Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Voľby 2016

Príspevok od používateľa aacid »

tak si to pol percento skus vynasobit poctom mobilov predanych rocne, potom k tomu pridaj dvdcka, usbkluce, tablety, telky, set-top boxy (!!!) a pocitace... no a ten zakon tiez nebude platit len len rok alebo 2, s tym ze ked uz je zakon schvaleny, tak spravit o par rokov taku mensiu novelku kde tie percenta trosku navysime nebude ziadny problem.
no a ked si to vsetko preratas, tak zistis ze 30 milionov je oproti tomu nic... 30 milionov je vseobecne uplne nic pre nas stat, len kvapka v mori. ved si uvedom ze iba na dochodky ide 350 milionov mesacne, mesacne!

najnechutnejsie na tom je to, ze sa tvaria ako su umelci okradani a preto toto vsetko riesia a pritom tie peniaze tym umelcom aj tak nejdu...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa javatar »

€350M mesacne nie su len dochodky ale cele socialne zabezpecenie - podla funkcnej klasifikacie je to najvacsia polozka.

Ked som naposledy pozeral rozpocet tak boli vydavky cez 18mld teraz su cez 20.

Budem rad ak sa niekto fundovanejsi k tomu vyjadri. Tabulka je tu. Po kliknuti na Socialne zabezpecenie sa zobrazi presnejsi zoznam.

Co znamena "Socialne zabezpecenie inde neklasifikovane"?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

http://www.socpoist.sk/kumulativne-vyda ... avky/1645s

ja som pozeral rok 2012, takze to nie je 350m ale 390 milionov mesacne IBA na starobne dochodky.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pani, ked dohejtujete SaSku, prezrite si jej navrh menom Agenda 2020
http://www.strana-sas.sk/file/4107/2015 ... 281%29.pdf
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Potom spolu nekoresponduju vydavky socialnej poistovne a statneho rozpoctu alebo tam bude zlozitejsia matematika.

Kedze ale na slovensku mame cez milion dochodcov tak by to aj sedelo. Masaker.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

agenda 2020 ma byt akoze co? sami to nechce cele citat, ale z tych vseobecnych bodov je to zase len dalsie promo, reklama...
beardie
Redeemer
Redeemer

v tom pripade pre teba nie je urcena
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tym som chcel len povedat ze dnes aj male dieta vie ze nema verit reklame, pretoze do nej daju cokolvek len aby predali svoj produkt.

pri volbach na to z nejakeho zahadneho dovodu dospeli ludia zabudaju... politicka strana je produkt, snazi sa aby si svoj hlas dal im, nie konkurencii. program politickej strany je ekvivalent reklamy.
ovela relevantejsie mi pride pozerat sa na to co strana spravila, respektive aktualne robi (viz dnesne odhlasovanie autorskeho zakona).
beardie
Redeemer
Redeemer

nikto necaka, ze sa vsetko navrhnute schvali, kedze SaSka nebude mat ustavnu, pripadne aspon nadpolovicnu, vacsinu
cielom Agendy je otvorit verejnu debatu a snazit sa ponuknut navrhy aj inym stranam, ktore by mohli s ich presadenim pomoct

okrem toho, je rozdiel medzi konkretnymi navrhmi a reklamou, je jasne, ze si necital ani uvodny prihovor...
tvoja reakcia je teda irelevantna, resp ako som spomenul, diskusia k Agende je urcena pre tych, ktori sa aspon zoznamia s problematikou este predtym, ako ju zacnu kritizovat
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

aacid napísal:vlada ktora nic nerobi je horsia nez vlada ktora kradne.
Musis byt uplny debil, lebo toto je dokonale patologicke myslenie.
Mas problem, potrebujes pomoc - je lepsie ked ta okoloiduci cudzi clovek zbije a okradne, ako necha tak, ked uz ti nema pomoct?
Ked bude vsetko rozkradnute, z coho bude tento stat fungovat? uz teraz ide dole vodou skolstvo, sudnictvo, z policie je sukromna bezpecnostna sluzba sudruha Kalipnaka, zdravotnictvo ma na sebe pijavice a daktore nemocnice pamataju 2svetovu.
Tato vlada je totalne neschopna a este aj kradne.
A vidim, ze mas aj vestecku gulu, posobive:
aacid napísal:mne najviac vadi to ze ak teraz nahodou vyhra pravica, tak najblizsie 2 roky bude rusit veci ktore schvalila predchadzajuca vlada a potom ked prijde cas zase na nejake vazne rozhodnutie, tak sa nedohodnu a padne vlada....
aacid napísal: no a ked si to vsetko preratas, tak zistis ze 30 milionov je oproti tomu nic... 30 milionov je vseobecne uplne nic pre nas stat, len kvapka v mori. ved si uvedom ze iba na dochodky ide 350 milionov mesacne, mesacne!....
a co je zaujimavejsie? cca 200mil. uliatych na predaji vagonov, alebo strata z predaja Telekomu dakde na urovni 130mil.Eur. To su uz lepsie cisla? a co pokus smajznut skoro 400mil Eur na tuneli Visnove? lepsie?
aacid napísal: ovela relevantejsie mi pride pozerat sa na to co strana spravila, respektive aktualne robi (viz dnesne odhlasovanie autorskeho zakona).
Na toto som velmi zvedavy, ktoru stranu podla tohto kriteria vyberies a zdovodnenie.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

dakujem za psychologicky posudok, cenim si to.
porovnanie vlady s nahodnym okoloiducim je trosku mimo, nemas pocit? okoloiduci cudzi clovek ak ma necha tak, tak ma absolutne nijak neovplivni. vlada ak nebude robit ziadne rozhodnutia, tak to bude mat celkom slusny dopat na fungovanie statu, nemyslis?

vestecku gulu nemam, ale tak ako pri vsetkom, kedze nevidim do buducnosti, pozeram na minulost a z toho vyvodzujem ako by to mohlo dopadnut. kedze od posledneho "vladnutia" pravice sa nic nezmenilo, hlavna agenda pravicovych stran je stale iba nadavat na fica, tak ako pred 5 rokmi, tak nevidim dovod preco by malo ich potencionalne nove vladnutie dopadnut inak. ak ty nejaky dovod vidis, napis prosim.

200 milionov z predaja vagonov by neuzivilo ani vsetkych nasich dochodcov po cely JEDEN mesiac. 130 milionov ani 2 tyzdne. hej tie sumy ked len tak niekde v spravach vidis vyzeraju nechutne, pretoze 99.9% obyvatelstva nebude schopna tolko zarobit za cely zivot. ani sa k tej sume priblizit. ked to ale das do perspektivy s celkovymi vydavkami statu, tak je to nic. nehovorim ze je to v poriadku ze sa kradne, samozrejme v idealnom pripade by sa kradnut nemalo, vlada by mala robit vsetko pre obyvatelov, policajti slusny, sestricky milionarky a dochodcovia raz mesacne dovolenku v juhoslavii.
bohuzial nezijeme v dokonalom svete.

mne prijde ozaj lepsia strana, ktora je jednotna, ma rozhodovaciu vacsinu v parlamente a teda ked bude potrebne nieco dolezite odhlasovat, tak sa to odhlasuje. aktualne sa deju velke veci okolo grecka, jeho buducnost vo velkom ovplivni aj buducnost nasu, prave v takychto pripadoch je dolezite aby parlament vedel odhlasovat dolezite rozhodnutie. nahodou prijde dalsi euroval a nahodou bude zase vladnut pravicovy zlepenec, tak sa moze uplnou nahodou stat ze sa nedohodnu a zase padne vlada.

ja ti mam pisat koho budem volit? ved som to tu uz pisal niekolko krat. radsej napis ty koho budes volit a preco. a verim tomu ze to z idealistickych predstav ake to bude super ked ta tvoja strana ziska 40% a splni vsetko co slubovala. pretoze tych 40% neziska. treba sa pozerat na svet realisticky nie idealisticky. smer si svojich 35-40% udzi, potom tam bude zopar pravicovych stran s nejakymi tymi 10%.
podla mna je vacsia sanca ze niekto prebehne a spoji sa so smerom nez ze zase vznikne zlepenec tak rozdielnych stran ze este pred samotnym nastupom do parlamentu budu musiet vyskrtat polovicu veci so svojho programu len aby sa dohodli.

napis ty ako myslis ze podla teba dopadnu volby, velmi ma to zaujima :)
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

aacid, skratka cele toto je zalozene na populizme, v ktorom je akoze ta pravica pozadu, za to druha strana si uziva nakradnute miliardy a z toho si financuje vsetko co potrebuje vratane kampane a oblbovanie oveciek. (inak by to bolo presne naopak)

nakradnute peniaze koncia v danovych rajoch a susia sa tam, cize ludia okrem toho, ze maju zopar novych vagonov, mohli mat xnasobne viacej, ale ty si spokojny s tym, ze aspon nieco sa urobi ? uplne si mimo, tento marazmus fici vdaka tomu co som popisal tuto na zaciatku prispevku.

u nas momentalne v tejto politickej situacii mensie zlo neexistuje az mozno na par jednotlivcov, ale urcite nie cele strany, uz sa z toho treba zobudit.
beardie
Redeemer
Redeemer

aacid napísal:kedze od posledneho "vladnutia" pravice sa nic nezmenilo
asi zijes v nejakej bubline
za vlady smeru je tu bezprecedentne rozkradanie rozpoctu a eurofondov, stredna trieda uz snad ani neexistuje, sudnictvo a policia v rozklade, nekoncepcne riadenie statu, existencia vlady len za ucelom obohatenia smerackych oligarchov
83 kolesikov zahlasuje za kazdu sprostost len aby boli stbaci este bohatsi, kedze rozhoduje par ludi za oponou, tak tu mame v podstate diktaturu slachty

vies co je dobre na viacerych stranach vo vlade? navzajom sa kontroluju
si schopny porozumiet pojmu "vzajomna kontrola"?
lebo ak nie a stale budes zvatlat o 1 strane vo vlade ako o nejakom pozitive, tak si asi naozaj debil
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

butthead: ale vy tu vsetci dookola opakujete nejake idealy, o tom ake je to zle rozkradat, ake je super nerozkradat... ved ja s tym uplne suhlasim... ja ale nerozpravam o idealoch, ja rozpravam o realite. skus mi napisat nie ake idealne by to bolo keby sa nekradlo, ale ako realne zabranit tomu aby sa kradlo.

beardie: tu sme sa asi nepochopili, nemyslel som to tak ze sa nic nezmenilo ako celok, ale nic sa nezmenilo na v pravici... pravicu stale spaja jedine nenavist k smeru, stale neboli schopny sa nejak rozumne zjednotit, takze podla mna ich potencionalne buduca vlada dopadne rovnako ako ich vlada minula.

vsetci ste rovnako vymleti antificovskou propagandou, rovnako ako su ficovolici oblbnuti smerom. ved ja som dokonale proti vlade jednej strany, proti rozkradaniu, proti ficovi a proti smeru. ale co z toho. co si ja myslim je uplne nepodstatne. co si vy dvaja myslite je uplne nepodstatne. dolezita je iba realita, nic ine.
akakolvek aktualna pravicova vlada bude neuspesna. pretoze je tam x stran, kazda si ide svoje a jedine co ich spaja je "nemame radi fica". problem je ze "nemame radi fica" ako lepidlo zlepenca postacuje iba pred volbami, pri vladnuti to je uz uplne na hovno.

dookola opakujete iba nejake slogany z letakov, nikto tu zatial nenapisal realnu viziu buducnosti v pripade ze by pravica vyhrala... ako si to prestavujete? ze sa pekne vsetci pochytaju za ruky a budu stastne vladnut az do smrti? ze sas zlegalizuju homosexualne zvazky v koalicii s kdh? ze matovic bude zrazu s kazdym kamarat?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Za mna osobne SaS. Ziadnu inu relevantnu alternativu nevidim. Volil som vzdy SDKU, ale oni uz davno skoncili. Bolsevik a jeho banda, to nemusim ani opisovat. KDH sa pomaly ale isto k nim priblizuju. Most by som volil len na zaklade sympatii voci B. Bugarovi, ale jeho program a predovsetkym zaujem presadzat zaujmy madarskej mensiny mi nie su najblizsie. Siet mi pride nejasna. A vsetko ostatne je suvix.

SaS ma sklamal pri pade vlady I. Radicovej, ale casom sa aspon ukazali veci, ze Sulik mal pravdu, ci uz s Greckom alebo v dalsich otazkach ekonomie a financii v ramci EU. Dam im tentoraz sancu znovu, dufam, ze ju vyuziju najlepsie, ako budu vediet.
butthead
Darca
Darca

aacid napísal:butthead: ale vy tu vsetci dookola opakujete nejake idealy, o tom ake je to zle rozkradat, ake je super nerozkradat... ved ja s tym uplne suhlasim... ja ale nerozpravam o idealoch, ja rozpravam o realite. skus mi napisat nie ake idealne by to bolo keby sa nekradlo, ale ako realne zabranit tomu aby sa kradlo.
ake idealy tu montujes ? realita je vykreslena len vdaka ulovkov, ktore ziskali z kradnutia. Psychologiu a tak masivny marketing inak nedokazes nastavit, jedine pomocou sponzorov, ktori ocakavaju mnohonasobne zisky. O idealoch, ktorych tvrdis, su len prostriedkom vramci marketingu, podobne ako peniaze na financovanie.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid:
Este o vlade ktora nic nerobi. Znie mi to ako keby ked vlada nerobila rozhodnutia tak sa nic nedeje. Ale system uz nejako nastaveny je a nejako aj funguje. A tato vlada ho "vylepsuje" len velmi velmi pomaly a robi velmi vela skody.

Skus si polozit otazku kde by bolo slovensko keby posledna vlada neprijala ziadne rozhodnutie. Co by sa stalo a nestalo? Na tuto hypoteticku otazku mi mozte odpovedat aj viaceri.

beardie:
Vlada jednej strany nemusi byt nutne zlo. V UK mali prevazne vlady jednej strany a su opat radi, ze maju jednu stranu. Kvoli efektivite. Tam ale nie je kultura z cias komunizmu kde uradnik/politik = poloboh.
beardie
Redeemer
Redeemer

aacid napísal:jedine co ich spaja je "nemame radi fica".
ale tato tvoja zakladna premisa nie je spravna
okrem SaSky sa snazi o nejaky normalny program aj NOVA a Siet, to len KDH, Most a SMK nevedia ponuknut nic nove
ludia su blbi, kedze nie su ochotni sledovat ponuku
na lavej strane spektra je SMER, na pravej mas liberalnu SaS, nieco medzi Siet a konzervativnu NOVU
keby madari volili nemadarske strany a volicstvo KDH by vymrelo, kazdy by si mohol viac-menej vybrat
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

butthead:
idealy, pretoze stale pises iba omacky a nic ozajsne, znova ti opakujem, napis ako si ty predstavujes ze dopadnu volby.

javatar:
mozno len maju stastie ze ziadne dolezite rozhodnutie nepadlo. ja viem ze sa budem opakovat, ale pravicova vlada v roku 2011 mala spravit jedno velke a dolezite rozhodnutie, nezvladla to.
nehovorim ze vlada robi rozhodnutia kazdy den a neda sa bez toho fungovat, ide o to ze ked nejake rozhodnutie prijde, tak je dolezite sa dohodnut, toto nejak ten zlepenec nezvladol.

beardie:
keby keby keby... to nikoho nezaujima co BY sa stalo KEBY bolo tak a tak... kedze madari budu voli madarske strany, kdh volici nevymru, tak je absolutne nerelevantne co by spravili ostatne strany keby mohli. opakujem to znova, zaujima ma realita, ziadne keby.

saska, nova a siet... budu sa vediet dohodnut? mozno ano, ale realne, su to sice nove strany, ale stale ti isti ludia co sa pred 5 rokmi dohodnut nevedeli.
butthead
Darca
Darca

aacid napísal:butthead:
idealy, pretoze stale pises iba omacky a nic ozajsne, znova ti opakujem, napis ako si ty predstavujes ze dopadnu volby.
co pokladas za to ozajstne ? moja predstava je utopicka, to nemusim ani popisovat
Napísať odpoveď