Jazdený thinkpad

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Jazdený thinkpad

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Zdravíčko, o rok začína moje štúdium na vysokej škole a ja už plánujem aký kúpim ntb pretože som idiot :) na bazáre som natrafil na veľmi prijemneho predajcu s business ntb ktoré väčšinou od výroby ležali v sklade a on ich skupuje a predáva ďalej. Dal som mu požiadavky a poprosil ho či sa mi po takej mašine neobzrel takže dosť možne od neho ntb kúpim. Chcem maximálne ročný notebook a iba thinkpad (nie edge), viem že thinkpadi sú schopné dožiť dlho tak sa o to tak nebojím aj keby ho kúpim hneď teraz, aspoň sa zoznámime :)

Skôr sa chcem spýtať či má niekto skúsenosť s takouto kúpou prípadne či sa o thinkpadoch nemýlim. Díky za reakcie.
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Jazdený thinkpad

Príspevok od používateľa heker »

Aku mas istotu, ze ntb lezali na sklade a ze ich skupuje? Lebo ti to napisal a ty mu veris?
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Peknú rozprávočku si pripravil :D
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Teraz som si uvedomil ako to vyznelo :D niesom naivný čuráčik, on mi vravel že notebooky skupuje od firiem a to boli príhody ktoré spomínal pri rozhovore o desiatkach kusov ktoré mu predali nepoužité a len sa míňala záruka. Samozrejme že väčšina notebookov ktoré predáva sú používané a aj to na nich vidno, seriózne vždy napíše k notebooku či je používaný a na koľko :D som zo seba spravil debila pretože som zle opísal situáciu. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tie firmy to len tak predaju??? Ako to odpisu z firmy, co v pripade danovej kontroly, ze maju notebooky v majetku spolocnosti a uz su davno pritom predane??? No neviem teda...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Firmy taketo nb predavaju ako 3-4 a viac rocne. Samozrejme denne pouzivane. Ziadne lezanie v sklade a ine rozpravky. Na druhej strane su aj taketo nb zvacsa v poriadku. Po nutnom upgrade na 8gb ram a ssd disk su aj takto stare modely velmi slusne co sa tyka vykonu a na skolske pouzitie (word, excel, prehliadac, pripadne pisanie kodu) viac ako dostatocne.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Jedna vec je ten pribeh, druha vec je ta, ze tie notebooky budu uz teraz pravdepodobne vykonovo nedostatocne. Navyse tebe bude notebook treba az o rok (predpokladam, ze teraz mas doma PC) a preto to povazujem za uplne zbytocnu kupu. Radsej pockaj este 9-10 mesiacov a potom sa zacni po niecom obzerat. Za tie iste peniaze zozenies Thinkpad s lepsim vykonom.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Thinkpad je mozno dobry, odolny, ale ides to prenasat den co den, bude to bezat 15 hodin denne, v zime, v teple??? Preco si nekupis nieco ine, nieco uplne nove s dvojrocnou zarukou, nedas do toho SSD disk a mas vystarane a bez starosti minimalne na 2 roky??? Vykonovo novy notebook bude na tom lepsie ako niekolkorocny Thinkpad a bude s plnou zarukou. Dnes slusny kusok kupis za 450-500 eur a k nemu SSD disk. Ak upustis od FullHD displeja, tak sa dokazes vratane SSD dostat na cenu okolo 500 eur.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Tie Thinkpady sú väčšinou podľa sériového čísla ročné, a keby si kúpim nový thinkpad aj keď napr. edge sériu tak nevydrží dlhšie ako tie 2 roky? oplatí sa mi viacej zobrať random notebook s dobrou výbavou?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

No daj par seriovych cisel, rad sa na to pozriem na tejto stranke: http://support.lenovo.com/sk/sk/warrantylookup
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

presne na tej page som to pozeral, napr. PB015CAL

//autoeditácia príspevku (04 Júl 2015, 14:54)
a bude mi teda thinkpad jazdený alebo nový thinkpad edge zbytočný?? mám radčej kúpiť "obyčajný" ntb?
usefull
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa usefull »

byt tebou prihlasim sa na odber mailov z tohto e-shopu: http://www.gigacomputer.sk/ .
Predavaju tam REPASOVANE notebooky [casto aj thinkpady] aj so zarukou na rok a aj na dva. a prihlasit sa na odber oplati koli tomu ze mavaju celkom dobre akcie z casu na cas, na ktore ta upozornai mailom . Napr nedavno bol thinkpad t4XX s i5, 4gb ram a 320gb hdd za 180 eur. normalne stal 250e ++. A ak to chces nosit denno denne do skoly tak by som odporucal daku X200 alebo nieco 12" , 13" je to ovela sikovnejsie ako 15", ale zas na druhej strane su maju menej univerzalne pouzitie. net, office, code. hry na tom velmi nezahras.

napr repas, 2 rocna zaruka http://www.gigacomputer.sk/lenovo-think ... 20335.html

za 199€ obcas mavaju aj lepsie ponuky... ale aj toto by na skolu stacilo myslim si...
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

No ja som praveze chcel 15" kvoli pohodlnej "praci" ale ak by sa tie notebooky pohybovali v takejto cenovej kategorii urcite by som dokupil monitor na privat. Anyway dakujem za tip a urcite sa na odber prihlasim.
Napísať odpoveď