niekedy nezapne PC
-
dobi235
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
niekedy nezapne PC
zdravim, mam taky problem ze niekedy sa mi pc nezapne...teda zapne ale nic nejde...ventilatory sa tocia ale ani pipnutie ani obraz na monitore.. robi to len niekedy.. restartujem ho a vsetko ide ako ma...kde moze byt problem? zdroj? grafika? zakladna doska?...bohuzial nemam moznost vyskusat tam iny komponent takze by som potreboval nejako zistit co to je nech neobjednam nieco zbytocne.. pc ma asi 4 roky
-
hojko
Site Admin
Re: niekedy nezapne PC
S najvacsou pravdepodobnostou zdroj. V horsom pripade doska. V najhorsom pripade procesor. Bez vyskusania je to len hokus-pokus. Ako prvy by som ale vymenil zdroj.
-
dobi235
Light Professional
No takto, mozno to pomoze pri diagnoze...chcel som hrat project cars co je dost narocna hra...a vzdy mi po par minutach zamrzol pc..moze byt ze je to zakladna doska na ktorej sa nieco prehrieva alebo pri zatazi je problem v zdroji
Ak máš dve RAM , tak to skús iba s jednou, prípadne ich otestuj.
-
dobi235
Light Professional
Ramky som testoval, jednu som nedavno menil
-
hrban
Addict
ne toto robil nedávno poskladaný PC, musel som prerábať kabeláž, asi tam kdesi čosi skratlo po štarte alebo bol nejaký konektor voľný alebo neviem. Každopádne by som skúsil najskôr skontrolovať kabeláž.
-
dobi235
Light Professional
to som uz skusal uz som mal aj dva krat cely pc rozobrany do posledneho srobika a nepomohlo to
mam skusenost s niecim podobnym, skus vymenit baterku na doske, pre test staci, teda mne sa to osvedcilo, ze som tu baterku vybral a nahrial zapalovacom (nie viac ako 10sec, docasne som zvysil jej kapacitu, bol to uz stary PC) a komp naskocil vzdy na prvy krat, takze som vedel ze je to tym a vymena baterky za novu odstranila problemdobi235 napísal:zdravim, mam taky problem ze niekedy sa mi pc nezapne...teda zapne ale nic nejde...ventilatory sa tocia ale ani pipnutie ani obraz na monitore.. robi to len niekedy.. restartujem ho a vsetko ide ako ma...kde moze byt problem? zdroj? grafika? zakladna doska?...bohuzial nemam moznost vyskusat tam iny komponent takze by som potreboval nejako zistit co to je nech neobjednam nieco zbytocne.. pc ma asi 4 roky
samozrejme pricin ako bolo spomenute vyssie moze byt viac - zdroj, doska, studeny spoj atd
-
dobi235
Light Professional
vyskusam vymenit tu bateriu a uvidim... ked nepomoze tak si mozem tipnut co to moze byt 
//autoeditácia príspevku (16 Júl 2015, 11:57)
Takze update k teme, dnes pri zapinani pc mi to zamrza pri bootscreene...dostanem sa po "auto detecting sata 1" a konec, nedostanem sa ani do biosu ani nikam...takze to bude zakldna doska?
//autoeditácia príspevku (16 Júl 2015, 11:57)
Takze update k teme, dnes pri zapinani pc mi to zamrza pri bootscreene...dostanem sa po "auto detecting sata 1" a konec, nedostanem sa ani do biosu ani nikam...takze to bude zakldna doska?
vymenil si baterku v doske ?
-
dobi235
Light Professional
Nie,ale myslim ze tam problem nebude... vypojil som sata kabel zapojil ho do ineho konektora a pc sa zaplo...ale zase az na druhy krat...
//autoeditácia príspevku (16 Júl 2015, 13:23)
takze teraz je otazka co skusit vymenit ako prve? zakladnu dosku?
//autoeditácia príspevku (22 Júl 2015, 8:32)
*VYRIESENE*
Vymenena zakl. doska a vsetko funguje ako ma
//autoeditácia príspevku (16 Júl 2015, 13:23)
takze teraz je otazka co skusit vymenit ako prve? zakladnu dosku?
//autoeditácia príspevku (22 Júl 2015, 8:32)
*VYRIESENE*
Vymenena zakl. doska a vsetko funguje ako ma