Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France
Prvy doping v tejto TdF - Lucca Paolini z Katuse. Zaujimave, ze to nebolo nejake EPO, ale kokain 
-
t0m4s3
Admin
Casove bonifikacie su 10,6,4. Co sa tyka casovky muzstiev, tak Saxo bude urcite top3, spolu s dalsimi favoritmi ako BMC, Etixx a asi i Sky. Ja osobne si myslim, ze Saxo casovku vyhra.
Ono skor som poukazoval na to ze cely tyzden siel naplno, zbieral body, snazil sa vyhrat kazdu etapu a pomahal Albertovi. Dnes asi bude tiez chciet vyhrat ak balik dobehne utecencov a dalsi den pojde zas naplno kvoli timovej casovke. Z mojho pohladu neuveritelny vykon.heker napísal:Prvy tyzden, o nic nejde, prevazne rovinky. Ked to napises o tyzden, ze straca len par sekund, tak je to ine. Pride prva etapa s kopcami kategorie 1 alebo HC a jebude to 11 sekund, ale 11 minut. Skoda, aspon den by som mu v tom zltom doprial.
Povodne strata mala byt 5 sekund ale kvoli ochrannej zone to zmazali? Ci to len eurosport mal zle info.
-
DanielDevil
Addict
V časovke najviac verím Etixu, uvidíme či to zvládnu aj bez Tonyho, môj tip: 1. Etix, 2. BMC 3. SKY a 4.Saxo
Orica mohla byť tiež pomerne silná, ale nemajú už dosť jazdcov...a myslím, že aj Astana môže prekvapiť, takisto Movistar to nebude chcieť vzdať bez boja...som zvedavý
Dnes to nevidím na hromadný špurt, skôr niekto ujde a pôjde si pre etapu.
Včera opäť veľmi dobre, škoda že nebolo tretie miesto, mal by aj časovú bonifikáciu a bola by lepšia šanca na žltý, ale nevadí, aj tak to dnes nevidím na víťazstvo
Prehodnocujem svoj tip na dnes, Tony bude predsa len veľká strata pre Etixx a prvé etapy sa teda nešetrili:
1. BMC 2. Sky 3. Astana 4. Movistar 5. Saxo 6. Etixx 7. IAM ...myslím že Van Garderen pôjde do žltého
Štartovať by sa malo takto:
1. Orica-GreenEdge - 15:00
2. Bretagne-Séché Environnement - 15:05
3. Lampre-Merida - 15:10
4. FDJ - 15:15
5. Team Europcar - 15:20
6. Bora-Argon 18 - 15:25
7. Lotto-Soudal - 15:30
8. IAM Cycling - 15:35
9. MTN-Qhubeka - 15:40
10. Team LottoNL-Jumbo - 15:45
11. Trek Factory Racing - 15:50
12. Astana - 15:55
13. Team Cannondale-Garmin - 16:00
14. Cofidis - 16:05
15. Team Katusha - 16:10
16. Movistar Team - 16:15
17. Team Giant-Alpecin - 16:20
18. Ag2r La Mondiale - 16:25
19. Etixx-Quick Step - 16:30
20. Tinkoff-Saxo - 16:35
21. BMC Racing Team - 16:40
22. Team Sky - 16:45
//tak celkom dobre som to tipol
Orica mohla byť tiež pomerne silná, ale nemajú už dosť jazdcov...a myslím, že aj Astana môže prekvapiť, takisto Movistar to nebude chcieť vzdať bez boja...som zvedavý
Dnes to nevidím na hromadný špurt, skôr niekto ujde a pôjde si pre etapu.
//autoeditácia príspevku (12 Júl 2015, 10:50)“Neviem aké ťažké to bude vo finiši v sobotu, no hovorím dopredu, že získať žltý dres bude komplikované. Nie som vrchár ako Froome. Pre mňa je nemožné, aby som ho predbehol v nejakom stúpaní. Preto si nemyslím, že zajtra získam dostatočný časový bonus na to, aby som sa dostal na čelo celkového poradia,”
“Ale… môžem sa o to pokúsiť. Lenže s mojou súčasnou karmou naozaj neviem v čo môžem dúfať. Vždy som druhý alebo tretí. Ale myslím si, že mi to ide dobre. Najmä urobím všetko preto, aby som sa v boji o zelený dres dostal ku Greipelovi čo najbližšie ešte predtým ako prídu skutočné horské etapy. Najdôležitejšie bude nezapliecť sa do nejakého pádu.”
Včera opäť veľmi dobre, škoda že nebolo tretie miesto, mal by aj časovú bonifikáciu a bola by lepšia šanca na žltý, ale nevadí, aj tak to dnes nevidím na víťazstvo
Prehodnocujem svoj tip na dnes, Tony bude predsa len veľká strata pre Etixx a prvé etapy sa teda nešetrili:
1. BMC 2. Sky 3. Astana 4. Movistar 5. Saxo 6. Etixx 7. IAM ...myslím že Van Garderen pôjde do žltého
Štartovať by sa malo takto:
1. Orica-GreenEdge - 15:00
2. Bretagne-Séché Environnement - 15:05
3. Lampre-Merida - 15:10
4. FDJ - 15:15
5. Team Europcar - 15:20
6. Bora-Argon 18 - 15:25
7. Lotto-Soudal - 15:30
8. IAM Cycling - 15:35
9. MTN-Qhubeka - 15:40
10. Team LottoNL-Jumbo - 15:45
11. Trek Factory Racing - 15:50
12. Astana - 15:55
13. Team Cannondale-Garmin - 16:00
14. Cofidis - 16:05
15. Team Katusha - 16:10
16. Movistar Team - 16:15
17. Team Giant-Alpecin - 16:20
18. Ag2r La Mondiale - 16:25
19. Etixx-Quick Step - 16:30
20. Tinkoff-Saxo - 16:35
21. BMC Racing Team - 16:40
22. Team Sky - 16:45
//tak celkom dobre som to tipol
-
hojko
Site Admin
DanielDevil: Zaujimave prehodnotenie, najma ked v sobotu pocas celej etapy na Eurosporte aj na STV opakovali, ze BMC su majstri v casovke, ze tam maju 5 ci 6 majstrov, tiez vychvalili Sky..., tak sa ani nedivim, ze si to prehodnotil podla ich slov. Napokon "tvoje" predpoklady sa naplnili a vyhralo BMC o 0,6 sekundy pred Sky a 4 sekundami pred Movistarom:http://sport.sme.sk/c/7909971/bmc-vyhra ... oradi.html
-
DanielDevil
Addict
Nepozerám na Eurosporte ani na STV
ale spätne ako som pozeral jednu diskusiu som si uvedomil že Tony bude priveľká strata a v prvej tretine pretekov vydali zo seba dosť síl (vyhrali tuším 3 etapy)...a až tak priveľmi som to nepoprehadzoval, BMC som pôvodne tipoval na druhé a SKY na tretie miesto, tiež som spomínal že Astana aj Movistar môžu prekvapiť...
Každopádne nejdem sa tu o takú blbosť hádať
Ja som to nepodával ani nič, nepovažujem sa za experta, dlhoročne sledujem iba TdF, len tak pre zábavu som to sem hodil, pôvodný tip bol čisto môj, v upravenom som vzal do úvahy niektoré informácie od diskutujúcich, sorry ak ťa to pohoršilo
A niečo k téme, Basso zo Saxo končí na TdF, vraj má rakovinu
Každopádne nejdem sa tu o takú blbosť hádať
A niečo k téme, Basso zo Saxo končí na TdF, vraj má rakovinu
Kedze spominas dopovanie. Stale ma zaujimalo ako sa riesi tato problematika na TdF. Robia testy kazdemu? Robia ich pred/po etape? Alebo sa vybera nahodne ''z davu'' Alebo naopak, testuju tych co maju dobre vysledky?hojko napísal:Prvy doping v tejto TdF - Lucca Paolini z Katuse. Zaujimave, ze to nebolo nejake EPO, ale kokain
Niekedy sa zamyslam (dufam, ze neopravnene), ci aj Sagan nieco nedava, preto ma to zaujima.
Niekde som čítal, že pred prvou etapou otestujú komplet všetkých a potom po každej etape testujú štyroch jazdcov: víťaza etapy, lídra v žltom tričku a dvoch náhodných cyklistov. Ale tiež vraj od tohto roku opäť zaviedli nočné kontroly, pretože vraj malé dávky EPO sa cez noc môžu z organizmu odbúrať a teda nie sú vystopovateľné. Predtým vraj francúzske zákony o nočnom pokoji neumožňovali robiť nočné prepadovky počas Tour.
-
t0m4s3
Admin
http://www.cyclingnews.com/news/tour-de ... -the-race/
UCI President Brian Cookson confirmed the news to Cyclingnews ahead of the Tour de France start in Utrecht, stating that riders have already been tested in the lead up to the race. The measure means that selected riders, can be woken up during the middle of the night in order to provide samples for anti-doping agencies. The new protocol was introduced after being recommended by the CIRC earlier this year.
Riders can now be tested in and out of competition regardless of the traditional no-testing window from 11pm to 6am. It is suspected that athletes take micro-doses EPO during the night, with the no-testing window giving enough time for the blood-boosting drug to pass through their system and so not be detected in day-time anti-doping tests.
UCI President Brian Cookson confirmed the news to Cyclingnews ahead of the Tour de France start in Utrecht, stating that riders have already been tested in the lead up to the race. The measure means that selected riders, can be woken up during the middle of the night in order to provide samples for anti-doping agencies. The new protocol was introduced after being recommended by the CIRC earlier this year.
Riders can now be tested in and out of competition regardless of the traditional no-testing window from 11pm to 6am. It is suspected that athletes take micro-doses EPO during the night, with the no-testing window giving enough time for the blood-boosting drug to pass through their system and so not be detected in day-time anti-doping tests.
ak dalšie 2 etapy Contador nespraví nič s tým odstupom tak dúfam ze Oleg a Tinkoff prehodnotia taktiku na tour a v tej 13tej etape to rozbehnú aspoň pre etapový vavrín pre Petra. Možno niekomu príde že by v TS skoro skladali zbrane ale počas TdF Alberto ťažko naberie formu ktorá by sa vyrovnala Chrisovi.
Mohli by zaviesť nejaké pravidlo o účinkovaní jazdcov na Tour kde by sa nedalo pripravovať celú sezónu len na jeden pretek (ono znie to nezmyselne, ale organizátori by možno niečo múdre vymysleli) pretože väčšina favoritov má túto sezónu už čo to odjazdené. Na jednej strane chcú organizátori napínavejší súboj o zelený dres a na druhej je žltý opäť jasný v polovici tour.
Mohli by zaviesť nejaké pravidlo o účinkovaní jazdcov na Tour kde by sa nedalo pripravovať celú sezónu len na jeden pretek (ono znie to nezmyselne, ale organizátori by možno niečo múdre vymysleli) pretože väčšina favoritov má túto sezónu už čo to odjazdené. Na jednej strane chcú organizátori napínavejší súboj o zelený dres a na druhej je žltý opäť jasný v polovici tour.
Nechápem čo na tom Contadorovi vidia, ten chlap je totálne za zenitom. Minimálne posledné roky si nespomínam na nejaký výkon na TdF. Dva roky vzad ho Kreuziger držal nad vodou čo sa išiel roztrhať aby vôbec Contador prešiel kopcami, a keď prišlo na lámanie chleba tak Froom šliapol trikrát do pedálov v sede a bol preč...
máš pravdu, úplne trápne výsledky https://en.wikipedia.org/wiki/Alberto_C ... hievements
ale chápem, nie každý vie, že existuje aj iná cyklistika ako TdF
Super, vieš používať wiki a zároveň nevieš čítať s porozumením
aspoň netvrdím, že chlap čo pred mesiacom vyhral Giro nepodáva žiadne výkony a je za zenitom 
Bez účasti "prvoligovej" konkurencie sa vyhráva vcelku ľahko 
-
t0m4s3
Admin
Sa cudujem, ze som teba nevidel na najvyssom stupienku. Toto su zase reci mudrlantov, nieco ako ked su MS v hokeji.
Zbožnujem tieto klišé odvrky ala čo si ty v živote dokázal a podobne. Jak na základnej škole.
Každý rok sa hovorí že Contador nemá akurát formu. Kedy tú formu bude mať? Každý odpoveď vie, ale nikto to nechce nahlas povedať
Každý rok sa hovorí že Contador nemá akurát formu. Kedy tú formu bude mať? Každý odpoveď vie, ale nikto to nechce nahlas povedať
-
p4ra
Redeemer
Dunlop, nekecaj, prosim ta. Je jedna vec, ze nas hneva, ze Peter Sagan nema tolko priestoru, lebo Alberto Contador je cislo 1 v time, ale hovorit o niekom, kto vyhral Giro d'Italia, ze nema formu je uplny nezmysel. Kopce sa este len zacali, dnes je druhy den. Este ma kopec casu, aby sa vysplhal na samotny vrchol, kedze 4 minuty stale pre niekoho ako on nie su kriticke. Nepochybne, ze Christopher Froome je velky borec, ale este ani zdaleka to nema vyhrate.
-
t0m4s3
Admin
Kiezby si mal pravdu. Ja to tak optimisticky nevidim. Frooma a Sky ma v tipovacke na bike-fore na prvom mieste a vcera ukazali, ze su v top forme. Richie jak mu ide o hovno tak predviedol vykon jak z partesu, na Gire klasicky vybuch pod tlakom. Zbytok sa posetri, Konig moze kludne chytit formu az dalsi tyzden. Thomas v kopci tiez paradne. Bodaj by som sa mylil a neslo uz iba o 2. a 3. miesto.
-
p4ra
Redeemer
Uprimne, neviem az moc sudit vcerajsiu etapu, lebo som bol v praci do 18:30, takze som nevidel, a ani highlighty. Potesila ma dnes sprava z http://www.letour.fr live feedu, ze Peter Sagan zase do zeleneho.