Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
dobry den, uvazujem nad kupou GOLFiku patkoveho ale neviem ktora verzia je na tom lepsie, rozhodujem sa emdzi 1.9 a 2.0 tdi. Dakujem za vase nazory
Stvorkove tédéí uz neletia? 
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
rozhodne 1,9 tdi. je to klasika s vyrazne lepsou spolahlivostou.
V poslednej dobe mi behá po rozume výmena môjho terajšieho auta za iné. Preto by som Vás chcel požiadať o tip na kúpu auta.
Kupovať by som chcel niekedy na prelome leta a jesene. Podmienky by boli následovné:
rok výroby minimálne na prelome rokov 2005/2006
A/T alebo sekvenčná prevodovka (manuál veľmi nechcem)
silnejší motor (najlepšie diesel, keďže budem jazdiť aj dlhšie trasy)
sedan alebo combi
cenovo tak do cca 6000€, v prípade naozaj dobrej ponuky do 7000€
Zatiaľ ma zaujal napríklad Peugeot 607 2.2 HDi 98kW alebo 2.7 HDi 150kW (facelift), Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTD 110kW, Volvo S80 D5 120kW, Opel Signum 3.0 CDTi 135kW SPORT (po facelift). Toto sú autá, čo by ma vedeli nejako zaujať. VW a Škoda ma nezaujala, tým by som sa rád vyhol. Poprípade ak máte nejaké návrhy, budem len rád.
Kupovať by som chcel niekedy na prelome leta a jesene. Podmienky by boli následovné:
rok výroby minimálne na prelome rokov 2005/2006
A/T alebo sekvenčná prevodovka (manuál veľmi nechcem)
silnejší motor (najlepšie diesel, keďže budem jazdiť aj dlhšie trasy)
sedan alebo combi
cenovo tak do cca 6000€, v prípade naozaj dobrej ponuky do 7000€
Zatiaľ ma zaujal napríklad Peugeot 607 2.2 HDi 98kW alebo 2.7 HDi 150kW (facelift), Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTD 110kW, Volvo S80 D5 120kW, Opel Signum 3.0 CDTi 135kW SPORT (po facelift). Toto sú autá, čo by ma vedeli nejako zaujať. VW a Škoda ma nezaujala, tým by som sa rád vyhol. Poprípade ak máte nejaké návrhy, budem len rád.
-
Arkaz
Addict
K volvu - skus zavitat na volvoklub.sk tam sa docitas dost toho.
za mna volvo alebo 607.
Ak 607 tak jednoznačne 2.2 HDi to je podarený motor, či už tento 98 kW alebo ak by si mal šťastie, mohol by si naraziť aj na 125 kW 2.2 HDi CR. To je prakticky ten istý motor, len je biturbo, má iné vstrekovanie, väčší výkon a paradoxne nižšiu spotrebu. V6 2.7 HDi je nič moc, mal som možnosť nie raz sa na tom voziť... spotreba nehorázna, dynamika nič moc, v spojení s automatom katastrofa
. A veľký pozor pri kupovaní 607, všetko postláčaj, vyskúšaj, každú hovadinu... 607 nepatrí medzi spoľahlivé Peugeoty. Ale inak veľmi komfortné auto za tie peniaze
.
Čo sa týka tej P607, tak určite budem hľadať model po facelifte. Pri motore 2.7 HDi V6 s výkonom 150kW a krútiacim momentom 440Nm by som očakával, že to auto bude mať dostatok dynamiky aj na rozdávanie. Neviem to posúdiť, keďže som nemal tú možnosť si ten motor vyskúšať.
Celkom dosť ma zaujal Opel Signum, no k tomu motoru som nenašiel veľmi lichotivé komentáre. Vraj ho vyrábal ISUZU a dodával sa aj do SAAB 9-5, Renault Vel Satis Renault Espace. Najviac sa mi zatiaľ pozdáva AR 159 Sportwagon. Ten motor 1.9 JTD 150kW som mal možnosť už viac krát vyskúšať. Poprípade ak viete ešte o niečom, čo by ma vedelo zaujať, tak dajte tip.
Celkom dosť ma zaujal Opel Signum, no k tomu motoru som nenašiel veľmi lichotivé komentáre. Vraj ho vyrábal ISUZU a dodával sa aj do SAAB 9-5, Renault Vel Satis Renault Espace. Najviac sa mi zatiaľ pozdáva AR 159 Sportwagon. Ten motor 1.9 JTD 150kW som mal možnosť už viac krát vyskúšať. Poprípade ak viete ešte o niečom, čo by ma vedelo zaujať, tak dajte tip.
-
Arkaz
Addict
Asi si chcel napisat 1.9 jtd 110kw
ku kazdemu autu si skus precitat info tu http://www.autorubik.sk/kategoria/kupujem-ojazdene-auto
Je tam rozpisane ku kazdemu modelu ake motory tam boli ptipadne neduhy.
Je tam rozpisane ku kazdemu modelu ake motory tam boli ptipadne neduhy.
Hej presne tak, som sa sekol. Tých 110kW je už 150HP.
-
Arkaz
Addict
Pozeral som ten autorubik nedavno tam pridali recenziu na 607 a veru nic moc. Ale osobnu skusenost nemam.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
mal si pravdu. bol som to pozriet a je to desat farebna sopa.Forsaken napísal:
mne sa zdaju vodicove dvere inej farby - ale mozno fotka...ale v podstate mi to sedi z poskodenim toho tapaciru, neviem si veru prestavit co ine by ho poskodilo
vpredu je tiez chyteni ta lista sport packetu...
zadok je tiez iny...
pri tomto najazde sa priprav na vymenu prednej napravy
za 9-10 by to bolo Ok, takto ma to moc nelaka.
-
Kok
Light Professional
Zdravím, uvažujem ze by som kúpil niečo menšie do mesta, celkom sa mi pozdáva e36 compact 1.6i. Obyčajne by som po 15 ročnom Bavorci nepozeral, ale známy ma trosku namotal, kedže mu na dvore stoja 2 z ktorých by boli diely za babku. Narazil som však na problém.. Nedarí sa mi nájsť nic normálne, nevylietane, nevyšmykane po nejakom Schumacherovi. To uz fakt nenájdem nevytuženu e36ku v tejto dobe? Aby som to upresnil, niesom závodnik, len chcem kúpiť niečo, co mi poskytne viac zážitku ako sociálna Fabia.
Ak by ti nevadilo aj cabrio, tak táto vyzerá celkom zaujímavo - http://www.bmwklub.sk/predaj-auta-bmw/b ... 99648.html. Je to z klubu od aktívneho usera, takže by to nemal byť žiadny šmelinár, ktorý by ti zatajoval chyby. Akurát nečakaj od 20-ročného auta, že bude fungovať ako hodinky. Minimálne tisícku by som si na servis vyhradil.
-
Fabo
Hardcore addict
e36 bude fakt problem. Bohuzial su to auta, ktore si dnes moze dovolit kadejaky mladas, a tak potom aj povacsine dopadaju... Popripade su dovezene z rajchu, kde si to rozni turecki a balkanski mladasi rozjebabrali uz pred dovozom.
To kabrio by z toho pohladu mohlo byt zaujimave.
To kabrio by z toho pohladu mohlo byt zaujimave.
povedzte mi kto moze natocit 300k na cabriu ?
// sorry myslel som ze je to "slovenskee"
// sorry myslel som ze je to "slovenskee"
-
guess.whoo
Redeemer
ak je to dovoz z talianska alebo inej primorskej krajiny tak v pohodicke
Ak bolo dovezene z juznych krajin, tak to nie je problem. Je to priemerne 14 000 km rocne. Skor je zaujimave, ze auto ma vymeneny komplet interier a zadne svetla. To moze byt znakom zodpovedneho majitela, ktoremu na aute zalezalo a teraz ho musi z nejakeho dovodu predat. Na druhej strane ak do toho vrazil peniaze, tak by mal mat vacsiu motivaciu si auto nechat, pretoze momentalne vyzera velmi dobre. Mohli by za tym byt problemy s motorom, ale to uz konspirujem.
Sucasne fotky: http://bmw-rad-3-cabrio.autobazar.eu/31 ... 01231.html A fotky z KO (VIN je WBABH31010EH16829):
Sucasne fotky: http://bmw-rad-3-cabrio.autobazar.eu/31 ... 01231.html A fotky z KO (VIN je WBABH31010EH16829):
-
Fabo
Hardcore addict
Fakt sa mu necudujem ze to menil 
280 tis na 20r kabriu nevidim ako problem. Ano, kabria casto byvaju ako 3. auto v domacnosti, ale to neznamena ze sa intenzivne nevyuzivaju. poznam ludi co jazdia opentop aj v zime ak svieti slnko, a da sa to. fakt nehovoriac o tom, ze niekde na juhu mas aj v zime teplucko. Plus ked to bol clovek ktory proste jazdi viacej, tak natoci aj v lete. Dochadzanie nejakych 100km denne nie je v niektorych oblastiach vobec vynimka, ostatne aj u nas sa najdu ludia co jazdia z okolia PO do KE, pripadne byvaju 30-50km od BA a denne dochadzaju. Pridaj k tomu nejaky vylet a za sezonu nie je problem natocit desiatky tisic.
280 tis na 20r kabriu nevidim ako problem. Ano, kabria casto byvaju ako 3. auto v domacnosti, ale to neznamena ze sa intenzivne nevyuzivaju. poznam ludi co jazdia opentop aj v zime ak svieti slnko, a da sa to. fakt nehovoriac o tom, ze niekde na juhu mas aj v zime teplucko. Plus ked to bol clovek ktory proste jazdi viacej, tak natoci aj v lete. Dochadzanie nejakych 100km denne nie je v niektorych oblastiach vobec vynimka, ostatne aj u nas sa najdu ludia co jazdia z okolia PO do KE, pripadne byvaju 30-50km od BA a denne dochadzaju. Pridaj k tomu nejaky vylet a za sezonu nie je problem natocit desiatky tisic.
moji kolegovia denne dochadzaju do BA z TT, PN a TN...
-
Kok
Light Professional
chlapi dik za to cabrio, je vcelku pekne ale asi nie moc vhodne do oravskeho podnebia.. radsej ten compact, pripadne sedan koli moznosti ND za facku. Ja som nasiel jedno v okoli, pekny sedan, nezhnity, nevytuzeny, no problem je ze chalan si dal na bazosi zle cislo a ani neuviedol mail, cize sa s nim nemam ako spojit. http://auto.bazos.sk/inzerat/50891850/B ... -sedan.php
tie potahy z volantu a sediaciek dole, tiez ta M nalepka s drakom a mracitka by sli do haja
tie potahy z volantu a sediaciek dole, tiez ta M nalepka s drakom a mracitka by sli do haja