tempest - nazor
tempest - nazor
mate niekto skusenost s pracou pre tuto firmu (ako programator) ? ak ano rad by som si vypocul vas nazor na nu
dakujem!
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: tempest - nazor
Statne zakazky, co viac treba dodat.
-
p4ra
Redeemer
Viem ti povedat to, co pise hojko, kedze mi tam pracovalo par znamych. V podstate 90% zakazok je pre stat. Ako programator budes musiet robit teda hlavne na nich. Je mozne, ze budes musiet podstupit bezpecnostnu previerku u NBU (nic prijemne, vrtaju sa v celom tvojom zivote, vratane tvojich najblizsich) kvoli niektorym projektom, ak si vyzaduju nahliadanie do tajnych, resp. prisne tajnych dokumentov. Ked zides do garazi, kde maju zaparkovane auta manazeri, ostanes velmi smutny z toho, co zarobis ty, a co maju oni za tu drinu, ktoru odvedies ty. Sidlia na Galvaniho, oproti Avionu. Celkom dobra lokalita, co sa tyka sluzieb a vybavenosti. Budova, v ktorej sidlia je pekna (robil som v nej par rokov).
Presne, ja som s nimi na jednom projekte spolupracoval a musim povedat, ze su to pekne spiny. Pytali tak 10x tolko, co ine firmy, nastastie sa nasli rozumni ludia na strane jedneho nemenovaneho statneho podniku a poslali ich do Pecka a usetrili danovnikom peniaze 
-
hojko
Site Admin
Staci si pozriet trzby, za minuly rok mali 73 milionov eur: http://finstat.sk/31326650
Inak nedavno na Denniku N v ich blogoch sa objavil clanok, ktory by mohol oznacovat Tempest, pripadne Allexis ci Ness: 4 zo 6 tendrov už máme isté: pohovor do IT firmy
Za zmienku tiez stoji web za 22 milionov korun pre Ministerstvo kultury, dost sa to omielalo v tom case aj v TV, stoji za precitanie, ze ake podmienky sa stanovili: http://blog.synopsi.com/2008-05-20/ako- ... vo-kultury
Vyber myta opat cez Tempest: http://www.itnews.sk/spravy/biznis/2011 ... 4-mil.-eur
Inak nedavno na Denniku N v ich blogoch sa objavil clanok, ktory by mohol oznacovat Tempest, pripadne Allexis ci Ness: 4 zo 6 tendrov už máme isté: pohovor do IT firmy
Za zmienku tiez stoji web za 22 milionov korun pre Ministerstvo kultury, dost sa to omielalo v tom case aj v TV, stoji za precitanie, ze ake podmienky sa stanovili: http://blog.synopsi.com/2008-05-20/ako- ... vo-kultury
Vyber myta opat cez Tempest: http://www.itnews.sk/spravy/biznis/2011 ... 4-mil.-eur
ano je mi jasne o com je tempest .... proste predrazene statne zakazky, skor ma zaujimalo aky je tempest z pohladu zamestnanca, ako k ludom pristupuju a podobne ... ale predpokladam ze niekto kto by tam realne robil sa tu asi nenajde 
si na tom tak zle, ze by si sa musel zamestnat u zlodejov a teda svojou pracou ich pocinanie si podporovat?
-
hojko
Site Admin
beardie: Clovek musi z niecoho zit a nie vzdy sa pozera na to, ze ci tie peniaze su z predrazenych statnych zakaziek alebo nie.
-
harrison314
Hardcore addict
Mne v Tempeste robi spoluziak a nestazoval sa, sam som tam bol na pohovore. Ono s pohladu zametnanca zalezi kam sa dostanes, je to predsa vetcia firma.
A ked ta to tam prestane bavit zmenis poschodie a si v Gratexe
Inak ani statne zakazky nie je prave med lizat, ministertsva a uradnici vymslaju somariny.
A ked ta to tam prestane bavit zmenis poschodie a si v Gratexe
Inak ani statne zakazky nie je prave med lizat, ministertsva a uradnici vymslaju somariny.
samozrejme ked z tych predrazenych zakazok zoberu vsetko manageris a obycajnemu zamestnancovi nasypu prace kolko sa len da a za priemernu mzdu tak to nie je med lizat.
prave preto sa pytam, ci je na tom tak zlehojko napísal:beardie: Clovek musi z niecoho zit a nie vzdy sa pozera na to, ze ci tie peniaze su z predrazenych statnych zakaziek alebo nie.
keby to bola posledna moznost zarobit si, beriem
ale realita je ina...
-
p4ra
Redeemer
To mi snad nechces povedat, ze by si nesiel do nejakej firmy robit len preto, lebo je zlodejska, aj keby ti davali dobry plat?
-
guess.whoo
Redeemer
este som asi nestretol takeho moralistu a podctivaka ako si ty a to nielen u nas, ale ani v zahranici.
beries to az moc vazne, svet svojim heroizmom nespasis a prikladom nepojdes nikomu
beries to az moc vazne, svet svojim heroizmom nespasis a prikladom nepojdes nikomu
preco by som mal ist do nejakej zlodejskej firmy, ked urcite existuju aj ine s podobnymi ponukami?
guess.whoo: aj 1 clovek je schopny ovplyvnit spolocnost
guess.whoo: aj 1 clovek je schopny ovplyvnit spolocnost
-
guess.whoo
Redeemer
takze podla teba by v nej nemal nikto robit a tym padom by takato firma zanikla a tie zakazky by sa nepresmerovali inam? chybu treba hladat vyssie, firma je len nastroj a ked tie peniaze nezoberies ty zoberie ich niekto iny.
ak mu ponuknu o kilo-dve viac tak urcite nema nad cim rozmyslat. je to praca ako kazda ina, on okradat nebude nikoho
ak mu ponuknu o kilo-dve viac tak urcite nema nad cim rozmyslat. je to praca ako kazda ina, on okradat nebude nikoho
ano, podla mna by v nej nemal nikto robit, takze by zanikla (nehovorim konkretne o tejto, myslim to vseobecne)
zakazky by sa potom mozno dostali aj k poctivym firmam
problemom je nedokonala informovanost a hlavne nezaujem ludi starat sa o svoje okolie, cize aj ich (ne-)moralne spravanie
ak je dobry, urcite mu ponukne aj ina firma o kilo-dve naviac
ak je to jeho jedina moznost, viz post vyssie
kvalitny zivot sa da prezit aj bez kradnutia, podvadzania a klamstiev
ako bonus sa vie clovek potom pozriet aj do zrkadla
zakazky by sa potom mozno dostali aj k poctivym firmam
problemom je nedokonala informovanost a hlavne nezaujem ludi starat sa o svoje okolie, cize aj ich (ne-)moralne spravanie
o tvojich nazoroch viem, takze ani tento ma neprekvapujeguess.who napísal:on okradat nebude nikoho
ak je dobry, urcite mu ponukne aj ina firma o kilo-dve naviac
ak je to jeho jedina moznost, viz post vyssie
kvalitny zivot sa da prezit aj bez kradnutia, podvadzania a klamstiev
ako bonus sa vie clovek potom pozriet aj do zrkadla
-
p4ra
Redeemer
Sorry, ale toto ti teda nezozeriem vobec. Pretoze aj ty sa chces mat dobre, chces si moct dovolit lepsi dom, lepsie auto, lepsiu dovolenku, lepsie oblecenie atd.
A keby pred teba prisiel Tempest a povie ti, beardie, od nas 2.500€ za tvoju pracu kazdy mesiac, a pride ti IBM a povie, od nas 1.500€ za taku istu pracu, tak uz ta vidim, ako by si pustil 1.000€ len z presvedcenia, ze Tempest zaraba nepoctivo na statnych zakazkach. Toto mi nehovor.
A je to jedno, ci je to Tempest, Gratex alebo ktokolvek iny, tie firmy su tam len ako priklad.
A keby pred teba prisiel Tempest a povie ti, beardie, od nas 2.500€ za tvoju pracu kazdy mesiac, a pride ti IBM a povie, od nas 1.500€ za taku istu pracu, tak uz ta vidim, ako by si pustil 1.000€ len z presvedcenia, ze Tempest zaraba nepoctivo na statnych zakazkach. Toto mi nehovor.
A je to jedno, ci je to Tempest, Gratex alebo ktokolvek iny, tie firmy su tam len ako priklad.
ako priklad, ale nerealny
-
guess.whoo
Redeemer
mozno sa mas dost dobre na to, ze by si nehladel na peniaze ani keby si zil od vyplaty k vyplate, ale nenahovoris mi, ze keby zanikol Tempest nevysvihla by si nejaka ina spolocnost, ktora mozno teraz je slusna, zaraba len "legalne".
odtnes jednu hlavu vyrastu dalsie dve. tu to plati 2-nasobne
//autoeditácia príspevku (10 Júl 2015, 14:46)
takze by si odmietol zarabat o 12k rocne viac kvoli presvedceniu?
odtnes jednu hlavu vyrastu dalsie dve. tu to plati 2-nasobne
//autoeditácia príspevku (10 Júl 2015, 14:46)
takze by si odmietol zarabat o 12k rocne viac kvoli presvedceniu?
okej, tak teda zase jeden z mojich vylevov:
popisuje[s|te] nejaku hypoteticku situaciu, ktora s pravdepodobnostou hraniciacou s istotou nenastane
pokial viem, tak tempestaci su len ludia nacucnuti na statny rozpocet a ziju len preto, lebo dostavaju zakazky od spriaznenych zlodejskych uradnikov
(ex-)stbaci budu len kradnut a zdierat ludi, urcite nedaju beznemu cloveku o liter viac nad trhovy plat
ide len o informovanost cloveka a jeho moralne nastavenie
ako chces zabezpecit sebe a svojmu okoliu lepsi zivot, ak budes podporovat takychto ludi?
toto je ten najvacsi problem Slovenska, vsetci si hovoria, ze sa ich to netyka, ze je to len nejaka neznama daleka vec, pritom rozkradanie verejnych financii sa dotyka priamo kazdeho, greek style ^^
kedy si naposledy spravil nieco, co obmedzilo tvoj komfort a tratil si na tom, iba z dovodu, ze je to moralne spravne? uvazujes vobec niekedy nad niecim takym?
popisuje[s|te] nejaku hypoteticku situaciu, ktora s pravdepodobnostou hraniciacou s istotou nenastane
pokial viem, tak tempestaci su len ludia nacucnuti na statny rozpocet a ziju len preto, lebo dostavaju zakazky od spriaznenych zlodejskych uradnikov
(ex-)stbaci budu len kradnut a zdierat ludi, urcite nedaju beznemu cloveku o liter viac nad trhovy plat
ide len o informovanost cloveka a jeho moralne nastavenie
ako chces zabezpecit sebe a svojmu okoliu lepsi zivot, ak budes podporovat takychto ludi?
toto je ten najvacsi problem Slovenska, vsetci si hovoria, ze sa ich to netyka, ze je to len nejaka neznama daleka vec, pritom rozkradanie verejnych financii sa dotyka priamo kazdeho, greek style ^^
kedy si naposledy spravil nieco, co obmedzilo tvoj komfort a tratil si na tom, iba z dovodu, ze je to moralne spravne? uvazujes vobec niekedy nad niecim takym?