Pokazené koliesko na myši
-
MarosHurtecak
Novice
- Kontaktovať používateľa:
Pokazené koliesko na myši
Dobrý deň, mám taký problém s myškou genius gaming gx gila z ničoho nič sa mi začalo pretáčať koliesko. Normálne som roloval s kolieskom a zrazu sa začalo pretáčať (koliesko sa točilo rýchlejšie) - prestalo fungovať, neskôr som zistil, že keď rolujem tým kolieskom po ľavej strane, alebo ho stlačím, koliesko funguje a zdá sa mi, že to koliesko je trochu viac na pravej strane, čo je možné keď koliesko funguje, len keď ho rolujem po ľavej strane.
Nemá niekto nápad ako to opraviť?
Nemá niekto nápad ako to opraviť?
-
guess.whoo
Redeemer
Re: Pokazené koliesko na myši
no jedine ju rozobrat a uvidis, ci je tam nieco odlomene. ak ano tak rovno kup novu. ak nie a mas ho len nejakym zazrakom vyskocene tak ho das na miesto a mys poskladas nazad.
nemas co stratit velmi
nemas co stratit velmi
-
MarosHurtecak
Novice
Tak som ju teda rozobral a zistil som, že valček na ktorom bolo koliesko položené sa trochu vyťahoval. Keď bol vytiahnutý koliesko sa pretáčalo - nefungovalo, keď bol zastrčený valček koliesko fungovalo (zastrkávalo sa to do ľavej strany, preto koliesko keď som roloval po ľavej strane pravdepodobne som zastrčil ten valček a koliesko išlo). Tak som na ten valček navinul tenký pásik izolačky - medzi koliesko a nejakú zábranu, aby ten valček sa nevyťahoval , myšku som poskladal naspäť a koliesko funguje. Koliesko sa točí trošku ťažšie, ale funguje. Som zvedavý len dokedy. Ešte stále som nepochopil, prečo sa pretáča, keď valček je trochu vytiahnutý, nebolo tam nič zlomené.
Keby mal niekto účinnejšiu radu, tak nech napíše, budem rád. Ďakujem.
Keby mal niekto účinnejšiu radu, tak nech napíše, budem rád. Ďakujem.
Ako starú tú myšku máš? Ak je ešte v záruke, tak ju reklamuj. V takomto prípade by si mal dostať buď nový kus, alebo dobropis. Ak už záruka na myšku nie je, kúp druhú. Robiť nejaké opravy v tomto prípade nemá veľmi zmysel.
-
Grim
Darca
Na konci toho valčeka bol pôvodne šesťuholník. Používaním sa postupne vydral a už nepasuje do dierky. Keď koliesko trochu skrížiš, tak sa ešte zachytí. Mal som podobný problém na myške, ktorú som mal strašne rád, tak som si to niekoľko rokov vypodkladal so všetkým možným. Nakoniec únavou materiálu sa celý koniec tyčky odlomil a musel som vymeniť.
-
hojko
Site Admin
Mam staru Logitech G5, vsetko v pohode, ale posledne dni mi blbne koliesko ked scrollujem smerom hore. Na mysku som si zvykol, takze ak by bolo mozne, tak by som sa rad na to pozrel, pripadne koliesko vymenil. Nasiel som aj navod na otvorenie, je to easy, nevidim v tom ziadny problem: https://www.ifixit.com/Guide/Logitech+G ... ent/148563 Len neviem najst koliesko. Vie niekto na co sa pozriet pri koliesku pri otvoreni, ze ci sa da objednat koliesko, resp. co sa na tom moze pokazit???
V najhorsom som pozeral aj nieco s podobnou ergonomiou, napr. Logitech G403 Hero, SteelSeries Rival 3 alebo Roccat Kone Pure Optical.
Edit:
https://www.techpowerup.com/forums/thre ... ks.233746/
Tu je teoerticky nieco podobne, ale zrejme je to ine podla obrazka a v popise ani nie je uvedeny model G5: https://www.aliexpress.com/item/3297821 ... 2301%21rec
V najhorsom som pozeral aj nieco s podobnou ergonomiou, napr. Logitech G403 Hero, SteelSeries Rival 3 alebo Roccat Kone Pure Optical.
Edit:
https://www.techpowerup.com/forums/thre ... ks.233746/
Tu je teoerticky nieco podobne, ale zrejme je to ine podla obrazka a v popise ani nie je uvedeny model G5: https://www.aliexpress.com/item/3297821 ... 2301%21rec
na zaciatok by som to vyskusal len rozobrat a vycistit.
neviem co realne sa moze pokazit na koliesku aby tomu vymena pomohla.
ked uz tak senzor zblbne.
je to dost stara mys a obavam sa ze hladat na to nahradne diely bude viac menej nemozne.
pokial nepomoze vycistenie (popripade popozerat ci tam nie je nieco viditelne uvolnene ci spalene ze by si vymenil konkretny komponent) tak by som sa asi pomaly zacal zmierovat s tym ze bude treba novu mys.
neviem co realne sa moze pokazit na koliesku aby tomu vymena pomohla.
ked uz tak senzor zblbne.
je to dost stara mys a obavam sa ze hladat na to nahradne diely bude viac menej nemozne.
pokial nepomoze vycistenie (popripade popozerat ci tam nie je nieco viditelne uvolnene ci spalene ze by si vymenil konkretny komponent) tak by som sa asi pomaly zacal zmierovat s tym ze bude treba novu mys.
Ja som ostal fanaticky zvyknuty na tento styl logitech mysi a poslednych 6 rokov pouzivam G502 (prva vydrzala 4-5 rokov, druhu som kupoval cca pred rokom).hojko napísal: 18 okt 2022, 21:52V najhorsom som pozeral aj nieco s podobnou ergonomiou, napr. Logitech G403 Hero, SteelSeries Rival 3 alebo Roccat Kone Pure Optical
Mal som MX510, MX518, G5, a 2x G502 - G502 je podla mna peak tejto rady. Na oko vyzera divne ale tvary su zachovane, ma predlzene tlacitka, dobry grip na "palm" aj "claw", par extra tlacitok ale nie moc (vacsinu mam vypnutu okrem mouse4 & 5), dobra nastavitelnost a hlavne co vyuzivam ked ju prenasam on-chip pamat a nastavenia (nastavis si ju raz, nahras config do mysi a uz ju nikde nemusis instalovat). Potom prisposobenie hmotnosti zavaziami a este by som podotkol "infinite scroll lock" ktory sa obcas zide ked potrebujes rychlo prescrollovat dlhy feed alebo vlakno, taka hlupost ale brutalne som si na to navykol
-
hojko
Site Admin
Nj, skusim to otvorit, vycistit, vyfukat a uvidime...
Hegy, ved prave, ze za tych asi 15 rokov si clovek na tu nesmrtelnu mysku zvykol.
Hegy, ved prave, ze za tych asi 15 rokov si clovek na tu nesmrtelnu mysku zvykol.
-
Mek
Addict
Aj mne zacalo po rokoch blbnut scrollovanie nahor (nadol fungovalo dobre), ale ja mam taku malinku mys Microsoft 1850. Bolo ju treba rozobrat a poriadne vycistit, a k tomu prestriekat senzor pri koliesku sprejom na kontakty (ozivujem tym kontakty vypinacov v elektronike). Odvtedy mam pokoj. Tu je video, podla ktoreho som to robil: