Jazyková škola v zahraničí

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
dedeee
Novice
Novice

Jazyková škola v zahraničí

Príspevok od používateľa dedeee »

Ahojte ľudia.
Uvažoval som nad možnosťou ísť študovať angličtinu na jazykovú školu v Anglicku, alebo v anglicky hovoriacej krajine. Z angličtiny som síce maturoval, ale asi by som sa s rodeným angličanom nedohovoril.
Keď som si ale pozeral reakcie na niečo také na internete, tak niektorí písali, že sa to oplatí a iní, že sú to zbytočne vyhodené peniaze. Otázna je aj doba, na ktorú je tam potrebné ísť a ako som aj pozeral, tak ani cena nie je najnižšia. Má s tým niekto skúsenosti... dajte nejaké rady.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Jazyková škola v zahraničí

Príspevok od používateľa javatar »

Rozpravat sa s native-speakerom je na nezaplatenie. Ale dvoj tyzdnove kurzy velmi zmysel nemaju. Ledaze si najst kontakt a kecas s nim po skype.

Najlepsie je ist na isty cas do uk/usa/australie zit. Zvlast UK nie je taky problem.
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Jazyková škola v zahraničí

Príspevok od používateľa jackb »

pred vyse mesiacom so skoncil kurz ESOL (English for Speakers Other Languages).
zaklady som mal dobre, takze ma hned posadili do najvyssej triedy. sice som bojoval s gramatikou a pisanim, ktore som do vtedy mohol uspesne ignorovat, no ten rok stal za to a citim, ze to malo zmysel. kazda z tried od 1 po 4 je pripravou na Cambridge Exams. takze teraz uz len cakam na vysledky svojich "statnic".

velkou praktickou vyhodou bolo, ze samotny kurz ma stal len zalohu 100 libier. kedze slo o fulltime (3 a pol dna tyzdenne) dostaval som od College bursary (nieco ako stipko), ktore kompenzovalo to co som nemohol zarobit v praci.

takze advice: prist do mensieho skotskeho mesta, najst si shity job a zapisat sa na ESOL. bursary tusim dostavali aj ti spoluziaci, ktori prisli bez angliny a stupali po rebricku od 5 po 1 (takze od "I English no", po teoreticku pripravenost na C1)
Napísať odpoveď