Windows 10
Windows 10
Ahojte! Pomaličky, ale isto sa blížime ku predstaveniu Windows 10. Samozrejme, ako je to už zvykom, Microsoft vydal aj niekoľko "Technical Preview" svojho nového systému, čiže pomaličky by sme sa o novom Windowse mohli pustiť debatu. Takže, aký máte názor na nový Windows (napr. Project Spartan alias Microsoft Edge)? Bude to prepadák, ako osmička, či Microsoft sa pohol tým správnym smerom? Máte s desiatkou aj osobné skúsenosti?
-
vladenko007
VIP
Re: Windows 10
Ahojte
Prišla vám už rezervácia na Windows 10? Viete niekto vysvetliť ako to bude fungovať?
Ak má niekto info. podelte sa. Mňa najviac zaujíma čo a dokedy je bezplatne. Niekde sa píše že rok a potom platiť.
Ja mám Windows 8.1 legálne a keď prejdem na Windows 10 je tu vždy možnosť pomocou recovery vrátiť sa naspäť na Windows 8.1. A čo sa týka software funguje všetko ako na Windows 8?
Neviem mám z 10 blbý pocit.
Prišla vám už rezervácia na Windows 10? Viete niekto vysvetliť ako to bude fungovať?
Ak má niekto info. podelte sa. Mňa najviac zaujíma čo a dokedy je bezplatne. Niekde sa píše že rok a potom platiť.
Ja mám Windows 8.1 legálne a keď prejdem na Windows 10 je tu vždy možnosť pomocou recovery vrátiť sa naspäť na Windows 8.1. A čo sa týka software funguje všetko ako na Windows 8?
Neviem mám z 10 blbý pocit.
Tak podla toho čo som čítal keď si to rezervuješ tak sa už začnú pomaly sťahovať nejaké súbory a potom v júli to nainštaluje cele.... A ak stihneš aktualizovať do roka potom budeš mať zadarmo navždy
-
vladenko007
VIP
Lenže čo je to zadarmo navždy?
Ak mám v notebooku Windows 8 legal. a preinštalujem na Windows 10 (navždy zadarmo) a potom keď spustím recovery a nabehne mi Windows 8 môžem zas prejsť na Windows 10.
Teda týka sa to len nejakej registrácie ktorá mi zabezpečí doživotne zdarma? Alebo ako to je? Už som sa stratil
Ak mám v notebooku Windows 8 legal. a preinštalujem na Windows 10 (navždy zadarmo) a potom keď spustím recovery a nabehne mi Windows 8 môžem zas prejsť na Windows 10.
Teda týka sa to len nejakej registrácie ktorá mi zabezpečí doživotne zdarma? Alebo ako to je? Už som sa stratil
ja plánujem počkať, kým to fakt vyjde a potom možno spravím upgrade. Niekde sa písalo, že win 10 bude posledný OS od MS a bude štýlom predplatného (ako office 365). Neviem čo je na tom pravdy. Ale ak by s tým začali, tak by som si rád ponechal možnosť downgradu na pôvodný win... Aj keby to tak nebolo, tak chcem mať možnosť sa vrátiť. Síce win10 vyzerá použiteľne (oproti
. Každopádne si počkám, kým bude trochu preverený verejnosťou.
Na Microsoft forach sa to snazili vysvetlit a skoncilo to na tom, ze po prechode na Windows 10 si mozes vytvorit zalohovacie media. Na inom mieste vysvetluju, ze po prechode z OEM verzie ziskas OEM licenciu, z toho by malo vyplyvat, ze stara licencia sa deaktivuje. Takisto pri retail verzii ziskas retail. Ja si este pockam ako to presne bude. Pri prechode na Win 8 vraj mailom prisiel novy licencny kluc, ale osobnu skusenost s tym nemam. To by bol najlepsi sposob, lebo potom by stacilo stiahnut image cistej instalacie a aktivovat ho tymto klucom. Mame rok na prechod, takze ja si pockam kym sa tieto veci ujasnia (Mam retail verziu a nerad by som z nej mal nahodou OEM
). Takisto nemam zaujem o to, ze pri kupe noveho PC budem musiet nahodit Win 7 a potom prejst na 10.
MS uz potvrdil, ze Windows 10 nebude za "predplatne". Zdroj sa mi teraz nechce hladat, ale pisali to na viacerych strankach zamernaych na IT (zive, technet).
MS uz potvrdil, ze Windows 10 nebude za "predplatne". Zdroj sa mi teraz nechce hladat, ale pisali to na viacerych strankach zamernaych na IT (zive, technet).
-
vladenko007
VIP
Tak veru. Ja tiež nechcem prísť o licenciu na Windows 8 ktorý mam k notebooku. A kedže zatiaľ neviem ako to vlastne bude tak počkám ako sa to vyvinie. Všade sa píše o neúspechu Windows 8 ale ja som spokojný a nemám žiadný problém.
Učtovanie za OS štýlom predplatného to bola z ich strany strašné svinsvo.
Učtovanie za OS štýlom predplatného to bola z ich strany strašné svinsvo.
aspoň že sa bude dať spraviť čistá inštalácia 
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ja len dúfam, že v tej verzií zadarmo odstránia to zbieranie dát čo je momentálne v beta verzií ala toto http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... -statement
Btw, isto nebude OS platený na rok, to by otvorilo krásne cestu alternatívnym OS a to by mrkvosoftu neprospelo. Hlavne keď chce valve vyvinúť gaming OS, plus v ''cloud dobe'' ti na pc stačí nejaký mini linux a dobrý internet a hrať sa môžeš na PC, ktoré je od teba vztiaľené pár tisíc KM, detto robiť administráciu, etc.
Btw, isto nebude OS platený na rok, to by otvorilo krásne cestu alternatívnym OS a to by mrkvosoftu neprospelo. Hlavne keď chce valve vyvinúť gaming OS, plus v ''cloud dobe'' ti na pc stačí nejaký mini linux a dobrý internet a hrať sa môžeš na PC, ktoré je od teba vztiaľené pár tisíc KM, detto robiť administráciu, etc.
-
guess.whoo
Redeemer
nechapem ako to myslia, ze posledny? to uz bude len win 10 dostavat donekonecna aktualizacie na win 10.xxxx ?
-
hrban
Addict
asi ho chcú vymakať tak, aby už bol posledný, oni to viacmenej robia už od win vista btw, (vždy sa dalo urobiť update z visty až po win10 bez nutnosti reinštall-u OS, čiže viacmenej to tu už je od visty tak)
-
Wishmaster
Medium Professional
taka technicka otazka - ked som si dal rezervacku na upiratenom wine(bol som na tom, ze ked to poodklikavam, tak to zmizne z listy ale nie, svieti to tam jak vianocny stromcek
) a ked kupim win 8.1, takpotom ten upgrade uz nebude fungovat?
-
Michaelo
Hardcore addict
Ten upgrade z nelegalneho win 7 by ti dal iba nelegalny win 10. Proste by bol neaktivovany, polka veci by ti nesla (kedze takto chcu teraz bojovat s piratstvom, nalakat ludi na nieco zdarma a potom im klepnut po palcoch) a musel by si si tak ci tak kupit legalnu verziu. A toto co ti ukazuje a aj ked to vyplnis, neznamena absolutne nic. Ono ti to bude postupne stahovat casti WIN 10 ktore budu hotove a po vydani ti to ukaze okno s tym, aby si spravil upgrade. Ak nebudes chciet, proste to nespravis a basta.
A ked si kupis WIN 8.1 tak potom z neho normalne upgradnes na WIN 10. No aby som pravdu povedal, ja radsej ostanem u WIN 7. Mal Win 10 na mojom druhom SSD a sice je lepsi ako WIN 8.1 no na WIN 7 sa proste nechyta. Neviem, mozno to bude tym ze mna nijako flat design neoslovil. Vobec sa mi nepaci a jedina jeho vyhoda pre mna by bolo DX 12 a aj to je vyhoda iba ak to samotna hra podporuje. Pri hrach ktore su robene pre DX 9, 10 a 11 nepocitis rozdiel takmer vobec...
A ked si kupis WIN 8.1 tak potom z neho normalne upgradnes na WIN 10. No aby som pravdu povedal, ja radsej ostanem u WIN 7. Mal Win 10 na mojom druhom SSD a sice je lepsi ako WIN 8.1 no na WIN 7 sa proste nechyta. Neviem, mozno to bude tym ze mna nijako flat design neoslovil. Vobec sa mi nepaci a jedina jeho vyhoda pre mna by bolo DX 12 a aj to je vyhoda iba ak to samotna hra podporuje. Pri hrach ktore su robene pre DX 9, 10 a 11 nepocitis rozdiel takmer vobec...
-
hrban
Addict
njn ale i tak bude treba raz prejsť na win10, win 7 bude skončený ako kedysi XP, nedajú naň DX12, následne skončia podporu a win7 zmizne zo sveta ako XP. toto spravia aj s win8 ale toto ešte chvíľku potrvá. Plus rátam, že sa bude win posúvať smerom androidu, čiže možnosť nastavenia vzhľadu, etc, etc...takže si koniec koncov spravíš z win10 win7
-
Michaelo
Hardcore addict
No s WIN 7 to este chvilu potrva kym ho uplne odstrihnu a pravdu povedat, mne extremne chyba aero na WIN 10. Tie farby bez aera mi pripadaju ako vygrcane, mozno to nie je len tym ze tam nie je aero, to netusim, no nech skusim akukolvek farbu, vyzera to hrozne... Som sice web dev, no nikdy som si neoblubil flat dizajn ktory pouzili pre WIN 8 a WIN 10... Meh.
K tomu areu: http://www.glass8.eu/ ma to podporu aj pre win 10 a zaujimave je, ze to robil cech
Nechapem preco odstranili aero. Mohli ho tam nechat a len ho mat defaultne vypnute.
K tomu areu: http://www.glass8.eu/ ma to podporu aj pre win 10 a zaujimave je, ze to robil cech
bude v 10tke fast search ako cez windows 7 v štarte štýlom:
" winkey a napíšem napríklad msconfig a hneď enter = otvorí sa msconfig "
" winkey a napíšem názov appky a hneď enter = otvorí sa tá appka"
?
na W8 to spravili na bačov chukales, kde ste najprv museli vyvolať tú špinu sprava a prepnúť hore napríklad na hľadanie v aplikáciach...
ako tak pozerám na screeny, tak to nebude a ak áno, tak budem musieť hľadať alternatívu už v predstihu, lebo to je najužitočnejšia vec vo windowse, ktorá kedy bola
" winkey a napíšem napríklad msconfig a hneď enter = otvorí sa msconfig "
" winkey a napíšem názov appky a hneď enter = otvorí sa tá appka"
?
na W8 to spravili na bačov chukales, kde ste najprv museli vyvolať tú špinu sprava a prepnúť hore napríklad na hľadanie v aplikáciach...
ako tak pozerám na screeny, tak to nebude a ak áno, tak budem musieť hľadať alternatívu už v predstihu, lebo to je najužitočnejšia vec vo windowse, ktorá kedy bola
-
hrban
Addict
dalo sa vyhľadávať aj na win8, treba pravý klik na ''štart menu'' a sa zobrazí toľko možností, čo si ani nevidel.
ale ja nechcem klikať a hľadať tri dni
ja chcem kliknúť, písať a enterovať - všetko navyše je otravné a spomaľuje to prácu
ja chcem kliknúť, písať a enterovať - všetko navyše je otravné a spomaľuje to prácu
jo, presne to som myslel, ďakujem...ani nevieš, ako mi odľahlo...
teším sa..