Preco to je ako benefit, sak pre nich by to teoreticky mala byt len vyhoda, zamestnanec mozno este lepsi vykon poskytne z domu ako z prace, aspon ja by som poskytolEddward napísal: co sa tyka home office tak funguje, samozrejme co tu bolo povedane je velmi orientacne... je to benefit, cize odmena ktora ti moze byt schvalena za pracu po urcitom case, tak to treba brat a nespoliehat sa na to...
@Markoff: ked ti treba vela dochadzat tak mozno skus zo zaciatku poziciu kde su 12tky... 13-15 smien do mesiaca a zbytok je volno
Home Office
Home Office
Naposledy upravil/-a Gothar v 10 júl 2015, 9:11, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Rozdelenie temy o T-Systems
Dôvod: Rozdelenie temy o T-Systems
Re: Home Office
Toto neplatí pre väčšinu ľudí, len pre tých, ktorí majú silnú sebadisciplínu. Doma si totiž väčšinou niečo pozrieš na YouTube, poriešiš veci na Facebooku, pohráš sa so psom/mačkou atď. a stráviš tým oveľa viac času ako priamo v práci, lebo tam si pod väčším drobnohľadom a povedal by som, že to ľudí núti venovať práci viac. Taktiež viem, že je oveľa jednoduchšie v prípade nejakého prúseru komunikovať s kolegami priamo ako cez Skype/telefón.
Aspoň moje skúsenosti hovoria, že priamo v práci sú ľudia o dosť produktívnejší ako z domu (a vidím to aj na objeme práce mojich kolegov, keď viem, že majú home office
).
Aspoň moje skúsenosti hovoria, že priamo v práci sú ľudia o dosť produktívnejší ako z domu (a vidím to aj na objeme práce mojich kolegov, keď viem, že majú home office
-
mirak2
Hardcore addict
zamestnanec na homeoffice urcite nepoda lepsi vykon ako v praci 
to, ze niektore joby sa ponukaju iba na homeoffice je preto, lebo maju projekty nizky rozpocet a kancel by neutiahli. nie preto, ze by ludia doma boli produktivnejsi.
(mozno taki ludia su, ale predpokladam, ze maju miestnost s kodovym oznacenim pracovna, v ktorej sa fakt pracuje)
to, ze niektore joby sa ponukaju iba na homeoffice je preto, lebo maju projekty nizky rozpocet a kancel by neutiahli. nie preto, ze by ludia doma boli produktivnejsi.
(mozno taki ludia su, ale predpokladam, ze maju miestnost s kodovym oznacenim pracovna, v ktorej sa fakt pracuje)
Zaujimavy clanok ohladom HO:
https://hbr.org/2014/01/to-raise-produc ... -from-home
https://hbr.org/2014/01/to-raise-produc ... -from-home
Home Office
To mozno plati ked sa robi z domu v kuse a hlavne robota, kde su presne meratelne vysledky. Lenze v T je situacia taka, ze ked ma niekto jeden HO za tyzden, tak sa to u niektorych berie skoro ako dovolenka a vyssi pracovny vykon nehrozi. Bezne sa daju pocut historky typu "Home office je dobry, ja som pocas neho vymenil tlmice na aute". Suvisi s tym aj to, ze ja osobne robim v operation, takze sa riesia tickety a to je presne typ roboty, kde sa pracovny vykon neda presne odmerat. Treba to posudzovat individualne a teamleader nema cas na to aby kontroloval tickety vyriesene na homeoffice. Ked ma niekto dodat kus kodu do urciteho datumu, tak jeho nedodanie nijako neukeca.
Jeden znamy hovoril: Homeoffice je dovolenka s gastracom. Na temu HO je mnozstvo nazorov, ale v poslednom case prevlada nazor ktory HO nepodporuje. Zabija totiz vztahy v praci, vsetci sedia doma, komunikuju len cez firemny chat a pod. Tiez tu ma vplyv kultura a zvyky. V niektorych krajinach ludia pracuju len z domu a pritom maju office par km/mil vzdialeny. Do officu pridu na velku slavu raz za rok, dva. Ako bonus, niektori z nich v zivote osobne nestretli svojho nadriadeneho.
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Ja osobne uplne suhlasim s Home Office. Neberiem ta ako dovolenku, ani ako ulavu. Z domu sa mi jednoducho pracuje lepsie. Mozem si pustit muziku aku len chcem tak hlasno, ako len ja chcem. Mozem byt nahy, mozem byt obleceny. Mozem si kedykolvek dat cokolvek, co mam doma v chladnicke, mozem sa osviezit, skocit v klude na svoj zachod, atd. - proste vidim v tom len prednosti. Dokonca som sa pristihol, ze ked som robil z domu, dokazal som byt produktivny aj 10 hodin, kdezto z kancelarie som sa vzdy snazil utiect skor.
A vidim to aj tu v Nemecku. Ja sice som freelancer, takze si mozem robit, co chcem, ale ked sa pozriem na regulernych zamestnancov, tak sa ich nikto nepyta, kde robia, odkial robia, len staci, aby boli online na Lync-u a, odpovedali na maily, boli na calloch a je po probleme.
Problem Home Office na Slovensku je prave ten, ze vsetci rozmyslaju tak, ako pisu ludia vyssie nadomnou, vratane manazmentu, a preto to potom tak vyzera, ako vyzera, ze Home Office je brany len ako nejaka ulava, nie, ako normalny pracovny den.
A vidim to aj tu v Nemecku. Ja sice som freelancer, takze si mozem robit, co chcem, ale ked sa pozriem na regulernych zamestnancov, tak sa ich nikto nepyta, kde robia, odkial robia, len staci, aby boli online na Lync-u a, odpovedali na maily, boli na calloch a je po probleme.
Problem Home Office na Slovensku je prave ten, ze vsetci rozmyslaju tak, ako pisu ludia vyssie nadomnou, vratane manazmentu, a preto to potom tak vyzera, ako vyzera, ze Home Office je brany len ako nejaka ulava, nie, ako normalny pracovny den.
i ked mam moznost, resp takmer az povinnost, byt na HO 50-75 % pracovneho casu, citim sa lepsie priamo pri ludoch, kedze moja pozicia vyzaduje komunikaciu a osobny kontakt je vzdy lepsi ako pisanie si cez komunikator alebo cally
Lync je shit, ak sa raz clovek nauci na sametime, nechce nic ine...
Lync je shit, ak sa raz clovek nauci na sametime, nechce nic ine...
-
p4ra
Redeemer
Ja nie som zastanca, ani Lync (Microsoft to planuje prerobit na Skype for Business, snad bude lepsie), ani Sametime (mam skusenosti so vsetkym), ale nevyberies si, ked je to raz firemny standard.
Ja preferujem v mnohych pripadoch komunikator voci osobnemu kontaktu. Ale to je tym, ze som mal tu smolu stretnut vo vacsine pripadov ludi (na Slovensku), kt. do prace davaju privela osobnych emocii a nevedia byt profesionalni.
Ja preferujem v mnohych pripadoch komunikator voci osobnemu kontaktu. Ale to je tym, ze som mal tu smolu stretnut vo vacsine pripadov ludi (na Slovensku), kt. do prace davaju privela osobnych emocii a nevedia byt profesionalni.
moj Lync sa uz ako Skype for Business (v 15.0.4719) tvari, ale kym sa nebudu dat robit vyrezy obrazovky priamo s moznostou editacie, tak budem nadavat aj nadalej
ta aktualna nahrazka je na smiech, hlavne v pripade, ze zakos pouziva skype a obrazky mu nepridu...
ta aktualna nahrazka je na smiech, hlavne v pripade, ze zakos pouziva skype a obrazky mu nepridu...
p4ra: presne takto to vidim aj ja. Ale pravda je ze vacsine ludi chyba ta sebadisciplina, je to tak trosku ako podnikanie, treba si predstavit ze robis sam na seba a nie ze ta do toho niekto nuti.
Pracoval som aj v kancelarii aj ako home office, takze to viem z vlastnej skusenosti porovnat. Niekomu vyhovuje jedno inému druhe. Je pravda, ze ked robim ako home Office, tak okrem prace postiham kopu iných veci doma, v garazi
. Ale ked som v minulosti robil v kancelarii, tak programovat sa neda 8 hodin v kuse a teda cele oddelenie fungovalo tak, ze kazdy denne hodinu hral kalceto, hodinu prefajcil a hodinu prekavickoval, takze ani priamo na pracovisku sa nikto nepretrhol.
Navyse na SK su lepsie IT firmy vacsinou vo velkych mestach a robit denne 100-200 km na vlastne naklady nie je bohvieco (zazil som). Ale doma si treba dat pozor aby sa clovek neodizoloval od civilizacie.
Navyse na SK su lepsie IT firmy vacsinou vo velkych mestach a robit denne 100-200 km na vlastne naklady nie je bohvieco (zazil som). Ale doma si treba dat pozor aby sa clovek neodizoloval od civilizacie.
-
harrison314
Hardcore addict
Mozem poskytnut vlastnu skusnost s Home Office.
Pocas studia som 3 mesice pracoval na HO, spocitaku to bolo super, praca bola blizko, stacilo sa s postele dotrepat ku stolu, kuchyna bola blizko a vzdy bolo navarene daco dobre
Dokazal som byt produktivny 8-10 v kuse, a aj som si pekne zarobil. Len asi po dvoch mesiacoch mi z toho zacalo sibat, stale byt zavtety medzii 4 stenami zacne liezt na mozok.
Momentalne pracujem normalne a vyhovuje mi to viac, moznost ist na kavu, pokecat s kolegami a vytrat si hlavu, ci poradit sa su pre mna vyhody.
Osobne by som na HO na trvalo uz nesiel, maximalne par dni do mesiaca.
Pocas studia som 3 mesice pracoval na HO, spocitaku to bolo super, praca bola blizko, stacilo sa s postele dotrepat ku stolu, kuchyna bola blizko a vzdy bolo navarene daco dobre
Dokazal som byt produktivny 8-10 v kuse, a aj som si pekne zarobil. Len asi po dvoch mesiacoch mi z toho zacalo sibat, stale byt zavtety medzii 4 stenami zacne liezt na mozok.
Momentalne pracujem normalne a vyhovuje mi to viac, moznost ist na kavu, pokecat s kolegami a vytrat si hlavu, ci poradit sa su pre mna vyhody.
Osobne by som na HO na trvalo uz nesiel, maximalne par dni do mesiaca.
-
guess.whoo
Redeemer
ja som robil ciastocne na HO asi rok a mozem povedat, ze moja produktivita bola nizsia ako ked som sedel priamo v kancli. bolo az priliz rusivych elementov, hlavou som bol stale niekde inde a vzdy ma nabadalo niekam si odskocit (vsak to potom dorobim)
Asi zalezi od typu prace. Mne home office vyhovuje, mam to dost volne a mozem si ho brat vtedy kedy chcem.
Cize ked vstanem a velmi prsi/snezi/je prilis teplo/nechce sa mi cestovat...tak zostavam doma
Z domu vybavim vsetko uplne rovnako ako z prace. Kolegov k tomu vobec nepotrebujem, co je velka vyhoda.
To, ze doma nerobim v kuse, je jasne, ale nepoznam vela ludi v kancelariach, ktori by tiez robili v kuse...Zasivacky typu kava, cigareta, dlhsi obed, pokec, nejaka ta hra funguju takmer vsade v mensej alebo vacsej miere.
Cize ked vstanem a velmi prsi/snezi/je prilis teplo/nechce sa mi cestovat...tak zostavam doma
Z domu vybavim vsetko uplne rovnako ako z prace. Kolegov k tomu vobec nepotrebujem, co je velka vyhoda.
To, ze doma nerobim v kuse, je jasne, ale nepoznam vela ludi v kancelariach, ktori by tiez robili v kuse...Zasivacky typu kava, cigareta, dlhsi obed, pokec, nejaka ta hra funguju takmer vsade v mensej alebo vacsej miere.
-
guess.whoo
Redeemer
napriklad ale teraz robim vlastne na podobnej baze ako ty. nemam kolegov, robim si svoju robotu cisto cez outlook a mohol by som sediet aj doma, ale viem, ze by som sa bud hral s malou alebo niekam behal. netvrdim, ze v kancli makam ako vôl, ale predsa spravim co treba
-
p4ra
Redeemer
A o tom to je, ze sa treba nastavit na to, ze doma mi je lepsie z xy dovodov, ale neznamena to, ze si nemam urobit svoju pracu. 
-
guess.whoo
Redeemer
no a tu prichadza vnutorny boj 
-
harrison314
Hardcore addict
Treba odstranit rusive elemnty 
-
mirak2
Hardcore addict
nie je to len o rusivych elementoch... ja napr. doma nemam priestor na homeofficovanie, stol s pocitacom je maly, stol na ktorom mam notebook je tiez maly a mam ako nudzove riesenie, nehovoriac o tom, ze v praci mam dva 22 palcove monitory, na ktore som si dost zvykol. a tie doma fakt nemam. a z officu mam blizsie do dobrych restauracii na obed