Nefunkčny externy HDD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
eldorado08

Nefunkčny externy HDD

Príspevok od používateľa eldorado08 »

Ahojte,

mám problém s ext. HDD 2,5" 1TB WD elements. Disk je takmer plný s dátami, má približne 2,5-3 roky, veľmi často som ani nepoužíval. Problém je v tom, že po pripojení k notebooku (aj k druhému PC), začína ledka na HDD rýchlo blikať, PC rozpozná, ale vypíše len "local disk", nie názov a typ disku ako predtým, ale ďalej sa už nič nedeje, obsah nenačíta ani bezpečné odstránenie nefunguje, len vytiahnutie. Počas pripojenia mi aj HD Sentinel zamrzne, ale sa nedá vôbec pustiť, po odstránení disku aj program funguje naďalej v pohode.

Jedine Xtreamer Prodigy multimediálny prehrávač mi vedel veľmi ťažko a dlho načítať disk a zobraziť obsah, niektoré filmy vedel aj prehrať. Neviem čo s tým. Máte nejaké nápady? Alebo ho môžem vyhodiť? Pri kúpe mi každý doporučil WD a tak som dopadol...

Ďakujem za každú radu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nefunkčny externy HDD

Príspevok od používateľa guess.whoo »

skusal si iny kabel?
eldorado08

Áno, skúšal som, bez úspechu.

//autoeditácia príspevku (26 Jún 2015, 9:59)
Aký máte názor na Samsung ext. HDD? Konkrétne: https://www.mall.sk/pevne-disky-externe ... h?v=633078
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Ja mam skusenost len s vymenenim kablu a vsetko fungovalo ako malo. Ja osobne by som nic ine ako je WD nebral, osobna skusenost. Moze byt ze nevysiel kus no.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

S WD by si asi chybu nespravil, ale okrem jedného WD externého HDD mám už 4 alebo 5 rokov aj Samsung a stále drží a funguje. Neviem, aká je poruchovosť jednotlivých značiek, ale určite by to nebol úplný krok mimo s tým Samsungom.
eldorado08

Už sa mi nato jeden chlapík pozrel v PC s nejakým programom, vraj elektronika je v poriadku, chybný je HDD (bad sektory).
Napísať odpoveď