Pranie nových tričiek

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Pranie nových tričiek

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Pred pár dňami som kúpil 2 nové tričká. Keď som ich skúšal boli ako na mňa. No dal som ich vyprať a teraz sa mi zdajú ako keby natiahnuté. Pral som ich na 40 stupňov, no na nich písalo, že ich treba prať na 30. Mohli sa tým nejak natiahnuť ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Pranie nových tričiek

Príspevok od používateľa hojko »

10 stupnov nie je velky rozdiel, to by tricko nemalo poskodit. Vacsinu veci vratane triciek periem na 40, hoci mnohokrat na sportovych udavaju 30 stupnov, ale nebol nikdy problem. Skor by som to videl v zlej kvalite materialu tricka.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Tiež by som to videl na zlú kvalitu. Mám tričká ktoré nemenia veľkosť ani po niekoľko násobnom praní a mal som aj také čo po prvom praní sú ako handra.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

heh. niečo podobne sa mi stalo. no ked tam je 30 tak daj program kde je 30. pozri materiál ci je to bavlna a bo synteticky a odstredovanie daj nie viac ako 800. vyberaj co najsetrnejsi program. aby bol čas co najmenej a aby bubon frcal na pomalšie. sú na to zvlast programy
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Len vyperie to tak dobre keď to budem prať na 30 a na pomalších otáčkach ? Asi to bude tak že som mal "šťastie" na šmejd.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Preco by to nevypralo??? Ak vies, ze je nieco velmi spinave, tak to mozes predprat v rukach v obycajnom umyvadle, ci je to nejaky kus blata na nohaviciach, flak od kecupu na tricku alebo neviem co. Na sportove veci netreba nic extra, ja pouzivam kludne len minimum tekuteho pracieho prostriedku a 15 minutovy cyklus na pracke, ale je pravda, ze napriklad veci z cyklistiky operiem aj po piatich jazdach, prave preto vsak pouzivam takyto rychly praci cyklus, aby som to oblecenie zbytocne nezatazoval dvojhodinovemu toceniu v bubne, vela pracieho prostriedku... Inak v takej Australii sa perie len v studenej vode, tam sa tepla voda na pranie nepouziva, ale zase pouzivaju dost susicky, ktore to oblecenie celkom nicia.
Napísať odpoveď