Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Pilifo »

Presne tak, musíš veriť, že s Božou pomocou sa ti podarí strapateho presvedčiť, že jeho argumenty nedávajú absolútne žiadny zmysel :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to nie sú argumenty strapateho, ale argumenty veriaceho. Rovnako nekonečné rozhovory by si vedel viesť s moslimom alebo hocikým iným. Ak im raz ich náboženstvo plné nedostatkov a protirečení niečo povie, tak sa toho budú držať a je úplne jedno že je to nezmysel
Dun
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dun »

harrison314 napísal:Pre pobavenie
https://neznaboh.wordpress.com/2015/07/ ... view_id=63
Ten "tvojoponent" je riadny idiot. Roky opakovať tie isté klamstvá na internete a šíriť nenávisť, vidieť vo všetkom humanistické alebo homosexuálne sprisahania... neviem, či sa s takou poruchou musel narodiť alebo ho tak dokázala poškodiť jeho viera. Ešte tie jeho stránky aj niekto berie vážne a argumentuje nimi, on je doslova škodná. A samozrejme tie klamstvá šíri anonymne.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

zavolame ho sem?

Jozko sem uz nechodi a so strapatym uz nie je sranda, mozno by bolo dobre mat novu krv...
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Beardie, argument ze jeho plany nepozname je zvrateny... Ak by slo o politika, ktory "cestou" striela deti a opakoval by... "Verte mi, mam plan.. Ja som inak velmi dobry a odpustajuci" ... Myslis ze by ho strapaty volil... Ci len ja chybne uvazujem?
beardie
Redeemer
Redeemer

hej hej, uvazujes chybne
podla strapateho sa maju deti tesit na svoj mozog rozfrcany na chodniku, kedze budu potom skor s Bohom
strapaty napísal:ak ma choroba a smrt pomoct k blazenemu vecnemu zivotu je pre cloveka prinos (tym sa mysli bozi plan na zachranu jeho nesmrtelnej duse)
Balvorn
Light Star
Light Star

Aha, takze preto su tak silno proti eutanazii... By si si ten vecny zivot tak neuzil keby si predtym niekolko rokov nestravil v bolestiach a utrpeniu... A ano, ja viem ze tych par rokov je voci vecnosti zanedbatelnych....

A dajme tomu ze boh ma plan a.vsetko je jeho sucastou... Tak radsej sa na taky plan vykaslem a odmietnem byt jeho sucastou ... Niesom "machiavelista".
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja tomu tiez nechapem pre co. taktiez prosti interupcii, ktora dusu potencialneho dietata katapultuje rovno do neba, lebo este nemalo cas spachat jediny hriech anineverit v boha.
Balvorn
Light Star
Light Star

Interupcia bola vysletlena myslim tak, ze dusa rodica ide do pekla a to je zle ... V nasom meste bol raz farar, ktory kazal silno proti kondomom, interupcii a idsudzoval rodiny kde jeden z rodicov siel zarabat do zahranicia.. Ze taketo opustenie rodiny je velmi zle ... Sa dobre rozprava ked plati tolko uctov ako 12 rocny co byva u rodicov... ( je to naskrabane narychlo, som na mobile tak sa ospravedlnujem za formu)
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

Pilifo
ked povies A povedz aj B
tu su hriechy proti duchu svatemu .... samotne hirechy vychadzaju z neochoty napravit sa a zatvrdnutosti srdca...

1. Opovážlivo sa spoliehať na Božie milosrdenstvo.(pycha... clovek hresi s vedomim ze sa vyspoveda a bude to v poriadku ... ani sa nesnazi odporovat pokuseniu ... berie spoved ako automat....pristupuje k bohu ako k svojmu sluhovi )
2. Zúfať napriek Božiemu milosrdenstvu.(pycha .... clovek ktory neveri ze mu mozu byt hriechy odpustene... a veri ze bude zatrateny... kasle na to co uci cirkev)
3. Odporovať poznanej kresťanskej pravde.(pycha ... clovek si upravuje nabozenstvo podla seba... vlastne vytvara si nove... )

4. Závidieť blížnemu Božiu milosť.(pycha ... mysliet si o sebe ze je lepsi ako ostatni ..ze jeho hriechy su mensie ako ostatnych a oni tiez dostanu vecny zivot..)
5. Zatvrdzovať si srdce proti spasiteľnému napomenutiu.(pycha... vie ze robi zle a nechce sa napravit ... aj ked mu to vsetci ovria)
6. Tvrdošijne zotrvávať v nekajúcnosti (pycha ... nepovazuje hriech za hriech ... )

tieto hriechy su neodpustitelne nie preto ze by ich boh nechcel odpustit ale zo samotnej podstaty tychto hriechov... lebo je to zivotny polstoj ktory vedie do zatratenia... napriklad ... muz opusti zenu a zije s druhou vie ze hresi ale aj tak mu to je jedno zivot s tou zenou je pre neho dolezitejsi ako boh... cize je mala pravdepodobnost ze tuto tvrdosinost bude niekedy uprimne lutovat... a snazit sa to napravit..

samozrejme ak vby clovek spravil napravu tak hriech konci ... vsak tvrdosijne zostvavanie v hriechu je len dovtedy kym clovek tvrdosijne v nom ostava ... atd..
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:1. Opovážlivo sa spoliehať na Božie milosrdenstvo.(pycha... clovek hresi s vedomim ze sa vyspoveda a bude to v poriadku ... ani sa nesnazi odporovat pokuseniu ... berie spoved ako automat....pristupuje k bohu ako k svojmu sluhovi )
2. Zúfať napriek Božiemu milosrdenstvu.(pycha .... clovek ktory neveri ze mu mozu byt hriechy odpustene... a veri ze bude zatrateny... kasle na to co uci cirkev)
Neodporuje si toto navzajom?
strapaty napísal:3. Odporovať poznanej kresťanskej pravde.(pycha ... clovek si upravuje nabozenstvo podla seba... vlastne vytvara si nove... )
Chudaci ateisti, budu sa skvarit v pekle, lebo si dovolili poukazat na logicke chyby praveho Boha.
strapaty napísal:4. Závidieť blížnemu Božiu milosť.
Toto by som povedal, ze clovek zavidi, ze druhy sa ma lepsie a nemusel pre to nic spravit.
Ostatne (5 a 6) beriem.
len nepoznam nikoho, kto by aspon jedno s tohto "nespachal"...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

harison...
strach je len nedostatok bozej pritomnosti...(aj ked ja neviem ci sa bojim smrti nikdy som nebol v takej situacii ... ale mna pri zivote viac drzi zodpovednost za rodinu a ostatnych .. ako to ze by som na zivote lipol... )

"navrat vstekych v bohu si predstavujes, ze vsteci musia zomriet?" uz ked zomries uz je neskoro ... k bohu musis dojst za zivota... smrt ta len zbavi tela ktore ta klame svojimi pudmi skusenostami zmyslami rozumom .. smrt ta tohto vsetkeho zbavi a ukaze ti pravdu o sebe a svete... a ta pravda ti bud bude sposbovat nekonecnu bolest alebo radost... v podstate keby nebolo bozieho milosrdenstva vseci niekedy v zivote spravili nieco z coho by citili nekonecnu bolest.... len vdaka bohu a kristovi a jeho nekonecna laska dokaze tuto bolest prehlusit ... ale to clovek musi zit v bozej pritomnosti .. ak je medzi clovekom a bohom prekazka(hriech) nema boh dosah na cloveka aby mu pomohol... lebo clovek ho slobodne odmietol....
cize aby som odpovedal na otazku ... nie ludia musia prist k bohu za zivota, po smrti bude len ten vstah intenzivnejsi bez prekazok...

nevyberame si co sa hodi .. ide tu o podstatu cloveka ... aj ked je clovek telo + dusa ....telo je len kusok hmoty bliziaci sa svojou dolezitostou k 0 ... z pohladu voci vsetkemu boziemu stvoreniu... ovela dolezitejsie su vlastnosti cloveka ... schopnost milovat a tvorit, primerane svojej velkosti ......co bez slobodnej vole nie je mozne...

"Toto mas s kade?" neviem co konkretne myslis ..pisal som tam o viacerych veciach ...
uprimne snazaici - co moze clovek urobit viac ako sa uprimne snazit ho najst a nasledovat??? kristus neocakava ze budeme vitazi ... ale ze budeme bojujuci...
laska je najintenzivnejsi prejav boha zivote ludi...
pokoraje cesta k laske - bohu
z pycha je nici lasku ... odlucuje od boha
ocistec - ucenie cirkvi ... cas kym bozia milost cloveka neoslobodi od bolesti... docasna preto lebo pri poslednom sude budu oslobodeni vsetci .

vyraz "nesuhlasim je malo na to aby som pochopil s cim ...:D skus tu vetu rozvynut"

//autoeditácia príspevku (16 Júl 2015, 8:53)
dietata katapultuje rovno do neba...
.. a vsetkych ostatnych co maju s tym co docinenia rovno do pekla... doktori sestry rodina samotna matka otec a vsetci co stym suhlasia... a to vsetko len koli neochote niest zodpovednost a pohodliu

//autoeditácia príspevku (16 Júl 2015, 9:07)
"Neodporuje si toto navzajom?"
v com by si to malo odporova? chces k tomu priklad???

1. profesionalny vrah ktory veri ze ked pojde n aspoved bude spaseny... ale ma v umysle nadalej vrazdit aj po spovedi... alebo ze ked skonci tak sa vyspoveda a vsetko sa mu vymaze..
2. clovek niekoho zabije a neveri ze mu bude odpustene preto odmietne ist zmeirit sa s bohom lebo si mysli ze je to zbytocne za aj tak bude zatrateny...

3. ako jej mozu odporovat ked ju nepounaju ;) .. ak ju poznaju nie su ateisti... nik nevie kto bude v pekle a kto nie ... iba boh ...
4. nejde o to ze lepsie ... kazdy bol stvoreny pre nebo ... a kristus zomrel za kazdeho cize kazdy ma "narok-nadej - prislubenie" na boziu milost ... jedine clovek sam ju moze odmietnut ... tu sa jedna skor o to ze kriminalnik alebo masovy vrah si uvedomi svoju hriesnost a zacne napravu pokanie a bude mat rovnaku odmenu ako "spravodlivi" ktory sa cely zivot snazil zit poctivo, skromne, dobre . ... a tento clovek by zavidel tomu vrahovi ze v podstate bez "namahy" moze bit aj on spaseny... v podstae staci ze tesne pred smrtou vsetko uprimne olutuje ..... (moze sa zdat ze to protireci s 1. ale nie je to tak... )
ciez tu nejde o kalsicku zavist ... ale skor povysenecky postoj (spravodliveho) nad niekym inym ... napr. kajucim hriesnikom (dokonca aj nekajucim ateistom ktory moze byt tiez spaseny... )
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:strach je len nedostatok bozej pritomnosti...(aj ked ja neviem ci sa bojim smrti nikdy som nebol v takej situacii ... ale mna pri zivote viac drzi zodpovednost za rodinu a ostatnych .. ako to ze by som na zivote lipol... )
Nebolo pred chvilou nedostatok bozej pritomnosti zlo?
Co myslis, ze drzi v tomto svete nekrestanou?
strapaty napísal:nevyberame si co sa hodi .. ide tu o podstatu cloveka ... aj ked je clovek telo + dusa ....telo je len kusok hmoty bliziaci sa svojou dolezitostou k 0 ... z pohladu voci vsetkemu boziemu stvoreniu... ovela dolezitejsie su vlastnosti cloveka ... schopnost milovat a tvorit, primerane svojej velkosti ......co bez slobodnej vole nie je mozne...
citaj pozorne, mam taj aj citacie, viem, ze mas odpovedat na vela, ale skus postupne.
strapaty napísal:"Toto mas s kade?" neviem co konkretne myslis ..pisal som tam o viacerych veciach ...
Citacia nad tou vecou.
strapaty napísal:ocistec - ucenie cirkvi ... cas kym bozia milost cloveka neoslobodi od bolesti... docasna preto lebo pri poslednom sude budu oslobodeni vsetci .
Inac vies ze v biblii nie je o ocisci ani zmienka?
strapaty napísal:vyraz "nesuhlasim je malo na to aby som pochopil s cim ... skus tu vetu rozvynut"
samozrejme ze co bude po smrti nik nevie ... ale nadej cloveka mu umoznuje odputat sa od svatskych veci a lipnuti na zivote... co podla mna jednoznacne zvysuje kvalitu zivota cloveka
^^^ citacie

//autoeditácia príspevku (16 Júl 2015, 9:36)
strapaty napísal:dietata katapultuje rovno do neba...
.. a vsetkych ostatnych co maju s tym co docinenia rovno do pekla... doktori sestry rodina samotna matka otec a vsetci co stym suhlasia... a to vsetko len koli neochote niest zodpovednost a pohodliu
Nie vzdy su to dovody z lenivosti, vies ludom sa stavaju aj zle veci, znasilnenie, deti s vaznimi gentickymi poruchami a na tomto svete by iba trpelo.
strapaty napísal:"Neodporuje si toto navzajom?"
v com by si to malo odporova? chces k tomu priklad???
Napriklad clovek spacha hriech, ak neveri, ze mu bude odpustene pojde do pekla, ale ak veri pojde do pekla tiez.
strapaty napísal: ako jej mozu odporovat ked ju nepounaju .. ak ju poznaju nie su ateisti... nik nevie kto bude v pekle a kto nie ... iba boh ...
3 hovori jasne, kto popiera boha shori.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

a strach nie je forma zla???
biblia nie je jedinym pramenom viery a ucenia cirkvi ... (keby to bolo v pisme pisem ze je to v pisme)
"kvalita zivota" ...osobna skusenost a nie len moja....

nehovoril som o lenivosti ale o pohodli (cize osobna konfortna zona ,,,urcity sposob egocentrizmu)... ludia mnohokrat viac minu na mobil ako na dieta... znasilneni a vaznych genetickych poruch je tak mizive
percento potratov ze je skoda sa o tom bavit... ale ked sme uz pri tom ... zena ma traumu z znasilnenia za ktore nemoze ... a spolocnost sa ju ohladuplne snazi dotlacit k vrazde vlastneho dietata za ktoru moze (asi jedna trauma nestaci ) ... mozno by stacilo zmenit pohlad na zenu ktora da dieta na adopciu a na zenu ktora ide na potrat (zabije ho ).. len o tom by sa DOZVEDELI aj susedia....

aj tazko postihnute dieta moze bit pozehnanim pre rodinu a spolocnost ... a to ze trpi to je len pohlad nezasvatenych a velmi povrchny... trpi jedine tak ludskou hlupostou a bezohladuponostou ... sam jedno take dieta mam takze viem presne o com hovorim ... je to tazke ale uci nas byt lepsimi ...

:D "Napriklad clovek spacha hriech..." s vedomim vsak co mozem hresit vsak boh mi to aj tak odpusti co na tom ze je to zle ... ze niekto tym trpy ... ja sa vyspovedam dam tri zdravasi a budem spaseny ... --- tak takto to nefunguje ...
co sa tyka druheho prikladu ... neexistuje taky hriech ktory ked clovek uprimne olutuje, vykona napravu a snazi sa uprimne nehresit ze by mu nebol odpusteny ... toto je jeden zo zakladnych pilierov viery ... ak niekto tomu neveri tak neveri vobec... totiz je obrovsky rozdiel ked clovek zhresi pre svoju slabost (nachylnost na nejaky poklesok) napriek tomu ze s tym bojuje ... alebo ked clovek hresi s lahkostou s nazorom vsak zbehnem do "umyvacky a budem cisty a mozem zase hresit" podmienkou odpustenia hriechu je uprimna lutost ... naprava skutku ... a uprimne predsavzatie nehresit hociktora z tych to podmienok nie je splnena spoved nie je platna... napriklad nieco ukradnes ... musis to lutovat ze si podlahol pokuseniu a uvedomit si ze si tym niekomu ublizil ... musis vec vratit alebo nahradit minimalne v tej hodnote aku mala niekedy sa hovori ze az 2x... ak nemozes vratit tomu co si to ukradol tak to musis nahradit inac cize bud prispejes cirkvi alebo na charitu pripadne hocikomu v nudzi ... a musis bit vnutorne rozhodnuty uz viac nekradnut ... az potom ti moze byt odpustene... ciez 1. nic z tohoto nerobi... 2. popiera ucenie cirkvi(neveri bohu ) a mysli si ze ked to aj urobi aj tak bude zatrateny... ani jeden ale nenapravi to co spravil zle preto budu zatrateny...

3. Odporovať poznanej kresťanskej pravde. nik kto uprimne hlada boha nemoze ho popierat ... moze tvrdit ze zatial ho nenasiel... keby ho poieral znamenalo by ze uz hladal vsade a ze uz nehlada... podla tvojej definicie by museli bit vsetci ludia co nie su krestania byt zatrateny... co vieme ze nie je pravda... vela svatych muzov bolo zidov a boli aj taky co neboli zidia ani krestania ... napriklad Balam alebo Job...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:a strach nie je forma zla???
Strach je emocia.
Strach nas ma chranit pred konanim nebzpecnych veci, ktore mozu uskodit nam alebo blizkym. Nie je zly, len pred zlom varuje.
Wikipedia:
Strach je pocit znepokojenia z blížiaceho sa zla; negatívny cit, nepríjemná emócia, nepríjemný zážitok s neurovegetatívnym sprievodom, spravidla zblednutím, chvením, zrýchleným dýchaním, búšením srdca, zvyšením krvného tlaku a pohotovosťou k obrane alebo úteku; ide o normálnu reakciu na skutočné nebezpečenstvo alebo ohrozenie. Strach motivuje k vyhnutiu sa zlu alebo k úteku pred ním. Kde to nie je možné, tam sa často strach mení na agresiu.
strapaty napísal:nehovoril som o lenivosti ale o pohodli (cize osobna konfortna zona ,,,urcity sposob egocentrizmu)... ludia mnohokrat viac minu na mobil ako na dieta... znasilneni a vaznych genetickych poruch je tak mizive percento potratov ze je skoda sa o tom bavit
Poprosim zdroj a konkretne cislo.
strapaty napísal:... mozno by stacilo zmenit pohlad na zenu ktora da dieta na adopciu a na zenu ktora ide na potrat (zabije ho ).. len o tom by sa DOZVEDELI aj susedia.....
Ano, to podla mna riesnie je.
strapaty napísal:aj tazko postihnute dieta moze bit pozehnanim pre rodinu a spolocnost ... a to ze trpi to je len pohlad nezasvatenych a velmi povrchny... trpi jedine tak ludskou hlupostou a bezohladuponostou ... sam jedno take dieta mam takze viem presne o com hovorim ... je to tazke ale uci nas byt lepsimi ...
Az jedno :D
Lenze ja tu nehovorim o dawnovom sindrome. Su poruchy pri ktorych dieta neprezije dva roky, a tie dava roky su v bolestiach.

//autoeditácia príspevku (16 Júl 2015, 11:49)
strapaty napísal:3. Odporovať poznanej kresťanskej pravde. nik kto uprimne hlada boha nemoze ho popierat ... moze tvrdit ze zatial ho nenasiel... keby ho poieral znamenalo by ze uz hladal vsade a ze uz nehlada... podla tvojej definicie by museli bit vsetci ludia co nie su krestania byt zatrateny... co vieme ze nie je pravda... vela svatych muzov bolo zidov a boli aj taky co neboli zidia ani krestania ... napriklad Balam alebo Job...
Co je to poznana krestanska pravda? Sup sem s oficilnou definicou.

Oprav ma ak sa mylim ale s jobom Boh hoovril.

Inac ja som kedysi boha hladal, a sice nemozem povedat na 100% ze nie je. Ale nepodpoveda. a vstko nasvedcuje tomu ze nie je. Ja ti tvrdim, ze som ho nenasiel. Nik mi nedal rozumny argument pre jeho existensiu alebo pre moju vieru.
Takze uz sa cirkev dohodla, ci idu ateisti do neba?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

harrison314

nemyslel som strach ako obrany mechanizmus ..kratkodobu emociu (napriklad pred velkym psom ...) ... strach ako obavu beznadej zufalstvo... ... v pisme sa pise nebudem sa bat zleho lebo pan je so mnou .. on ma vedie po zelenych pastvinach .-.... namame zit v strachu ... strach cloveka brzdi a nici...

cila ... nie ej to moc doverihodna stranka ale dufam ze si to nevycucali z prsta... nemam teraz moc casu hladat studie... http://www.jw.org/sk/publikacie/casopis ... a-potratu/ V bývalom Česko-Slovensku bolo z 86 000 potratov iba 22 z dôvodu znásilnenia. (jeden z prvych odkazov google) relevantne zistit kolko ich bolo je tazke 1. maloktora sa s znasilnenim prizna... 2. nemusia udavat dovod do 12 tyzdna..

pozanan pravda neskor nestham...

nie som si isty ..viac menej tam boh komunikoval so zlym(daibol ) .. . ale uz je to dost davno co som to cital... fakt je ze nie je zid ... ale bol vychodni sionista... cize dnesny iran irak arabia atd...

to kto pojde do neba nevie nik len boh ... fakt je ze ziaden krestan mimo cirkev sa do neba nedostane ... a je vela doktryn a dogiem ale tie sa tykaju krestanov... cize tych ktorym bola sprostredkovana viera -ucenie viery... ale nik na svete nie jje schopni povedat ze tento sa do neba urcite nedostal... (bozia milost je nekonecna) .... cirkev vie len povedat ze tento sa dostal ... a prehlasi ho za svateho ... ale svaty je v podstate kazdy po platnej spovedi ... ako aj kazdy mentalne postihnuty... ako aj kazde dieta... je toho vela ale dnes uz musim .. skus si pohaldat tu zjavenu , poznanu pravdu ... ak nie pohladam ti to ... (viem co to je len zosmolit definiciu si netrufam )
beardie
Redeemer
Redeemer

strapaty napísal:cirkev vie len povedat ze tento sa dostal
tak urciteeee
urcite mas na to aj dokazy, ze ano? ;-)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:nemyslel som strach ako obrany mechanizmus ..kratkodobu emociu (napriklad pred velkym psom ...) ... strach ako obavu beznadej zufalstvo... ... v pisme sa pise nebudem sa bat zleho lebo pan je so mnou .. on ma vedie po zelenych pastvinach .-.... namame zit v strachu ... strach cloveka brzdi a nici...
Ver ze toto sa lahko povie, tazko urobi. A casto to viac zelzi na ludoch okolo teba ako na tebe.
strapaty napísal:cila ... nie ej to moc doverihodna stranka ale dufam ze si to nevycucali z prsta... nemam teraz moc casu hladat studie... http://www.jw.org/sk/publikacie/casopis ... a-potratu/ V bývalom Česko-Slovensku bolo z 86 000 potratov iba 22 z dôvodu znásilnenia. (jeden z prvych odkazov google) relevantne zistit kolko ich bolo je tazke 1. maloktora sa s znasilnenim prizna... 2. nemusia udavat dovod do 12 tyzdna..
Vynikajuci zdroj. Az na to, ze by si mal riesit sucasnu situaciu.
A ako sam hovoris v bodoch 1 a 2 .....
strapaty napísal:pozanan pravda neskor nestham...

nie som si isty ..viac menej tam boh komunikoval so zlym(daibol ) .. . ale uz je to dost davno co som to cital... fakt je ze nie je zid ... ale bol vychodni sionista... cize dnesny iran irak arabia atd...
neviem na co narazas, ale v starom zakone je boh cinny a komunikativny az az...
strapaty napísal:to kto pojde do neba nevie nik len boh ... fakt je ze ziaden krestan mimo cirkev sa do neba nedostane ...
Takze ateisti nie, veriaci v ineho boha nie, ...
A to protireci s tym co mas dalej.
strapaty napísal: ako aj kazde dieta
Pokial viem nepokrstnee deti maju dedicny hriech.

... skusim vecer hladat
Balvorn
Light Star
Light Star

Mam jednu otazku pre strapateho. Ak sa ta to uz pytali ospravedlnujem sa, ale ako ty vnimas bibliu a pismo? Doslovne? Napriklad adam a eva, stvorenie sveta atd.... Alebo ako metaforicky pribeh?
Napísať odpoveď