Hodinky, skusenosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
dunno
Star
Star

Hodinky, skusenosti

Príspevok od používateľa dunno »

Ahojte, chcem si kupit nejake rucickove hodinky. Este nie som rozhodnuty ci s kovovym alebo kozenym remienkom. Ake su podla vas vyhody/nevyhody tychto remienkov, ktory je lepsi ? Nezadrhava kovovy chlpy na ruke ?

A co sa tyka znaciek. Pocujem od vela kamaratov, ze maju problemy s roznymi znackami. Kolega uz dvakrat reklamoval svoje Casio hodinky, brat reklamoval tiez dvakrat svoje Festina hodinky .. v oboch pripadoch bud sa zastavovali, alebo isli pomaly/rychlo a podone. Ake znacky by som mal teda pozerat ?

Moj rozpocet je tak do 100 eur, ale keby boli nejake velmi dobre kusok drhasie, tak by som mozno priplatil.

Dakujem za rady.
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Hodinky, skusenosti

Príspevok od používateľa Gothar »

Kozeny vydrzi tak 2-3 roky denneho nosenia, potom ho musis vymenit. Kovovy vydrzi ovela viac, obcas strhne nejaky ten chlp, ale si predsa chlap, tak to zvladnes :D Najlepsie je mat gumeny remienok, ale ten sa k rucickovym nehodi.
Rucickove hodinky mam zo serie Casio Edifice, maju uz takmer rok a zatial bez problemov, stale idu presne. Dlhodobe skusenosti nemam, druhe hodinky, ktore mam uz 3 roky su digitalne 01THEONE a tam sa velmi nema co pokazit.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ak idu rucickove pomaly alebo rychlo, tak treba dat nastavit strojcek.
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

Ano, ale ked to bolo na reklamacii, tak oni snad ten strojcek nastavili ... a stalo sa to znova po nejakom case.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hodinky ako ukazovatel casu nemaju dnes velky vyznam, pretoze cas mas uvedeny vsade na ploche pc,na mobile atd.Preto sa hodinky nosia uz iba ako modny doplnok alebo v pripadoch luxusnych kuskov ako demonstracia socialneho statusu verejnosti. Z toho vyplyva ze sa musis rozhodnut sam, ja som napriklad uz davno ich prestal nosit, lebo som mal pocit ze iba zavadzaju a v lete sa pod remienkom bez ohladu na to ci gumenym,kozenym alebo kovovym clovek znacne poti.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ja si zase neviem predstavit nemat hodinky - prave z hladiska ukazatela casu. Hej, ked sedim za pocitacom, tak mam cas poruke... v aute povedzme tiez, ale inde nie. Pozeram film v telke, neukazuje mi TV hodinky, som na zastavke MHD, neukazuje mi zastavka hodinky... Argumentacia mobilom je mimo - kym mobil vytiahnem z vrecka, vyberiem z obalu, zapnem obraz, kuknem, odlozim... zaberie to nepomerne vela casu v porovnani s mrknutim na hodinky. Nehovoriac napr. v zime ked ma clovek rukavice, pripadne ked ma plne ruky napr. nakupu.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

taktiez som vlastnikom casio edifice serie a co sa tyka ukazatela, tak je presny aj po dvoch rokoch, nastavil som ho raz... trochu ma ale mrzi gumenny remienok, ktory sa uz zacina na jendom mieste lamat a bude ho treba vymenit... keby som teda siel do dalsich hodiniek volil by som urcite kovovy remienok, strojcek na baterky (pride mi ze samonatahovacky proste treba casto nastavovat, zvlast ked su dlho v klude, napr. cez noc)

co sa tyka nosenia hodiniek ako samotnych urcite suhlasim tym ze je to super doplnok, ale na druhej strane vobec nesuhlasim s tym ze su neuzitocne, pretoze pozret cas na hodinkach je vzdy jednoduchie ako na mobile, PC, zvlast napriklad datum
gogo956
Redeemer
Redeemer

ale ked sa pozeras na mobil kvoli casu, tak zaroven si hned kontrolujes ci ti niekto nevolal, alebo neposlal sms,email,app na teplotu a pod. -takze v podstate nerobis ziaden ukon naviac.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Toto všetko vidím na mobile vďaka notifikačnej LEDke, nepotrebujem ho rozsvecovať, takže áno, mobil ako ukazovateľ času zaostáva za hodinkami tak v rýchlosti ako aj v pohodlnosti...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

windows phone ma screen glance, teda ze cas a notifikacie sa zobrazuju stale :)

hodiniek mam doma zopar a nenosim ziadne, len obcasne, beriem to ako modny doplnok. to aky je cas nepotrebujem vediet stale, popravde v robote som za pocitacom a vidim cas stale, doma mame hodinky tiez asi vsade a vonku ked som tak kedy potrebujem realne pozerat na hodinky? ked chcem vediet kedy ide autobus tak to aj tak radsej pozriem cez mobil a vdaka tomu si mozno ani nezabudnem poslat sms listok :)
na hodinky sa pozeram tak malo ze mi to nestoji za to nosit ich. hlavne teraz v lete ked sa pod tym poti ruka (aj ked davnejsie som mal nejake adidas climacool hodinky a tiez to nebolo nic moc) a potom ked si ich dam dole tak mam krasne opalenu ruku :D no a vytrhavanie chlpov je tiez neprijemne.

ale tak naspat k teme, ja by som doporucil znacku citizen, 10 rokov dozadu som jedny dostal, maju funkciu eco drive, teda ze ma nejaku fotovoltaicku vrstvu a netreba menit baterku... neveril som tomu moc, ale po 10 rokoch stale bezia a to su poslednych 5 rokoch vacsinu casu v sufliku (su uz trosku nemoderne po 10 rokoch).
gogo956
Redeemer
Redeemer

ColdRain

kolkokrat do dna nemas v blizkosti ziadne hodiny? Na ploche pc, na hodinach v byte,v aute,
v meste na stlpoch.. Pozriet sa na cas na mobile je otazkou par sekund. A to potenie sa pod remienkom a sklbanie chlpov - to si musi clovek fakt ze silno odovodnit.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja napriklad velakrat, rano ked beham po dome krizom krazom, na obed v restauracii, v obchodaku pri nakupoch, v meste tiez nie je na kazdom kroku a na sidliskach uz vobec nie.
Argument s mobilom je zcestny, to uz som hovoril.

Co sa tyka toho tvojho "fakt silno ze odovodnit" - potenie pod remienkom mi nijak zvlast nevadi a nejake sklbanie chlpov som si za tie roky co nosim hodinky ani nevsimol.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

otazka mozno skor nie je ako casto sa pozeras na hodinky, ale ako casto sa potrebujes pozerat na hodinky...

z toho co pises mam pocit ze stale pozeras len na hodinky ako keby si sa niekam stale ponahlal, to je az smutne.

a s tym mobilom to vobec nie je scestny argument. ci vytiahnem mobil z vrecka alebo len zdvihnem ruku, je to minimalny casovy rozdiel. najma v zime ked su hodinky schovane pod mikinou a budnou.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No zalezi :) ked sa nikam neponahlam, nepozeram. Ked sa niekam ponahlam, pozeram aj kazdu minutu :D

s mobilom je zcestny argument, naklonenie ruky = 0.0 nic, vybratie mobilu, kym ho vyhrabes z vrecka, vyberies z obalu, idealne jednou rukou, zapnes displej... V zime este viac. Hodinky = odhrniem rukav. Mobil = dam dole rukavicu, rozopnem kabat aby som sa dostal k vrecku, vyhrabem telefon...
A o tom, ked mam nieco v ruke, napr. nakup ani nehovorim.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Fabo

ked to tak citam, tak ty musis mat velmi stresujuci zivot :D podla mna ani v noci nespis ale sa stale pozeras na hodinky :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

gogo956 napísal:ColdRain

kolkokrat do dna nemas v blizkosti ziadne hodiny? Na ploche pc, na hodinach v byte,v aute,
v meste na stlpoch.. Pozriet sa na cas na mobile je otazkou par sekund. A to potenie sa pod remienkom a sklbanie chlpov - to si musi clovek fakt ze silno odovodnit.
Ako uz bolo spomenute, hodinky su dnes predovsetkym modnym doplnkom. Obcas sa hodia, ale v bezny den je takych situacii malo (ako spominal Fabo - nakup v rukach alebo ak sa nahodou ponahlam, co nastastie nie je casto :) ).
Potenie vobec nie je problem a chlpy mi to sklbne tak raz za mesiac, mozno ani to.
U mna je jedine naozaj prakticke vyuzitie hodiniek iba pri lietani, tam treba na starte pozriet start a aj pocas letu sa oplati sledovat cas. A to uz nie je cas vytahovat mobil, na to su najlepsie rucickove hodinky.
Potom mam este binarne hodinky, ale tie beriem cez tyzden len obcas "na striedacku" alebo na spolocenske akcie. Je to pre mna obdoba sperkov, prstene neznasam a retiazka je pre mna nepohodlna, preto volim hodinky ;)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no mne dost zapacha kozeny remienok na Guess-och. chcel by som ho vymenit, ale nikde nemaju ani podobny a kovovy by sa velmi nehodil
Gothar
Moderátor
Moderátor

Vycistit sa neda? Mozno by stacila nejaka nie uplne agresivna dezinfekcia. Ja mam iba gumeny a kovovy a tie su v pohode. Kozeny som nechcel kvoli kratsej zivotnosti.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

skusal som to natierat roznymi kremami co som nasiel na internete, ale ziaden nemal trvacnejsi efekt. mozno den-dva to vydrzalo a "zapach" bol spat. co som sa docital, tak neexistuje ziadny sposob ako sa tomu vyhnut. staci ak sa ti par krat spoti miesto medzi remienkom a rukou, napr. pri soferovani a je to
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Fabo napísal:No zalezi :) ked sa nikam neponahlam, nepozeram. Ked sa niekam ponahlam, pozeram aj kazdu minutu :D

s mobilom je zcestny argument, naklonenie ruky = 0.0 nic, vybratie mobilu, kym ho vyhrabes z vrecka, vyberies z obalu, idealne jednou rukou, zapnes displej... V zime este viac. Hodinky = odhrniem rukav. Mobil = dam dole rukavicu, rozopnem kabat aby som sa dostal k vrecku, vyhrabem telefon...
A o tom, ked mam nieco v ruke, napr. nakup ani nehovorim.
no toto je uz asi celkom subjektivne, ale u mna to vyzera takto:
mobil nemam v obale, aktualny mobil ukazuje cas aj bez zapinania displeja, ale ani u prechadzajuceho mobilu to nebol problem, predpokladam ze asi kazdy kto ma mobil viac nez tyzden si vytvori automaticky reflex kde pri vytahovani mobilu z vrecka automaticky prstom zapina displej.
kabat nenosim, rukavice nosim iba pri sportovani a aj v tedy zvladam vytiahnut mobil z vrecka aj v rukaviciach.

s nakupom v rukach sa tiez nejak neviem ztotoznit, nepamatam kedy som potreboval surne vediet aky je cas ked som mal nakup v rukach. vacsinou som aj tak bud blizko domu s nakupom alebo som este blizsie auta.
Napísať odpoveď