Kúpa bicykla

O športe...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa bicykla

Príspevok od používateľa heker »

To neni nic nove. Kamarat chcel kupit cestny bike, akcia, model z minuleho roku, dobra cena. Predajca vravel, ze vybava komplet Shimano Ultegra. Ked prisiel do obchodu sa na to pozriet, ze by si sadol, pozrel aj pedalo k tomu, tak zistil, ze to komplet Ultegra nie je a ze su tam lacnejsie packy, brzdy boli od inej firmy, kazeta tiez ina.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

No moj Focus je na pohlad OK, vsetky viditelne casti sedia s popisom a jedine co si nemam ako overit, resp neviem ako je ram.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pozri vyrobne cislo, napis priamo do Focusu
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Vdaka za tip. Na rame som zatial pozeral aspon nalepky ktore by tam podla Focusu mali byt a zatial to vyzera v poriadku. Az sa vrati z garancky, napisem do Focusu.
Goofy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Goofy »

Zdravim viete mi poradit este kde kukat novy bike ?
a dost uvazujem and tym CTM Rocker asi 2013 ten som videl na heureke za 670e to by som este dal viac uz nedam
mam 70KG 185cm po cestach nechcem jazdit ale skor nejake polne cesty hory nejaky slaby DH. kupit do tych 500-600 nejake HT alebo ten CTM ROCKER
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

Neviete o niecom, kde by sa dal pozicat naozaj dobry bicykel na 2-3 dni? Skusal som trocha googlit, ale nenasiel som nic.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

V pozicovni. V strediskach, ktore maju letu a zimnu sezonu, teda nieco typu Jasna, Strbske Pleso a podobne, tak tam byvaju bezne pozicovne bicyklov. V zahranici este viac, najma v letoviskach, pri jazerach... Na Slovensku sa zvyknu bicykle poziciavat aj v obchodoch s bicyklami, maju tam par kuskov, ktore vedia pozicat. Cena za pozicanie nebyva najlacnejsia, treba este zlozit depozit, ktory byva niekedy az par stoviek. A najma to zalezi od lokality v ktorej si to chces pozicat. Ak by si si chcel bicykel pozicat niekde v Bratislave alebo v Tatrach, tak to problem nebude. Ak niekde vo Svidniku, tak to mas asi smolu.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

Johnnny napísal:Ak sa to stalo v kaktuse, tak potom fakt neviem kde inde este mozem bicykel kupit. Snad jedine priamo od vyrobcu :-/
Kaktus uz neni kaktus :) uz ot nesu chalani co bikuju a pomahaju uz su to chalani co bikuju plus chalani co hlavne zarabaju :D proste sa prisposobili trhu kde cerpaju viac s mena a snazia sa urobit obrat. Idealnejsie je ist fakt uz ku kmenovemu predajcovi podla toho od koho bike chces :) Ja som davno pradavno fungoval u privaru ale to neboo o privarovi ale o pedrovi a mirovi ktory teraz maju green bike za mieltickou. Ale tiez neviem ako su na tom teraz, vtedy ked si clovek kupil u nich bike to nekoncilo predajom, vzdy sa tesili ked ma videli a o tom ze na vsetko som mal zlavicku ani nehovorim :D oni boli sice obchodnici ale taky ty ktorych ma clovek rad aj oni zarobili aj ja som siel spokojny prec. A ked sa mi po zaruke do... stred tak proste 50% zlavu mi dal lebo to bolo dako pol roka po zaruke a povedal ze je to proste hlupost pri mojej vahe, mimo toho stretavali sme sa aj na maratonoch. Ale par rokov som nejazdil tak neviem ako su na tom aktualne :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Obraciam sa na skusenejsich pretoze mi nejde do hlavy jedna vec: karbonove ramy su vraj vyrazne lahsie ako z beznych hlinikovych zliatin. Ale ked som pozeral uz hotove bajky do tych cca 3000€ tak celkova hmotnost bicykla je velmi podobna a teda nevidim kde ta uspora hmotnosti by mala byt?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ram je lahsi, komponenty zrejme podobne tazke. A na rame zrovna 2-3kila neusetris, ak kilo tak vela. Mas nejaky konkretny priklad? Ono kazde kilo dole na bicykli je dost citit, takze neviem o kolo si predstavujes, ze by karbonovy bicykel mal byt lahsi od hlinikoveho? 5 kilo? Tazko. Ja mam priemerny hlinikovy MTB, ktory vazi 13kg, dostat sa pod 10kg je uz dost drahe.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Dnes je to skor o tom, ze je karbon pevnejsi, pruznejsi, viac tlmi a pohlcuje narazy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja len ze na to ze najlacnejsi karbonovy ram zacina niekde na 800€ a pritom je iba o malo lahsi ako hlinikovy tak je otazka ci to ma vyznam. Ze je karbon pruznejsi a pohlcuje dobre narazy som pocul ale este nemal skusenost, je to citelne?
hladam full, napr tento je riadne drahy, carbon ram a pritom tazky http://www.kaktusbike.sk/stereo-hpc-pro-140-29-13623
Aktualne mam starsi Kellys Beast ten ma myslim rovnaku resp podobnu hmotnost a to je pritom cenove uplne ina kategoria. Beriem ze napr ja mam 26 velkost a toto je 29 ale aj tak ta vaha sa mi zda velka.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Full 29'' 14kg by som nenazval "riadne tazkym". Pri fulle nie uplne malo vazi zadny tlmic a konstrukcia uchytenia zadnej stavby o ram. Musis porovnavat v ramci kategorii. Samozrejme, ze napr. hlinikovy ram s pevnou prednou vidlicou bude mat kludne okolo 10kg, co je menej ako karbonovy 29'' s odpruzenou vidlou v celkovej hodnote 3000E. Jednoducho co sa tyka vahy, miesas hrusky s jablkami.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

caute, mam stary 10 rocny horsky bicykel tak by som si chel kupit novy - crossovy
v specifikaciach bicyklov sa vobec nevyznam, zatial tychto kandidatov, zoradene podla ceny:

CLIFF 10 BLACK YELLOW 330€
Merida Crossway 10-V 360€
CTM Tranz 1.0 370€
Merida Crossway 20-V 400€
CTM Tranz 2.0 400€

- Tranz 2.0 aj 20-V su rovnako drahe, ale Tranz ma kotucove brzdy - zevraj brzdia lepsie ale casom sa spalia (+ vyzeraju cool :D)
- rozmyslam o Tranz 1.0, tie lacnejsie maju Altus radenie, ktore je podla internetu horsie
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Altus by som dal von, cize prve dva bicykle vylucil. Otazne su tie lacne mechanicke kotucove brzdy, ze ci to vobec bude brzdit a ci nebudu skor na obtiaz.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

takže buď Tranz 1.0 alebo za príplatok 30€ Meridu, ktorá má odpuženú sedačku a je ľahšia o 0,9kg :)
schmeter
Expert
Expert

Kúpa nového biku

Príspevok od používateľa schmeter »

Ahojte,
aktuálne na novú sezónu sa chystám kúpiť si nový bike, no obraciam sa na vás o pomoc pri výbere.

Mám cca 195 cm a 84 kg, takže predpokladám 21".

Zatiaľ mi padli do oka tieto 3, medzi ktorými sa aktuálne rozhodujem:
https://www.canyon.com/sk/mtb/grand-can ... x-7-9.html
http://www.profilshop.cz/konfigurator/29/?id=70 - s týmto viem urobiť aj niečo s cenou ešte
http://www.bezvakolo.cz/164124-race-one ... lashorange

Poškuľoval som aj po karbóne, no v danej cene sa mi nepodarilo nájsť niečo zaujímavé, no nechám si poradiť, či vôbec ísť do karbónu.

Rád by som vás poprosil o akúkoľvek radu, skúsenosti s danými modelmi, značkami a pod. a uvítam aj vaše tipy a návrhy bikov :)

Dik :smt003
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Canyon má síce len, aj tak výborné, SLX brzdy, ale oproti ostatným má lepšiu vidlu a aj hmotnosť.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

pokuakj modelovu radu 2012-14 tam aj karbonac zozeneis za smiesne peniaze :) a 21" mam ja a to mam 186cm idealne teda ist na predajnu sadnut a odviezt sa par metrov ako potom nadavat na geometriu
Napísať odpoveď