Hrudny pas

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Hrudny pas

Príspevok od používateľa Johnnny »

Zdravim,

mate s tym nejake skusenosti ? Chcem to hlavne na bike, ale nerad by som do toho investoval a preto neviem na co sa mam pri vybere zamerat a ake su tam rozdiely.
Pre mna je podstatne akurat to, aby to bolo v ramci moznosti presne a zaroven kompatibilne s Endomondom (Meizu M1 Note)

Vidim prave nejaku akcio na Tchibo, ale kedze neviem aky je to model ...
http://www.tchibo.sk/hrudny-pas-na-mera ... 57113.html
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Hrudny pas

Príspevok od používateľa heker »

Skusenosti mam, ale nie s tymto co si sem dal. Vacsina aplikacii komunikuje cez ANT+ protokol, co je vlastne vari Bluetooth 4.0, avsak dolezite su aplikacie. Strava meria tep len v premium aplikacii, mam pocit, ze aj Endomondo meria tep len v premium aplikacii. Co viem, tak napriklad Sports-Tracker meria aj v bezplatnej verzii.

Preco pouzivas na bicykel Endomondo a nie taku Stravu ktora ma segmenty a mas motivaciu sa zlepsovat, porovnavat s inymi ludmi, porovnavat si svoje casy a ine.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Vies mi povedat nieco k tym segmentom ?

O Strave som pocul, chystam sa to testnut, ale v Endomonde je v podstate vsetko co potrebujem, s motivaciou nie je problem, ale dovodom je hlavne to, ze ho pouziva asi najviac ludi a tak mam pristup k mnohym trasam na ktore by som sam neprisiel.

Objednal som ten z Tchiba, je tam moznost ho vratit, tak uvidim. S Endomondom podla popisu funguje, otazne je len ako spolahlivo.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

O segmentoch v Strave sa tu na fore uz pisalo, treba to skusit a uvidis. Ako pisal heker, v Endomonde to funguje len v platenej verzii, rocne stoji Endomondo 30 dolarov alebo na mesiac 6 dolarov: https://support.endomondo.com/hc/en-us/ ... m-feature- Takze s Endomodnom to nevyuzijes a rovnako tak ani so Stravou. Strava to ma tiez len v platenej verzii a ta stoji vari az 50 eur na rok. Riesenim je pouzit iny program, ktory umoznuje merat tep, napriklad uz spomenuty Sports-Tracker a tam to exportnut (.gpx subor) a potom vlozit do Stravy ci Endomonda.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

To som netusil. Sef pouziva Endomondo, pouziva aj hrudny pas a Endomondo ma urcite vo free verzii, takze to ma zrejme prepojene s hodinkami.

V kazdom pripade to nie je problem, Endomondo mam zaplatene.

//dobre, ak som to pochopil spravne, tak segmenty su vlastne uzivatelsky definovane useky trate na ktorych sa viem porovnavat s inymi bezcami/cyklistami ? Tak to je cool :-)

Este otazka. Na Strave mam aktualne "pevnu plochu". Vidim tam nejake udaje, ale chyba mi tam aktualna rychlost. Viem ju v premium verzii zmenit ?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ja som začiatkom roka kúpil hrudný pás v Lidli za pár šupov a funguje mi cez Runtastic, Endomondo aj cez Stravu - cez prvé dva to ide perfektne, cez Stravu to máva výpadky, ak mám telefón vo vaku na chrbte, neviem prečo.

Všetky tie aplikácie mám Free, nič som neplatil. Jedine ma serie, že to nefunguje cez Sports Tracker..

Johnnny.. áno, o tom sú segmenty, dá sa potom pekne pozerať, akú máš kondičku v porovnaní s inými. :)

//ups, teraz som si spomenul, že Endomondo aj Runtastic mám vo verzii Pro, minule bolo v akcii zadarmo na Amazon appstore. Skúsim cez víkend, či to pôjde aj so základnými verziami, ale Stravu mám určite iba základnú verziu.

:)
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Toto mi nevadi, PRO verziu cohokolvek si pokojne zaplatim, no aj ked ta Strava vyzera perfektne, chyba mi tam ta aktualna rychlost. Telefon pouzivam zaroven aj ako cyclocomputer, takze ...

Ale cital som, ze to planuju zapracovat. Ja fakt neviem, preco musi mat kazda aplikacia nejake diery. Nastavenie tej obrzovky dokaze snad kazdy az na Stravu ktora ma zase segmenty ktore nema nikto. Uz mi to fakt pride ako nejake spiknutie.
brm
Darca
Darca

Ono to nie je také ľahké zaplatiť, lebo väčšinou chcú mesačné poplatky.. napr. Endomondo Premium vyjde na 5,99€/mes., resp. 26,99€ ročne, Strava chce 5,49€ mesačne a 54,99€ ročne.

Ale nikde som napríklad nenašiel, aký je rozdiel medzi Endomondo, Endomondo Pro a Endomondo Premium. Ale teraz pozerám na Google Play pri Endomondo je napísané, že verzia zadarmo ponúka aj meranie tepovej frekvencie.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Endomondo ma myslim len Premium a free verziu. Pre mna boli podstatnym rozdielom reklamy. Teraz som trochu na vazkach, pretoze tie segmenty v Strave su skvele, ale zase ma stve malo informacii na ploche.

BTW, nie su segmenty tiez len v PRO ?
brm
Darca
Darca

Na Amazone majú Pro verziu: http://www.amazon.com/Endomondo-Sports- ... 343&sr=1-1 - ako čítam, je to asi len Trial pre Premium, čiže je to len marketingová blbosť.

Segmenty fungujú aj vo free, ale môžeš si ich pozerať až po absolvovaní výjazdu. V platenej verzii myslím môžeš sledovať priebeh svojho výkonu na danom segmente už počas jazdy.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Tak to je paradicka. Aktualne mam len Premium Free a potom sa rozhodnem. Aj tu rychlost sa tam udajne chystaju zapracovat a tiez mam moiznost vytvarat si mapy na nete, takze sa to zatial javi ako skutocne dobre pouzitelna aplikacia.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

V tom pripade sa ospravedlnujem. Viem, ze ked som pouzil par krat Endomondo, tak to nemeralo kvoli Pro verzii. Mozno to zmenili, mozno som mal ja zlu verziu, to uz neviem.

Ano, segmetny su urcite useky trate, ktore mozu spravit uzivatelia cez webove rozhranie Stravy a pocitaju sa tam casy. Oznacis si treba Donovaly alebo Sturec, od zaciatku stupania po koniec alebo nejaky usek okolo hradze po Dunaji. To je ten segment. Vidis tam dlzku, sklon... a mozes sa porovnavat s casmi inych ludi, vidis tam vynalozeny vykon, rychlost a par dalsich informacii. Je to fajn ako motivacia, ciel zlepsovat sa.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Nakoniec som kupil to Tchibo a zatial funguje skvele :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

S ktorou aplikaciou nakoniec?
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Skusal som to zatial len s Endomondom, ale mozem to test ut aj so Stravou. Pripadne s inou, ak ma niekto zaujem.
brm
Darca
Darca

Skús tú Stravu, či tam nebudeš mávať nejaké výpadky..
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

nechce sa mi citat cela tema zachytil som len co to malo. Ja pouzivam klasika sporttester SIGMA PC 25.10 , rozmyslam nad dakym ANT+ snimacom jednak ku garminovi 64S pripadne rozmyslam na GARMIN FENIX2.
Ale ine chcem ze tie vselijake hrudne snimace ala Tchibo a Lidl su fajn ale vo vela testoch snimali bludy :D cize je otazne ci si priplatit za overenu kvalitu aj 5nasobok a mera co ma alebo mas 20€ somarinu ktora sice meria ale je to tak 70% pravdepodobnost ze dobre. Mal som volkaedy LIDL sportester a ten napr fakt blbol v blizkosti elektrickeho vedenia. Napr tato SYGMA deklaruje ze v okruhu 10m moze byt 80 inych sporttesterov a ona nestarti kontakt otazka je u toho lidla.

Co sa tyka aplikacii mam kupene edmondo nikdy som ho nepustil :D a pouzivam sporttracker bohuzial bez tepu :( hadma ked sa odhodlam kupit ten ANT+ tak ten bude komunikovat i ked neivem kedze Sporttracker uz od cias nokie vyraba svoj vlastny snimac. Kazdopadne ja chcem ten co ma aj akcelerometer a pocita vertikalnu vysku pri pohybe. http://www.garmin.sk/hrm-run-pulzomer-s ... d3857.html
http://www.garmin.sk/fenix-2-performer- ... d4023.html :D budem mat 30 za chvilku :D

AHA tak nic :D
http://support.sports-tracker.com/custo ... nt-support
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Runes: Mam jeden starsi Bluetooth od Sports-Trackeru. V porovnani s tym co som dostal ku Garmin Edge 510 je o dost horsej kvality. Garmin ma snimac tensi, oblejsi, spracovanie samotneho pasu je o dost lepsie - je mohutnejsie, pevnejsie, pride mi to o triedu aj dve lepsie. Cenovo su porovnatelne, Garmin HR Premium okolo 55-60 eur, Sports-Tracker o malo viac. Nevyhoda, ze Sports-Tracker pas funguje len s ich aplikaciou. Pripade je mozne pouzit aj pas Sigma, tam tie pasy zacinaju od 30 eur. Takze ak chce niekto pouziva na meranie Endomondo, Stravu, RunKeeper, tak ANT+ pas, minimalne Sigmu a je po probleme.
Napísať odpoveď