aplikovaná informatika externé štúdium

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
SEID
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

aplikovaná informatika externé štúdium

Príspevok od používateľa SEID »

Dobrý večer, chcel by som sa opýtať akú školu by ste mi odporučili v odbore aplikovaná informatika pre externé štúdium?
Rozmýšľal som nad súkromnou školou Unicorn College v Prahe, alebo nad UCM v Trnave.
Máte niekto s týmito školami skúsenosti, prípadne nejaké iné?

Ďakujem
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: aplikovaná informatika externé štúdium

Príspevok od používateľa Yos »

Navstevujem tento odbor na UCM v Trnave, taktiez v externej forme a som spokojny. S profesormi sa da dohodnut na termine skusky. Pripadne sa daju dohodnut aj osobne hodiny, ak nestihnes jednu prednasku. Podklady posielaju takmer pravidelne, cize ak nieco nahodou vynechas, da sa to pomocou tych podkladov doucit.
Neviem co konkretne potrebujes vediet, spytaj sa.
SEID
Medium Expert
Medium Expert

Tak to je super, presne toto som potreboval. Mozem sa spytat v ktorom si rocniku?
Chcem ist na tento odbor hl kvoli tomu, ze sa najviac zaobera programovanim, ako je to to na tejto skole? Videl som par predmetov programovania, prebera sa tam aj nejaky konkretny jazyk? Pozostavaju predmety aj z nejakych praktickych predmetov?
Cital som uz vela for ohladom tohto odboru kde pisali, ze na UCM aplikovanu informatiku chodia studovat, len ti co chcu titul a nie znalosti. To ma dost zaskocilo, pretoze ja prave naopak, rad by som sa nieco dozvedel a titul berem ako plus :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

SEID napísal:... ze na UCM aplikovanu informatiku chodia studovat, len ti co chcu titul a nie znalosti...
toto platí asi všeobecne o súkromných a o externom štúdiu. Tí čo chcú znalosti idú na denné. Externé ti nikdy nedá toľko ako denné, no bohužial, titul dostanú rovnaký s omnoho nižšou námahou
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ten rozdiel medzi dennou a externou formou je viditelny. Ale priprav sa na vela straveneho casu, nakolko jeden predmet =1 den. To co ini na dennom preberu za mesiac-dva, ty preberies za jeden den. Je to mnozstvo informacii za kratky cas, preto potom posielaju dane podklady, na doucenie.
Ak ta bavi programovanie, tak si prides na svoje. Robime v C++. Pocitace su tam primerane na pracu s prog. jazykmi.
SEID
Medium Expert
Medium Expert

Viem, prekakal som si ale šancu ísť žiť študentský život. Teraz je tu nájom, strava, auto,... a ťažko pokryjem tieto náklady keby som na dennom :/ Takže hľadám takúto alternatívu.

Chcem vedieť kde sa profesori naozaj snažia aj niečo naučiť a kde sú podklady na to aby som si odtiaľ naozaj aj niečo odniesol...

///

To mi je jasné, že štúdium sa budem viac menej učiť sám. Učia tam len v C++? Poprípade voliteľné predmety na JAVA SE, neskôr EE, alebo C# s neskorším ASP.NETom? Chcem ísť na školu, aby som po absolvovaní fakt niečo vedel a nie len plno plno teórie, ktoré sa budú samému ťažko uvádzať do praxe?
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ti profesori tam byvaju castokrat aj cely vikend. Raz sa ma pytal, ci si nemozem prelozit skusku na nedelu. Kukam na neho, ze ci je v nedelu v skole a ze ano, niekedy je potreba. Vacsina znich uci este dennu formu. Osobne by som za taky peniaz, aky dostavaju profesori na externom nepachol a u niektorych to vidno, ze sa snazia, aby to ostatni pochopili. Tazko ale prinutis niekoho, aby ta cely den pocuval a pochopil tomu, co sa mu snazis vysvetlit. Preto sa vieme s profesormi dohodnut na strukture vyucby v dany den.
Este sa mi nestalo, ze nam na skuske dali nieco, co sa v podkladoch od nich nenachadzalo. Ak si pevne rozhodnuty, ze chces ist do toho, tak musis aj nieco pre to spravit. Nemyl si to s externou formou niekde na inej skole, kde len prides a uz len za to, ze si prisiel mas plusove body. Ako som spomenul, je potreba venovat tomu aj podstatny cas. Ak sa nemylim, tak na tento odbor a na tuto skolu to vychadza 800e na rok, stym, ze mozes poziadat aj o splatkovy kalendar. Ak sa ale po case rozhodnes ukoncit studium, peniaze sa ti nevratia.

/Javu tiez preberame, aj teoreticky, aj prakticky. Ako si uz spomenul, je to samovyucba, cize vela veci (najma programovanie) si nuteny sa naucit na zaklade podkladov, respkt. z toho, co si si zobral z prednasky / z cvika.
SEID
Medium Expert
Medium Expert

Áno, v tom nevidím až taký problém, pretože je mi jasné, že nestihnú dostať do hláv všetko behom pár víkendov.

A čo sa týka matematiky? Je to moc komplikované? Nemal som s matematikou až také problémy, ale priateľka študuje na EUBA a je to dosť náročné.

A nejaká perspektíva po dokončení štúdia je? Pretože hore uvedená Unicorn poskytuje po absolvovaní prax v ich software spoločnosti.
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Buducnost po skonceni skoly zavisi od sikovnosti. Tato skola ti nezarucuje, ze sa hned niekde zamestnas. Ja zamestnanie v danom obore uz mam, tak to ani moc neriesim.
Vacsina mojich spoluziakov uz pracu ma. Popravde som tam jeden z mladsich a to mam 25 rokov.
Ak si sa uz niekde stretol s vysokoskolskou matematikou, tak prvy rok by pre teba nemal byt problem. Ak ale niesi s matikou moc dobry kamarat, odporucam ti priebezne doucovanie, priatelka by ti mohla pomoct. Aspon tie zaklady, ostatne uz co to pochytis na prednaske.
Napísať odpoveď