Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France

O športe...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Su to tazke rozhodnutia. Contador double asi neziska, ale aj podiove umiestnenie je cenne. Hodit flintu do zita je priskoro, stale je na dostrel. Na druhu stranu Peto si lepsiu podporu zasluzi, ale v siedmych ludoch (tzn. 5 domestikov) je tazke bojovat na oboch frontoch. Zajtra verim, ze Greipel stiahne z naskoku co najmenej, idealne ak by niektory z tymov nasadil poriadne tempo na tom kopci 50km pred cielom a Greipel/Cavendish a ani Degenkolb so svojou neformou nemaju sancu.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Podľa mňa si začínajú uvedomovať, že Froome má veľkú formu, lepší je aj Nairo a asi aj Valverde. Potiahnuť v kopcoch ho môže akurát Kreuziger (od neho som čakal kúsok viac) a Majka. Zato SKY tam je vždy silná (aj keď dnes Porte asi spadol, no nedočítal som sa, či sa mu niečo stalo). Nairo sa dnes vyjadril, že sa cítil lepšie a teší sa na Alpy, že tie dlhšie kopce mu budú vyhovovať viac, stále si veria na žlté. Takže ak by stále ignorovali zelené, môže sa veľmi ľahko stať že nebude žiadne a to by vzhľadom na to, ako to mali rozbehnuté bola chyba. Navyše myslím, že aj šancu vyhrať etapu má väčšiu Peter ako Alberto. Bodaj by zajtra šprintéri odpadli, ale neviem kto by mal záujem ťahať. Ja to skôr vidím tak, že Lotto bude kontrolovať náskok utečencov pred kopcom, aby to stihli potom pohodlne dobehnúť.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

Jednym okom a uchom zachytene z eurosport komentara pocas etapy: Porte bol po vodu do auta a ked sa vracal do pelotonu tak mu cavendish 'priatelsky' pomohol az musel vyjst mimo cestu, kde pravdepodobne dostal defekt lebo o chvilu na to mal makke predne koleso.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Je možné, že len defekt, ak by to bolo niečo vážnejšie, asi by sa o tom písalo...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Vcerajsi zaverecny kopec https://www.strava.com/segments/1063663?filter=overall
Sagan prisiel par sekund pred Yates-om, cize VAM 1900 po dobu skoro 11minut, tak to teda cumim, to je neuveritelny vykon na to, ze ani zdaleka nie je vrchar.

Pre porovnanie Mt. Baldy z tohtorocnej Kalifornie https://www.strava.com/segments/1171938
Sagan prisiel asi 10 sekund za Dombrowskim, VAM 1684 (treba ale zapocitat lahke skreslenie kvoli ten 500m miernemu klesaniu tretinu pred koncom kopca)
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Argentínsky cyklista Eduardo Sepulveda z družstva Bretagne-Séché sa zviezol počas sobotňajšej 14. etapy Tour de France do Mende okolo 100 m v mechanickom aute konkurenčného tímu Ag2r Mondiale a rozhodcovia ho vylúčili z pretekov.

Lídrovi zoskupenia spadla reťaz a namiesto toho, aby išiel za vlastným mechanickým vozidlom s bicyklom v ruke, využil pomoc auta iného družstva a za svojim mechanikom sa nechal odviezť. Stalo sa to asi 57 km pred koncom etapy.

"Bola to z jeho strany nedbanlivosť. Mohol pokojne kráčať, nebolo to ďaleko. Videli sme to v spätnom zrkadle a rýchlo sme zastavili. V panike však urobil to, čo nemal," skonštatoval tímový manažér Emmanuel Hubert. Športový riaditeľ zoskupenia Ag2r Mondiale Vincent Lavenu dostal pokutu 100 švajčiarskych frankov.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Dnes Sagan opet v uniku, po 20km zatial ani nie minutu naskok.
Prílohy
CKNGHJXXAAAWblX.jpg
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Zatiaľ super, ide si pre ďalších 20 prémiových bodov. Som zvedavý, ako bude na tom so silami po 10 kilometrovom kopci so 6 % stúpaním. Ak by sa dokázal udržať na špici aj po vyjdení kopca, tak to môže byť pekný finiš. Hlavne keď Cavendish je dnes totálne out.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Rogers ako timovy kolega urcite potiahne, Kwiatek tiez bude mat zaujem. V pelotone to tahala Katusha, mozno Giant bude mat tiez zaujem. Kazdopadne pre Greipela bude ten kopec prilis a Degenkolb bez formy by tiez mohol odpadnut. Cize teoreticky by nikto nemusel mat zaujem stahovat brejk a po zjazde z kopca je to uz iba 45km do ciela. Drzim palce.

//autoeditácia príspevku (19 Júl 2015, 17:06)
Tak nakoniec Greipel celkovo stiahol 18b v tejto etape. Navyse Sagan bude po poslednych dvoch dnoch asi celkom solidne unaveny.
Prílohy
2015-07-19_15.20.07.png
2015-07-19_15.20.07.png (34.7 KiB) 1221 zobrazení
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Skoda, mam pocit ze Sagan zacne vzdy neskoro a potom sa mu to tazko dobieha alebo ostane zablokovany ako dnes. Ale to je zas asi problem toho, ze tam je sam a musi sa spoliehat na iny tim.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

on si skôr uvedomuje ze v dlhšom šprinte by nestíhal za Greipelom atď, tak sa radšej vezie za zadným kolesom čo najdlhšie a nakonci to vypáli zo všetkých síl. Preto sa môže niekedy zdať že Sagan je rýchlejší ako ostatní špurtéri ale on len začne o niečo neskôr.

//autoeditácia príspevku (19 Júl 2015, 20:08)
,,Nemám slov na to, čo sa dnes stalo. Cítil som sa dobre, bol som pripravený na superšprint. Nevravím, že ja som sa netlačil, ale v poslednej zákrute stlačili mňa a všetci sa cezo mňa prehnali. Potom som sa ešte snažil dobehnúť zmeškané, ale už to nefungovalo. Počas etapy som sa snažil ísť do úniku, byť v ňom čo najdlhšie, ale aj iné tímy mali svoje záujmy."

tak keď sa cítil na to potom beriem späť. Škoda no že bol zavretý.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

škoda že všetky víťazstvá za 50b berie Greipel, takto to zelené stále nie je isté, môže sa veľmi ľahko stať že zvíťazí v poslednej etape a zmaže tam veľkú stratu...snáď zajtra ešte niečo Peter získa, aj keď asi tiež nie je stroj a posledné dni mal toho dosť...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

prečo v bodovacej súťaži majú poslední asi siedmi mínusové body? Za čo sa dávajú bodové penalizácie?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Rozne drobne prehresky proti pravidlam - prilis dlho sa viezol za autom, prip. "sticky bidon" bol prilis dlho sticky, nestihnuty casovy limit v etape ...
tuti
Light Professional
Light Professional

t0m4s3 by boli skor casove penalizacie. tieto bodove budu skor za blokovanie/zavadzanie pocas sprintu do ciela...
a nestihnuty casovy limit v etape = dakujeme za ucast, dovidenia
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Nestihnuty limit moze byt po prihliadnuti rozhodcov odpusteny + penalizacia v podobe minusovych bodov do bodovej klasifikacie
Styx#
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Styx# »

tuti - si predstav, ze teoreticky napr. sagan by prisiel 15s po limite; si myslis, ze by ho vyhodili? ved to by bol aky shitstorm medzi fanusikmi, strata zaujimavosti Tour, atd.

Inak Sagan opat v uniku, dnes som to uz fakt necakal, nechapem ako to dokaze kazdu etapu unik + sprint, kopec nekopec :aasmile1:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Dnes to nevyzera zle, posledny kopec a jedine Sagan na sprint. Ak zvladne tempo posledneho kopca, tak dnes sa po slovenskych krcmach moze nalievat iontak :D
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Dnes isiel super, ten zjazd bol pekny, skoda, ze to nevyslo. Ale tak nikto mu nechce pomahat. Necapem co mu tam nedaju aspon jedneho kolegu.
tuti
Light Professional
Light Professional

Styx# napísal:tuti - si predstav, ze teoreticky napr. sagan by prisiel 15s po limite; si myslis, ze by ho vyhodili? ved to by bol aky shitstorm medzi fanusikmi, strata zaujimavosti Tour, atd.
Jasne ze vzdy je to na rozhodcoch ved aj t0m4s3 pisal po prihladnuti rozhodcov a to co si pisal si nemyslim...tak ako si nemyslim ze ked prijde polovica pelotonu po casovom limite ze ich vsetkych vyhodia.

// T0m4s3 presne na to som narazal ;)
Napísať odpoveď