Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Aj bicyklovat sa da bez sacharidov. Ja teraz fungujem na IF a cez vikend idem rano do posilky a potom na bike. Prve jedlo dna mam tak o 14:00 a bez problemov.
K tomu proteinu: Nie su prave tie bez laktozy kvalitnejsie ? Najlacnejsie su srbatkove koncentraty a tie vsetky obsahuju laktozu a potom su drahsie izolaty a hydroizolaty ktore uz su bez.
K tomu proteinu: Nie su prave tie bez laktozy kvalitnejsie ? Najlacnejsie su srbatkove koncentraty a tie vsetky obsahuju laktozu a potom su drahsie izolaty a hydroizolaty ktore uz su bez.
no ako som napísal: proteín s laktózou pre mňa nie je proteín. Nie každý hydrolizát je bez laktózy. Proteín nie je len o tom, že si kúpim 2x1kg za 30€, ale to je len môj názor..
Pri bicyklovaní sa zapájajú hlavne tie posledné, pomalé svalové vlákna, ktoré majú na starosti vytrvalosť a majú veľmi malý objem a malú silu. Preto sú cyklisti takí chudí a tenkí. Všetko sa dá aj bez sacharidov.
Mne sa oveľa lepšie cvičí ráno úplne nalačno ako navečer keď už mám pár jedál za sebou.
P.S.: aj ja idem IFko ..už dlhšie
Pri bicyklovaní sa zapájajú hlavne tie posledné, pomalé svalové vlákna, ktoré majú na starosti vytrvalosť a majú veľmi malý objem a malú silu. Preto sú cyklisti takí chudí a tenkí. Všetko sa dá aj bez sacharidov.
Mne sa oveľa lepšie cvičí ráno úplne nalačno ako navečer keď už mám pár jedál za sebou.
P.S.: aj ja idem IFko ..už dlhšie
A jeje, ja som to zle precital. Ospravedlnujem sa.
No že to trošku rozviň, ako to myslíš.M4RoS3K napísal:Proteín nie je len o tom, že si kúpim 2x1kg za 30€, ale to je len môj názor.
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Je rozdiel bicyklovat a bicyklovat. Ak si ides po posilke na hodinku, dve zaslapat v max. kardio zone, je to nieco ine ako kazdy den jazdit 3+ hodiny, k tomu silove a tempove intervaly.Johnnny napísal:Aj bicyklovat sa da bez sacharidov. Ja teraz fungujem na IF a cez vikend idem rano do posilky a potom na bike. Prve jedlo dna mam tak o 14:00 a bez problemov.
Prve jedlo dna 14:00? K comu je to dobre? Obzvlast ak pises o posilke, tzn. ze musis prijimat dost velke mnozstvo energie.
hah, prve jedlo po 14 hod je super akurat tak na uber svalovej hmoty, spomalenie metabolizmu... pokial cvicis, ranajky su najdolezitejsi start dna a netreba sa bat prijat aj sacharidy - tie sa spalia pomerne rychlo,...
jedlo po 14tej je pekny blud, johny pride mi ze sa asi vyznas
jedlo po 14tej je pekny blud, johny pride mi ze sa asi vyznas
No ja bicyklujem len raz do tyzdna, cca 3+ hodky (60-80km).
Nik netvrdi, ze energiu nepotrebujes, ale tu nemusis mat len zo sacahridov
mystique: Hovori Ti nieco intermittent fasting ? Ked nie, skus sa na to mrknut
Nik netvrdi, ze energiu nepotrebujes, ale tu nemusis mat len zo sacahridov
mystique: Hovori Ti nieco intermittent fasting ? Ked nie, skus sa na to mrknut
Odporucam viac zahranicnu literaturu. Na Slovensku je IF zatial v plienkach, ludia voci tomu maju predsudky a divaju sa na to ako na Jezisa.
citanie zaujimave.... ale, toto podla mna nefunguje na kazdehopinco napísal:Mystique skús prečítať toto http://fitcult.refresher.sk/65/Intermit ... -postave-1
http://fitcult.refresher.sk/19/Su-ranaj ... jedlom-dna
To by mohla byt pravda. V kazdom pripade, je to relativne prirodzene a tiez zdokumentovane/vysvetlene. Ja som to skusil a funguje to.
Jediny problem je, ze ked to kombinujes (IF a nizkosacahridovu "dietu"), mas problem naberat objem. Sila pojde hore, ale pre objem su sacharidy stale dolezite.
Jediny problem je, ze ked to kombinujes (IF a nizkosacahridovu "dietu"), mas problem naberat objem. Sila pojde hore, ale pre objem su sacharidy stale dolezite.
Je to individuálne a je to tam aj v tých článkoch spomenuté. No to, čo si ty napísal je blbosť. To, že nebudeš napríklad raňajkovať nebude spôsobovať úbytok svalovej hmoty alebo spomalenie metabolizmu. Dôležitý je kalorický príjem za deň a nie to, či začneš jesť o 6 ráno alebo o 2 poobede.
Napriek tomu sa ale doporucuje pocas vacsieho okna (ako mam napriklad ja) brat BCAA. Nie je to nevyhnutne a udajne je to skor pre paranoikov, ale ja ich beriem.
sorry, ale ked sa najes prvy krat o 14tej, a povedzme predtym si jedol vecer o 18tej, tak to mas 20 hodin bez jedla, a to sa na tvojom metabolizme prejavit musi 
nehovoriac o tom ze potom traviacu sustavu slusne zatazis, ked chces za tak kratku dobu dobehnut tolkohodinovy energeticky deficit
nehovoriac o tom ze potom traviacu sustavu slusne zatazis, ked chces za tak kratku dobu dobehnut tolkohodinovy energeticky deficit
Vacsinou jem posledne jedlo o 20:00 a prve o 12:00 (chvilku pred). Vynimkou je sobota kedy idem rano na bike a vratim sa neskor. "Obed" zacinam v podstate proteinom a nijak negativne sa to neprejavuje. (zatial)
Co sa metabolizmu tyka, udajne nie je nijak preukazane, ze by sa spomaloval a to dokonca aj pri 72 hodinovom "fasting" okne.
Co sa energetickeho deficitu tyka, ziadny nie je. Kazdy si to predstavuje akoze pri tom trpim, ale opak je pravdou. Obcas pocitujes prazdny zaludok, ale rozhodne nie nedostatok energie. Skratka prejdes na tukovy metabolizmus a ako zdroj energie pouzivas ketony miesto sacharidov. Ako som povedal, v sobotu rano vstanem, idem do posilky, potom na bike (60-80km na MTB) a hlad nepocitujem. V podstate by som nemusel jest ani o tej 14:00, ale ked sa vratim z biku, mam chut na jablka (neviem cim to).
V praci to ma zase tu vyhodu, ze vdaka nizkemu prijmu sacharidov Ti neskace inzulin => nie su unaveny, ci culejsi. To ako developer rozhodne ocenim. Nevyhoda je, ze ked da niekto na stol keksy, musim sa prekonavat (chut na sladke ma zatial nepresla, ale pracujem na tom). Na druhej strane, nie je to viera, takze ked to obcas prerusim, nic sa nedeje.
Co sa metabolizmu tyka, udajne nie je nijak preukazane, ze by sa spomaloval a to dokonca aj pri 72 hodinovom "fasting" okne.
Co sa energetickeho deficitu tyka, ziadny nie je. Kazdy si to predstavuje akoze pri tom trpim, ale opak je pravdou. Obcas pocitujes prazdny zaludok, ale rozhodne nie nedostatok energie. Skratka prejdes na tukovy metabolizmus a ako zdroj energie pouzivas ketony miesto sacharidov. Ako som povedal, v sobotu rano vstanem, idem do posilky, potom na bike (60-80km na MTB) a hlad nepocitujem. V podstate by som nemusel jest ani o tej 14:00, ale ked sa vratim z biku, mam chut na jablka (neviem cim to).
V praci to ma zase tu vyhodu, ze vdaka nizkemu prijmu sacharidov Ti neskace inzulin => nie su unaveny, ci culejsi. To ako developer rozhodne ocenim. Nevyhoda je, ze ked da niekto na stol keksy, musim sa prekonavat (chut na sladke ma zatial nepresla, ale pracujem na tom). Na druhej strane, nie je to viera, takze ked to obcas prerusim, nic sa nedeje.
-
t0m4s3
Admin
Cize ciastocne ides keto-dietu, tzn. bez sacharidov, resp. min. mnozstvom sacharidov? Inak neviem ako by si isiel na tukovy metabolizmus pocas celeho/vacsiny dna. To mi pride ako riadna kekecina, ale budiz, kazdy nech si robi co chce.
ja takto fungujem už niečo vyše 4 mesiacov (od 9.3.) a k normálnemu typu stravovania sa už nevrátim. Raňajky nie sú najdôležitejšie jedlo dňa, práve večera je oveľa dôležitejšia. Raňajky je lepšie vynechať a to z dôvodov
- ak posledné jedlo zjem o 20:00, a že sa doslova prejem, kontrolovane samozrejme (napr. moja včerajšia potréningová večera: broskyňa, marhula, ringlota, nektarínka, mango, 200g hovädzieho s ryžou s hráškom a polovica 1 brokolice na pare s cibuľkou a olivovým olejom, 25g hovädzí+25g vajčený proteín) do 4:00 ho trávim a do 12:00 sa telo prečisťuje
- v noci sa najviac produkuje rastový hormón (svaly rastú v noci, tuk sa páli v noci) a produkuje sa aj keď ráno vstaneme z postele. Takže keď sa ráno naraňajkuješ, tento proces prerušíš
- človeku, ktorému správne fungujú hormóny, ťahá energiu z podkožného tuku, takže ak som doobeda hladný, spaľujem tuky
IFko je v podstate pre telo najprirodzenejší spôsob stravovania, nakoľko sa náš organizmum na takýto spôsob stravovania niekoľko miliónov rokov prispôsoboval. Stačí si o tom trochu prečítať. Mám to na sebe odskúšané a funguje to maximálne presne.
- ak posledné jedlo zjem o 20:00, a že sa doslova prejem, kontrolovane samozrejme (napr. moja včerajšia potréningová večera: broskyňa, marhula, ringlota, nektarínka, mango, 200g hovädzieho s ryžou s hráškom a polovica 1 brokolice na pare s cibuľkou a olivovým olejom, 25g hovädzí+25g vajčený proteín) do 4:00 ho trávim a do 12:00 sa telo prečisťuje
- v noci sa najviac produkuje rastový hormón (svaly rastú v noci, tuk sa páli v noci) a produkuje sa aj keď ráno vstaneme z postele. Takže keď sa ráno naraňajkuješ, tento proces prerušíš
- človeku, ktorému správne fungujú hormóny, ťahá energiu z podkožného tuku, takže ak som doobeda hladný, spaľujem tuky
IFko je v podstate pre telo najprirodzenejší spôsob stravovania, nakoľko sa náš organizmum na takýto spôsob stravovania niekoľko miliónov rokov prispôsoboval. Stačí si o tom trochu prečítať. Mám to na sebe odskúšané a funguje to maximálne presne.
Ja v tom nie som tak striktny, pretoze keto strava mi moc nechuti, ale momentalne sa snazim zhodit tuk ktory som nabral ked som sa hral na objemovku, takze ano, vacsinou jem len maso, zeleninu, vajcia, obcas nejake ovocie. Tento zivotny styl, alebo dieta sa casto nazyva, alebo sa minimalne velmi podoba na paleo a ta vychadza z toho, ze vacsinu casu existencie nasej civilizacie (hlavne doby ladove) ludia proste nemali prisun k sacharidom v takom mnozstve ako dnes. To sa zmenilo az s prichodom polnohospodarstva. Do akej miery je to pravda ale posudit neviem a ani to nepovazujem za podstatne.t0m4s3 napísal:Cize ciastocne ides keto-dietu, tzn. bez sacharidov, resp. min. mnozstvom sacharidov? Inak neviem ako by si isiel na tukovy metabolizmus pocas celeho/vacsiny dna. To mi pride ako riadna kekecina, ale budiz, kazdy nech si robi co chce.
Ficat na tom cely den nie je problem, ficat na tom aj mesiace je uplne v poriadku, ale musel by si sa stotoznit s tou stravou a to ja nedokazem.
Podstatne je to, ze je to alternativa a mam odskusane, ze to funguje.
-
t0m4s3
Admin
Tieto dristy, ze prave tato metoda je najlepsia a najprirodzenejsia fakt milujemM4RoS3K napísal:IFko je v podstate pre telo najprirodzenejší spôsob stravovania, nakoľko sa náš organizmum na takýto spôsob stravovania niekoľko miliónov rokov prispôsoboval. Stačí si o tom trochu prečítať. Mám to na sebe odskúšané a funguje to maximálne presne.
Johnnny - neverim tomu, ze pri prijme sacharidov ( v tvojom pripade z ovocia) sa telo dostane do keto stavu kedy pali tuky
Hovori sa cca o < 50g, v pripade ze si aktivny, je to pochopitelne viac. IDe o to ako rychlo "vyplieskas" glykogen. Podstatne je tiez to, ze ovocie jem az po "treningu", nie pred, takze paleniu tukov pocas "treningu" .