Vak na vodu - neplastovy?

O športe...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vak na vodu - neplastovy?

Príspevok od používateľa Soviet »

Zdravim,
Existuje nejaka varianta pre vak na vodu, ktory nieje z plastu? Plasty neznasam a podla recenzii u kazdej znacky citit vo vode "umelinu".
Je teda nejaka rozumna moznost ako nahradit takyto vak niecim neplastovym? Cena nerozhoduje.

Co som pozeral tak zatial som nic kompaktnesieho ako flasu nenasiel :/

Ak nic takeho nieje, tak budem musiet siahnut po, nakolko je lahko pripnutelna na batoh atd a neobsahuje ziadny plast:
http://www.kleankanteen.com/collections ... =860232191

Diki
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Vak na vodu - neplastovy?

Príspevok od používateľa aviceN »

nad CamelBak-om si nerozmyslal? Robia aj flasky a mali by byt OK co sa tyka materialu.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Hydravak od Source - izraelci vedia ako urobiť dobrý hydrák (majú okolo seba púšť :D ). Mám od Source i od Camelbag a Source vyhráva na plnej čiare. Žiadna pachuť, hadica krytá neoprénom, náustok cez ventil, má chrbtovú kosť (keď ho naplníš, tak ostáva plochý, nie je z neho veľké vajco).

Alebo potom niečo z ľanu (alebo iný prírodný matroš). Výrobcu netuším - v USA také robili. No nie je to priamo hydrák - ide o transportný vak na vodu ušitý z ľanu (aspoň ak si dobre pamätám). Treba ho pred použitím namočiť a potom drží vodu + odparovaním ju ochladzuje. Ak sa tam strčí hadica, máš hydrák.

Alebo rôzne nádoby vyrobené z kože - dajú sa s trochou trpezlivosti vyrobiť aj doma (vnútro sa vylieva voskom). Alebo vydlabať a vysušiť tekvicu - indiáni z nej bežne vyrábali nádoby na vodu. :)
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Este niekto, kto by sa rad podelil so svojimi skusenostami s hydratacnymi vlozkami? U mna je to akurat tiez teraz horuca tema, kedze by som si rad zaobstara nieco aspon 2l az 3l na airsoft, chcem cisto iba vlozku, kedze to hodim do batohu, ktory na to ma urcene miesto. Nechcem do toho hrotit nejake velke peniaze, ale nechcem zas kupit 3eurovu cinu...cenovo si to predstavujem okolo 15 eur, nasiel som vela znaciek v tej cene, ci uz Osprey, Pinguin, Kellys, Husky, Ferrino ci Karrimor atd.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

osprey, kartimor ci camelback, s tym nic nepokazis
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Nakoniec som sa rozhodol asi pre Source Widepac 2l alebo 3l, cenovy rozdiel nie je velky, tak zoberiem zrejem ten vacsi, prinajhorsom ho naplnim menej.

//autoeditácia príspevku (06 Júl 2015, 10:59)
Takze tento vikend na akcii som otestoval ten Source Widepac 3l a mozem povedat ze parada, ziadna pachut, prietok vody trubickou super, uzatvaranie otvaranie super, pohodlne pitie,mal som to za chrbtom v ruksaku a voda si drzala svoju teplotu, jedine kde sa oteplila bola ta voda co bola v hadicke, ale to boli len prve 2 glgy asi....takze rozhodne spokojnost za tu cenu.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Nemate niekto nejaky tip na flasu ? Je to podobny problem, tak nechcem zakladat novu temu. Ide o flasu na bike a so sucasnou je ten problem, ze cista voda v nej ma dost zvlastnu pachut.
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

skus hlinikovu flasu na vodu, na internete je toho kopec.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

sice plastova flasa ale bez pachute NALGENE v kazdom lepsom turisticnom obchode maju
http://nalgene.com/about/
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Johnnny ja som nakoniec siahol po spominanej flasi v prvom poste, kedze nic neplastoveho miesto vaku som nenasiel.
http://www.kleankanteen.com/collections ... =860232191

Maximalna spokojnost. Uzaver drzi pevne a je mozne ho aj o hocico zavesit (karabina atd). A este aj podporim firmu, ktora sa zameriava na prirode nezavadne vyrobky. Objednavane z yogaguru.cz .
Napísať odpoveď