Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France
Re: Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France
Konecne to zacina gradovat v kopcoch, kde sa hra o sekundy a minuty, aj ked favoriti sa stale strazia. Froome vyzera tieto etapy v pohode, urcite lepsie ako Contador. Paci sa mi ako v utorok a aj dnes do toho Froome slapol, uz aj zvysok musel na neho reagovat. Kazdopadne chlieb sa bude lamat buduci tyzden v Alpach, hlavne posledne etapy a najma predposledna na Huez. Dnes pekna nahanacka a pokusy o uniky posledne km, Valverde to skusal, skusal, kazda sekundicka v case dobra. Skoda, ze Valverde nedokazal pokusi uspesne potiahnut, asi uz nebolo sil na to.
Ocakavam, ze teraz pri kopcoch by mohli chytit par hlupacikov, ktori uziju dake dobre a chutne latky zo zoznamu zakazanych latok.
Sledujete a dianie okolo Frooma a jeho uniku dat SRM, porovnanie a analyza slapania na Mont Ventoux?
Ocakavam, ze teraz pri kopcoch by mohli chytit par hlupacikov, ktori uziju dake dobre a chutne latky zo zoznamu zakazanych latok.
Sledujete a dianie okolo Frooma a jeho uniku dat SRM, porovnanie a analyza slapania na Mont Ventoux?
-
DanielDevil
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Stredajšiu etapu som nevidel, ale od tej štvrtkovej som očakával oveľa viac. Je vidieť, že SKY má najsilnejší tím, za celú etapu sa v podstate nedostali do problémov a vždy bol Froomeovi niekto po ruke. Zvládli nástupy Saxa, Movistaru aj Nibaliho. A to Froome si nemusel takmer nič odmakať, aj keď bolo vidieť, že chce ukázať, že sa len nevezie (ako Wiggins keď vyhral). Od Contadora (ktorému vraj robí problémy alergia, ale teraz v závere pršalo, mohlo mu to vyhovovať, ale príde mi unavený) a Nibaliho som v podstate nič nečakal, ale Valverde a Quintana ma trošku sklamali. Uvidíme ako to bude, ešte ostáva dosť etáp, no myslím že SKY má skvelý tím, ktorému sa ostatné nemôžu rovnať a navyše Froome má formu.
Aj Sagan to bude mať ťažké so zeleným dresom. Nemôžeme čakať že na Champs Elysees vyhrá etapu (aj keď sa to môže stať), takže by bolo dobré, aby si tam priviezol 51 bodový náskok. Snáď pozbiera potrebné body v etapách, kde Greipel odpadne.
Aj Sagan to bude mať ťažké so zeleným dresom. Nemôžeme čakať že na Champs Elysees vyhrá etapu (aj keď sa to môže stať), takže by bolo dobré, aby si tam priviezol 51 bodový náskok. Snáď pozbiera potrebné body v etapách, kde Greipel odpadne.
-
t0m4s3
Admin
Uz dnes ma velku sancu zvyraznit naskok. Prvy sprint je nastastie az 90km po starte, takze hlavne body by mohla "vyzrat" nejaka sformovana veduca skupinka. Greipel v zaverecnej casti urcite stihat nebude, naproti tomu dufam, ze Peter zabojuje o vitazstvo. Vcera v rozhovore tvrdil, ze je unaveny, snad to bolo "iba" tymi nastupanymi metrami v nie prave najkrajsom pocasi.
No tak Sagan zase na svojom 2. mieste, skoda. Su este nejake etapy, co by mu mohli vyhovovat?
-
ROKI49
Medium Professional
jemu vyhovuje vela etap, len je univerzal, komplexny, ale v nicom nie je uplna spicka. preto ho furt dakto da....
btw. Tinkov je riaden debilek..... https://twitter.com/olegtinkov?lang=en
-
audiotrack
VIP
ako do cyklistiky si moc netrúfam hovoriť, lebo som v nej hovno viem, ale mohol by sa toho držať každý. Síce nemám v nej prehlad, ale povedať že sagan je univerzál a že nevyhráva preto lebo nie je špička, tak to už áno. Nie je to náhodou tým, že mu nemá kto v tíme spraviť pozíciu pre spurt? A nie je náhodou špurtér? Alebo ono bežne univerzáli končia v horách okolo 130-miesta (čiže z 200 jazcov tour, je 130 horských keďže univerzáli sú na chvoste)?ROKI49 napísal:jemu vyhovuje vela etap, len je univerzal, komplexny, ale v nicom nie je uplna spicka. preto ho furt dakto da....
-
t0m4s3
Admin
Do pi*e, tak kedy uz? Skoro som stolicku v tom cieli pozul. Ked sa na to clovek pozrie komplexne, tak super, byt v zelenom v tyme, ktory utoci/utocil na zlte je skvele, ale to vitazstvo tomu fakt chyba. Skoda, skoda. Snad zajtra
Tiez sa do cyklistiky moc nerozumiem a sledujem len tdf, ale dnes isli celkom dobre saxo, vacsinu casu boli prvy v pelotone. Hold Sagan neni 1tka v time cize moze si ist pomimo svoje spurty. Myslim, ze dokaze ist aj kopce nie len spurty ale zas vrchar neni, cize v etapach ako vcera a predtym nema sancu.
Co sledujem zahranicne fora, tak Sagan je dost oblubeny.
Co sledujem zahranicne fora, tak Sagan je dost oblubeny.
-
DanielDevil
Addict
Snaha Saxa mi prišla sympatická, ale žeby išli dobre si nemyslím. Pozeral som vlastne odvtedy ako začali ťahať, boli to nejaké 3-4 minúty náskok a 80 km do konca alebo tak nejak. Keby im tam nevypomohli jazdci iných tímov, tak tú vedúcu skupinku ani nedotiahnu. To sa so SKY nedá porovnať (aj keď majú viac domestikov). Navyše v závere Petra nikto nepotiahol, klasicky tam bol sám. Zajtra to bude asi ťahať Lotto, uvidíme či to nebola prvá a posledná "pomoc" pre Sagana.
Čo sa týka jeho šancí, tak teoreticky ešte najbližšie 3 etapy a posledná.
Čo sa týka jeho šancí, tak teoreticky ešte najbližšie 3 etapy a posledná.
-
t0m4s3
Admin
Saxo podľa mňa robilo maximum v ich silách vzhľadom na to že ešte stále potrebujú ľudí hlavne pre Contadora. Včera Sagan záver trochu preváhal.
tak sagan dnes v uniku... dufam ze im (24clennej skupine) to vydrzi do sprinterskej premie a greipel ostane bez bodu
Môj názor je že Sagan v špurtoch končí na popredných miestach hlavne preto, lebo si dokáže nájsť aj sám dobrú pozíciu. Čiže ja by som ho ako špurtéra neoznačil (lepší špurt ako on majú určite Greipel, Degenkolb, Kittel, Cavendish, Coquard, možno Demare, Kristoff a dokonca podľa testov v TS ho mal lepší aj Kolář), on je odolný klasikár s dobrým špurtom a preto je to univerzálny jazdec + v časovke sa tiež nestratí. A vo vrchárskych etapách sa snaží regenerovať na etapy jemu viac vyhovujúce, takže 130. miesto nehovorí nič. Ak by šiel naplno, myslím že by dokázal byť aj v top 20 ak by tam bol len jeden veľký kopec.audiotrack napísal: Nie je to náhodou tým, že mu nemá kto v tíme spraviť pozíciu pre spurt? A nie je náhodou špurtér? Alebo ono bežne univerzáli končia v horách okolo 130-miesta (čiže z 200 jazcov tour, je 130 horských keďže univerzáli sú na chvoste)?
-
t0m4s3
Admin
Prave som rozmyslal, ze ci to skusi aspon raz (rozumej, ci dostane povolenie od Olega). Dnes to ma rozbehnute paradne, naskok obrovsky, peloton to necha kludnym. Len aby mu to niekto neosolil na konci ako dva roky spat Sanchez.tuti napísal:tak sagan dnes v uniku... dufam ze im (24clennej skupine) to vydrzi do sprinterskej premie a greipel ostane bez bodu
Dnes bol ten stupák na konci naozaj zabijak, ale Sagan nádherné 5. miesto, asi jeho najlepší vrchársky výkon v doterajšej kariére, zobral 20 bodov na prémii a neviem koľko presne za 5. miesto, takže náskok krásne narástol už aj cez 50 bodov na Greipela. Klobúk dole.
-
t0m4s3
Admin
Najlepsi vrcharsky vykon bol tento rok v Kalifornii.
Dnes v cieli bral 17b takze parada! A Pinot s Bardetom co tam predviedli, facepalm!
Dnes v cieli bral 17b takze parada! A Pinot s Bardetom co tam predviedli, facepalm!
-
DanielDevil
Addict
Dnes som veľmi spokojný aj napriek tomu, že bol 5. a nie druhý
aspoň to nebolo také nešťastné
37 bodov dnes nabral, nádhera! Bodaj by zajtra vyšiel nejaký únik, aby nemusel špurtovať s Greipelom o veľa bodov. Dosť by pomohlo keby pred Greipelom skončil Cavendish, aspoň na Champs Elysees, keby to už Petrovi nevyšlo. Včera sa Oleg hneval, tak som zvedavý čo hovorí dnes na Contadora, opäť výfuč aj na takomto "kopčeku". Jedine Nairo a Valverde sa môžu rovnať Froomeovi. A ten čo tam na konci predvádzal som nechápal
asi sa cíti naozaj dobre. Dnes odpadol aj Van Garderen, ale na druhom mieste sa držal až prekvapivo dlho.
-
t0m4s3
Admin
Preco prekvapivo? TvG ukazal na Dauphine, ze ma dobru a dobre nacasovanu formu a BMC sa o neho v prvom tyzdni dobre postarali takze sa s prehladom vyhol par zasekom na vetre narozdiel od Quintany a Nibaliho (ktory je teda daleko daleko za ocakavanimi)
-
DanielDevil
Addict
pre mňa je to ešte jazdec, ktorý patrí do TOP 10, možno TOP 5, ale na pódium to ešte nevidím. Froome, Quintana, Valverde a Contador by mali skončiť pred ním. Ťažil dosť z časoviek, ale v kopcoch to ani neskúša, iba sa snaží udržať čo najdlhšie v kontakte s najlepšími.
-
DanielDevil
Addict
“Našimi cieľmi sú teraz zelený dres pre Sagana, etapové víťazstvá, možno pódiové umiestnenie pre Contadora a podobne. Ak bude Froome pokračovať v takýchto výkonoch aj naďalej, bude veľmi ťažké poraziť ho. Takže nechcem kvôli tomu stratiť šancu na ďalšie úspechy,” citoval slová Seana Yatesa, športového riaditeľa Tinkoff-Saxo, špecializovaný portál velonews.com.
“Keď vyhráva Sagan, je to skvelé pre celý tím. Peter si na svoje plecia berie veľa, chce ísť tak dobre ako sa len dá. Budeme sa preto snažiť uspieť aj na iných frontoch,” povedal Yates.
Inak Frooma dnes obliali močom, na niektorých cyklistov bučali a kričali, že dopujú...ešte tuším aj Nibaliho vykradli
“Keď vyhráva Sagan, je to skvelé pre celý tím. Peter si na svoje plecia berie veľa, chce ísť tak dobre ako sa len dá. Budeme sa preto snažiť uspieť aj na iných frontoch,” povedal Yates.
Inak Frooma dnes obliali močom, na niektorých cyklistov bučali a kričali, že dopujú...ešte tuším aj Nibaliho vykradli