PC zamŕza

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Zymeth
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

PC zamŕza

Príspevok od používateľa Zymeth »

zdravím..
Mám problém - pri hraní doty 2 mi PC náhodne zamŕza. Začalo to tak pred pol rokom, no vtedy väčšinou stačilo z procesov vypnúť dotu, teraz zamrzne celý PC. Stáva sa to náhodne, niekedy 3 hodiny nič, niekedy po pár minútach. Teploty sú v pohode, GPU do 70C, CPU do 50C (zamŕza aj s OC aj bez), v speedfane mám jednu 127C teplotu, ale to je pravdepodobne nejaký bug, všetky vetráky sa točia. Skúsil som prejsť z Win 8.1 na Win 10, nepomohlo. Vo Win 8.1 zostal posledný frame z hry, vo Win 10 mám náhodné farebné pruhy. Treba natvrdo vypnúť PC, pretože zamrzne aj kurzor a ctrl alt del nefunguje, aj keď stále počujem zvuky z hry. Začalo to robiť cca. odvtedy, čo som vymenil dosku, CPU a zdroj. Doska je Gigabyte z97 d3h, CPU i5 4690k a zdroj Fortron raider 750w (viem, je to sračka). Mám v izbe málo elek. zástrčiek, takže mám 2 monitory, ext. disk a PC (4 disky) v jednej predlžovačke, neviem, či to môže byť kvôli tomu, skúšal som to rozdeliť aj na 2, no aj tak to nepomohlo. Memtest som 30 min. nechal bežať, nič nenašlo, CPU stress test som skúšal, nič. Grafika je GTX 660 non-Ti od EVGA. Neviem, či sa to týka hw alebo sw, nVidia drivery mám najnovšie.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: PC zamŕza

Príspevok od používateľa guess.whoo »

skus dat spravit benchmark grafiky ci ti ho zamrazi..stava sa to aj v inych hrach?
Zymeth
Light Star
Light Star

Re: PC zamŕza

Príspevok od používateľa Zymeth »

Furmark som nechal pustený len 5 minút, nič sa nestalo, teplota do 75C (v izbe mám cez 30C). Zatiaľ sa mi to stalo iba v dote, nikde inde. Update-ol som BIOS a taktiež som si vzpomenul, že som vyformátoval iba SSD a dotu mám na druhom disku, tak som aj celú dotu preinštaloval. Jedna hra bez zamrznutia, druhá bola horšia, no nezamrzol celý PC. Sem tam sa to zasekne na 1-2 sek. a potom odmrzne, až nakoniec celá dota zamrzne, no ďalej počujem zvuky a normálne to môžem vypnúť z procesov. Znížil som graf. nastavenia po 2 zamrznutiach a do konca hry to bežalo v pohode. Čiže predpokladám, že to bude nejaká blbosť s dotou, no nechápem, prečo to pred tým nerobilo a teraz to blbne. Pochybujem, že mi tu s tým niekto pomôže, keďže sa to pravdopodobne týka doty, ale díky.

//autoeditácia príspevku (26 Júl 2015, 15:25)
Ok ešte niečo skúsim. Včera PC ani program ani raz nezamrzol, no dnes len pri browsovaní netu som dostal BSOD s faulty_hardware_corrupted_page errorom. BSOD som veľmi dlho nedostal, neviem, či to súvisí s tým zamŕzaním.
Napísať odpoveď