Život ľudí okolo mňa

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Život ľudí okolo mňa

Príspevok od používateľa harrison314 »

aacid napísal:gogo956, jackb:
nikde neni napisane ze predsa musis mat hned vlastnu ordinaciu, je to zamestnanie ako kazde ine, staci sa zamestnat uz v nejakej existujucej ordinacii. hlavne ako zubny hygienik nikto neocaka ze budes mat vlastnu ordinaciu.
Byt stomatologom nie je terno, sak par poznam, ludia si myslia ako dobre zarabaju, lebo si musia platit plomby, ale to az take nie je. Ordinacia, vybamevie a metrial su sakra drahe, take lepsie kreslo stoji viac ako auto. Plus treba zvazit pomer praca/zodpovednost/plat.
mirak2 napísal:by som chcel vidiet toho absolventa, co hned dostane 1500 eur. po 2-3 rokoch v pohode, ale neverim, ze tolko vyfasuje absolvent nastupny plat
Pozri sa na mna :D Dostal som 1500 a bez praxe.
A to je minimum co dostavaju absolventi FIIT STU.
Ale ist studovat informatiku na dobrej skole iba kvoli platu sa neda.

//autoeditácia príspevku (14 Júl 2015, 9:32)
http://karierainfo.zoznam.sk/cl/1000147 ... -studovali
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

preco furt pisete o tych kreslach a vybaveni? to akoze kazdy stomatolog ma vlastne kreslo a nosi si ho zo zamestnania do zamestnania? ako kadernicka ma svoje noznice?
pretoze posledne 3 stomatologicke ambulancie v ktorych som ja bol, boli normalne podniky, jedno meno, x stomatologov. nejaky musi odist, prijmu noveho, kreslo ostava pokial viem. ja som si tiez nemusel vlastny pocitac a stol kupovat ked som nastupoval ako developer.
nie kazdy stomatolog musi hned vlastnu ambulanciu otvarat.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

guess.whoo napísal:no to byvanie je o nieco lacnejsie, ale zas az taky rozdiel to nie je..ci? brat si teraz hlada v KE jednoizbak a pod 300 nic nenasiel
V BA das zas 400... Hej, najmy su trochu lacnejsie v porovnani s kupnou cenou v BA nez v KE, ale vo vysledku ajtak drahsie. Ale nie len bytom je clovek zivy. Taka doprava, nocny zivot...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

aacid

ked chce ma stomatolog vlastnu sukromnu prax tak aj potrebuje svoje vlastne vybavenie ktore mu z neba len tak nespadne. Urcite ze existuju aj statne ci polostatne ordinacie ale tam tiez musi byt volne miesto a naviac tam zarobis menej ako ked mas vlastnu sukromnu. Najlepsie by bolo keby sa k tomu vyjadril niekto od fachu..
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Samozrejme moze zubar niekde robit... ale tam je potom rovnaka vec ako napr. u programatorov.

Ma istu robotu, ked odvedie nejaky standart, nemusi riesit napr. ci ma dost zakaznikov (pacientov), na druhu stranu ked je dobry, nema ako zarobit viac, nema ako zdvihnut ceny napriklad...
To iste je freelancer - ked je dobry, moze brat lepsie, drahsie zakazky, zarobi viac, ale stale musi sam pokryt vstupnu investiciu, sam si zabezpecit dost reklamy aby mal vobec komu robit zuby/web, nesie riziko, ze nezarobi dost aby mal navratnost, ale zase moze ziskavat lepsie zakazky/moze nastavit vyssie ceny, moze vo vysledku viac zarobit.
Napísať odpoveď