TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
laforez
Light Professional
Light Professional

Re: TV

Príspevok od používateľa laforez »

Ja prave tiez hladam podobnu tv. Prijem skylink (s2 tuner), velkost 40/48(musim zmerat co mi tam vojde) plus by bolo dobre keby si tv na kazdy vstup pamatala osobitne nastavenie obrazu. Pustam do tv cez jedno hdmi aj pc a ked tam mam nastavenie ako na tv, tak je to strasne neostre a nechce sa mi to neustale prehadzovat.

Viem ze zo samsu je so sat tuner h6470. Laka ma aj ten panak, as640 nema verziu so sat tunerom? Alebo este nieco v tejto velkosti a min 100hz a fullhd? Uprednostnujem va panel.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

AS640 existuje aj so sat tunerom, ale nie je to TV pre nas trh a ani som nikde nevidel zeby sa dal u nas kupit.
Sat tuner a VA maju u LG 39" modely ale tie nie su 100Hz. Aj niektore 50" maju VA tam ale bude vyssia cenovka aby to malo aj 100 hz.
Sharp ma obrazovo velmi dobre TV, ale horsie je to s UI (napr. 42LE772EN).
Toshiba aby splnala vsetky poziadavky je draha. Resp. tie co su sa nepredavaju tu. V tejto cenovke je to 100 Hz a VA ale bez tunera. S tunerom zas len 50 Hz.
Sony ma 100 Hz az od 50", takze ina cenovka.

Ostavaju teda Samsungy, 6270, 6470, 6500.... Tie drahsie su ale len s lepsou vybavou, obrazovo je to to iste. Philips 40/48PFS6609/6909. Alebo potom ten Sharp.
sklordik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa sklordik »

Ryan Giggs napísal:No to si nenapisal ze chces interny tuner. Aj ked externa krabica je v mnohych pripadoch lepsie riesenie. Rozmysli si poriadne co s tym vlastne chces robit. Pokial len naladit a prepinat kanaly, tak interny tuner staci. Ak nejake zlozitejsie operacie (nahravanie...) tak to je lepsie riesit setopboxom. Funkcnost externeho tunara je podstatne vyssia.

Iny navrh je UE40H6270. Ten ma sat. tuner. A nezabudni ze potrebujes CA modul. Idealne ho kupit z jedneho obchodu ako TV aj so zarukou predajcu, aby si mal zarucenu funkcnost. Aby ti ho bol ochotny pripadne vymenit. Nie kazdy modul si totiz rozumie s kazdym TV.
Dik, chcem len naladit a prepinat kanaly. nahravat nebudem. CA modul mam ale nie je problem ho vymenit za iny typ.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak pokial sa ti ten Samsung pozdaval, tak ten H6270 je uplne rovnaky model len ma naviac ten tuner.
Pripadne vyssi model H6470, tam uz mas v baleni aj okuliar a druhy ovladac. Plus par funkcii naviac.
laforez
Light Professional
Light Professional

V com konkretne je tam ten rozdiel vo funkciach. Mam 2x 32" a 1x 65" h6470(pri tych mensich okuliare neboli), takze cca viem ake ma funkcie, ale chcem vediet o co by som prisiel pri h6270.
Teda podla tvojho prispevku som pochopil ze inu moznost ako samsa nemam, philips nechcem, nemienim bojovat s tym menu, i ked ani v tom samsu to nie je rozpravka :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

U Philipsu bol problem hlavne s modelom 7109 a povodnym fw. A odtial ta fama ze sa to vztahuje na vsetky modely. 6609 je na tom ale lepsie (i ked nie idealne). Navyse Philips vydava casto updaty takze vela veci urcite opravili. A otazka tiez je ako casto do toho menu lezies.

Pokial uz mas 6470 tak ta nemusi nizsia vybava 6270 trapit. Tam nedostanes okuliare, ten Smart dialkac a chyba par nepodstatnych drobnosti vo vybave (ovladanie hlasom...). A su tam ine papierove Hz (400 vs 200), panely su ale v 40 a 48" tie iste. Ostatne, daj si porovnanie na stranke Samsungu.
laforez
Light Professional
Light Professional

Ok diky :wink:
Napísať odpoveď