Stavba domu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Stavba domu

Príspevok od používateľa wladas »

peterkozel - esteze vecsina ludi nezdiela tvoj nazor inac by sme si este kurili drevom v piecke.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

všetko sú to také precackanosti. všetko aj tak zalezi od peniazoch. v amerických movie tam behaju po chalupe v botaskach. nech sa sem tlaci čokoľvek v chalupe chcem mat čisto a toto ze sa nevyzuva nechapem. to je teda fakt pravda že treba mať vyuzity každý kut. ved ono nech si postavi každý co len chce. hovorim za seba. ja som inak za jednopodlaznu chalupu bez pivnice a riešenie ze kuchyňa a obyvacka su akoby spolu je fest super vec

//autoeditácia príspevku (21 Jún 2015, 20:04)
ved ja nikomu nekazem mat piecku na drevo hmm aj ked na dedinach sa ľudia dosť zacinaju vracať k drevu
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Milujem zastancov ''sedliackeho rozumu'' Neviem com proste nejdes zit do zrubu bez vody, elektriny a plynu.
Zijeme v 21. storoci, pride mi dost cudne, sa branit nejakym technologiam, zvlast takym, ktore zlepsuju nejak komfort, ci kvalitu zivota. Podlahovka, ma nejake vyhody....sorry ale mat v kuse doma papuce, len zato, ze mam studenu dlazbu, dajme tomu v kuchyni je blbe. A koberec do kuchyne proste nejde. Staci trosku pouvazovat na + a -
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

všetko ma pre aj proti. sedl rozumom myslím cim sú veci zlozitejsie tým sa radi kazia. keďže ma podlahovka určitú zotrvacnost ked príde riadny mráz a kym vykuris si pockas
wladas
Redeemer
Redeemer

Akurat ze samotny vodny okruh podlahovky je jednoduchsi nez radiator ;) Je to len pokaslana hadica bez spojov
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Ja budem mat v detskych a spalni radiator a v kupelkach kuchyni a obyvacke podlahovku. V obyvacke je aj krb tak myslim ze to bohate bude stacit.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

celkove zhotovenie podlh je fest drahe. ľudia co poznam na to nadavaju. mam viac negat info o tom tak prečo by som to mal ospevovat
wladas
Redeemer
Redeemer

Ja mam na to zase z okolia pozitiva, tak preco by som to mal odcudzovat?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kurit sa ma tak, aby teplota v radiatoroch bola konstantna, aby kurenie bezalo stale. Niekto funguje tak, ze ma vypnute kurenie, potom zakuri silno na hodinu, potom vypne kurenie na 3 hodiny, zase zakuri na hodinu, zase vypne... A to je presne to co sa nema robit, pretoze tym neusetris. Taktiez v zime ma byt teplota v radiatoroch minimalne 7-10 stupnov, to sa tyka najma chat, kde clovek pride raz za cas. Ked je kurenie uplne vypnute, tak je velka pravdepodobnost, ze kurenie praskne a vytecie, takze napacha viacej skody ako ked mas zaplatit 15 eur za plyn co to len tak slabucko kurilo. Poznam cloveka, ktoremu 2x po sebe v zime prasklo kurenie, pretoze ho vypol, aby usetril, pritom skody a oprava bola kazdu zimu viac ako 1000 eur. Cize daleko viac prerobil ako usetril.

Podlahove kurenie je fajn vec v takej obyvacke alebo v kupelke, ale inak sa mi viacej pozdava radiator alebo fancoil. Fancoil vidiet castokrat v hotelovych izbach, velkych restauraciach a podobne, pretoze moze vykurovat a aj chladit (klimatizacia).

Inak kto by sa chcel inspirovat dobrymi a peknymi kuskami v stavebnictve, tak odporucam tuto stranku na Facebooku, castokrat su tam krasne kusky, ci su to kupelky, obyvacky, spalne, terasy alebo aj cele domy: https://www.facebook.com/ArchiDesiign?fref=ts
Prílohy
aaa1424559_744055432416381_4543130260036183749_n.jpg
aaa10154415_744055409083050_4397261870390892857_n.jpg
aaa10289871_744055412416383_2119170389609383635_n.jpg
aaa11168029_743792202442704_3488652642174485306_n.jpg
aaa11202969_743529712468953_7288799422249526735_o.jpg
aaa11226912_743529579135633_3749703415391086751_n.jpg
aaa11377184_743786889109902_2202064655992002125_n.jpg
aaa11402706_743792159109375_8868250793422153819_n.jpg
aaa11536102_744622275693030_6916255120740445025_n.jpg
aaa11542027_744622339026357_653509115384206854_n.jpg
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

ano. radiator roztrha ako nic. staci osadit termoventil a nezatvarat a kotol takto fakt spotrdbuje malo. v chalupe treba aj vetrat a ked vyvetras miestnost kde je podlahovka priestor sa zohreje omnoho neskôr ako by to bolo cez radiator. totálne nevhodný typ kurenia ak byvas niekde kde sú bezne -15tky

//autoeditácia príspevku (21 Jún 2015, 20:57)
dosť ma doraza vec ktorú som si našiel len teraz. v prípade podlah kur sa neodporúča priestor moc zahltit nabytkom bo pohlcuje teplo. skvele kurenie. ked sedim u kamosa ktorý ma podlahove teplo je tam v zime iba ak kuri aj v krbe. inak nič moc
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

hojko posledna foto exterieru je mrte, podobne si predstavujem svoju zahradu uz tam chyba len gril s jacuzzi
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Hojko : tie dizajnovky co si dal su krasne ale ruku na srdce dobre vieme co taka sranda stoji :D Vybavenie interieru/exterieru na takyto styl vyjde pomaly polku celeho mojho domu ak nie tolko co dom =)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pred asi mesiacom som dival na Travel Channel alebo NatGeo o kupelkach, tak tam boli kupelky za pol miliona dolarov :D Takze je mozne, ze taka kupelka moze stat kludne aj tolko co cely tvoj dom, hlavne, ak tam je nejaky kvalitny mramor, rucna praca...
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no ved to =) Mne staci v kupelke pokial budem mat sprchu bez kuta resp len sklo medzi stenami a vyspadovany odtok. Ak budu € dam ten vyvod vody zo stropu ala vodopad a budem rad :D
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

plus tá prvá kúpelňa je väčšia ako moja garáž :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

A v tej druhej kupelni je pekna kuchynska linka :smt043
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Neda mi nereagovat na podlahove kurenie. Uz viac ako 20 rokov ho mame v dome. V tom case neexistovalo riesenie, ktore by sa dalo pouzit. Museli sme pouzit plastove rurky urcene na teplu vodu. Teplom sme ich ohybali a kladli. Kedze rurky neboli urcene na kurenie, iba na distribuciu teplej vody vznikol jeden menej zavazny problem. Ohyb nesmel byt velky, inak doslo k poskodeniu. Preto boli ulozene relativne riedko. Po ulozeni na podlahu sa zaliali betonom a navrch prisla dlazba. Tie bajky o poskodeni a pod...kazda miestnost ma vlastny okruh, niektore aj viac, a teda pri pripadnom poskodeni nedojde k totalnemu zlyhaniu celeho systemu. Okruh je z jedneho kusu, teda spoje su len na pripojeni k systemu. Plast by musel nejakym zahadnym sposobom zvetrat aby doslo k jeho poskodeniu. V takom pripade by stacilo pouzit existujuci okruh a v miestnosti by sa umiestnil radiator. To pre pripad nevratneho poskodenia okruhu.
K zastravanej ploche. Kedze cela miestnost vykuruje, je nevhodne ju izolovat ci uz velkoplosnym kobercom, alebo inym sposobom. Bezne kusy nabytku nemaju ziadny vplyv na ohrev miestnosti.
Pocitovo v panelakoch je to iste. Byty nizsie vykuruju celu plochu bytu vyssie. Preto v dome je lepsie mat vykurenu podlahu, kedze odspodu nic nehreje. V zime je prijemne teplo v lete zase prijemny chlad - ak sa polozi dlazba.
Zotrvacnost systemu. Nakolko cely rok nam system riadi termostat s ekvitermikou nie je nikdy zima. Navyse aj pri teplotnych skokoch trva zohriatie uplne vychladnuteho systemu max par hodin - prve kurenie po lete (niekolkokrat otestovane so starym termostatom, kde sme samostatne zapinali ohrev teplej vody a kurenie).
Teraz ked teplovodne podlahove kurenie nema limity ako v minulosti by som nad nicim inym ani neuvazoval. Nove moznosti polozenia (nie je nutne tak hlboke ulozenie) a vacsia flexibilita zabezpeci ohrev aj tych najmensich miestnosti. Pre este menej dovercivych existuje aj elektricka varianta. Da sa pouzit cisto lokalne. Radiator je nechutny kus nabytku, zvacsa zakryty zaclonou a pod. U nas sa da cely system ovladat z jedneho miesta. A to bol navrhnuty uz pekne davno.
Radiator jedine do kupelne - rebrik, na susenie. Namiesto klimy poriadnu izolaciu, resp tienenie na okna a takto sa priblizit k hodnotam pasivneho domu. Na pelety a ine nezmysly by som sa tiez vykaslal. Radsej investicia do solarneho ohrevu vody + tepelne cerpadlo + plynovy kotol ako zaloha systemu. Dom staviam pre komfort a nie aby som rubal drevo a chodil sa starat o dosypanie paliva.
Tymto pozdravujem vsetkych zlodejov dreva, co po internetoch hlasaju ako velmi usetrili ked odstavili plyn a presli na drevo. A ked zakuria posielaju pozdravy do ovzdusia, tj kvalitny dym z mokreho dreva mixnuteho s domovym odpadom.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Riesenim je aj tepelne cerpadlo+chladene stropy. Tieto stropy v lete chladia, v zime dokazu vykurovat. Moze sa to kludne skombinovat aj s podlahovym kurenim. Navratnost je slusna, hlavne pri porovnani s klasickou klimatizaciou.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

nie je to az take jednoznacne, je vela ludi co pohorelo na podlahovom, inak ludia co palia s drevom aj odpadky su hovada
-odstavenim plynu a kurenim drevom rozhodne usetris, je to pre ludi ktory ani nemaju inu moznost, hlavne na dedinach, stare nezateplene stavby a ked to jednoducho nezvladnu financne,su stale doma... nie je to nic strasne narezat a nastiepat dreva, brigada pre par ludi na par dni, ani to zakurovanie, netreba mat ani neviem aky drahy kotol so zasobnikom, ak mas kvalitne presusene bukove drevo staci prihodit par polien 3-4x za den, pelety a neviem aka biomasa su tiez podla mna hlupost
-o kolektoroch-ta cena je sialena, 3000€ a tvarit sa ako usetrim a ze to bude fungovat 20.rokov, kravina, toto ani zdaleka nie je pre masu ludi, ani neviem ake cerpadla, naj je ze poznam vela kurenarov ktory ti poradia -daj si podlahove, kup si kolektor, ved tak to ma byt ak chcu mat kseft ale pravda je taka ze ked stavali oni tak dali od tohto ruky prec, ziadne kolektory, ako zaloha kotol na pevne palivo, v chalupe krb, liatinove riadiatr, plyn kotol, ak pouzijes podlahove a kolektor stavba moze ist hore aj o 10000, dalsia vec je rozdiel stavat dom v blave a na orave, vietor, teploty, kde sa kolko zaraba, ceny dreva, vela ludi ma aj vlastnu horu...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no ja ked som sledoval este tie drevodomy tak som sa bol v par pozriet a jeden chlapik mal tiez spravene podlahove a kuril peletami. v zime nasypal raz za 3-4 dni do zasobnika a mal pokoj. ziadny neporiadok okolo toho a vyjde to iba o nieco drahsie ako drevo a podstatne lacnejsie ako plyn
Napísať odpoveď