zdravím, chcel by som sa nejakých odborníkov, alebo ľudí, ktorý už s niečím podobným mali skúsenosti, ako funguje "odovzdanie" vozidla medzi rodinnými príslušníkmi...
Otec je ZŤP, kupoval auto (Hyundai Getz) so štátnym príspevkom v 2005, tým pádom možnosť darovacej zmluvy odpadáva a je nutnosť auto "predať"...je možné predať ho synovi za symbolické euro?..prípadne za akú najnižšiu sumu?..prioritne ide o to, aby bola 5tinová DPH čo najnižšia..
ďalej - prihlásenie nového auta (Kia Venga 1,6l, 92kW myslím), tiež kupovaná na ZŤP so štátnym príspevkom...chcel by som vedieť, za čo všetko by som mal platiť...viem, že som nejakých poplatkov zbavený a niektoré mám za polovicu, ale napríklad špz v hodnote 165 eur X 2 budem asi platiť v plnej sume, nie?
Predom všetkým vďaka za akékoľvek rady a odpovede
Kúpno-predajná zmluva Otec-Syn (ZŤP)
Re: Kúpno-predajná zmluva Otec-Syn (ZŤP)
ŠPZ v hodnote 165€. To si tam ideš dať nejaký nápis? Lebo normálne tabuľka s evidenčným číslom stojí 16,50.
Tu mas poplatky pri prihlaseni noveho auta, SPZ urcite nestoji 165 €:
http://informacie.autovia.sk/poplatky-r ... lasenie-61
Asi si si to pomylil s registracnym poplatkom, ten je 165 €. Vami zvolene auto ma ale vyssi vykon, takze poplatok je 217 €, ktory sa pre ZTP znizuje na 117 € ak je auto kupene za vlastne peniaze. Ak je kupene zo statneho prispevku, tak sa neplati a tom pripade ostava zaplatit 33 € za znacky.
http://informacie.autovia.sk/poplatky-r ... lasenie-61
Asi si si to pomylil s registracnym poplatkom, ten je 165 €. Vami zvolene auto ma ale vyssi vykon, takze poplatok je 217 €, ktory sa pre ZTP znizuje na 117 € ak je auto kupene za vlastne peniaze. Ak je kupene zo statneho prispevku, tak sa neplati a tom pripade ostava zaplatit 33 € za znacky.
ak sa nemeni okres, nemenia sa ani znacky, ak si to ziadatel vyslovene nezela
videl by som to len na predajnu zmluvu, povedal by som, ze pokojne aj za euro a prepis majitela v technicaku
poistka nemusi byt na majitela
videl by som to len na predajnu zmluvu, povedal by som, ze pokojne aj za euro a prepis majitela v technicaku
poistka nemusi byt na majitela
Prave som nieco podobne riesil. Auto som kupoval v roku 2004 s prispevkom pre ZTP. A teraz zaciatkom roka som kupoval druhe tiez s prispevkom ZTP.
1. Kedze je to po 7. rokoch nemusis riesit predajnu cenu prveho auta, nevracia sa statu nic, ziadna alikvotna cast z prispevku
2. Auto pri predaji "asi" musis prehnat cez autobazar a s nim spises sprostretkovatelsku zmluvu. Ja som to tak spravil, podaval som vsade inzeraty a predaj som dal riesit autobazaru, nech ma neotravuje kupujuci s budúcimi chybami auta.
Ty to budes asi musiet spravit tiez cez autobazar, lebo ani kupit auto nemozes od fyzickej osoby, len od osoby co ma zivnost na predaj aut, alebo obchodnej spolocnosti.
Pre blizsie info neboj sa pytat urade soc. veci a rodiny
Oslobodeny si od registracnej dane, dalsie poplatky uz neviem dal som si doviezt auto na kluc a ako ztp som nemohol si to vsetko
obehat.
1. Kedze je to po 7. rokoch nemusis riesit predajnu cenu prveho auta, nevracia sa statu nic, ziadna alikvotna cast z prispevku
2. Auto pri predaji "asi" musis prehnat cez autobazar a s nim spises sprostretkovatelsku zmluvu. Ja som to tak spravil, podaval som vsade inzeraty a predaj som dal riesit autobazaru, nech ma neotravuje kupujuci s budúcimi chybami auta.
Ty to budes asi musiet spravit tiez cez autobazar, lebo ani kupit auto nemozes od fyzickej osoby, len od osoby co ma zivnost na predaj aut, alebo obchodnej spolocnosti.
Pre blizsie info neboj sa pytat urade soc. veci a rodiny
Oslobodeny si od registracnej dane, dalsie poplatky uz neviem dal som si doviezt auto na kluc a ako ztp som nemohol si to vsetko
obehat.
Také menšie OT.. musíš to previesť z otca na seba? Nemôžeš to auto používať Ty a pritom to bude písané na otca? Sú tam nejaké ZŤP obmedzenia alebo Ti otec neverí?
Pri ziadosti o novy prispevok na kupu auta, podpisujes tlacivo kde sa zaviazujes predat stare auto do pol roka od kupi noveho inac nedostanes prispevok.