Chcem kúpiť auto
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chcem kúpiť auto
Vyzera to rozumne, asi 1.6 nie je pre tunerov zaujimava
sice prides o sestvalec, bude to slabe, ale podvozok furt dobry a stav solidny.
Inzerat dal len dnes, takze ak sa mu dlhsie nebudu ozyvat, mozno si vsimne, ze ma zle cislo 
Inak auto vyzera pekne, ale ak ho pojdes pozriet, tak si daj pozor na stav motora a prevodovky, pretoze kilometre nie su realne:
http://www.seka.sk/ov/D50F0D0602E681190F2F72
Za obdobie rokov 2007-2010 ma minus 7 tisic kilometrov na TK aj EK, takze by nemalo ist o chybu technika. Potom uz bolo na sucasnych znackach, ale aj tak je zaujimave, ze za prve dva roky s nim najazdil 140 000 km a za dalsie 2 roky uz iba 20 000 km.
8.1.2010 ma zaznamy z EK aj TK a je tam 120 000 km presne, co je zvlastne. Potom je zapisana dalsia TK 20.1.2010 a tam je uz 120 091 km.
Dalsi fakt je, ze predchadzajuca TK bola v roku 2007, nepamatam si presne zakon, ale ak bola stale povinnost mat kontrolu kazde 2 roky, tak auto bolo rok bez TK, mozno niekde odstavene a potom islo na predaj.
Samozrejme to priamo nevadi, ale o to vacsi pozor si treba dat pri prehliadke.
Inak auto vyzera pekne, ale ak ho pojdes pozriet, tak si daj pozor na stav motora a prevodovky, pretoze kilometre nie su realne:
http://www.seka.sk/ov/D50F0D0602E681190F2F72
Za obdobie rokov 2007-2010 ma minus 7 tisic kilometrov na TK aj EK, takze by nemalo ist o chybu technika. Potom uz bolo na sucasnych znackach, ale aj tak je zaujimave, ze za prve dva roky s nim najazdil 140 000 km a za dalsie 2 roky uz iba 20 000 km.
8.1.2010 ma zaznamy z EK aj TK a je tam 120 000 km presne, co je zvlastne. Potom je zapisana dalsia TK 20.1.2010 a tam je uz 120 091 km.
Dalsi fakt je, ze predchadzajuca TK bola v roku 2007, nepamatam si presne zakon, ale ak bola stale povinnost mat kontrolu kazde 2 roky, tak auto bolo rok bez TK, mozno niekde odstavene a potom islo na predaj.
Samozrejme to priamo nevadi, ale o to vacsi pozor si treba dat pri prehliadke.
Ludia mam taku zvlastnu situaciu. Idem kupit auto ktore je prihlasene v rovnakom okrese ako byvam. Chcem spravit prepis ale majitel uz dlhodobo byva v CZ a uz je aj obcanom CZ. Moja dilema je ci nebude problem ked uz nie je SK obcan a ci mi staci od neho splnomocnenie na prepis aby sem nemusel ist.
-
Arkaz
Addict
Ano staci splnomocnenie
-
guess.whoo
Redeemer
Idem odhlásiť auto, polícia vyžaduje potvrdenie o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla, bude im ako tento doklad stačiť poistná zmluva, ktorú mi poslala poisťovňa (sú tám všetky dátumy a údaje o aute) alebo bude treba ísť na poisťovňu pre špeci doklad? Totiž, bielu kartu som nechal novému majiteľovi 
Vďaka
Vďaka
Stačí zmluva.
//autoeditácia príspevku (28 Jún 2015, 9:58)
Stačí zmluva.
//autoeditácia príspevku (28 Jún 2015, 9:58)
Stačí zmluva.
Pred nedávnom som tu písal, že plánujem kúpu druhého auta. Podmienkami bolo, nech nie je staršie ako 9 rokov, malo automatickú prevodovku, bol to sedan alebo combi so silnejším motorom a vyšlo ma to na cca 6000€, maximálne 7000€. Dnes mi kolega ponúkal jedno auto, ktoré predáva jeho známy. Jedná sa o Fiat Bravo 1,4 turbo benzín s výkonom 110 kW s veľmi slušnou výbavou (komplet v elektrike, dvojzónová klimatizácia, najvyššia rada AUDIO systému s bluetooth, handsfree, vstavaný subwoofer atď..). Je prvým majiteľom, auto kupoval v septembri 2009, počet najazdených kilometrov je niečo málo cez 90000 km. Ponúka ho za niečo málo vyše 5000€, no mne by vedel kolega cenu zjednať aj na tých 5000€. Síce je to menšie auto, o aké mám záujem, nemá automatickú prevodovku, no je to zasa 6 ročné auto, ktoré bolo pravidelne servisovane v autorizovanom servise, každá návšteva servisu je zaznamenaná v servisnej knižke. Oplatí sa vôbec nad takýmto niečim aj reálne uvažovať?
-
guess.whoo
Redeemer
no ja by som o nom vobec neuvazoval. absolutne sa mi nepacia tie fiaty a ty si vlastne take auto ani nechcel. nebolo by to ani velke terno takze poriadne popremyslaj, ci chces mensie auto bez automatiky
Ak napríklad nebudem brať do úvahy tie moje podmienky (automatická prevodovka, sedan/combi...), dalo by sa vôbec nad tým Fiatom rozmýšľať? Prebehol som fóra Alfa Romeo (aj zahraničné) a tá 159 je spoľahlivosťou na tom približne rovnako, ako moje terajšie auto. A to je dôvod, prečo sa obzerám po inom. Hlavne nechcem zasa natrafiť na také auto, do ktorého v priebehu 1-2 rokov len na servise dám pomaly polovicu kúpnej ceny.
-
ancikrista
Light Star
ancikrista a čo si chcel tým linkom povedať? Akosi mi uniká jeho pointa.
Asi že sa máš vysrať na auto za 6000€ a kúpiť to Polo za 700€, poslúži rovnako 
-
airman2655
Amateur
Zdravím, pred časom som tu písal ohľadom jazdenky do nejakých 2 500 eur, padla mi do oka táto 206-ka, čo na ňu na prvý pohľad poviete? Myslím teda stav vozidla v prvom rade. http://peugeot-206.autobazar.eu/14-hdi- ... 96388.html
Tu moc s 206tkou nepochodis. O celkovej spolahlivosti auta koluju legendy, motor tiez nic moc. To radsej popozeraj benzinovu Fabiu 1.4 v podobnych rocnikoch, budes mat lacne a dostupne diely a opravi ti to kazdy domaci garazmajster.
-
Runes
Addict
ked si doladis farbu kabelky k tej 206 tak to bude fajn 
Chalani, nejaká skúsenosť s autobazárom MT Autos, Martin-Sučany?? Konkrétne http://suzuki-jimny.autobazar.eu/13-vx- ... 65803.html
No lebo 206stka je kur*a zložité auto, ozaj...melonSVK napísal:Tu moc s 206tkou nepochodis. O celkovej spolahlivosti auta koluju legendy, motor tiez nic moc. To radsej popozeraj benzinovu Fabiu 1.4 v podobnych rocnikoch, budes mat lacne a dostupne diely a opravi ti to kazdy domaci garazmajster.
To už skôr beriem ako argument, lebo tá 206 mi ozaj akosi nepasuje k chlapovi, aj keď prednedávnom som tu obhajoval červenú 307 a za tým si stojím!Runes napísal:ked si doladis farbu kabelky k tej 206 tak to bude fajn
Tie HDička nie sú zlé motory, dosť kultivované na naftu, celkovo majú pomerne dobrú povesť. Treba si dohľadať na nete nejaké skúsenosti a recenzie. Konkrétne s tou 1.4 som sa nestretol ešte a vidí sa mi to ako veľmi malý objem na naftu, ani 1.6 HDi by som nechcel nie to ešte 1.4... 2 liter HDi keď tak, čo je overená peugeoťácka klasika. Alebo 1.9 hladký dízel ak sa ti podarí nájsť by bol ešte rozumnejší, ak ti nejde o výkon (ale vzhľadom na to, že kukáš na 1.4 HDi, tak o výkon ti nejdeairman2655 napísal:Zdravím, pred časom som tu písal ohľadom jazdenky do nejakých 2 500 eur, padla mi do oka táto 206-ka, čo na ňu na prvý pohľad poviete? Myslím teda stav vozidla v prvom rade. http://peugeot-206.autobazar.eu/14-hdi- ... 96388.html
ja mam s 206 skusenost iba jednu a sice s 2.0i 130k
zralo ako tank, ci slo, moc nie ale to bolo asi tym ze to bol kabriolet a ten asi vazi o nejake to kilecko viac (rovnali sme to s mojim 2.0i 130k Focusom) a k servisu, tato konkretna bola kuriozna v jednej veci - perma sa cosi vypalilo v poistkovke tak chalan chodil so sackom poistiek a relatok
zralo ako tank, ci slo, moc nie ale to bolo asi tym ze to bol kabriolet a ten asi vazi o nejake to kilecko viac (rovnali sme to s mojim 2.0i 130k Focusom) a k servisu, tato konkretna bola kuriozna v jednej veci - perma sa cosi vypalilo v poistkovke tak chalan chodil so sackom poistiek a relatok
Na 206tku sa da pozerat? Po 10 pivach mozno
V porovnani s jednotkovou Fabiou jednoznacne vyhrava Fabia. Mozno by som uvazoval ze 206 je krajsia ako ten paskvil Fabia II, ale aj to by bolo tesne. Ale je to vec vkusu samozrejme, niekomu sa aj Multipla paci.