Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

popravde som čakal podobný "offense" ..už sa mi to parkrát stalo, je to také typicky slovenské hneď všetko odsúdiť a ani to nevyskúšať. Ja Ťa o ničom nepresviedčam, napísal som len svoj názor a reálne skúsenosti, o ktoré som sa chcel podeliť, aj som váhal či to vôbec mám písať ..ale je to prirodzené, pretože IF je niečo úplne opačné ako nám tlačia do hlavy médiá a výrobcovia doplnkov výživy a iní (musíš raňajkovať a musíš raňajkovať cereálie s mliekom alebo ovsené vločky, musíš jesť 6x denne a nesmie byť prestávka dlhšia ako 2,5 hod. medzi jedlami inak strácaš svaly atď.). Dokonca aj moja frajerka ide IF a schudla už cca 6 kg (od toho 9.3.). Ale je to len môj názor, nemusíš si z neho zobrať vôbec nič ak sám nechceš..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ako som spominal, ja chudnut nepotrebujem, sam som kost a koza. Je mi to celkom jedno co kto robi alebo nerobi. Iba som si takto virtualne "zakrutil hlavou" a cakal som nejake argumenty preco prave IF. To je cele.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

IF nie je len o chudnutí..
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

IF napr prave preto ze sa nemusis nahanat za jedlom ale pekne sa najes az doma ked prides po praci/skole/treningu...
IF preto ze si mozes dopriat vacsie porcie jedla

takto fungujem uz rok a pol a naspet k normalnemu stravovaniu ma to netaha
a inak odkedy idem IF tak treningy som mal zamerane na objem a aha pribral som 15kg takze netvrd mi tu ze je to dieta vsetko je len o kaloriach :)
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

t0m4s3 napísal:Ako som spominal, ja chudnut nepotrebujem, sam som kost a koza. Je mi to celkom jedno co kto robi alebo nerobi. Iba som si takto virtualne "zakrutil hlavou" a cakal som nejake argumenty preco prave IF. To je cele.
Nik netvrdi, ze IF je to prave. Mne vyhovuje a to je dovod preco tak fungujem, ale je to na kazdom. Skratka je to alternativa, nic viac. Preco na IF a ciastocne "low-carb" fungujem ja som uz pisal.

Podstatou IF je, ze vytvaras optimalne anabolicke prostredie => produkujes viac testosteronu a RH a je fakt, ze prave tieto hormony Ti jednak pomahaju palit tuk a jednak Ti pomahaju naberat svaly. O dolezitosti testosteronu pre rast svalstva myslim nema zmysel diskutovat.

Stale to ale neznamena, ze je najlepsi, najefektivnejsi, alebo ze je idealny (mozno je, mozno nie je, netusim).
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Jeden s IF super pribera, druhy super chudne. Neprotireci si to tak trochu? Resp. nepodporuje to skor teoriu, ze to vobec nie je o IF (tzn. nejake hladovanie pocas dna), ale nakoniec to aj tak vsetko zavisi od prijmu a vydaja kalorii? Tak mi to cele pride. Rovnako ako kamos co robil sachardiove vlny. No bodaj by nechudol, ked v dnoch s extremne nizkym prijmom sacharidov bol celkovo jeho kaloricky prijem vyrazne nizsi a akurat hlad zahanal proteinovymi napojmi.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Este raz si prosim precitaj toto: "Podstatou IF je, ze vytvaras optimalne anabolicke prostredie => produkujes viac testosteronu a RH a je fakt, ze prave tieto hormony Ti jednak pomahaju palit tuk a jednak Ti pomahaju naberat svaly. O dolezitosti testosteronu pre rast svalstva myslim nema zmysel diskutovat."

Spalujes tuk a priberas svaly a to vsetko v dosledku zvysenej produkcie anabolickych hormonov. Nie, neprotireci si to.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Johnnny napísal:Este raz si prosim precitaj toto: "Podstatou IF je, ze vytvaras optimalne anabolicke prostredie => produkujes viac testosteronu a RH a je fakt, ze prave tieto hormony Ti jednak pomahaju palit tuk a jednak Ti pomahaju naberat svaly. O dolezitosti testosteronu pre rast svalstva myslim nema zmysel diskutovat."

Spalujes tuk a priberas svaly a to vsetko v dosledku zvysenej produkcie anabolickych hormonov. Nie, neprotireci si to.
ano presne, hlavne ked sa pocas 20 hodin nejedenia dostanes do katabolizmu...
boze to je taka kktina... ty ani sam poriadne nevies co vlastne robis, ako mozes povedat ze sa telo dostava hladovkou do idealneho anabolickeho prostredia, ked je to prave naopak ?

este by ma zaujimalo z coho tie hormony pomahaju naberat svaly, ked mam po treningu a vsetky sacharidy a tuky som spotreboval a potrebujem doplnit energiu
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Dobre, ja to vzdavam. Hadat sa s niekym kto okolo toho len teoretizuje vacsinou nic neprinasa. Alebo si o tom nieco nastuduj, alebo sa na to vykasli.

Len pre vysvetlenie. Kazdemu anabolizmu musi zakonite predchadzat katabolizmus. Katabolizmus vyvolas cvicenim, pretoze jednak narusis/rozbijes valove vlakna a jednak ti cvicenim stupa testosteron (to je dovod, preco sa vsade odporucuju drepy. Pri ich cviceni produkujes najviac testosteronu). IF Ti tuto hladinu pomaha dalej zvysit a az dojde na prijem zivit, ich vyuzitie je efektivnejsie. Okrem toho, to ze mam 4 hodinove okno je len a len moja vec a nie je to idealne. IF si mozes nastavit podla seba a idealne je ak hladovku prerusis po treningu. Mne to ale z casovych dovodov nevyhovuje, preto to robim inak (menej efektivne)
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

chlapi čo tam si to naštudovať vyskušat na sebe az potom nato p*covat? to fakt sa do toho budete navazat a este ani jeden z vas s tym nema absolutne ziadne skusenosti???? ako fakt?

jasne ze je VSETKO o kaloriach ale IF je zjednodusenie si zivota,tak prosim nehovorte ze to nefunguje ked nemate ani paru o co ide
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

M4RoS3K

takze pre teba srvatkovy protein ktory obsahuje laktozu nie je dost kvalitny, nebudes predsa jest "nejaky odpad z mlieka ".
Ked mas takyto postoj tak celkom urcite ho mas aj faktami podchyteny a vysvetlis nam tuto zahadu /aspon pre mna urcite/ hlbsie:
bezny financne dostupny 90perc srvatkovy izolat obsahuje na 100g cca 90perc bielkovin a cca do 2g laktozy. Bezna denna davka proteinu bude povedzme 2x 40g. To znamena ze clovek z tohto zdroja prijme za den 1,6g laktozy naviac rozdelenu do celeho dna. Velmi by ma zaujimalo ako tato uplne zanedbatelna davka laktozy ma nejaky vyrazny vplyv na travenie a vyuzitie srvatkoveho proteinu ked tu prezentujes voci nemu taky pohrdavy postoj- som same oko
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

v prvom rade ako som sa tu dozvedel, ja nemusím nikomu nič vysvetľovať nikoho o ničom presviedčať. Srvátkové proteíny beriem už dlhšie a raz som ostal chorý v období keď som išiel maximálne čisto (žiadne sachre okrem ovocia, žiadny junk, v podstate len tuky a bielkoviny). Bolo mi to divné a nakoniec mi bola zistená intolerancia na laktózu hlavne z proteínových drinkov, bol som dosť zahlienený. Ja nemám nič proti srvátkovým koncentrátom a izolátom (hydrolizáty sú poväčšinou bez laktózy), ale niektoré sú tlačené dosť na cenu na úkor kvality. Niekomu to vadiť môže, niekomu nie a podobne som to napísal aj predtým.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

A aký iný proteín užívaš ak sa smiem spýtať, ak teda nie srvátkový?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

M4RoS3K

iste ze nic vysvetlovat nemusis, ale ked uz nieco verejne prezentujes, co je este naviac aj trosku nelogicke, tak musis ratat s tym ze sa ta ludia budu pytat aj na blizsie vysvetlenie-je to sucastou diskusie-vies?
Za prve by bolo dobre keby si si uvedomil ze mliecne vyrobky ani mlieko nikoho zahlienovat nemozu -je to vedecky fakt, to co sa za zahlienovanie povazuje je nieco uplne ine.
Za druhe je uplne normalne ze v case ked si bol ako pises chory si mal problem travit mliecne vyrobky-je to ale iba docasny stav z dovodu znizenej imunity.
Je dost prekvapujuce ze ked do urcitej doby si problem s mliecnymi vyrobkami nemal, ze zrazu si uz nemohol travit ani take zanedbatelne mnozstvo laktozy ake je v kvalitnom srvatkovom izolate.
Za tretie proteinove izolaty z masa maju nizsiu biologicku vyuzitelnost ako srvatkove izolaty-to je tiez vedecky fakt. :)
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Ja mám tak isto intoleranciu na laktózu. Zle mi je skoro z každého mliečneho výrobku, ale zo srvátkového proteínu nie. Ak je to aspoň 80% koncentrát, tak obsahuje úplne zanedbatelné množstvo laktózy. A tak isto v mnohých je aj pridaná laktáza, aby ľudia s intoleranciou nemali problém.
Tu si niečo prečítaj o hovädzích proteínoch. http://www.sizeandsymmetry.com/magazin/ ... ive?view=1
Hovädzie proteíny sú vyhodené peniaze, obsahujú z 80 a viac % hydrolizovaný kolagén, ktorý má mizivú využiteľnosť a hodnotu pár eur.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

to čo je vedecký fakt je dosť diskutabilné nakoľko čo sa týka stravovania existuje veľa pochýb čo sa týka vedeckých faktov. Ide hlavne o to, z čoho si vie Tvoje telo najviac zobrať a čo má problém spracovať a ja som dával laktózu, s ktorou má môj metabolizmus problém a to, že to vyvrcholilo práve keď som išiel čisto si vysvetľujem ako zvýšenú citlivosť na živiny v období diéty, ktorú som vtedy išiel, ale to je tiež diskutabilné, zníženú imunitu som nemal. V srvátkových koncentrátoch je podiel laktózy vyšší a to sú práve tie lacnejšie proteíny, o ktorých som písal..

To že, je hovädzí proteín biologicky, menej hodnotný si uvedomujem, preto si robím ako viaczložkový proteín mix hovädzieho, vaječného a bezlaktózového srvátkového proteínu (príp. bezlaktózového hydrolizovaného)..
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Kvalitu proteínu určuje, z akých zložiek je vytvorený. Lepšia je kombinácia ako jeden druh.

Hovädzí proteín je blbosť, to je stará známa vec. Predražený kolagén.

Rozpustnosť proteínu - tam ide o to, či je instantný, alebo nie. Oplatí sa to euro dve priplatiť.

mystique:
hah, prve jedlo po 14 hod je super akurat tak na uber svalovej hmoty, spomalenie metabolizmu... pokial cvicis, ranajky su najdolezitejsi start dna a netreba sa bat prijat aj sacharidy - tie sa spalia pomerne rychlo,...
jedlo po 14tej je pekny blud, johny pride mi ze sa asi vyzna
Bludy šíriš ty, "vyznáš sa."

S IF sa dá aj naberať, aj chudnúť. Je to celkovom príjme. A každý sme trocha iný, ja keď idem brutálny objem, tak proste IFko nejdem, lebo nedokážem zjesť toľko, čo bez neho. Zato na chudnutie je pre mňa super.

A tie mýty o tom, ako sa telo dostane po pár hodinách nejedenia do katabolizmu, že raňajky sú najdôležitejšie a kto sa naje večer neschudne, to sú strašné bludy.. :)
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

bludy ?
to su overene fakty za desatrocia... porzi si stravovaci rezim hocijakeho mr. olympia, myslis ze pouzivali na naberacku IF alebo neranajkovali ? omyl bro...
ty si opet nejaky miesty mr. Les co vie vsetko a vsetko videl, takych tu uz bolo, neotravuj ma tvojimi zbytocnymi postami
predtav si, ze do katabolizmu sa dostanes uz pocas spanku, novinka pre teba ze... :smt006
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

katabolizmus počas spánku :D ..overené fakty desaťročia? Ty o tom fakt vieš veľmi málo. Ok pozrime sa hlbšie do minulosti. Starí Rimania, niekoľko dní putovali krajinou, jedla mali veľmi málo a keď prišli do cieľa museli bojovať. Ako to že mali stále dosť síl ? Boli snáď "superľudia"? ..alebo keď ešte neexistovalo poľnohospodárstvo, ľudia nevedeli čo sú to raňajky. Vstali a išli loviť (veľké psychické a fyzické vypätie) a až večer ak sa podarilo niečo uloviť, tak hodovali ..btw na tom je založené IF, ale to už isto vieš keďže nás tu všetkých tak silno presviedčaš o tom, čo je IF a aké sú jeho nevýhody

Ty sa snáď pripravuješ na Mr. Olympia? Takí športovci musia samozrejme veľa jesť a pravidelne, aby si vybudovali a udržali veľký objem 1. svalových vlákien (to sú tie, ktoré majú na starosti hlavne objem a výbušnosť), ale keď to už spomínaš tak Hugh Jackman išiel IF pred natáčaním filmu Wolverine :D (môžeš si to overiť cez google)
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Tusim, ze on patri k tym ktori s tym na rozdiel od Teba maju skusenost, takze "mr .Les" co vie vsetko a vsetko videl si tu skor ty, kedze diskutujes o niecom o com nic nevies.

A samozrejme, v spanku ku katabolizmu dochadza, pokial spavas bezne okolo 20 hodin.
Napísať odpoveď