Kde v lete vonku pracovat (BA)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
4JOKE
Light Star
Light Star

Kde v lete vonku pracovat (BA)

Príspevok od používateľa 4JOKE »

Mozno taka nestandardna otazka, no zaujimalo by ma ci je niekde v Bratislave miesto, kde sa da rozlozit notebook, dat sa na WIFI/elektricku siet a v klude niekde v tieni pracovat.
Lebo v tychto dnoch pracovat doma ak nemate klimu je peklo. Tusim THE SPOT mava na magio plazi prednasky, no musim zistit, ci sa tam neda niekde 4 free pracovat.

Mate niekto nejake napady ? :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kde v lete vonku pracovat (BA)

Príspevok od používateľa harrison314 »

V hociakej klimatizovanej kaviarni, za cenu dvoch kav, teda ak pijes kavu.
4JOKE
Light Star
Light Star

haha :D no ale byt tam dajme tomu 8h na dvoch kavach :) no neviem
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja som bol raz 4 hodiny na jednej kave, lebo som kamoske rieisl notebook a nikomu to nevadilo. Asi budes musiet kaviarne striedat :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ver mi, ze casnikom to vadilo :D
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

nevadilo? takychto ludi priam neznasaju. to, ze ta neposlali do riti neznamena ze to bolo ok.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tak ale to predsa nie je jeho starost, nie?
preco by nemohol sediet v kaviarni cely den na jednej kave?

chapem kebyze prijde do restauracie cez obed ked je tam najvacsi natresk, objedna si kavu a je tam 4 hodiny. ale kaviarni to nema co koho trapit. ani toho casnika to nema preco trapit, je plateny za obsluhu zakaznika, ked si zakaznik nic neobjednava, nemusi nic robit.
este mozno ak je v kaviarni plno, ziadny volny stol a teda potencionalne prichadza o zarobok (keby tam sedel niekto kto toho skonzumuje viac), ale taku kaviaren by som si v tom pripade nevybral.

tiez som asi raz alebo dvakrat potreboval zabit par hodin v meste, tak som si sadol do kaviarne a cital pri jednom caji par hodin, nikoho to netrapilo.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pokiaľ je tá kaviareň poloprázdna až prázdna, nemalo by im to až tak vadiť.. ale ak je to frekventovaná a stále plná kaviareň, určite sa čašníčkam niekde pod blúzkou otvára nožík, keďže obsadzuješ jeden stôl.

Riešením môžu byť nejaké tzv. food courts v nákupných centrách.. tam si nemusíš ani nič objednať, ale musíš si vymáknuť dobrý flek, aby okolo Teba nelozili s čínou a vyprážanými syrmi a podobne..

:)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

casnikom to moze byt jedno, ak nemali plny plac, kde by si zaberal miesto platiacim zakaznikom. Teoreticky by mohli byt aj radi, do prazdneho podniku pojde menej ludi ako do neprazdneho.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tiez si myslim, ze pokial to nie je preplnena kaviaren tak by to nemal byt problem, a rano sa da slusne na to opytat
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

skor nechapem ako sa da zmysluplne a kvalitne pracovat v kaviarni: zapnuta hudba, neustale pobehujuce casnicky v krataskoch a suknickach,prichadzajuci odchadzajuci zakaznici.. Co na tom booku vlastne porabas? :wink:
4JOKE
Light Star
Light Star

V principe na notebooku programujem, cize kaviaren by asi tiez nebola najlepsie riesenie... skor by bolo fajn miesto ako bol v SND letny pavilon (kde vsak urcite asi nebola wifi a taktiez sa mi zda, ze tam tento rok nic nie je).
Zrejme asi ani take miesto v BA neexistuje :/
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

nakoniec zistit ze najjednoduchsie riesenie je si kupit lacnu prenosnu klimu za 200ojro a vybavčo
Dun
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dun »

Knižnica? Títo majú novú budovu, tuším aj s klímou a wifi by snáď mali mať tiež http://www.cvtisr.sk/
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ved teraz je v mode coworking, urcite sa najde aj nieco v bratislave.

netusim ako to realne funguje na slovensku, popravde sme sa o coworkingu par krat rozpravali s kamaratmi a mne to prisla ako totalna blbost, ale vidim ze su ludia co by to aj vyuzili :)

http://slavikova.blog.sme.sk/c/321676/A ... slave.html
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Wow. Rozum sa mi zastavuje nad tym, ze pre niektorych ludi je normalne presediet v kaviarni 4-5 hodin za poondiatych 5€. Preto tak niektori chudaci podnikatelia aj dopadnu, ked niektori ludia takto rozmyslaju a chodia k nim.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

preco sa ti rozum zastavuje? co nedokazes pochopit?

je to kaviaren, pokial "chudak podnikatel" nechce aby tam sedeli ludia, nech kaviaren prerobi na hamburgraren, alebo stanok s hotdogmi, ziadne stolicky, ludia budu pekne stat v rade a hned po obdrzani jedna nech padaju prec.

kaviaren je miesto kam si ides oddychnut, relaxovat a ak ozaj nechces z povinnosti k "chudakovi podnikatelovi" do seba hadzat jednu kavu za druhou, tak preco by si to mal robit? nikde nie je napisane kolko mozes maximalne sediet v kaviarni a v akych intervaloch musis objednavat nove a nove pitie...

ty ked sedis doma 4-5 hodin, tak kolko kav vypijes? kolko poharov koly/vody/caju?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Nedokazem, pretoze je to pre mna chore a ubohe. On chce, aby tam ludia sedeli, ale nie aby mu tam vysedavali a obsadzovali miesto 4-5 hodin, a on z toho zarobil len 5€, ked by sa tam mohlo vystriedat dalsich 20 ludi. Nie je to o ziadnej povinnosti voci nemu, ani hadzaniu do seba jednu za druhou, ale je to trosku aj o zdravom rozume a slusnosti.

Ja, ked sedim doma, tak som v prvom rade doma, a nie niekde v podniku, kde sa tak trochu ocakava, ze aj nieco miniem, ked uz som tam, je to podnik konieckoncov, nie moj domov. A kavu nepijem.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak este raz. ked si doma, kolko poharov "tebou preferovanej tekutiny" vypijes?

ja napriklad urcite nevypijem viac nez pol litra za 2 hodiny. fakt netusim preco by ma mala nejaka slusnost alebo zdravy rozum nutit robit nieco co nechcem robit. to mam fakt kvoli slusnosti do seba ladovat pol litra kofoly kazdu pol hodinu, len aby si nahodou niekto o mne nieco nemyslel?

odkial mas tieto svoje mudrosti? existuje nejaka prirucka? je tam napisane kolko musis minut za hodinu v podniku aby to bolo slusne?

proste si fakt nemyslim ze mas pravdu a rovnako si nemyslim ze existuje nejaky "chudak podnikatel" ktoremu by vadilo ze ma zakaznikov. ako sme uz pisali vyssie, pokial sa nejedna o preplneny podnik kde blokujes stol inym zakaznikom, tak nevidim jeden realny dovod preco by malo majitelovi vadit ze tam sedit trebars aj cely den pri jednej mineralke.
to je taky ten slovensky rozum, ze zakaznik je na to aby sa spraval tak ako predavac chce, nemal ziadne poziadavky a zaplatil co najviac.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Neviem, nepocitam to. Pijem podla toho, ako som smadny, a ako mam chut. Tebe asi stale uchadza pointa a rozdiel medzi domacim prostredim a verejnym priestorom. Neviem, ci na to existuje nejaka prirucka, necital som ju. Vychadzam z toho, ako to vnimaju majitelia barov (mam par kamaratov, co mali, resp. maju bar), a taktiez aj par kamaratov, ktori robili casnikov. A zhodli sa vsetci, ze je to maximalne trapne a chore sediet pri jednej kole alebo kave 4 hodiny v kaviarni.

Ved v poriadku, ty si nemyslis, ze mam pravdu a ja ti to neberiem, ale tiez sa ma nesnaz presvedcit, ze je to normalne, ked to podla mna normalne nie je.

A nie som Slovak, takze nemam ani ten "slovensky rozum", ked uz mas potrebu generalizovat.
Napísať odpoveď