Zdravím,
Upravujem jeden web vo volnom case a dostal som uz na par poslednych veci, ktore chcem doriesit a jednou z nich je, ze diakritika na stranke nieje uplne korektna.
Teda vid obrazok. Co by clovek mal zmenit, aby mu pismena ako ščťňž ukazovalo správne a nie iným fontom?
Niektora diakritika ako áúýí funguje spravne.
Skusal som anstavit jazyk na slovencinu v celom wordpresse, co sa prenieslo aj do danej temy, ale stale tieto znaky boli rovnake.
Web sem momentalne nemoyem este pridat. Diki za akekolvek napady.
Web bude zalozeny na wordpresse + tema customizr.
Font: Alegreya + Roboto
Diakritika nieje úplne korektná
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Diakritika nieje úplne korektná
- Prílohy
-
- Untitled.jpg (6.53 KiB) 435 zobrazení
Re: Diakritika nieje úplne korektná
Neviem ako na webe, ale všade inde sa toto deje, pokiaľ použitý font nemá tieto písmená. Riešením býva zmeniť font, ktorý má podporu týchto písmen.
-
audiotrack
VIP
na webe je to to isté, ak font nemá daný znak, použije ho zo sekundárneho. Výhodou je, že v css vieš definovať kľudne aj tri fonty, takže si nájdi k nemu najpodobnejší a definuj ho ako alternatívny (ale taký aby mal tie znaky s diakritikou)
-
Soviet
Darca
Diki chlopi. Zacal som sa babrat vo fontoch a veru nasiel som, ze az hin 2 mi funguju korektne, no nehodia sa tam. Stiahol som vsak plugin s Google fontami cca 600+ a nasiel, take co mi vyhovuju pre jednotlive casti webu. 
v tomto pripade bude stacit, ak sa ti podari nalinkovat font s "latin-ext" character setom.
cize linky pre import fontov by mali byt:
cize linky pre import fontov by mali byt:
Kód: Vybrať všetko
<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Alegreya&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>
<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Roboto&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>