Windows 10
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Windows 10
pozri si youtube videá, ono sa to dá všetko len to zmenili ču*áci z mrkvosoftu
Mne to stále vyskakuje na mojom Win7, no a do toho nejdem, aspoň na teraz. Počkám keď tu bude a čo na neho budete písať a uvidím podľa toho
Dosť sa mi zapáčila táto "desiatka". Dávnejšie som uvažoval aj o prechode na OSX, ale vidiac nový Windows asi s čistým svedomím môžem vyhlásiť, že zatiaľ zostávam u Microsoft Windows 
Mne tiež, mal som tie prvé Technical Preview, tie boli ešte nič moc, ale naposledy u kamaráte najnovší Build a skoro som odpadol. Hneď 29.7. aktualizujem. Viem, že je to free len na rok, ale dúfam, že bude potom nejaká akcia na upgrade za 15-30 eur, ako posledne.
Je to free navždy, rok máš nato aby si to aktualizoval 
hensym, ten update z 7/8.1 na 10 je free nastálo. Ak máš legálnu 7/8.1, tzn. že si raz za win zaplatil, tak do jedného roka od vydania 10 môžeš na ňu bezplatne prejsť natrvalo. Ak na ňu behom roka neprejdeš, tak až potom si ju budeš musieť kupiť ako normálny win.
Inak, testoval som 10 na starom ntb (tie prvé buildy) a systém mi sedel, teraz na novom ntb len čakám na oficiálne vydanie a práve ten prechod z 8.1 na 10. Ale, keďže mám Lumiu tak som si neodpustil testovanie WP10. Prvé vydanie bolo nic moc, no dalo sa na ňom fungovať, no toto nedávne druhé vydanie je skvelé, aj keď stále ešte nedokončené, ale celý systém "opeknel", zprehľadnel, zjednodušil sa, sem tam ešte niečo padne, niečo nefunguje, ale tak to beriem s nadhľadom. Dovolím si tvrdiť, že 10 posunie aj windows phone do inej roviny a ďaleko lepšej. Ale ani WP8.1 s Denim nebol zlý
Inak, testoval som 10 na starom ntb (tie prvé buildy) a systém mi sedel, teraz na novom ntb len čakám na oficiálne vydanie a práve ten prechod z 8.1 na 10. Ale, keďže mám Lumiu tak som si neodpustil testovanie WP10. Prvé vydanie bolo nic moc, no dalo sa na ňom fungovať, no toto nedávne druhé vydanie je skvelé, aj keď stále ešte nedokončené, ale celý systém "opeknel", zprehľadnel, zjednodušil sa, sem tam ešte niečo padne, niečo nefunguje, ale tak to beriem s nadhľadom. Dovolím si tvrdiť, že 10 posunie aj windows phone do inej roviny a ďaleko lepšej. Ale ani WP8.1 s Denim nebol zlý
Wau, tak to som netušil, pecka. Potom je internet plný zlých informácií. 
Brat má W10 na Lumii 1020, asi tú prvú verziu, a neskutočne ho to sere. Straše nevyladené vraj.
Brat má W10 na Lumii 1020, asi tú prvú verziu, a neskutočne ho to sere. Straše nevyladené vraj.
Treba updatovať. Aj keď update z prvého buildu na druhý bol trošku pracnejší, lebo trebalo prejsť naspäť na 8.1 a potom znovu update na 10TP ale od druhého sa updatuje systém normálne.
Windows 10 Mobile build 10149, je už skoro dokonalý. Včera som urobil update a systém je opäť svižný ako pri WP8.1, do slovenčiny je toho opäť preloženého o čosi viac, pribudli aj nové apps a funkcie. No a nová aplikácia počasia sa im vydarila.
Windows 10 Mobile build 10149, je už skoro dokonalý. Včera som urobil update a systém je opäť svižný ako pri WP8.1, do slovenčiny je toho opäť preloženého o čosi viac, pribudli aj nové apps a funkcie. No a nová aplikácia počasia sa im vydarila.
Akým spôsobom sa updatujú tie Lumie? Nie, že by bol brat blbý a nevyznal sa do toho, ale pokiaľ to nebude one-click-update alebo niečo blízko toho, tak sa mu to asi chcieť nebude. 
Inak, vy, čo bežíte na Insider Preview 10-ke, budete mať tiež možnosť prejsť za free na final?
Ešte ma zaujíma, ak som teraz na 8.1, bude sa dať spraviť aj čistá inštalácia, či iba update?
Inak, vy, čo bežíte na Insider Preview 10-ke, budete mať tiež možnosť prejsť za free na final?
Ešte ma zaujíma, ak som teraz na 8.1, bude sa dať spraviť aj čistá inštalácia, či iba update?
Update z prvého na druhý build bol taký, že...
Trebalo stiahnuť zo stranok microsoftu (na insider stranke asi) Windows Phone Recovery Tool, napichnúť fon na pc a tento program ti nainštaloval úplne na novo WP8.1 mojom prípade s nadstavbou Cyan, potom to upadovalo hneď na Denim, nasledne som znovu musel stiahnuť Insider appku do fonu, vybrať si fast upadate a potom už klasicky cez aktualizacie fonu ponúklo update na WP10 TP ale už novší build.
Od toho druhého buildu je to už one-click-update, ponúkané cez aktualizacie telefonu, stačí stiahnuť, počkať kým sa pripraví a nasledne reštartovať fon, kde sa už nainštaluje novší build.
Pri tom prvom to asi nedomysleli, alebo nemali ešte vyriešený update. No teraz to už nie je problém.
//888. post
Trebalo stiahnuť zo stranok microsoftu (na insider stranke asi) Windows Phone Recovery Tool, napichnúť fon na pc a tento program ti nainštaloval úplne na novo WP8.1 mojom prípade s nadstavbou Cyan, potom to upadovalo hneď na Denim, nasledne som znovu musel stiahnuť Insider appku do fonu, vybrať si fast upadate a potom už klasicky cez aktualizacie fonu ponúklo update na WP10 TP ale už novší build.
Od toho druhého buildu je to už one-click-update, ponúkané cez aktualizacie telefonu, stačí stiahnuť, počkať kým sa pripraví a nasledne reštartovať fon, kde sa už nainštaluje novší build.
Pri tom prvom to asi nedomysleli, alebo nemali ešte vyriešený update. No teraz to už nie je problém.
Toto sa písalo na predchádzajúcej strane a niekto dával aj článok, že sa bude dať po update na 10 spraviť čistá inštalačka.Ešte ma zaujíma, ak som teraz na 8.1, bude sa dať spraviť aj čistá inštalácia, či iba update?
a toto neviem, aj mňa by to zaujímalo ...lebo aj kvôli tomu nechcem do nového booku nahadzovať Insider preview, aby som si zbytočne nekoplikoval prechod na finalInak, vy, čo bežíte na Insider Preview 10-ke, budete mať tiež možnosť prejsť za free na final?
//888. post
-
Michaelo
Hardcore addict
Tí čo majú insider preview dostanú zdarma WIN 10 licenciu ale iba pod podmienkou že zostanú ako testeri (tzn., že budeš musieť mať zapnuté WIN update na "beta" updatoch). Ak si nastavíš WIN update aby ti sťahovalo iba overené updaty, tak túto dohodu porušíš a prídeš o licenciu a budeš si WIN musieť kúpiť (alebo spraviť upgrade z WIN 7 / 8.1). Myslím si že to je vcelku fér, keďže dostaneš úplne zdarma WIN 10.
ľudia kto máte nahodený win10. môžete mi testnúť, či bude fungovať tento sw? http://sourceforge.net/projects/phoebetria/ aspoň či sa spustí. možno vypíše, že nemá k tomu hw
k+ istá 
myslíš, že sa to oplatí?Michaelo napísal:Tí čo majú insider preview dostanú zdarma WIN 10 licenciu ale iba pod podmienkou že zostanú ako testeri (tzn., že budeš musieť mať zapnuté WIN update na "beta" updatoch). Ak si nastavíš WIN update aby ti sťahovalo iba overené updaty, tak túto dohodu porušíš a prídeš o licenciu a budeš si WIN musieť kúpiť (alebo spraviť upgrade z WIN 7 / 8.1). Myslím si že to je vcelku fér, keďže dostaneš úplne zdarma WIN 10.
Podľa mňa sa skôr oplatí v deň vydania 10 nahodiť osmičku a potom 10-ku. Náhodou ti nejaký beta update spôsobí pád systému pri práci a dovi dopo.
-
Michaelo
Hardcore addict
S tym ze oni prepustili prave tim testerov co testoval Windows a nahradili ho beznymi ludmi (tymi bet aupdatami) jasne dokazali pre mna, ze ja to nastavim aby mi to stahovalo updaty co najneskor (problem je, ze uz sa ani nedaju auto updaty vypnut pokial nemas Enterprise (Pro) verziu).
Takze asi tak nejak, ak nemas prachy, cocni si WIN 7, ak mas prachy, kup si win 7... Na prejdenie z WIN 7 na WIN 10 budes mat takmer rok a za tu dobu by mala byt vacsina bugov fixnuta.
TL;DR
Nie, neodporucal by som.
Ps.: V den vydania dostanu windows 10 (upgrade) len beta testeri a ludia co si kupia priamo WIN 10 (ziaden upgrade), ostatni si par tyzdnov pockaju. Takto to dopada ked vyhodis stovky trenovanych testerov a nahradis ich ludmi co ti napisu bug report stylom "Klikol som na toto tlacidlo a ono sa nic nestalo".
Takze asi tak nejak, ak nemas prachy, cocni si WIN 7, ak mas prachy, kup si win 7... Na prejdenie z WIN 7 na WIN 10 budes mat takmer rok a za tu dobu by mala byt vacsina bugov fixnuta.
TL;DR
Nie, neodporucal by som.
Ps.: V den vydania dostanu windows 10 (upgrade) len beta testeri a ludia co si kupia priamo WIN 10 (ziaden upgrade), ostatni si par tyzdnov pockaju. Takto to dopada ked vyhodis stovky trenovanych testerov a nahradis ich ludmi co ti napisu bug report stylom "Klikol som na toto tlacidlo a ono sa nic nestalo".
mhm...to je v pohode, 8.1tka FPP CZ verzia aj do 90€, W7 som za normálnu cenu nenašiel
tipujem, že W10 FPP bude asi za 110+€, že ?
dúfam, že sa potom bude dať pre každý prípad nainštalovať nejaký ďalší jazykový balíček...
každopádne, som rád, že drvivá väčšina ľudí nebude potrebovať viac, než základnú edíciu
tipujem, že W10 FPP bude asi za 110+€, že ?
dúfam, že sa potom bude dať pre každý prípad nainštalovať nejaký ďalší jazykový balíček...
každopádne, som rád, že drvivá väčšina ľudí nebude potrebovať viac, než základnú edíciu
Windows 10 Home bude mat automaticke aktuaizacie bez moznosti odlozenia/zamietnutia.
A pravo na downgrade bude platit len pokial bude pre danu verziu podpora od MS.
http://www.zive.sk/clanok/106600/window ... i-licencia
A pravo na downgrade bude platit len pokial bude pre danu verziu podpora od MS.
http://www.zive.sk/clanok/106600/window ... i-licencia
Za 20 rokov co zijem som nestretol cloveka ktory by mal rozumny dovod na pouzivanie Home verzie,...
Taktiez, nerozumirm co je zle na pravidelnych updatoch, ak beriete do uvahy ze beta updaty budu davno vyladene kym pridu k Home pouzivatelom. Cize mi to pride ako obrovska vyhoda, ale ok...
Taktiez, nerozumirm co je zle na pravidelnych updatoch, ak beriete do uvahy ze beta updaty budu davno vyladene kym pridu k Home pouzivatelom. Cize mi to pride ako obrovska vyhoda, ale ok...
nevidím dôvod pri W10 ísť do Pro...pokiaľ viem, tak tam človek nič extra nedostane