Život ľudí okolo mňa

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Život ľudí okolo mňa

Príspevok od používateľa audiotrack »

ono dnes je aj iná doba ako kedysi. Technika napreduje, tým aj zlacnieva. Teraz má každé decko mobil a tablet, alebo dokonca auto. Keď som bol ja v takom veku, tak jednak nebola mládež tak materialisticky založená, a jednak to bolo podstatne drahšie ako dnes (v porovnaní k platom).
No a samozrejme je tu ešte možnosť, že si ho zle odhadol a nemá 20 ale ďaleko viac len vyzerá mlado
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Peniaze su nejhorsi mamon aky moze byt. Nechapem ludi, kt. sa hlava-nehlava zenu za peniazmi. Maju najnovsie Audi, ale su nespokojni, ze sused si kupil Merdedes. Idu na dovolenku na Maledivy, ale vsak henta opacha z druheho konca ulice isla na Seychely, tak to jak naschval!

Nehovorim, ze peniaze nie su dolezite, ale mat ich v zivote ako prioritu cislo 1, je podla mna dost smutne.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja sa za peniazmi nenahanam, ale chcem zarabat tolko aby som mohol zit pohodlny zivot. nechcem rozmyslas ci mozem ist na veceru do restauracie alebo nemozem, nechcem aby sa mi niekedy v zivote stalo ze budem musiet svojmu dietatu povedat "toto je drahe to ti nemozem kupit" (samozrejme nebude mat vsetko na co si zmysli, ale nebude to kvoli peniazom).

ale ono to nie je vzdy o peniazoch, je vela bohatych ludi co to nerobia pre peniaze ale preto ze ich to bavi... moja zena je presne taka, povedal by som ze karieristka, ale ju to proste bavi, ona chce pracovat, chce sa zlepsovat a chce napredovat. nie kvoli peniazom, ale pretoze je proste sutaziva. je to rovnake ako u sportovcov, vacsina to asi nerobi iba pre peniaze, ale pretoze chcu byt najlepsi.

ja som uplne opacny, v idealnom pripade by som chcel zarabat vela a pracovat malo :D kedze to realne asi moc neni, tak som spravil kompromis, nasiel som si slusnu robotu s dobrym platom, kde sa sice nenadriem ale kvoli tomu nemam ani velke sance na karierny postup. a moc ma to netrapi, viac si cenim svoj volny cas a minimum stresu ako to ze nebudem do 40ky milionar.

no a auta ma trapia asi uplne najmenej. samozrejme keby ze mam peniaze tak si kupim nejake auticko co sa mne paci, ale realne, na pracu auto nepotrebujem, na dlhe cesty tiez tak casto nechodime a ani nemam potrebu na ceste zavodit ako pubertak. tak nam ten focus uplne staci. skor ma zaujima ake ma auto funkcnu vybavu, nie ci ma 8 valec a kozeny volant.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Pilifo napísal:Byť úspešný proste nie je jednoduché, nikto ti na to nedá presný návod.

Ak by to bolo také ľahké, každý by sa vozil na BMW a mal by vlastnú vilu.
-ale ved to aj kazdy moze mat: 10rocne BMW a velky dom niekde na dedine nie su extremne drahe.

japaja

s vyskou je to tak: sama o sebe vecsinou vela neznamena, ale v serioznej firme sa s tebou bez nej pravdepodobne bavit ani nebudu, jedine ze by si mal mimoriadne skusenosti a skills, ale neskor ti to bude robit aj tak problem pri kariernom postupe. Ano su ludia ktori aj bez Vs prerazili a maju dobre joby ale zdaleka sa to netyka kazdeho.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

presne ako vraví aacid nechcem prehadzovať každe € na ruke či ano či nie a čakať do 15. že príde mi vyplata
koľko ľudí z vás určite serie/vadí ako sa zle majú a chceli by sa mať dobre
a k tomu rodnému mestu a pohodlnosti, načo odídem z KE keď by som tu našiel dobre platenú robotu? (šancja je skoro nulová ale principialne sa je*ať do BA nebudem keď nemusím) #no hate
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

preco studujes nieco, z coho mas nulovu sancu najst pracu? toto je prva a najvacsia chyba vacsiny ludi, ktori idu na vysoku skolu.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

nic nestudujem zatiaľ somv 3ročniku na SPŠ Strojnickej KE (samý odpad)

//autoeditácia príspevku (09 Júl 2015, 16:33)
respektíve už idem do 4ročnika
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Pozri, ak chces pekne peniaze za relativne malo usilia, tak jedine IT. Lebo nebudeme si klamat, keby mam studovat pravo alebo medicinu, kde su tiez pekne platy, tak sa z toho zblaznim a v zivote by som to nespravil. Ja som si IT vybral hlavne kvoli peniazom, nie ze by ma to nejak extra na strednej bavilo, ale lepsie ako psychologia alebo dejiny umenia.
Mam 22, uz druhy rok pracujem, byvam sam, mam vlastne auto (ziadne S Klasse to neni, ale je 2 roky stare a uplne mi staci), stale dokazem par tisic Kc mesacne odlozit bez nejakeho velkeho setrenia a dokonca ani nerobim programatora. IT ma dost vela odvetvi, kde si kazdy najde co ho bavi a zarobi slusne.

Tymto nechcem vychvalovat aky som ja bozi, pretoze v IT je toto uplne bezne a vsetci kolegovia a znami co robia v obore su na tom velmi podobne ako ja (a mnohokrat aj lepsie).
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

my sme toto riesili so zenou, ze do coho by sme nutili dieta keby chceme aby zarabal co najviac a nadrel sa co najmenej.

dospeli sme k nazoru ze bud zubar alebo zubny hygienik... zarabaju vela a hrabat sa ludom v ustach mozno nie je vzdy najprijemnejsie ale zase to nie je ziadna namahava ani casovo narocna robota.

ale IT je samozrejme tiez fajn, ale tam ak chces trochu karierne postupovat musis makat.
gogo956
Redeemer
Redeemer

aacid napísal:my sme toto riesili so zenou, ze do coho by sme nutili dieta keby chceme aby zarabal co najviac a nadrel sa co najmenej.

dospeli sme k nazoru ze bud zubar alebo zubny hygienik... zarabaju vela a hrabat sa ludom v ustach mozno nie je vzdy najprijemnejsie ale zase to nie je ziadna namahava ani casovo narocna robota.

ale IT je samozrejme tiez fajn, ale tam ak chces trochu karierne postupovat musis makat.
-mas predstavu kolko stoji vybavenie zubnej ordinacie? alebo hoc iba to kreslo? alebo samotna zubna suprava?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

aacid napísal:my sme toto riesili so zenou, ze do coho by sme nutili dieta keby chceme aby zarabal co najviac a nadrel sa co najmenej.

dospeli sme k nazoru ze bud zubar alebo zubny hygienik...
tomu kur. 6 rokov mediciny, potom atestacia.... nenadrie sa ani nahodou.

gogo uz napisal, ze aj keby sa tu zubarinu aj podarilo skoncit, tak mu ako rodic tu ordinaciu nezariadis, ani keby sa posypes.

ak by nahodou aj ano, to ti negarantuje, ze budu mat pacientov. lebo ti sa rozdelili medzi existujucich stomatologov a urobit PR aby zrazu presli ku tvojmu potomkovi nebude tiez lacne
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Niekto tu spomínal že VŠ ešte nieje zárukou prijatia na určitú pozíciu.

Z vlastnej skúsenosti viem že po poslaní CV na také pozície, sa zamestnávateľ ani neozve.
Teda ak mám len maturitu a pošlem CV tak mám smolu pretože sa ani neozvú.
Ja som to po presťahovaní domov do Košíc dosť podcenil čo sa týka zamestnania. Nechával som to na poslednú chvíľku a potom ma na pohovoroch zabíjali VŠ. Boli ochotný pri svojom vzdelaní a pri tejto nezamestnanosti na východe vziať prácu aj menej kvalifikovanú.
Vyriešil som to tak že som nastúpil do firmy ktorá má cca 1200 zamestnancov na slabšie platenú pozíciu a po 2 mesiacoch som postúpil vyššie. Po pol roku ešte vyššie a teraz po roku aj 4 mesiacoch už patrím pod administratívu a som na pozícii kde sú VŠ vzdelaný. A tlačím sa ešte vyššie. :D :D

//autoeditácia príspevku (11 Júl 2015, 19:16)
Teda ako som spomenul hore ak má človek vysokú školu tak ho aspoň zavolajú na pohovor kde sa môže aj nemusí predviesť. Ak ju nemá tak má smolu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

vladenko007

tak tak, bez vysky sa clovek iba tazko dostane do slusnej firmy

jackb

spocitajme iba kreslo + zubna suprava /vsetko najlacnejsie typy žiadna špička/ to je 4000+7000€ takze 11tis a to nemame este dalsich milion veci z vybavenia ordinacie, ziaden rentgen atd., plus musi vediet platit priestory aj sestru. Stomatologovia si na to bezne beru velke uvery, ale bez zalozneho majetku a praxe /co ako zacinajuci este velmi nema/ ma u banky iba malu sancu. A tiez neviem ci je prave dream job ňuchať dych ludi s pokazenym chrupom 8hodin denne..
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

v prvom rade by som odporucal zmenit pristup ako tu uz viac ludi naznacilo. to znamena nezavidiet, lebo ked budes svoju energiu minat na zavist pripadne ine negativne zalezitosti miesto toho aby si pracoval sam na sebe tak nikdy nic nedosiahnes.

v druhom rade, pristup typu ,,co musim vystudovat aby som sa mal dobre" je takisto velmi naivny. hlavne teda na slovensku, kde ma vysoku skolu uz uplne kazdy a ich kvalita je na bode mrazu. nejaky papier uz nikoho nezaujima, dolezite su iba tvoje schopnosti. vysoku skolu na slovensku ide studovat kazdy ,,average joe" (a aj below average joe). je to velmi pohodlna cesta, ktora ale v drvivej vecsine pripadov nenaplni ocakavania. ked sa chces mat lepsie ako priemerny clovek a byt bohaty a uspesny, musis robit veci inak ako ich robi priemerny clovek. robit veci tak ako ich robi kazdy a ocakavat, ze prave ty budes uspesny je znova velmi naivne.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

gogo, je to dost rokov dozadu, ale pamatam sa kolko stali nove pristroje ci modernizacia vybavenia, ktore v ambulaciach ostalo od komuny.

kamoska mala stastie, dostala ambulaciu od lekarky, u ktorej praxovala pred atestaciou, a po ktorej nemal kto ambulanciu a pacientov zdedit
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

hm nebaví ma programovanie a nemam citenie pre grafiku takže ďalej v IT neviem čo ešte je
preto som navrhol strojarinu

//autoeditácia príspevku (12 Júl 2015, 0:13)
jeden z vás zase vraví že VŠ ma každý tak ako možem vedieť že som vynimočný - respktíve že či vyberú mňa..
známy robí v IT maká ako otrok a robí 3rok + žije v podnajme - tomu sa chcem vyhnuť
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

v IT je 1 velmi velka oblast - sprava serverov a aplikacii
win, unix, sap, oracle, appky, ...

teba si vyberu, ak budes lepsi ako ostatni, ako si na tom s jazykmi?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

angličtinu zvladnem aktívne teda s porozumením to viem ale vzhľadom na to že 3ročnik som sa nič nenaučil noveho tak stojím na angličtine tak ako viem zo ZŠ + 1/2ročnik strednej
win viem čo je
unix - linux?
sap neznam
oracle - niečo pre podporu graf.programovanie?

na debiane som zvládol pred par rokmi zrobiť cs 1,6 full inštalacia + pluginy
to je jedine čo viem ak to zapadá do toho
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ohladom oraclu, google je tvoj kamarat :)

copy-paste prikazov z manualu nie je ziadna administracia

ak ozaj nevies co robit pocas najblizsich 2 rokov, zacni sa ucit neminu, franinu, spaninu alebo iny jazyk, urcite ti to neuskodi
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

ano, ta nemcina je urcite najlepsie co moze spravit. anglictinu uz vie skoro kazdy, ale nemcinu nie. plus kazdy co vie po nemecky moze ist robit do rakuska, ktore nie je daleko a su tam ine platy. ti co zamestnavaju na slovensku a pozaduju nemcinu (a ze ich nie je malo) si to uvedomuju a preto aj platy musia dat vyssie... na zaciatok odporucam duolingo.com, netreba ziadne drahe kurzy.
Napísať odpoveď