Život ľudí okolo mňa

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Život ľudí okolo mňa

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

no este to mi chybalo, aby som bez vodicaku jazdil na bavoraku :D nie, nejazdim. mohol by som, ale co z toho, vobec mi to nechyba a nepotrebujem to.

ty hodnotis uspesnost cloveka podla toho ake ma auto? ludia, co su naozaj za vodou, vobec nemaju za potrebie si zvysovat ego podobnymi vecami. ti maju v zivote priority, na ktorych zalezi.

samozrejme je vec ina, ked to auto clovek potrebuje a naozaj vyuzije. alebo proste ľúbi auta. ale ta tvoja poznamka typu "ked na to mas, preco si to nekupis, aby si vyzeral ako čávo", to je fakt divny pohlad ;)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ked zrovna tie bavoraky a audiny by som vobec neriesil, to je skor o preferencii nie o peniazoch. ak mam 15 tisic eur, tak si mozem bud kupit nejake slusne nove auto (skoda rapid, ford focus a podobne) ale zoberiem 5 rocne bmw5 a budem vyzerat ako frajer. clovek co neni fanda do bmw, nepozna ci sa jedna o rocnik 2010 alebo 2014, vidi bmw 5 a povie si ze sa jedna o mafiana... pritom to auto moze byt lacnejsie nez ten focus.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

V dnešnej dobe máš už aj kopu luxusne vyzerajúcich áut za pomerne dobrú cenu, pričom laik si môže myslieť, že to auto stálo majlant. Ja mám tiež jednu z tých povedzme "luxusnejších" značiek, pričom to auto stálo menej ako nová Fabia, z čoho boli niektorí moji kamoši dosť prekvapení.

Myslím si, že ak človek nepracuje zrovna niekde na pozícii, kde sa nevyžaduje žiadna kvalifikácia, ale má aj nejaký skill a ovláda jazyky, tak zarobiť si za nejaké 2-3 roky na auto nie je také nereálne. Samozrejme sa bavíme o väčších mestách na Slovensku alebo v zahraničí, kde je viac pracovných príležitostí. Ak niekto nadáva na to, že má slabý plat a pritom odmieta opustiť svoju rodnú Hornú Dolnú, dobre mu tak. Takýmto štýlom a s takýmto mindsetom sa nikam neposunie. Mám kamoša, ktorý odmieta ísť hľadať prácu mimo Nitry, lebo doma mu to vyhovuje a nechce sa mu vystúpiť z komfortnej zóny. No a tak je už rok po skončení školy stále nezamestnaný, pričom keby chcel, tak v Blave by niečo slušnejšie určite našiel a bárs by mohol aj každý deň dochádzať :roll:

No a tipni si, koľko ľudí s podobným prístupom sa vyváža na tých drahých autách. Asi žiadny...Neodsudzoval by som ani mladých ľudí za to, keď ich vidíš v lepších autách, často je za tým poctivá a náročná práca, vďaka ktorej si to auto môžu kúpiť :wink:
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

pointa temy ?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pointa - zavist!
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tie novostavby spominane su dost drahe, ale tiez pocitam ze sa tam asi vacsinou neplati cennikova cena :) plus mas dnes pomerne silnu vrstvu IT v KE, tam ked je clovek s par rocnou praxou, pripadne manazer v zahranicnej firme ineho zamerania, + manzelky plat... da sa to... tiez poznam ludi co napr. po osamostatneni sa deti vymenili velky byt v panelaku za mensi v novostavbe.

Co sa tyka aut - vela faktorov na to vplyva.

Za mna osobne napriklad mam auto, ktoremu ludia na prvy bezne tipnu ze ma stalo skoro dvojnasobok toho co naozaj stalo... Toto je obecne casty jav u premioviek - ludia vedia len ze Volvo, BMW, Mercedes, Audi su "drahe" - takze ani neriesia ze Mercedes este v zaruke moze stat tolko co lepsie vybavena Fabia.
Pricom z ich pohladu niekto kto jazdi na novo kupenej Fabii je socka, kto jazdi na ojazdenom Audi ma prachov ze...
Dalsia vec je, ze mlady clovek moze mat pomerne male naklady. Ak byva u rodicov alebo viaceri spolu v byte, da za byvanie pomerne malo, nemina napr. na deti... ono sa to nezda, ale ked si porovnas kolko ta stoji 1-2 male deti, tak z toho to drahe auto mas celkom kludne.

No a potom samozrejme nemalo ludi je takych, co maju dobre zabezpecenych rodicov a ti uz priamo alebo nepriamo auto zasponzoruju. Spominana mlada baba v Panamere moze byt napr. aj dcera majitela znameho KE-ROLLS - tie je bezne vidat jazdit na Panamere bezne. Pripadne kupia rodicia dietatu byt, tak si dieta kupi za "usetrene" auto, pripadne robi v rodicovskej firme za plat aky by inak taky mlady nedostal (a nemusi byt ani nezasluzeny) a pod.

Pozicane teoreticky moze byt tiez, aj ked u nas konkretne asi nie, ale nie je to vylucene, su pozicovne kde sa da pozicat taketo auto za rozumne peniaze... v Prahe sa napriklad dal svojho casu pozicat starsi model S-klasse 320CDI za podobne, dokonca i nizsie, peniaze ako Octavia z Avisu.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Jeden môj známy má autobazár a pomaly každý týždeň príde na novom aute. Tiež mladý chlap.

Veď si skús zadať napríklad na autobazar.eu tvoje spomínané bmw rad 5 a za 10.000 € kúpiš bez problémov. A aj menej. Zobrať si úver je to najmenej. Jedem môj mladý kolega to ide takto riešiť, pričom mu stačilo, že je po skúšobnej dobe a jeho matka sa zaručila bytom. Má 20 rokov a chce sa vyvážať na audine. Vo väčšine prípadov to vôbec nie je tak, že by si na to zarobili sami. Druhá vec je, či to dokážu splácať a prevádzkovať, pretože častokrát nakúpia silné autá, ktoré žerú aj trávu popri ceste a potom im to stojí aj mesiac na dvore, lebo nemajú na benzín, poprípade opravu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pinco

to sa mi nezda, na leasing ani na ucelovu osobnu pozicku do cca 20-30tis vecsinou nepotrebujes zalozenie nehnutelnosti ale bez ohladu na to je investicia do draheho auta na povazenie.

japaja

hypoteka na 150tis € nie je nic co by nebolo dosiahnutelne. Zoberme si hypoteticky pár, prijem on 1000 ona 700, nasporenych 20tis, mesacna splatka 450-500€ a na dalsie vydaje im zostava minimalne 1200€- kde je problem? A za tych 150tis€ sa da mimo Ba kupit naozaj ze super byt,pripadne rovno dom.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Nemislim ze tato tema je o zavisti. Mne to tiez casto beha hlavou.

Podla mojho nazoru tak
50% z ludi co maju draho vyzerajuce auto ma aj taku hodnotu a je naozaj ich
35% z tych ludi si zobralo uver
15% ludi ho nebudu vediet splacat(lebo su mlady nerozvazny, a nemyslia dopredu alebo sa im stane nejaka necakana udalost)
15% ludi ho bude splacat polovicu zivota
poslednych 5% je ta "slovenska smotanka", ktora sa rozdeluje na
3% zlatokopky, deti bohatych rodicov atd..
a ostatne 2% si na to aj naozaj zarobili

Ostava uz len 15% ludi s drahym autom a to su politici, zlodeji, mafiani atd...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

no neviem, 90% pipiek vo velkych autach je od frajera/muza/firemne
s chlapmi je to troska insie, kazdy cavo co nejak pride k peniazom (tatko, tatkova firma, nejaky "kseft") kupi hned silne auto a vyvaza sa tych je imo cca 40% zo vsetkych silnych aut
dalsia kategoria su mladi blbci, co kupia ani nevedia co, len aby vyzeralo, potom nemaju na naklady, tych je malo ale, tipujem 5-10%
tretia su mladi, ktori maju aj rozumu a su fanusikovia znacky, takze aj ked nieje velky plat, dnes sa da bawo kupit za uzasne prachy takze kupia dobru jazdenku a jazdia tiez cca 10-15%
zvysok, velki pani podnikatelia, mafiani, politici, mali pani podnikatelia, suflikanti, podvodnici atd
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

gogo956 napísal:pinco

to sa mi nezda, na leasing ani na ucelovu osobnu pozicku do cca 20-30tis vecsinou nepotrebujes zalozenie nehnutelnosti ale bez ohladu na to je investicia do draheho auta na povazenie.
Neviem, nezisťoval som bližšie. Mne len povedal, že inak by mu pôžičku nedali. Musel sa proste rodič niečim zaručiť.

Investícia do drahého auta na pováženie skutočne je. Ale pre teba, nie pre 20 ročného chalana, ktorý túži len po aute a viac ho nezaujíma.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

jeden známy bol oje*** tak že v AAA-sračke kupil vw polo na uver zaraba 550€ a za to auto da nejakých 3300€ keď to splatí (2strany na STK chýb...)
ale tiež je na zvaženie že:
mam bmw GT - (pozrite si bazary koľko to stojí len tak pre srandu) a nemám život, furt v kravate, furt na ceste, furt som niekým jebaný, len idem na bmw
mam feliciu (500€) mam socialný život, chodim medzi ľudí, som slobodnejší od roboty
- to su tie životné štýly ktoré máju plusy aj mínusy
gogo956
Redeemer
Redeemer

japaja

myslis ze clovek ktory zaraba 1000€ musi mat zakonite menej volneho casu a viacej stresu ako ten co zaraba 500€? Niekedy to plati, hlavne pri vysokych manazerskych poziciach, ale ti si to potom kompenzuju vikendami v Afrike, Maledivy a pod, co pocuchane nervy slusne zahoji :D
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no a to je otázka čo vyštudovať aby som bol uspešny aby som sa mal dobre aby som sa nesťažoval aby som nerobil od 7:30 do 18:00 a potom domov a takto do dochodku makať
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Áno, presne o tom to je, japaja. Aj obyčajný človek si na to BMW 5 GT dokáže zarobiť, ak veľmi chce a je ochotný robiť obety.

Ako príklad uvediem svojho kolegu, ktorý je jeden z najväčších workoholikov, akých poznám. Má 29 rokov, žije prevažne v USA, jazdí na novom Lexuse IS 350 a rozmýšľa nad kúpou bytu v Prahe, ktorý by si mohol podľa mňa relatívne v pohode dovoliť.

Ale :!: Tento človek je schopný pracovať 16 hodín denne 5-6 dní do týždňa, všetko robí na 110% a výsledky firmy sú pre neho pomaly dôležitejšie ako jeho osobný život (viem minimálne o jednom vzťahu, ktorý sa mu rozpadol kvôli tomu, že mu priateľka vyčítala workoholizmus). To začínal vo firme v štádiu, kedy bola startup za 100 Kč na hodinu a dnes je z neho pravá ruka CEO. Vyzerá však tak o 10 rokov staršie, ako v skutočnosti má a je asi každému jasné prečo.

Takže si aj ty ochotný toto všetko obetovať? Ak áno, tak zarobiť si na luxusné auto bude pre teba najmenší problém. Povedal by som však, že 99% ľudí, ktorí nadávajú na tých, ktorí si vedia dovoliť kupovať luxusné veci, by nebola ochotná obetovať svoj osobný komfort a naozaj kvôli týmto veciam makať viac ako štandardných 8 hodín a dovidenia.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no počkať ak mam byť za to aj ohodnotený a nebudem makať jak posledná šlapka vo fabrike a robiť nad časy a žiadne pridavky tak nie
ale ako viem ktorá "korporácia" ma tak dobre meno že ľuďom dá fakt peniaze za to že makajú viac ako ostatní
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

japaja tak budes makat a budes povyseny, alebo naberies vysledky a skusenosti a najdes si lepsiu robotu...

Takych som tiez zazil, robi 5-10 rokov na jednej pozicii, ale robi si len to svoje, ked treba nadcas, tak pride, ale musi byt plateny alebo planovany na nahradne volno... a potom sa cuduje ako je mozne, ze mladasi prichadzaju a po dvoch rokoch idu cez neho vyssie...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ak ideš na nejakú normálnu pozíciu, kde potrebuješ aj nejaký skill a nezačínaš od nuly ako nejaký roboš (kde na to asi ťažko prídeš), tak to vieš zistiť aj v rámci skúškobnej doby :wink:
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

hm tu niečo nájsť take v KE no mam pochybnosti o tom
gogo956
Redeemer
Redeemer

vyssi management co poznam tak pracuje bezne 10hodin v praci a cez soboty a nedele riesia veci doma, neustale na emaile,poziadavky dostavaju od svojich sefov aj o 2rano a ocakava sa ze zareaguju co najskor. Takto zivot skutocne nie je pre kazdeho, preto su aj tak dobre plateny, pretoze najst sikovneho cloveka ktory je toto ochotny tahat dlhe roky je tazke. A samozrejme musis byt odbornik vo svojom fachu, niekolko jazykov plynule slovom aj pismom su samozrejmost. Dokonca mame v robote niekolkych managerov ktory si normalne vypisu dovolenku a su cez nu v praci a makaju -ale to sa im uz vsetci smeju.. :lol:
takze japaja mas moznost, ale rataj s tym ze na takych miestach sa maka na 200percent a to aj hlavne musis nieco aj vediet.

Fabo
je vela ludi ktorych nelaka karierny rast a radsej maju pokoj a menej stresu na nizsej pozicii
Napísať odpoveď