Zjednotenie intervalov random.randint (Python)
Zjednotenie intervalov random.randint (Python)
Zdravíčko, programujem hru Pong a chcem náhodne určiť prvý smer pohybu guľky. Navrhol som si na to podmienky ktoré na konci vybrali zo 4 smerov ale chcel by som to spraviť jednoduchšie. Napadlo ma použiť random.randint() pre každú súradnicu ale pokiaľ chcem mať možnosť pohybu doprava aj doľava potrebujem interval napr. (-3,3), tu sa ale ukazuje problém ak by bolo vybrané číslo 0,1,-1 tak bude pohyb nevhodný. Môžem spraviť niečo ako random.randint(-3,2) and (2,3) ?? Strýko Google neporadil tak verím že tu pochodím lepšie. Ďakujem
Re: Zjednotenie intervalov random.randint (Python)
Ak správne rozumiem, potrebuješ -3, -2, 2, 3. Čo tak random(0, 3) (Python nepoznám, ale podľa http://stackoverflow.com/questions/3996 ... en-0-and-9 odhadujem, že to vygeneruje číslo od 0 do 3 vrátane) a ak je menšie ako 2 tak odčítať 3?
Re: Zjednotenie intervalov random.randint (Python)
chcel som to pôvodne bez podmienok ale toto riešenie sa mi zdá efektívne, skúsim a dám vedieť
do budúcna to mám teda brať tak že python nepodporuje zjednotenie množín?
//autoeditácia príspevku (30 Jún 2015, 20:30)
tak nakoniec vyriešené kus iným spôsobom a za pomoci podmienok ale je to náhodnejšie ako predtým, len sa ešte budem musieť pohrať s rýchlosťou pohybu pri nižších číslach.. ešte že beriem to programovanie ako zábavku a challenge inak by ma fakt že jeden problém človek vyrieši a ukážu sa ďalšie dva dosť rozrušoval 
//autoeditácia príspevku (30 Jún 2015, 20:30)
Kód: Vybrať všetko
ball_vel = [random.randint(-5,5),random.randint(-5,5)]
if ball_vel[0] <=2 and ball_vel[0] >= 0:
ball_vel[0] += 3
elif ball_vel[0] >=-2 and ball_vel[0] > 0:
ball_vel[0] -=2