Zdravím Vás,
Zakúpil som si NAS server Qnap HS-251 na dva HDD. Najprv som si do neho vložil jeden HDD a normálne som ho začal používať ako úložisko súborov, ku ktorým som mal prístup cez PC, mobil, a nakoľko má server aj hdmi tak aj cez TV. V TV si pozerám iba filmy, ktoré mám na serveri. Pre mobil existujú apky ako Qfile, Qmusic, Qvideo, Qphoto. Pre Pc je tiež aplikácia vo webovom rozhraní, cez ktorú si viem server obsluhovať a nastavovať, ako aj sú tam aplikácie ako napr. Qfile, Qmusic, Qvideo, Qphoto, podobné ako v mobile. Vložil som si do neho druhý HDD, ktorý som chcel tiež používať ako úložisko súborov. Nastavil som si ten druhý HDD rovnako ako prvý HDD. Problém je ale v tom, že ten druhý HDD už nevidím v TV, a aj keď som si dal do neho hudbu, video, foto v aplikáciach ako v mobile tak aj v PC a to Qmusic, Qvideo, Qphoto ten druhý HDD nevidím. Vidím ho iba v aplikácii Qfile. Taktiež v PC cez prieskumníka si viem server otvoriť ako sieťové zariadenie a jednoducho kopírovať súbory na HDD ale iba na prvý. Na druhý cez sieťové zariadenie neviem kopírovať, nakoľko mi vyhadzuje hlášku, že nemám oprávnenie na tento HDD kopírovať. Jedine sa dá naň kopírovať cez webové rozhranie, ale to ide veľmi pomaly a keď som chcel skopírovať súbory o veľkosti niekoľko desiatok GB tak by to trvalo niekoľko dní...... Neviem či je možné obidva HDD v serveri používať ako dva nezávislé disky s rovnakým prístupom.
Ďakujem.
Pomoc s NAS serverom
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pomoc s NAS serverom
Skus nahodit posledny firmware: https://www.qnap.com/i/en/product_x_dow ... php?II=147
Ak to nepomoze, tak skus pozriet manual, ze ci to netreba nejak nastavit, povolit, priradit prava...
Ak to nepomoze, tak skus pozriet manual, ze ci to netreba nejak nastavit, povolit, priradit prava...