//autoeditácia príspevku (30 Jún 2015, 16:13)
btw aby bola moja otázka plne pochopená tak mi má čoskoro prísť Arduino a chcem tie príkazové programy písať čo najeefektívnejšie, preto to vôbec riešim
Kód: Vybrať všetko
if random.randint(0,1) == 1:
spawn_ball("Uleft")
else:
spawn_ball("Dleft")
else:
spawn_ball("Uright")
else:
spawn_ball("Dright")
Ale, znovu ho otvorili? Skoda ze som o tom nevedel, by som si ho rad spravil znovu. Ten Pong som zbuchal asi za 2 ci 3 dni... Chcel som sa k nemu vratit a o cosi ho vylepsit, ale nejako som sa nan potom vykaslalMr-Freek napísal:@Michaelo presne ten istý kurz na coursere práve absolvujem takže si tvoje spracovanie rád pozriem ale až keď odovzdám vlastné![]()
spamati pisany kod v jave (nerucim za spravnu syntax) - nie je to python a bolo to tu uz spomenute ale na pochopenie by ti to malo stacitMr-Freek napísal:ťažko nájsť konkrétny kus, ale napr.
kde som vyberal "náhodný" smer v Pong hre pre loptu. Mne skôr ide o všeobecné zhodnotenie či je časté používanie podmienok v poriadku alebo je to neefektívne spracovanie algoritmu, je mi jasné že niekedy sa tým podmienkam človek nevyhne.Kód: Vybrať všetko
if random.randint(0,1) == 1: if random.randint(0,1) == 1: spawn_ball("Uleft") else: spawn_ball("Dleft") else: if random.randint(0,1) == 1: spawn_ball("Uright") else: spawn_ball("Dright")
Kód: Vybrať všetko
Random r = new Random(); //generator nahodnych hodnot
String[] moves = {"Uleft","Dleft","Uright","Dright"};
spawn_ball(moves[r.nextInt(moves.length)]); //metoda nextInt s parametrom vyberie nahodne cislo z rozsahu 0 az parameter (exclusive)Kód: Vybrať všetko
moves = ["Uleft", "Dleft", "Uright", "Dright"]
spawn_ball(moves[random.randint(0, len(moves)-1)])
v čase písania kodu už má mať presnú predstavu ako problém vyriešiť. Ak nemá poňatia ako ho vyriešiť a musí si písať komentáre aby ho to napadlo, tak zanedbal analýzu problému a nech sa vráti späť k UML diagramom kde si to všetko jasne popíše. A aj ostatným..nuti ta to opisat problem a riesenie. A vsetci mame skusenost, ze riesenie problemu nam napadne prave vtedy ked to vysvetlujeme niekomu inemu.
Tak s tymto vobec nesuhlasim. Trochu komplikovanejsi alogoritmus alebo vacsi framework a a clovek je strateny.audiotrack napísal:.... AK niečo potrebuje komentár, je to zle napísané...