Rusenie GPS signalu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Rusenie GPS signalu

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Nj, ''pouzivanym'' sa asi vyhnem, kedze myslim, ze dost vela ich je kradnutych.
Ale za tie zuby to slo.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Vo Ford Tranzite je AUX v hornom kasliku spolujazdca.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

aux sa da napojit na telefon, ked mas radio s podporou. Videl som poliaka co to tak mal zbastlene.ale neviem ci sa da aj bezne kupit. USB v dobe uvedenia Focus I na trh este neexistovalo, takze logicky to nenajdes.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ved Fabo, na to poukazujem :D
Asi fakt kupim nejakeh Kenwooda za 40libier, supnem ho tam, vyserem sa na ovladanie za volantom, a bude poriesene. Nejake pripadne rady na vybratie radia von z palubovky? Da sa to nejakym domacim DIY nastrojom?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Urcite sa to da aj bez nastrojov, ale vacsinou je to neskutocna babracka pri ktorej treba rozoberat palubnu dosku. Dovod je ten, ze radio drzia zapadky a tie zapadky sa standardne uvolnuju na to urcenymi nastrojmi:

Treba len najst presny typ, nie su drahe a usetria ti vela roboty. Napriklad: http://autohifi-ady.sk/index.php?id_cat ... egory&n=24
Podla videa to vyzera na kluce blaupunkt. Co som googlil, tak do FF MK1 sa urcite davalo CD radio blaupunkt, ale pri MC nevidim znacku.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Možno čisto technicky by stačili 4 klince.
Presne takto ma 4 diery aj Renault Megan 2 a všetci píšu že miesto kľúča stačí vložiť klince.
Skúšal som to a fungovalo to.

Tu je to z kľúčom ako na videu hore

A tu s paličkami.

Ale v pohode ide aj z klincom o priemere aký má tá diera.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:Urcite sa to da aj bez nastrojov, ale vacsinou je to neskutocna babracka pri ktorej treba rozoberat palubnu dosku. Dovod je ten, ze radio drzia zapadky a tie zapadky sa standardne uvolnuju na to urcenymi nastrojmi:

Treba len najst presny typ, nie su drahe a usetria ti vela roboty. Napriklad: http://autohifi-ady.sk/index.php?id_cat ... egory&n=24
Podla videa to vyzera na kluce blaupunkt. Co som googlil, tak do FF MK1 sa urcite davalo CD radio blaupunkt, ale pri MC nevidim znacku.
tie "kluce" su normovane, tusim je to priamo sucast 2DIN sachtovej specifikacie.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Viete mi na rychlo poradit ako je to s velkostou radia do auta? Su vsetky rovnake? Niekto mi vravel, ze sa moze stat, ze mi bude radio trcat do predu (?)
Nasiel som taketo...asi by som ho vzal za tu cenu: http://www.halfords.com/technology/clea ... car-stereo

Co sa tyka vybratia radia pomocou klucov, tak mi to spravia v servise ako bonus :P

//autoeditácia príspevku (18 Júl 2015, 17:51)
reskeptive, musim zmenit otazku, radio som uz kupil. Vyberat stare budem asi v pondelok, medzi casom, mi viete poradit ci k tomu nieco budem potrebovat? Je vymena radia ''plug n play''? Alebo mi treba dokupit nejaky kabel/adapter a podobne?

//autoeditácia príspevku (21 Júl 2015, 15:34)
Chlapci neporadili ste :D
Radio mi vybral typek v servise, povedal mi, co si musim este dokupit (adapter na antenu a iso kabel), tak som bezal este do obchodu, kupil kable a zapojil. Vsetko fici, paradicka, konecne mozem kvalitne pocuvat hudbicku aj z iPodu a CDcka :D
Este mi mozte povedat, ci sa na Slovensku stale tak kradnu autoradia ako kedysi...a ci odporucate predny panel za kazdym vyberat alebo nie.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

To ci sa kradnu zavisi od konkretnej lokality a nie krajiny :) Napriklad v okoli kosickej ZOO s tym bol/je tento rok problem. Ja panel vyberam stale, zaberie to chvilku a mam pokoj.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No dobre to mi staci...nic sa nezmenilo. Nestoji mi rozbite okno, alebo zamok za 30librove radio...
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Ja si myslím že sa kradnú menej. Niekedy dávnejšie stáli autorádia dosť peňazí takže kradli sa vo veľkom.
Keď niekto odcudzil autorádio v hodnote 10-30 tisíc korún a predal ho za tretinu či polovicu slušne na tom zarobil. Pri dnešných cenách 30-100 eur sa im to veľmi neoplatí. To je môj názor.
Ja som ešte asi pred 12 rokmi kupoval v Bratislave autorádio do Peugeota 405 rádio Kenwood za 24000.- korún.
Priamo za predajňou mali dielňu kde to montovali. Prahy sedačky všetko von a ťahali sa káble na zadné repro a montáž subwofera. Vtedy stála montáž 2000.-korún.
Myslím že sa neoplatí zlodejovi vlúpať sa do auta a ukradnúť autorádio v hodnote 30€ a predávať ho za napríklad 10. A taktiež v dnešnej dobe má už viac aut alarmy ako niekedy takže kto by riskoval pre pár eur.
A ten kto vie odstaviť alarm nebude kradnúť rádio ale taký asi kradnú auta. :)

Ale každopádne odporúčam ten panel odpojiť a keď ho už nevziať zo sebou aspoň ho dať do priehradky alebo ako dosť šoférov schovať si ho pod sedadlo. :shock:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tiez si myslim, ze dnes uz kradnut autoradia nikto nebude. Si zober ze dnes uz kazde nove auto ma autoradio zabudovane organicky do celku auta, nie je to diskretna suciastka ako tych 10-20 rokov dozadu. V podstate vo vacsine aut uz radio ani nevymenis, maximalne tak za iny typ z toho isteho koncernu.

Ked aj ukradnu, tak to bude skor o tom, ze klasicka vykradacka a ked je nahodou vybratelne radio, tak si ho vezmu tiez ved co uz.
Napísať odpoveď