Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa ColdRain »

Bude to na tvoje telo vela. 3x tyzdenne dokopy ti na zaciatok uplne staci. Pretrenujes sa a bude zle.
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Element »

Chalani máte nejaký typ na jedlo plné proteínov ktoré by som mohol zjesť "za pochodu" cestou do práce? Lebo niekedy si proste nestihnem ráno urobiť raňajky, alebo sa mi nechce a ponáhľam sa do roboty. Ďakujem za tipy :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Olomoucke syrecky, tvrdy nizkotucny syr alebo proste proteinovy drink.

Otazka do plena, nie je lepsie proteiny davat po cviceni ako "len tak"?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

z toho co mam nacitane, zalezi co prave robis (na co je tvoj trening zamerany - rysovacka, naberacka atd), ak naberas, tak jednoznacne telo na ranajky potrebuje proteiny a energiu (nejaky ten sacharid), aby si si udrzal metabolizmus v obratkach - nejaky ten sacharid, navyse, na ranajky mas najmensie riziko ze zo sacharidov co zjes sa aj nieco ulozi...
samozrejme, bielkoviny ako take je idealne dostat do tela cca 30 min po treningu a v idealnom pripade bielkoviny typu ako tvaroh, meso, atd ktorych travenie a rozklad trva o nieco dlhsie ako pri jednoduchych bielkovinach typu vajcia, sypacka, kuracina
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Protein je dobré dať hneď po tréningu ako rýchlu bielkovinu...Inokedy počas dňa radšej jedlo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Najednoduchsie je si proste kupit kybel kvalitneho proteinu a pravidelne cez den si robit šejky aspon 2-3x.Clovek potom nemusi tolko spekulovat ze kolko tych bielkovin kedy zjedol a ako ich doplnit..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ako poznam kvalitny od nekvalitneho?
ArAsHiD
Professional
Professional

Pozeraj na zloženie, nech to je čisto srvátka, ideálne 80% CFM koncentrát.
Napríklad http://www.namaximum.sk/kategoria/prote ... rat-wpc80/.
Alebo ak chceš ochutený, tak odporúčam tento http://proteiny.heureka.sk/prom-in-pure-cfm-80-2250-g/
CFM má oproti nie CFM koncentrátu o niečo málo lepšiu využiteľnosť a myslím, že sa tých pár € navyše oplatí priplatiť :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Dobre spytam sa inak, nie som debil, viem, ze sa mam pozriet na zlozenie. Aku mam ale istotu, ze to co vyrobci pisu na obal je pravda? Resp. preco proteiny niektorych vyrobcov stoja 2-4x tolko ako inych (rovnake zlozenie, rovnaky postup vyroby), okrem zjavnej odpovede "lebo mozu/maju meno/ludia im to kupuju"?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Dobre spytam sa inak, nie som debil, viem, ze sa mam pozriet na zlozenie. Aku mam ale istotu, ze to co vyrobci pisu na obal je pravda? Resp. preco proteiny niektorych vyrobcov stoja 2-4x tolko ako inych (rovnake zlozenie, rovnaky postup vyroby), okrem zjavnej odpovede "lebo mozu/maju meno/ludia im to kupuju"?
moj pohlad na vec, zivocisne bielkoviny typu, vajcia, kura, tvaroh, soja budu vzdy > ako prasok v kybli, nech je tam cokolvek... do toho upravena strava a ziadne sacharidy (pecivo, sladkosti, cestoviny atd) a uspech je zaruceny
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Na to som sa nepytal, ale ked uz si zacal, tak ziadne sacharidy je pre mna dobry vtip - nerobim kulturistiku, ale cestnu cyklistiku.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Na to som sa nepytal, ale ked uz si zacal, tak ziadne sacharidy je pre mna dobry vtip - nerobim kulturistiku, ale cestnu cyklistiku.
stale ale bohuzial plati to co som napisal, s vynimkou tych sacharidov, ked sa pytas na kvalitny protein, tak kvalitnejsi ako to co som napisal, v bio prevedeni nezozenies... :roll:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Pytam sa na proteinovy napoj. Zrat kazdy den hromadu vajec, furt kura a tvaroh - nic moc - dat si laho stravitelny proteinovy napoj je 1) lacnejsie 2) o dost prijemnejsie na zaludok
ArAsHiD
Professional
Professional

Úplne žiadne sacharidy je hovadina.
Proteín je ideálne záležitosť jedine tesne po tréningu. Inokedy počas dňa je vždy vhodnejšie normálne jedlo.
Niektoré firmy majú na stránkach laboratórny certifikát na potvrdenie uvedeného zloženia, niekoré ale nie a musíš sa jedine spolahnúť, že neklamú.
Častokrát tie väčšie a známejšie firmy sponzorujú kulturistov, prípadne iných športovcov. Krajší obal....A samozrejme priplácaš si hlavne za značku.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

No a ešte každý výrobca k tomu pridá, prečo ten jeho proteín je tak užasný. V jednom je unikátne zloženie aminokyselín pre lepší rast svalov a regeneráciu, druhý do toho dá Vitamín C, lebo to pomáha nervovej sústave, tretí do toho primieša kreatín, ďalší špeciálnu formulu na hrubší penis atď.

A tak potom jeden obyčajný proteín bez kadejakých sračiek stojí 2kg 25 €, ďalší lebo má v sebe neviemčo je za 40 atď.
gogo956
Redeemer
Redeemer

t0m4s3

podla mna pre cyklistu nema vyznam velke naberanie hmoty, ked pozeram Tour de France tak vsetcia su tam vychrtli a tenki.
2kg neochuteneho 90perc. srvatkoveho izolatu stoji cca 30€,neplatis zbytocne pridane "No pumpy, kreatiny, HMB" a neviem co este takze je to dobra cena a balenie ti vydrzi dlho. Tiez nemusis riesit ci vyrobca tam skutocne dava tych 90percent, pri tej cene sa to oplati aj keby ho tam bolo iba 80percent a istotu bez laboratorneho rozboru nemas nikdy. To ze je neochuteny je dobre, preto je lacny a budes ho moct vidiet aj po mesiaci nie ako u ochutenych kde sa tej chuti clovek proste preje.. Mixuj si to so 100perc dzusmi, rozne ovocie, to sa nezunuje, ja zvyknem si to mixovat aj s kvalitnymi dzemami a chutovo je to super,najlepsie je samozrejme ovocie cerstve,jahody ,broskyne atd.. A protein mozes davat do vselicoho aj pri vareni, napr ked si robim cestovinu nasladko s orechmi, makom a pod, tak ho tam dam zo par lyzic a zvysuje sa tym bielkovinova hodnota celeho jedla.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ja nemam s nicim problem, iba som chcel pocut nejake nazory, ktore sa viacmenej zhoduju s tym mojim. Kupujem 2kg za 26E od 4fitness. Je to 80% CFM. Naberanie hmotry riesim iba na stehnach, zda sa mi, ze uspesne (inak 188cm/73kg, takze vrchar jak vysity :) ) Neochuteny protein mi dokonca chuti a castokrat si ho dam "na chut" :-) asi som divny alebo co. Jedine co ma obcas stve, ze je treba dost dlho miesat kym sa poriadne rozpusti - nejaky tip na to?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Ja nemam s nicim problem, iba som chcel pocut nejake nazory, ktore sa viacmenej zhoduju s tym mojim. Kupujem 2kg za 26E od 4fitness. Je to 80% CFM. Naberanie hmotry riesim iba na stehnach, zda sa mi, ze uspesne (inak 188cm/73kg, takze vrchar jak vysity :) ) Neochuteny protein mi dokonca chuti a castokrat si ho dam "na chut" :-) asi som divny alebo co. Jedine co ma obcas stve, ze je treba dost dlho miesat kym sa poriadne rozpusti - nejaky tip na to?
shaker s jednoduchou mriezkou, plne staci umelohmotny
https://www.google.sk/search?q=umelohmo ... ein+shaker
gogo956
Redeemer
Redeemer

s tym rozpustanim je to podla mna od toho ako je ktora varka "podarena".Niekedy sa ten isty protak rozmiesava dobre a inokedy sa ina pixla horsie. Ale v najhorsom sa to da urobit cez ponorny mixer, ten pomoze vzdy
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

pre mňa napr. proteín, ktorý obsahuje laktózu a lepok nie je kvalitný proteín. Srvátka je vlastne veľmi lacný produkt, keďže je to v podstate odpad z mlieka. Mám na sebe odskúšané, že mi oveľa viac funguje hovädzí a vaječný proteín, príp. bezlaktózový srvátkový (187cm, 94-95kg z toho 50kg svaly, 9,5kg tuku).

Jednu dobu, asi 3 mesiace som išiel kompletne bez sacharidov (trochu nízkokoncentrovaných sacharidov vo forme ovocia večer), fičal som len na tukoch a bielkovinách a svaly išli hore, tuk dole, výrazne. Bol som silnejší a energickejší, no tento stav sa nedá udržať dlhodobo nakoľko by som si neudržal svalstvo. Momentálne dávam sacharidy iba po tréningu (ražný alebo špaldový chlieb, batáty, ryža basmati a i.), žiadna glukóza, maltodextróza po tréningu, iba proťák a aj ten až po sprche keď sa telo ukľudní, hlavne žalúdok.

Niekedy sa aj mne robia hrudky v proteíne (hlavne keď je prašnejší), no to vyrieši tyčový mixér.

Toto sú fakty, ktoré mám odskúšané na sebe, no každý sme iný..
Napísať odpoveď