu bol vlastne zámer, ale pravda mohol som sa s tým viacej pohrať. Čo už, nieje to final tak mi to až tak nevadí. 
Praveze sa to pri takychto pomalych strojoch velmi neriesi. Bezne podzvukove lietadla maju panty normalne zvonku, vrtulniky tiez, aj ked su aerodynamickejsie ako tieto na renderi. Usudzujem, ze je to tak kvoli spolahlivosti. Vojenska technika sa nehra na dizajn a panty ako na dverach auta su o cosi zlozitejsie a horsie sa kontroluju aj opravuju. Napriklad Apache alebo Hercules:vladenko007 napísal:Rethon podľa čoho modeluješ tú helikoptéru?
Tento týždeň som pracoval len 2 dni, lebo už som nemohol viac pracovať na tej mojej myši. Kto pracoval niekedy v blendery tak vie že ma špecifické ovládanie, a z toho neustáleho stláčania kolieska ma poriadne bolel prst (to koliesko bolo príliš ostré). Takže som menil celú myš (za takú kde je poriadne široké koliesko), nechcem robiť reklamu, ale našiel som to čo som potreboval, pre blender ako stvorená.
Tak aspoň taký slabší update.
Tak aspoň taký slabší update.
nič moc po dlhšej dobe
//autoeditácia príspevku (29 Jún 2015, 22:51)
topologia opravená som hrdý že som to zvládol
//autoeditácia príspevku (29 Jún 2015, 22:51)
topologia opravená som hrdý že som to zvládol
Teraz trochu iný render, surový záber priamo z Blenderu (až na ten copyright). Ľavý rotor ktorý je už dá sa povedať finálny (tak na 99%), jediné čo tam ešte príde sú hadicové spony a nejaké drobnosti.
Ten rotor je už vlastne aj pripravený na rigovanie, no to si nechám na neskôr. A na ľavom panely sú všetky objekty pekne pomenované (takto bude pomenovaná úplne celá heli).
Ďalej, len to čo je na obrázku má niečo cez 700 000 polygónov (bez subdivízie). Takže, keď to pospájam všetko dokopy + 3x subdivízia pre všetko, no chudák procesor.
A len tak pre zaujímavosť, samotný súbor (.blend) má zatiaľ 135mb, finálny vrtuľník by mohol mať približne 200-300mb, netuším, fakt som riadne zvedavý.
//autoeditácia príspevku (03 Júl 2015, 1:13)
Chcel som spraviť pred víkendový render (ako tradične), no nestihol som, takže už víkendový render.
Ochranná guma na rameno, aby sa nedostali nečistoty do pohybového mechanizmu, tá guma má preddefinované deformácie cez Shape Keys, celé to bude ovládať armatúra ktorá bude hýbať aj ramenom.
//autoeditácia príspevku (05 Júl 2015, 8:30)
Jeden taký nedeľný, inak vôbec netuším prečo som si pri minulom rendery myslel že je sobota, a pri tom bol piatok. No nič.
Toto je prvý krát čo som renderoval vrtuľník cez procesor, nebolo to až také strašné, cca 2 hodiny to trvalo (1000 samples).
Ani nejdem písať koľko to má polygónov lebo by ste ma upálili.
//autoeditácia príspevku (08 Júl 2015, 17:28)
Aktuálne dizajnujem rameno, všetko to mám premyslené tak aby sa to dalo zmontovať dokopy aj v "skutočnosti".
//autoeditácia príspevku (10 Júl 2015, 9:13)
Takto pekne som to vystužil.
//autoeditácia príspevku (21 Júl 2015, 23:55)
Po dlhej dobe sem znova prispejem.
//autoeditácia príspevku (22 Júl 2015, 21:54)
Ďalšie svetlo, zatiaľ ešte nieje dokončené, je to len náhľad. Bude sa nachádzať v zadnej časti strechy, alebo skôr medzi strechou a chvostom.
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2015, 2:13)
Víkendový renderík, všetky svetlá sa chystám robiť pekne do detailu aj z vnútra. Takže objímky, žiarivky, proste všetko čo tam patrí.
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2015, 4:54)
Cez víkend budem renderovať častejšie, takže ďalší render bočného svetla. Rozhodol som sa pre použitie takýchto LED čipov, zrejme to ešte budem nejak vylepšovať, ale určite to bude vo finále vyzerať nejak takto.
Inak toto je zatiaľ môj najdlhší príspevok, však kľudne napíšte niečo k tomu.
//autoeditácia príspevku (30 Júl 2015, 17:50)
Aktuálny stav.
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2015, 17:13)
Po dlhšom čase ďalší render, som s tým úplne spokojný. Táto časť bola o trochu namáhavejšia, ale keď som zvládol toto, tak už zvládnem hocičo.
Ten rotor je už vlastne aj pripravený na rigovanie, no to si nechám na neskôr. A na ľavom panely sú všetky objekty pekne pomenované (takto bude pomenovaná úplne celá heli).
Ďalej, len to čo je na obrázku má niečo cez 700 000 polygónov (bez subdivízie). Takže, keď to pospájam všetko dokopy + 3x subdivízia pre všetko, no chudák procesor.
A len tak pre zaujímavosť, samotný súbor (.blend) má zatiaľ 135mb, finálny vrtuľník by mohol mať približne 200-300mb, netuším, fakt som riadne zvedavý.
//autoeditácia príspevku (03 Júl 2015, 1:13)
Chcel som spraviť pred víkendový render (ako tradične), no nestihol som, takže už víkendový render.
Ochranná guma na rameno, aby sa nedostali nečistoty do pohybového mechanizmu, tá guma má preddefinované deformácie cez Shape Keys, celé to bude ovládať armatúra ktorá bude hýbať aj ramenom.
//autoeditácia príspevku (05 Júl 2015, 8:30)
Jeden taký nedeľný, inak vôbec netuším prečo som si pri minulom rendery myslel že je sobota, a pri tom bol piatok. No nič.
Toto je prvý krát čo som renderoval vrtuľník cez procesor, nebolo to až také strašné, cca 2 hodiny to trvalo (1000 samples).
Ani nejdem písať koľko to má polygónov lebo by ste ma upálili.
//autoeditácia príspevku (08 Júl 2015, 17:28)
Aktuálne dizajnujem rameno, všetko to mám premyslené tak aby sa to dalo zmontovať dokopy aj v "skutočnosti".
//autoeditácia príspevku (10 Júl 2015, 9:13)
Takto pekne som to vystužil.
//autoeditácia príspevku (21 Júl 2015, 23:55)
Po dlhej dobe sem znova prispejem.
//autoeditácia príspevku (22 Júl 2015, 21:54)
Ďalšie svetlo, zatiaľ ešte nieje dokončené, je to len náhľad. Bude sa nachádzať v zadnej časti strechy, alebo skôr medzi strechou a chvostom.
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2015, 2:13)
Víkendový renderík, všetky svetlá sa chystám robiť pekne do detailu aj z vnútra. Takže objímky, žiarivky, proste všetko čo tam patrí.
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2015, 4:54)
Cez víkend budem renderovať častejšie, takže ďalší render bočného svetla. Rozhodol som sa pre použitie takýchto LED čipov, zrejme to ešte budem nejak vylepšovať, ale určite to bude vo finále vyzerať nejak takto.
Inak toto je zatiaľ môj najdlhší príspevok, však kľudne napíšte niečo k tomu.
//autoeditácia príspevku (30 Júl 2015, 17:50)
Aktuálny stav.
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2015, 17:13)
Po dlhšom čase ďalší render, som s tým úplne spokojný. Táto časť bola o trochu namáhavejšia, ale keď som zvládol toto, tak už zvládnem hocičo.
rethon pekne ide ti to riadne dobre! ja pozeram na ten obrazok bocneho svetla a rozmyslam preco si ho nespravil zvlast ? v podstate to je aj moj vzdicky problem ci robit ako celok alebo zvlast ?
Ďakujem Goofy. Ako to myslíš, že zvlášť? To svetlo predsa nieje z jedného kusu. Je to poskladané z viacerých častí. Skoro ako predné okná, to znamená príruba, tesnenie, sklíčko a za tým je svetlomet s LED čipmi.
tu vyfarbenu cast myslim lebo tam je dsot vela edgo ak to ide do stratena a nadtom je to svetlo
- Prílohy
-
- ED-3%20Bo%C4%8Dn%C3%A9%20Svetlo%20-%20LED.jpg (54.19 KiB) 1312 zobrazení