Život ľudí okolo mňa

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Život ľudí okolo mňa

Príspevok od používateľa japaja »

Zdravim.
Občas idem von a sledujem ľudí v autach nič by nebolo divne na tom že dotyčná osoba ma povecme 20r a ide na mercedese.
Z matematickeho hľadiska to vidim na:
60% požičane od rodiny - hlavne ženy
20% leasing - nesedí vek
10% bohatý foter , alebo """sekretárka"""

a čo zvyšných 10%?
Občas ma trhalo zastaviť ľudi na parkovisku a spýtať sa ich ako sa dostali k tomu auto tak mladý, ale možu byť aj z toho problémy podľa mňa.
+ nechcem vyštudovať chu**** mať 50r a feliciu na plyn... 8)
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Život ľudí okolo mňa

Príspevok od používateľa Grim »

služobné auto?
požičané z požičovne na reprezentatívne účely?
lacno dovezené z nemecka?
predané v rodine za menšiu sumu?
výhra?
zakúpené z výhry?

PS: určite ti nikto nedá recept na úspech
Kukumberg
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Kukumberg »

Zistit pohladom na cudzie auto jeho hodnotu (resp. za kolko ho majitel kupil) je tazke. Auto ktore ma necele 4 roky, nebolo este ani na prvej STK, EK kupis za tretinu alebo polovicu povodnej ceny. Vela ludi vozi auta zo zapadu, tam je to este trochu lacnejsie. Vela ludi ma auto na firmu, takze si ho da do nakladov. A hlavne cenu auta dost ovplyvnuje vybava ktoru zvonka nevidis.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Veľa mladých, hneď ako sa zamestnajú, si zoberú úver a kúpia auto. A kúpiť lacnejšie, no pritom "luxusnejšie" auto, napríklad z Nemecka, nie je žiadny problém. Veľakrát to však nie je žiadna výhra, lebo mladí len samé audi, bmw, mercedes, ale to, že pod kapotou je to starý vergel, do ktorého treba vraziť ešte pekných pár eur, ich netrápi. Hlavne, že má štyri krúžky na kapote a na to zbalia baby.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja ak vidím mladú babu vo veľkom luxusnom aute, automaticky predpokladám, že je to "Trophy Wife".
Áno, viem, je to od mňa nie pekné a stereotyp jak galaxia, ale jednoduho si to vždy pomyslím :(
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

Niekto má a niekto nie
Tak si požičia
Niekto zarobí sám
Inému rodičia

:smt006

niekto zaraba 400e niekto 4000e, neviem co ta trapi :D
auto nemusi byt ani tej slecny pani... proste jej ho kupi manzel, frajer...alebo pozicia jej svoje..
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

tu si vies zistit pocet najazdenych kilometrov aj historiu
http://www.seka.sk/overenie-vozidla

Vecsina novych drahsich aut ktore je vidno na uliciach su fleety-firemne auta. Firma potrebuje reprezentovat a preto je ochotna do vozoveho parku investovat aj velke peniaze, potom sa na nich rozvazaju nielen manazery ale obcas aj sekretarky ktore idu nieco pracovne vybavit do mesta.
Ale mozem ta ubezpecit ze v meste je v podstate jedno ci sa tahas v zacpe v aute za 5tis alebo za 30tis.€,drahe auto ma vyznam iba ked casto jazdis dlhe trasy na dialnici.

A potom vela povodne luxusnych starych jazdeniek je zvonka v cukrikovej forme takze napr taketo kusky http://www.picautos.com/10286-bmw-z4-20i.html ci http://www.boldride.com/ride/2004/merce ... #gallery/2
kupis za 7-8tis € kolko nestoji ani nova Fabia :wink: /samozrejme v pripade ak sa na tom nieco pokazi tak mozes ist rovno poziadat do banky o pozicku/
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

Ja skor nechapem ludi, co si to kupuju a cely cas im to bud stoji v servise, alebo na parkovisku. Kamarat si kupil motorku do ktorej v celkovej hodnote investoval cca 1700e a teraz mu uz rok stoji v garazi, lebo nema na opravu.
Ked uz som kupoval auto, tak som mal este slusnu rezervu na neocakavane vydaje. Bez toho by som do kupy auta ani nesiel.

Niektori znich ani len nevedia, ako sa s autom zaobchadza. Ked po celom dni cez zimu zajebe 4-5tis. otacok hned po nastartovani, tak sa nedivim. A to sa bavime o BMW konkretne, co nie je lacna zalezitost. Teraz ten motor znie jak trieskanie do plechoveho sudu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

pri jazdenke je dobre ratat este asi s polovicnym navysenim na opravy /tj ked auto stoji 10tis tak mat prichystanych aspon 3-5tis naviac/ co je sice dost alepotom sa uz vyvazas ako king :D .
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja vzdy ked vidim babenku v G-cku alebo v nejakem porsche (minule v noci z parkoviska pod panelakom hra hudba tak nahlas ze sa mi triasol stol (na siestom poschodi), po 10 minutach mi to uz nedalo, tak som sa pozrel z okna a to babenka v panamere sa snazi uz 10 minut pozdlzne zaparkovat), tak si hovorim ci by mi to stalo za to, pravidelne fajcit penis nejakemu postarsiemu panovi, robit zo seba stetku... bud je tak sprosta ze si to ani neuvedomuje alebo jej musi byt zo seba na vracanie ked sa obcas zamysli nad svojim zivotom.

ale samozrejme nie vzdy je to tak, ako pisu vyssie casto sa jedna o firemne auta. ved ja som tiez v byvalom zamestnani jazdil na jednotkovom bmw. zakaznik si hned pomysli nieco o firme ked mu system chodia servisovat ludia na bmwckach :D ja by som popravde radsej fabiu a vyssi plat :D
no a sefkovia nikdy nejazdili na nicom co nemalo aspon 500 koni. auta sa dobre odpisuju...
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Všetko to je o ľuďoch. Sám vlastním Audi a nepripadám si nejak špeciálne. Mám stým autom dobré skúsenosti, cítim sa v ňom bezpečne a je spoľahlivé. Jazdím sním na dovolenky a dlhšie cesty. V meste je využívané minimálne. No zažil som už toľko pohľadov, ako keby som bol výpalník. Ba dokonca sa mi raz stalo, že som odviezol priateľku domov spolu s jej kamarátkou a na ďalší deň mi priateľka vraví, že jej kamarátka sa jej pýtala či som mafián :D Predsudky hrajú v tejto téme veľkú rolu.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

aacid - Vobec to nemusi byt postarsi pan, mohol to byt 28-rocny uspesny podnikatel, ktory ma penazi habadej a tak kupil kocke auto. Auta sa v dnesnej dobe neodpisuju dobre, pri 500-konovom vozidle mal danovy urad casto problemy s ucelom vyuzitia aj spotrebou. Dnes je na odpis auta cenovy limit.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

ak ma 18.r človek drahe auto skoro vždy za tým stoji rodina
gogo956
Redeemer
Redeemer

napr.niekoho tatko je slusne zarabajuci, ma drahe auto,tak preco by ho obcas detom nepozical? A v mnohych rodinach su auta aj dve-tri.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

napr. taký Harabin, že?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

bývam v KE občas vidim povecme taky mercede c 220 modra metaliza pekne v dobrom stave
ale čo ma viac prekvapuje su tu byty povecme borovicový háj a to sa hýbe cena okolo 150 000 - 250 000€
otázka znie kto požičia človeku toľko € ? šak to nemá ako splatiť keď robí za almužnu povecme 600€ v čistom
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Mas tie fakty aj niecim podlozene? Co ak zaraba viac ako 600e mesacne? Co ak ma ine zarobkove cinnosti? Co ak ten byt spada pod rodinneho prislusnika?
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

japaja napísal:bývam v KE občas vidim povecme taky mercede c 220 modra metaliza pekne v dobrom stave
ale čo ma viac prekvapuje su tu byty povecme borovicový háj a to sa hýbe cena okolo 150 000 - 250 000€
otázka znie kto požičia človeku toľko € ? šak to nemá ako splatiť keď robí za almužnu povecme 600€ v čistom
ty o com tocis? ja byvam v BA a obcas vidim elektricku ktora ma aj klimu a co?

na strednej som mal kopec spoluziakov, co jazdili na autach, na ktore si sami urcite nezarobili. preco by teda rodicia nemohli kupit svojmu fagankovi aj byt za 250 000, ked je sam nemozny? to predsa nie je ziadna novinka, ze to takto funguje.

ved si si tou svojou matematickou analyzou aj odpovedal sam, tak nejak nechapem, nad cim sa este pozastavujes.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

tak treba rozmyslat, nie preco maju ostanti viac, alebo ako budes mat ty viac.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ved tymto to chcem smerovať ale neverim že taký forsaken jazdi na 5-kovom bavoráku po meste povecme , alebo ty HERO
Napísať odpoveď